4/5/11

Λιβύη: Ερντογάν προς Καντάφι, δεν σε θέλω πια…

Le Figaro με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) 

Η Τουρκία, μια μουσουλμανική του ΝΑΤΟ που κυβερνάται από μια ισλαμικοσυντηρητική κυβέρνηση, άλλαξε το τόνο της για τη Λιβύη. 
Ενώ μέχρι τώρα απείχε από κάθε κριτική, ζητεί τώρα από τον ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι «να αφήσει «αμέσως» την εξουσία και τη Λιβύη για να τεθεί τέλος στην αιματοχυσία στη χώρα του» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποδέχθηκε το βραβείο Καντάφι στην Τρίπολη της Λιβύης, την 1η Δεκεμβρίου 2010 για τις «διακεκριμένες υπηρεσίες του στην Ανθρωπότητα»
«Ελπίζουμε ότι ο ηγέτης της Λιβύης θα εγκαταλείψει αμέσως την εξουσία και τη Λιβύη, για το καλό του ιδίου και για το μέλλον της χώρας του, προκειμένου να μην προκαλέσει μεγαλύτερη αιματοχυσία, δάκρυα και καταστροφή», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους.


«Θέλουμε να του υπενθυμίσω ότι πρέπει να κάνει αυτό το αναπόφευκτο βήμα για να μην ξαναζήσουμε αυτούς τους πόνους,» δήλωσε ο Ερντογάν, υπενθυμίζοντας το θάνατο του γιου του ηγέτη της Λιβύης και τριών από τα εγγόνια του, που σκοτώθηκαν το Σάββατο από μια αεροπορική επιδρομή.

Μέχρι τώρα, η Τουρκία, μουσουλμανική χώρα του ΝΑΤΟ, η οποία ήταν σε αντίθεση με τις αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη, είχε αποφύγει να ζητήσει την αναχώρηση του συνταγματάρχη Καντάφι, ενώ υποστήριζε μια εκεχειρία μεταξύ των δυνάμεων που του είναι πιστές και των ανταρτών.



Le Figaro.fr                             03/05/2011 

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.