29/5/11

Επτά στους δέκα αποδοκιμάζουν Παπανδρέου - Σαμαρά

Το 44,4% των πολιτών προτιμά «οικουμενική κυβέρνηση» ενώ η πλειοψηφία θεωρεί θετικό τον οικονομικό έλεγχο από την τρόικα!

Επτά στους δέκα αποδοκιμάζουν Παπανδρέου - Σαμαρά




ΕΠΤΑ στους δέκα Ελληνες αποδοκιμάζουν το έργο του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και του αρχηγού της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά, ενώ η πλειονότητα των ερωτηθέντων (52,7%) θεωρεί θετικό το γεγονός ότι υπάρχει οικονομικός έλεγχος από την τρόικα. Ειδικότερα, οι πολίτες απάντησαν «αποδοκιμάζω» και «μάλλον αποδοκιμάζω» σε ποσοστό 72,2% στο ερώτημα για το έργο του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου. Οριακά υψηλότερο (73%) είναι το αντίστοιχο ποσοστό αποδοκιμασίας για το έργο του κ. Σαμαρά ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«O Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση δεν γνωρίζουν πού πηγαίνουν και το σχέδιο πουακολουθούν αλλάζει από μέρα σε μέρα» αποφαίνεται το 84,1%, έναντι 13,2% που υποστηρίζει ότι «γνωρίζουν ακριβώς πού πηγαίνουν και ακολουθούν ένα συγκεκριμένοσχέδιο που έχει βάθος χρόνου». Η πλειοψηφία (61,9%) υποστηρίζει ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα (ΕΕ- ΕΚΤ- ΔΝΤ) κινούνται «σε λάθος κατεύθυνση», έναντι 31,9% που πιστεύει ότι κινούνται «σε σωστή κατεύθυνση». Παράλληλα, στο ερώτημα «τι από τα παρακάτω θα αποτελούσε κατά τη γνώμη σας την καλύτερη λύση για τη χώρα σε περίπτωση διενέργειας εκλογών;» το 44,4% επιλέγει την«οικουμενική κυβέρνηση» και ακολουθούν η «αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠαΣοΚ» (10,5%), η«κυβέρνηση ΠαΣοΚΝΔ» (9,0%), η «κυβέρνηση συνεργασίας ΠαΣοΚ και μικρότερωνκομμάτων» (8,6%) και η «αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ» (7,5%). Στην ερώτηση «ποιον από τους παρακάτω τύπους διακυβέρνησης πιστεύετε ότι έχει ανάγκη η χώρα για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση;» η έρευνα δίδει τρεις επιλογές και ζητεί την επιλογή μιας. Η σχετική πλειοψηφία επιλέγει σε ποσοστό 40,2% «μια κυβέρνηση που εκλέγεται δημοκρατικά από τον λαό, όπως συμβαίνει από τη Μεταπολίτευση ως σήμερα». Η δεύτερη κατά σειρά επιλογή, με ποσοστό 30,9%, είναι «μια ομάδα ειδικών και τεχνοκρατών που θα διαχειρίζεται τα δημόσια πράγματα αντικαθιστώντας την κυβέρνηση». Ωστόσο ένα ποσοστό 22,7% των Ελλήνων επιλέγει «έναν ηγέτη με κύρος και εξουσίες, που θα μπορούσε να λάβει γρήγορα αποφάσεις χωρίς να εμποδίζεται από το Κοινοβούλιο και τις εκλογές»! Η ερμηνεία είναι απλή και ιδιαίτερα ανησυχητική: ένας στους πέντε Ελληνες πιστεύει ότι η χώρα έχει ανάγκη από έναν ηγεμόνα με υπερεξουσίες ο οποίος θα αποφασίζει ακόμη και κόντρα στη λαϊκή βούληση και την ψήφο του Κοινοβουλίου! 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
Επωνυμία εταιρείας: ΚΑΠΑ RΕSΕΑRCΗ ΑΕ Επωνυμία/ όνομα εντολέα: «Το Βήμα της Κυριακής». 
Σκοπός δημοσκόπησης: Ερευνα κοινής γνώμης για το νέο πολιτικό συμβόλαιο. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος: Αντιπροσωπευτικό,άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω,βάσει της απογραφής του 2001 της ΕΣΥΕ. Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη: 
1.169 άτομα,πανελλαδικά,με αναλογική κατανομή στις 13 περιφέρειες της χώρας. 
Χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων: 18-24 Μαΐου 2011 Μέθοδος δειγματοληψίας: Πολυσταδιακή δειγματοληψία με χρήση quota ως προς τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού,το φύλο και την ηλικία.Τα αποτελέσματα είναι σταθμισμένα με την ψήφο του 2009. 
Μέθοδος συλλογής στοιχείων: Η συλλογή των στοιχείων έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου Τυπικό στατιστικό σφάλμα: Μέγιστο σφάλμα 2,87% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%. 
Η Κάπα Research είναι μέλος της ΕSΟΜΑR και του ΣΕΔΕΑ και τηρεί τους κώδικες δεοντολογίας για τη διεξαγωγή και δημοσιοποίηση ερευνών κοινής γνώμης. 
BHMA

4 σχόλια:

  1. Μα τόσοι πολλοί είναι οι ηλίθιοι και οι προδότες [= 3/10]! Μπορεί κάποιος όσο ανεγκέφαλος κι άν ήνε να συζητά για τα καταραμένα κόμματα που βύθισαν την Ελλάδα στην πιο απίστευτη ξεφτίλα; ακόμα δεν τους πήρατε χαμπάρι; Εμ το τραβάει το μνημόνιο ο πισινός σας, ούξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ.Γάτσια μπορεί πράγματι να είναι τόσοι πολλοί."Οταν εκλέγουν πρωθυπουργούς σερί, πρέπει να έχει κανείς υπόψη ότι έχουν διεισύσει σε κάθε κρατική δομή, σε κάθε υπηρεσία.
    Εσύ τον βλέπεις να μιλά Ελληνικά, αλλά είναι γραικύλος, κεμαλολάγνος, δήμαρχος, άνθρωπος με εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Το 44,4% των πολιτών προτιμά «οικουμενική κυβέρνηση» ενώ η πλειοψηφία θεωρεί θετικό τον οικονομικό έλεγχο από την τρόικα!"

    Χε χε. Πάνω που η άρχουσα τάξη παίζει το τελευταίο (και απελπισμένο) χαρτί για "συναίνεση" και επιβολή τής μνημονιακής λογικής (ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, φιλέτα για ξεκοκκάλισμα, κλπ), τσούπ ο κυρ Σταύρος και δημοσκόπος! Έλα όμως που τα νούμερά του έρχονται σε αντίθεση όχι μόνο με το κοινό αίσθημα και την κοινή λογική, αλλά και με άλλες πρόσφατες παρεμφερείς δημοσκοπήσεις... Άσε που οι λαθροχειρίες βγάζουν μάτι. Π.χ. στον πίνακα επιθυμητών κυβερνήσεων, πάνω δεξιά, ως δια μαγείας έχουν εξαφανιστεί τα ποσοστά τής αριστεράς (πλήν Φώτη βεβαίως βεβαίως) που δεν θα στήριζαν κανένα από τα προτεινόμενα σχήματα!

    Τσαπατσούλικη δουλειά κυρ Σταύρο. Γέρασες (you can't teach an old dog new tricks)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντε να βρείς άκρη με αυτές τις δημοσκοπήσεις. Τρέχα γύρευε. Και όμως, πόσα χρόνια διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, χωρίς να μπορούμε να ελέγξουμε πόθεν και βάσει ποιών στοιχείων;
    Μου θυμίζουνε "νά,το ,νά, το το δαχτυλίδι...ψάξε, ψάξε, δεν θα το βρείς..."
    Ούφ πιά! Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.