28/5/11

Παπανδρέου: Συνεχίζεται η προσπάθεια για εθνική συνεννόηση


 Αποφασισμένος να συνεχίσει την προσπάθεια για εθνική συνεννόηση δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με τον Καναδό ομόλογό του, Στίβεν Χάρπερ.
Την ελπίδα ότι πολλές πολιτικές δυνάμεις θα ανταποκριθούν στην προσπάθεια για εθνική συνεννόηση εξέφρασε ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας αποφασισμένος να συνεχίσει τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, μετά τη συνάντησή του με τον Καναδό ομόλογό του Στίβεν Χάρπερ και την υπογραφή συμφωνίας για την κινητικότητα των νέων των δύο χωρών.
Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως ελπίζει πως θα «δείξουμε πως όλοι κατανοούμε την κρισιμότητα της στιγμής» ενώ επέκρινε όσους γράφουν καθημερινά για δεινά της Ελλάδας και προφητεύουν τη Δευτέρα Παρουσία. Τόνισε δε, ότι η Ελλάδα ήδη πέτυχε πολλούς στόχους αν και μένουν ακόμη να γίνουν πολλά.

«Προχωρώ μόνος μου και καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του» δήλωσε άλλωστε ο κ. Παπανδρέου στον πρόεδρο της ΝΔ κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου. Σύμφωνα με συνεργάτες του, στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών της Παρασκευής δεν σημειώθηκε ναυάγιο αλλά αρκετές«χαραμάδες» .
Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε πως η Ελλάδα έχει πετύχει πολλούς από τους στόχους που έχει θέσει, όπως η μείωση του ελλείμματος και του πληθωρισμού, η αύξηση των εξαγωγών και μία αναμενόμενη καλή τουριστική περίοδος. Συνεχίζοντας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει την ευθύνη για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης κρίσης των τελευταίων δεκαετιών, επισημαίνοντας την ανάγκη για συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος, που αποτελεί το δρόμο εξόδου από την κρίση. Περί της εθνικής συνεννόησης, είπε πως είναι υψηλής σημασίας, καθώς ισχυροποιεί τη χώρα και αυξάνει την αξιοπιστία της.
Οι δύο πρωθυπουργοί αναφέρθηκαν στη σημασία της υπογραφής της συμφωνίας στις ελληνοκαναδικές σχέσεις και στον σημαντικό ρόλο της ελληνικής ομογένειας, που ζει στον Καναδά. Επίσης, συζήτησαν θέματα που αφορούν στις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις, καθώς ο Καναδός πρωθυπουργός προερχόταν απο τη Σύνοδο της ομάδας G-8, στις εξελίξεις στην ευρωζώνη αλλά και στις οικονομικές δυσκολίες της Ελλάδας.
Ο Καναδός πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τα σημαντικά προβλήματα και θα τα καταφέρει να δημιουργήσει μία ακμάζουσα οικονομία. Ωστόσο, απέφυγε να σχολιάσει το αποτέλεσμα της χθεσινής σύσκεψης, καθώς, όπως είπε, πρόκειται για ελληνικό θέμα.
Αύριο οι δύο ηγέτες θα μεταβούν στα Καλάβρυτα.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.