12/5/11

Απαράδεκτη τουρκική πρόκληση

Την 19η Μαΐου, ημέρα Μνήμης των θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας, διάλεξαν οι Τούρκοι για να προκαλέσουν μέσα στη Θεσσαλονίκη...
Picture 0 for Απαράδεκτη τουρκική πρόκληση


Την 19η Μαΐου, ημέρα Μνήμης των θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας, διάλεξαν οι Τούρκοι για να προκαλέσουν μέσα στη Θεσσαλονίκη. Ως γνωστόν, την ημέρα που ο ελληνισμός θρηνεί τους 353.000 νεκρούς Ποντίους, οι Τούρκοι την έχουν καθιερώσει ως εθνική γιορτή της Νεολαίας και του Αθλητισμού.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, μέλη του Συλλόγου Κλασικών Αυτοκινήτων Κωνσταντινούπολης (İKOD) ανάγγειλαν ότι θα επισκεφτούν στις 19 Μαΐου το σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, με τη στήριξη του Mobil-1.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Ρόντοπ Ρουζκαρί» (TourkikaNea.gr) το κομβόι των μελών του İKOD θα ξεκινήσει με 20 οχήματα από Θεσσαλονίκη και καθ’ οδόν θα συναντηθεί σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη με διάφορους «τουρκικούς» συλλόγους και πολίτες.

Επειδή υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν αντιληφθεί πώς εκμεταλλεύονται προπαγανδιστικά οι Τούρκοι το δήθεν σπίτι του Κεμάλ, ενώ είναι γνωστό πως δεν γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, και πιστεύουν ότι αυτό μας ωφελεί τουριστικά (μιλάμε για αστεία ποσά) ας διαβάσουν την παρακάτω δήλωση του διευθυντή των λεωφορείων της «Καµίλ Κότς», που εκτελεί δρομολόγια στη Θεσσαλονίκη: «Από τα δρομολόγιά μας στη Ελλάδα δεν έχουμε κέρδος, τα επιδοτούμε, αλλά είναι σημαντικό η εταιρία Καμίλ Κοτς να υπάρχει εκεί».http://voria.gr

3 σχόλια:

  1. Αυτά ας τα βλέπουν οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ ,που υμνούν τον φασίστα Μεταξά, ο οποίος δώρησε ο ίδιος στους Τούρκους αυτό το σπίτι, για να γίνει το "σπίτι του Κεμάλ".Και ήταν ο ίδιος που με εντολή του ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟ 1922, ΌΤΑΝ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΥΠΟΧΩΡΟΥΣΕ, ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΥΤΟ ΚΟΜΜΑ ΨΗΦΗΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ , ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για δεν υπογραφεις σαν Σιδηρουντιος πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν είχαμε κράτος, θα έκανε σύσταση μέσω ΥπΕξ να αποφευχθεί η πρόκληση αυτή. Επειδή δεν έχουμε, ας το αναλάβουν οι Πόντιοι της Θ/νίκης.

    @ george

    Ο Μεταξάς δώρισε το σπίτι αυτό το 1938, ακολουθώντας την ελληνοτουρκική προσέγγιση που είχε αρχίσει ο Βενιζέλος αρχές της δεκαετίας του '30. η πολιτική αυτή, ως γνωστόν, δεν απέφερε καρπούς. Το πρόβλημα είναι ότι συνεχίζεται και σήμερα ακόμη!...

    Όσο για την δήθεν απαγόρευση το 1922, με ποια ιδιότητα την έδωσε; Απ' όσο θυμάμαι, δεν κατείχε κανένα αξίωμα τότε τότε. Δεν ανοίγεις κανένα βιβλίο ιστορίας, αντί να γράφεις ανοησίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.