4/5/11

Η Κύπρος άνοιξε τα φτερά της

ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ
Η Ελλάδα διαφωνεί με τις όποιες σκέψεις για διάλυση της Εθνικής Φρουράς. Η Κύπρος βρίσκεται στο δρόμο των πετρελαίων και έχει γύρω της εστίες κρίσεων, έτσι δεν μπορεί να απογυμνωθεί αμυντικά.
Σε κάθε σύνοδο η Κύπρος αναβαθμίζει το ρόλο της και γίνεται σημαντικό γρανάζι στο αμυντικό γίγνεσθαι της Ευρώπης.
Tη δική της μάχη στην ανώτατη Στρατιωτική Επιτροπή της Ευρώπης δίνει από χθες η Κύπρος. Στην τριήμερη σύνοδο των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMC) τη χώρα μας εκπροσωπεί ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης.
Σε κάθε σύνοδο η Κύπρος αναβαθμίζει το ρόλο της και γίνεται σημαντικό γρανάζι στο αμυντικό γίγνεσθαι της Ευρώπης. Η Στρατιωτική Επιτροπή θεωρείται το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο αναπτύσσεται ο Ευρωστρατός. Η μικρή Κύπρος των 820 χιλιάδων Ελληνοκυπρίων συμμετέχει ισόβαρα μαζί με τους άλλους 26 εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ήδη η αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου και ο ναυτικός σταθμός στο Ζύγι θεωρούνται μέρος της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Υποδομής.

Η αεροπορική και η ναυτική βάση της Ε.Φ. έχουν αμφότερες ελεγχθεί πρόσφατα από Ευρωπαίους απεσταλμένους της Στρατιωτικής Επιτροπής και οι εκθέσεις τους μιλούν για οργανικό θαύμα της μικρής Κύπρου. Με πλήρεις νατοϊκές προδιαγραφές οι βάσεις μας έχουν εντυπωσιάσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στην πολύ καλή εικόνα του στρατού μας συνέβαλαν οι Ελλαδίτες αξιωματικοί, καθώς και οι Κύπριοι απόφοιτοι των ελληνικών παραγωγικών σχολών. Με τη ζεύξη που υπάρχει με την Ελλάδα, η Κύπρος έχει στρατιωτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων μικρών χωρών και καταφέρνει να παράγει αποτελέσματα ανώτερα του μεγέθους της.

Εξαιρετική έκθεση

Η επίσκεψη του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής, του ολλανδικής καταγωγής στρατηγού Βαν Ος στον Κόρνο, σημαδεύτηκε με επιφωνήματα χαράς.

«Μα εσείς είστε ένας ολοκληρωμένος ευρωπαϊκός στρατός», είπε στους συνομιλητές του. Η Κύπρος προετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους υπουργούς Άμυνας της Ευρώπης και έχει ήδη αποσπάσει έναν πολύ υψηλό βαθμό στα στρατιωτικά θέματα.

Ο στρατηγός Βαν Ος έγραψε στην έκθεσή του ότι η Κύπρος μπορεί να θεωρείται ως ένας αξιόπιστος αμυντικός πυλώνας της Ένωσης. Όπως σημειώνει, ευρισκόμενη σε κομβικό σταυροδρόμι, δίπλα από εστίες συγκρούσεων, έχει πολύπλευρο ρόλο να επιτελέσει.

Η έκθεση Βαν Ος προς τη Στρατιωτική Επιτροπή της ΕΕ είναι πολύ σημαντική για την Κύπρο, γιατί η θετική της προσέγγιση επιτρέπει στη χώρα μας να συμμετάσχει απρόσκοπτα στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, στα θέματα Άμυνας και Ασφάλειας.

Νέο κτίριο ΓΕΕΦ
Με αυτά τα δεδομένα, η Κύπρος δεν μπορεί να χάνει άλλο χρόνο.
Επιβάλλεται τώρα να ακουστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου η πρόταση του Υπουργού Άμυνας Κώστα Παπακώστα, για άμεση έναρξη της κατασκευής του νέου κτιρίου του ΓΕΕΦ, μέχρι την ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας. Χρειάζεται κτίριο που να αντέχει πυραυλική επίθεση, να έχει υπόγεια και να μπορεί να συντονίσει την άμυνα της Κύπρου σε περίπτωση κρίσης.

Η Κύπρος πρέπει να συνεχίσει να κάνει καλή εντύπωση στους Ευρωπαίους εταίρους της, γιατί μόνο έτσι η παρουσία του κατοχικού στρατού θα φανεί εντελώς ξένη με το χώρο και μεγάλη παραφωνία στην ευρωπαϊκή άμυνα.

Οποιαδήποτε άλλη σκέψη, επισημαίνουν επιτελείς σε Ελλάδα και Κύπρο, ζημιώνει τη χώρα και τον κυπριακό Ελληνισμό ευρύτερα.

Ήδη, όπως γράψαμε πρόσφατα, σε ανώτατο στρατιωτικό επίπεδο στην Ελλάδα συζητούν πολύ αρνητικά την πρόταση που έγινε από κυπριακής πλευράς στις συνομιλίες, για διάλυση της Ε.Φ. και των τουρκοκυπριακών ενόπλων δυνάμεων. Τέθηκε, επισημαίνουν, στο ίδιο τραπέζι η διάλυση ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού στρατού με πολύ υψηλό επίπεδο στρατιωτών και αξιωματικών, με τον παράνομο στρατό των κατεχομένων, που είναι κομμάτι του στρατού κατοχής.

Με τα τωρινά δεδομένα, αλλά και με κάθε εξέλιξη, επισημαίνουν πηγές του ΓΕΕΘΑ, η Κύπρος πρέπει να διατηρήσει τις ένοπλες δυνάμεις της. Βρίσκεται σε ευαίσθητο γεωστρατηγικό χώρο και τυχόν διάλυση του στρατού της θα την καταστήσει ανάπηρο εταίρο στην ΕΕ.

Ποιος ο στόχος της ΕΕ
Στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να μετεξελιχθεί σταδιακά σε ενιαία ομοσπονδία, με πλήρη ομοσπονδιακά όργανα τύπου Ηνωμένων Πολιτειών. Οι περιοχές που θα έχουν αμφίβολο καθεστώς στρατιωτικό και πολιτικό δεν μπορούν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.

Στην περίπτωση της Κύπρου, δύο τινά μπορούν να συμβούν. Η Ευρώπη να απαιτήσει απελευθέρωση ολόκληρης της Επικράτειας ή να δεχθεί ότι η Κύπρος αυτοπαραιτήθηκε από την απελευθέρωσή της και τέθηκε αυτοβούλως υπό την κηδεμονία της Τουρκίας. Προς τούτο οδηγούν οι υποχωρήσεις που έγιναν κατά καιρούς, με κορωνίδα τις συμφωνημένες υποχωρήσεις των τελευταίων τριών ετών από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Η απόφαση είναι μπροστά μας και ο λαός θα δείξει το δρόμο με την ψήφο του στις επόμενες εκλογές. Το κορυφαίο αυτό θέμα δεν έχει ακόμη τεθεί καθαρά ενώπιον του λαού από όλα τα κόμματα.
ΔΗΣΥ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, ΔΗΚΟ και Οικολόγοι έχουν κοινή άποψη επί του θέματος, ότι δηλαδή σε οποιαδήποτε λύση η Κύπρος διατηρεί δικές τις ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Η αποστρατιωτικοποίηση αφορά μόνο τα ξένα στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένων και των βρετανικών.

Διαφορετικά, επισημαίνουν οι στρατιωτικοί αναλυτές των Αθηνών, η αποχώρηση της ΕΛΔΥΚ μόνο θα θέσει σε ομηρία ένα από τα πλέον ζωντανά τμήματα του Έθνους στην Ανατολική Μεσόγειο. Δηλαδή η Ελλάδα θα χάσει κάθε επιρροή στη διαχείριση των κοιτασμάτων που έχουν βρεθεί στην ΑΟΖ Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ και θα αποκοπεί από τους θαλάσσιους δρόμους προς την Ανατολική Μεσόγειο και την Εγγύς Ανατολή, αφήνοντας την Τουρκία να αλωνίζει και να εποικίζει το χώρο της Κύπρου.

Σε αυτή τη συγκυρία, οι αποφάσεις που λαμβάνονται σημαδεύουν το μέλλον των γενιών που έρχονται και αποκτούν ιστορική σημασία. Στο χέρι των πολιτικών είναι να αναδείξουν τις επιλογές και στο χέρι του λαού είναι να δείξει το δρόμο.

Ημιεπαγγελματικός στρατός
Ο Υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας δήλωσε στη «Σ» ότι εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις, για να μετεξελιχθεί σταδιακά ο στρατός μας σε ημιεπαγγελματικό. Πλήρως επαγγελματικός στρατός, εξηγεί, δεν μπορεί να γίνει, γιατί χρειάζεται η εφεδρεία για να εξισοροπηθεί η τουρκική απειλή. Η εφεδρεία για να υπάρξει χρειάζεται καλά εκπαιδευμένος κληρωτός στρατός, που θα την τροφοδοτεί διαρκώς. Αυτό που μπορεί να γίνει, επισημαίνει ο Υπουργός, είναι με το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης να προσληφθεί το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό ΟΒΥ, για να μπορεί κάποτε να μειωθεί και η θητεία, που σήμερα είναι αρκετά επαχθής για τη νεολαία.

Σε σταυροδρόμι η Κύπρος
Η χώρα μας βρίσκεται σε στρατηγική θέση, σε θαλάσσιο κόμβο, κοντά στα πετρέλαια και σε περιοχές κρίσεων, και για το λόγο αυτό πρέπει να διατηρεί διαχρονικά ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Ήδη το γειτονικό Ισραήλ έχει αποσπάσει σχετικό κονδύλι για ανάπτυξη των αεροναυτικών του δυνάμεων, για σκοπούς προστασίας των γεωτρύσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Την ίδια υποχρέωση, επισημαίνουν παράγοντες των κομμάτων και του στρατεύματος, έχει και η Κύπρος, και η οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση θα μας εκθέσει ανεπανόρθωτα. Η χώρα, εξηγούν, πρέπει να προχωρήσει στην παραγγελία πυραυλακάτων και αεροσκαφών, για να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της σε συνεργασία με φίλες χώρες.
http://www.sigmalive.com/

13 σχόλια:

  1. Αγαπητό blog και κύριοι διαχειριστές.

    Από τότε που βάλατε υποχρεωτική σύνδεση με google account κλπ προκειμένου να σχολιάσει κάποιος τα άρθρα υπάρχουν πόσοι;....3; άντε 4 άνθρωποι που δημοσιεύουν τη γνώμη τους; Είναι αυτό καλό για το blog; Είναι αυτή η "αποστολή" των blog;
    Πολλές φορές δημοσιεύονταν ανόητες, φασιστικές ή ακραίες απόψεις με τις οποίες φυσικά δεν συμφωνούσα αλλά προτιμώ να διαφωνώ παρά να συμμετάσχω στο φίμωμα των απόψεων.
    Αυτή είναι η τελευταία μου δημοσίευση μέχρι να αλλάξει το καθεστώς.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να αποκτήσει ο καθένας μας όνομα. Ένας ανώνυμος φοβισμένος συρφετός φαντασμάτων και υβριστών δεν νομίζω ότι έκανε κανένα κακό. Το αντίθετο, πολλοί αναγνώστες και σχολιαστές έφυγαν. Το κύριο έργο αυτού εδώ του είδους ιστολογίου είναι η ενημέρωση μέσα από αναρτήσεις. Εφόσον επικεντρωθεί στην ενημέρωση, το ιστολόγιο αυτό θα αποκτήσει και πάλι καλή επισκεψιμότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι ελδηκ δεν αποτελούν το μεγάλο πρόβλημα μάλλον οι κυβερνήσεις της κυπρου που θέλουν αποστρατικοποιημένο το νησί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ ακόμα εδώ, είμαι χαρούμενος που εκφράζεις την διαφωνία σου, αλλά και εγώ διαφωνώ μαζί σου.

    Δηλαδή φοβάστε να γράψετε την γνώμη σας επώνυμα; Πάντως ντα, δεν θα μας κάνουν επειδή διαφωνούμε η έχουμε διαφορετική άποψη. Που είναι οι Έλληνες που λέγανε το ορθό με το όνομα τους και δεν φοβότανε τίποτα;

    Η ανωνυμία είναι καλή και πρέπει να υπάρχει σε διάφορα θέματα....... αλλά όχι να φοβόμαστε να γράψουμε και το όνομά μας πάνω η κάτω από την γνώμη μας!!!

    Πάρτε το χαμπάρι επιτέλους ότι μια γνώμη μετράει μόνο όταν είναι ΕΠΏΝΥΜΗ και υπεύθυνη.

    Έτσι και αλλιώς γνωρίζουν ποιος γράφει τι και από πού μέσω τι IP διεύθυνσης.

    Φανταστείτε ένα καφενείο γεμάτο ανθρώπους με κουκούλες να συζητάνε μεταξύ τους και να φωνάζει ο ένας τον άλλον Ανώνυμε στο τραπέζι δεξιά, εγώ ο ανώνυμος στο μπαρ τρίτη καρεκλά δεξιά διαφωνώ μαζί σου. Θα ήταν τραγικό και αστείο μαζί. Εγώ άμα θα περνούσα έξω ένα τέτοιο καφενείο και έβλεπα μέσα δεν θα έπαιρνα κανέναν στα σοβαρά και θα έφευγα.

    Με φιλικούς χαιρετισμούς
    Κυριάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυριάκο

    Συμφωνώ απόλυτα,καλό είναι να το σκεφτούμε λίγο,όποιος είναι εντάξει σε ότι αφορά τη φρασεολογία του δεν έχει τίποτα να φοβηθεί,χρησιμοποιούσα και εγώ μέχρι πρόσφατα την ανωνυμία και ομολογώ ότι δεν το μετάνιωσα που αποφάσισα να γράφω επώνυμα.

    Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ ή να ντραπώ απο την επώνυμη κατάθεση της γνώμης μου πάνω σε θέματα που αφορούν ή επηρεάζουν την Πατρίδα μας.

    Δεν θέλω να θίξω κανέναν άλλο σχολιαστή που χρησιμοποιεί την ανωνυμία,απλά καταθέτω την άποψή μου σχετικά με το θέμα αυτό.

    Και αν ''κάποιοι'' επιθυμούν να με φακελώσουν για την κατάθεση των απόψεών μου,τιμή μου και καμάρι μου να με θεωρήσουνν εχθρό τους όσοι έχουν ανάγκη το φακέλωμα.

    ΥΓ
    Ο φόβος φυλάει τα έρμα....

    ΥΓ 2
    Σε τι ξεχωρίζουμε πλέον απο τα πρόβατα-εκτός απο το τρίχωμα- άραγε;

    ΦΟΒΟΣ-ΚΟΠΑΔΟΠΟΙΗΣΗ-ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΈΝΗ ΣΦΑΓΗ-ΑΡΜΕΓΜΑ-ΤΣΟΠΑΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Κυριάκο, έχεις μεγάλο δίκιο, αλλά η Ελλάδα έπεσε σε χέρια ρουφιάνων κουκουλοφόρων από το 1941, και δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει ξαφνικά επώνυμη. Χιλιάδες ανθρώπων βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, δολοφονήθηκαν, επειδή κάποιος τους ρουφιάνεψε. Έτσι, έμεινε η φοβία στον κοσμάκι της πατρίδος. Και εγώ αν δεν ζούσα στο εξωτερικό, και αν δεν είχα καταλάβει ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο στην Ελλάδα, ίσως να μην άφηνα τόσα σχόλια με το πραγματικό μου όνομα, όπως κάνω σχεδόν από την αρχή που άρχισα να γράφω στο διαδύκτιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Εθνική Φρουρά έχει καλό επίπεδο. Το επίπεδο μαχητικής ικανότητας της είναι κατά πολύ ανεβασμένο σε σχέση με παλαιότερα. Ένα καλό παράδειγμα αποτελούν οι τεθωρακισμένες δυνάμεις της. Αυτό που χρείαζεται η ΕΦ κατά την ταπεινή μου άποψη χωρίς να είμαι ειδικός είναι αεροναυτικές δυνάμεις και ενίσχυση σε αυτοκινούμενο πυροβολικό(άλλη πονεμένη ιστορία). Σήμερα από αεροπορικές δυνάμεις διαθέτει μόνο ελάχιστα μεταφορικά ελικόπτερα και περίπου 12 επιθετικά ελικόπτερα που όμως είναι μια αξιόμαχη δύναμη αλλά δεν φτάνουν. Από ναυτικές δυνάμεις επίσης τα ίδια δηλ υποτυπώδης παρουσία. Βέβαια οι παράκτιοι αυτοκινούμενοι εκτοξευτές είναι μια φονική απειλή αλλά δεν φτάνει. Χρειάζονται πυραυλάκατοι με πυραυλικά αντιαεροπορικά άμυνας σημείου και εφοδιασμένα με πυρύλους επιφανείας επιφανείας που να μπορούν να χτυπάνε εκτός από πλοία και χερσαίες περιοχές(ίσως οι καινούργοι exocet?Μια καλή επιλογή) από απόσταση ασφαλείας. Μια ταχυκίνητη και οπλισμένη "σαν αστακός" ναυτική μοίρα (αποτελούμενη από 7-8 πυραυλακάτους) είναι απαραίτητη για τα ζωτικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίσης, αν θέλουμε να μιλάμε για σχεδόν πλήρη αποτροπή...2 σύγχρονα συμβατικά υποβρύχια δεν θα έβλαπταν είτε για ναυτικό αποκλεισμό είτε για πυραυλικές επιθέσεις με συμβατικούς πυραύλους. Όλα αυτά φυσικά για αποτροπή και όχι για να χρησιμοποιηθούν σε...πόλεμο. Πραγματικός εφιάλτης για κάποιους η απόκτηση τους.
    Τωρα, η απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών (φυσικά όχι παραπάνω από μια μοίρα) σηκώνει πολύ κουβέντα για διάφορους λόγους. Από καθαρά επιχειρησιακή μεριά τα ελικόπτερα μπορούν να ναι διασκορπισμένα παντού ενώ τα μαχητικά όχι δεδομένου ότι μια μόνο βάση στην Κυπριακή Δημοκρατία έχει υποδομή που να μπορεί να υποστηρίξει μαχητικά. Άρα είναι ευάλωτη(όσο καλή αεράμυνα αεροδρομίου και να κάνεις) σε αιφνιδιαστικό πλήγμα λόγω του μικρού γεωγραφικού βάθους της νήσου. Επίσης το κόστος απόκτησης και χρήσης μια μοίρας μαχητικών αεροσκαφών σύγχρονων δυνατοτήτων είναι υψηλό. Νομίζω ότι στη περίπτωση της Κύπρου θα ταιριάζε ίσως το Σουηδικό JAS 39 Gripen(κόστος απόκτησης, κόστος συντήρησης και το κυριότερο...μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρούς αεροδιαδρόμους..ακόμα και από δρόμο...υπάρχει βίντεο από δοκιμές που το δείχνει) αν και πάλι η επιλογή του θα ήταν προβληματική για πολλούς λόγους(οικονομικούς και κυρίως πολιτικούς). Γενικά για μαχητικά δύσκολο αλλά ποτέ μην λες ποτέ.
    Πρέπει όλοι, μικροί μεγάλοι και ανεξαρτήτως αντιλήψεων να αντιληφθούμε κάτι:
    Οι πολιτικοί ελιγμοί είναι σημαντικότατοι αλλά το ίδιο σημαντική είναι η ύπαρξη στρατιωτικής ισχύος που να μπορεί να προκαλέσει στη Τουρκία απώλειες τη τάξης 100.000 ανδρών και άνω στο συγκεκριμένο μέτωπο. Αυτό το μέτωπο του Ελληνισμού, στρατιωτικά είναι το πιο ευάλωτο λόγω της αεροπορικής κυριαρχίας της Άγκυρας στη συγκεκριμένη περιοχή. Πρέπει κάτι να γίνει. Οι πολιτικοί οργανισμοί(ΕΕ, ΟΗΕ) και οι συμμαχίες με κράτη δεν φτάνουν. Χρειάζεται όλο το πακέτο για να "κλειδώσει" η ΑΟΖ. Δεν ξέρω για τα μαχητικά πάντως οι πυραυλάκατοι μπορούν να αποκτηθούν. Χρειάζονται τολμηρά βήματα. Λίγο θράσος δεν έβλαψε ποτέ. Πρέπει τα τρια πιθανά μέτωπα(Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος) να τα βλέπουμε ως πλεονέκτημα και όχι να λέμε "Ωχ αμάν..ειδικά στη Κύπρο τη βάψαμε". Είμαστε λιγότεροι και άρα μπορούμε να οργανωθούμε καλύτερα αρκεί να το θελήσουμε. Να το δούνε το θέμα ακομπλεξάριστα κάποιοι. Οι ΕΔ είναι πολιτικό εργαλείο. Πάντα πολιτική λύση σε όλα τα προβλήματα αλλά η ένοπλη ισχύ είναι απαραίτητη σε κάθε περίπτωση. Έχουμε δίπλα έναν ΙσλαμοΧίτλερ. Αριθμητικά οι τυχόν απώλειες γι' αυτούς θα ναι περισσότερες σε κάθε περίπτωση. Κάθε "κανόνι" ανεβάζει τον αριθμό των πράσινων σάκων. Οργάνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΕΦ είναι 70.000 πάνω κάτω σε γενική επιστράτευση. Η Ελλάδα 200.000 περίπου. Στατιστικά αν για κάθε απώλεια Έλληνα από τους 270.000 υπολογίσουμε θάνατο 2 Τούρκων έχουμε θεωρητικές απώλειες 480.000 Τούρκων και 270.000 Ελλήνων. Πολύ αίμα, πολύ δυστυχία. Μεγάλο κόστος. Πάντα οι επιθετικές επιχειρήσεις προκαλούν απώλειες...ειδικά όταν επιχειρείς αποβάσεις σε νήσους. Χωρίς να υπολογίσουμε αεροναυτικές συγκρούσεις. Φανταστείτε εκεί.
    Αυτό που χρειαζόμαστε είναι διαρκή εκσυγχρονισμό συστήματος επιστράτευσης και επαρκή διαθεσιμότητα μέσων. Τίποτα δεν μπορούν να μας κάνουν ή μάλλον κάτι μπορούν αν τους το επιτρέψουμε αλλά δεν λέγεται δημόσια.."μπιιιπ" κακιά φράση :)
    Εθνική αυτοπεποίθηση και οργάνωση.
    Η πολιτική λύση πάντα πάνω απ' όλα. Οι πολεμοκάπηλοι μακριά.

    Φιλικά,
    Γιώργος

    ΥΓ: Παιδιά, είδα που κάνατε κουβέντα για τα επώνυμα σχόλια κτλ. Η κίνηση του ιστολογίου ήταν σωστή. Έπρεπε να εφαρμοστεί εδώ και καιρό. Όποιος είναι καθαρός δεν έχει να φοβηθεί ποτέ τίποτα. Όσο για το φακέλωμα... είναι αστείο...φανταστείτε μόνο ότι οποιαδήποτε κίνηση (από τη στιγμή που το θελήσουν) στο Internet καταγράφεται από διάφορα συστήματα. Από τα πιο φτηνά μέχρι τα πιο επαγγελματικά και εξειδικευμένα με τα οποία εφοδιάζονται οι κορυφαίες σε εξοπλισμό μυστικές υπηρεσίες με κορυφαίους Χάκερ(ένα παράδειγμα η ΝSA). Βέβαια υπάρχουν τρόποι ελιγμού και αυτό είναι το ωραίο. Το παιχνίδι γάτας με ποντίκι. Ακόμα όμως κι αν κάποιος είναι το ποντίκι μπορεί να σκίσει τη γάτα με το τρόπο του. Προσοχή χρειάζεται να μην γίνει έξυπνο πουλί για να μην το πιάσουν από τη μύτη :)
    Ακόμα όμως κι αν σας "φακελώνει" οποιοσδήποτε(άτομο, υπηρεσία..οποιοσδήποτε) σκεφτείτε ότι μπορούν να δουν μόνο ότι εσείς επιτρέψετε. Να βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εγώ προσωπικά σπάνια σχολιάζω πλέον εδώ γιατί ήταν αδύνατο να μπορεί να γίνει κάποιος έστω και μικρός διάλογος αν έλεγες την άποψή σου πετάγονταν ότι μπορείς να φανταστείς και σε χαρακτήριζε από χαμένο παιδί του Χίτλερ μέχρι πράκτορα των Νεφελείμ...οπότε δεν είχε νόημα.Το ιστολόγιο πολύ καλά έκανε και έβαλε την υποχρεωτική σύνδεση γιατί έτσι οι ανώνυμοι που ουσιαστικά θέλαν να το διαλύσουν ή απλά δεν μπορούσαν να κάνουν διάλογο δεν εμφανίζονται πράγμα πολύ καλό για το επίπεδο του ιστολογίου και δεν είναι καθόλου φίμωμα να ζητάς από τον άλλον να δίνει κάποιο στίγμα,κάποια σταθερό ψευδώνυμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Στατιστικά αν για κάθε απώλεια Έλληνα από τους 270.000 υπολογίσουμε θάνατο 2 Τούρκων έχουμε θεωρητικές απώλειες 480.000 Τούρκων και 270.000 Ελλήνων"

    Λάθος από κεκτημένη ταχύτητα το χθεσινό (για την ακρίβεια...από αρκετή νύστα και κούραση) το 480.000. 540.000 το σωστό :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργο και Σάπφιρε, άργησαν κάποιοι να σας καταλάβουν, αλλά καλύτερα αργά παρά ποτέ. Βέβαια, είμαι σίγουρος ότι έφυγαν δεκάδες σοβαροί άνθρωποι από τα σχόλια. Κάποια στιγμή έγραφαν σχόλια ακόμα και γνωστοί επώνυμοι. Όμως, από τότε τπου επικράτησε το υβρεολόγιο και η καχυποψία, έφυγαν, και ίσως πάρει πολύ καιρό μέχρι άλλοι τέτοιοι να ξαναέρθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Ελλαδα κατεβαινει η Κυπρος ανεβαινει...Μαλλον θα πρεπει να περιμενουμε απο τους Κυπριους να μας βοηθησουν
    @Παντως σε οτι με αφορα χαιρομαι για την αποφαση των διαχειρηστων αν απαγορευσουν τα ανωνυμα σχολια(και ελπιζω να μην στεναναχωρω καποιον).Τουλαχιστον τωρα ολοι θα ειμαστε με ανοικτα χαρτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.