30/5/11

Σοκ στην Τουρκία. Δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη στρατηγού τεσσάρων αστέρων!

Orgeneral Balanlı Balyoz'dan tutuklandı
Το δικαστήριο στο οποίο παρέπεμψε σήμερα ο εισαγγελέας που διεξάγει την ανάκριση για την υπόθεση της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ και της σκευωρίας και του σχεδίου πραξικοπήματος Βαριοπούλα (Balyoz) τον διοικητή της Διοίκησης Ακαδημιών Πολέμου της Τουρκίας, αντιπτέραρχο Μπιλγκίν Μπαλανλί (Bilgin Balanl) αποφάσισε την σύλληψή του. Να σημειωθεί ότι ο Μπαλανλί εθωρείτο μετά βεβαιότητος ο επόμενος αρχηγός της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.Η σύλληψη ενεργεία στρατηγού τεσσάρων είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Τουρκία και θεωρείται η κορυφή του παγόβουνου της σύγκρουσης που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των κεμαλικών -στρατιωτικών και πολιτικών- και των ισλαμιστών του Ερντογάν.
Η άσκηση δίωξης εναντίον του Μπαλανλί και των άλλων εν ενεργεία αξιωματικών την προηγούμενη εβδομάδα αποτέλεσε και την κύρια αιτία της ακύρωσης των ασκήσεων Εφεσος και Θαλασσόλυκος, που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα.
Πηγή: www.internethaber.com

1 σχόλιο:

  1. τώρα ησυχάσαμε ευτυχώς ...! Η Χουριετ προέβλεψε στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα ... άκου θράσος , ..έκανε λάθος μερικά χιλιόμετρα δυτικότερα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.