5/5/11

Ρήσεις Γιώργου Παπανδρέου για το ΔΝΤ

8 σχόλια:

  1. Γνωρίζει κάποιος να μας πεί πότε ακριβώς έγινε αυτή η συνέντευξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα να πληροφορήσω τον κύριο Πρωθυπουργό ότι στη σχολή μου έχουν δώσει στους καθηγητές ανεπίσημη εντολή να κάνουν οικονομία...στις φωτοτυπίες που τυχόν θα ήθελαν να μοιράσουν στους φοιτητές(δηλ πρόσθετες γνώσεις κτλ).
    Επίσης, κύριε πρωθυπουργέ στην αρχή του εξαμήνου που πατήσαμε το πόδι μας στο αγρόκτημα της σχολής για εργαστήριακό μέρος μαθήματος και πήγαμε σε ένα θερμοκήπιο δεν είχαν υπογραφτεί ακόμη οι συμβάσεις για τους εργάτες οι οποίοι υπό την επίβλεψη καθηγητή θα ήταν υπεύθυνοι για να ναι περιποιημένο το θερμοκήπιο. Ως αποτέλεσμα αγαπητέ κύριε πρωθυπουργέ οι φοιτητές μιας εκ των πολλών εργαστηριακών ομάδων όταν αντικρύσαμε το θερμοκήπιο σε μαύρα χάλια(χόρτα παντού, άδειες γλάστρες όπου να ναι και όχι σε σειρά, σύστημα άρδευσης ελαφρώς χαλασμένο, φυτά ένα βήμα από την ολική μάρανση κτλ μαζί με το καθηγητή ριχτήκαμε με πάθος στη "μάχη" προκειμένο το θερμοκήπιο να...ξαναγίνει θερμοκήπιο. Μας βγήκε η ψυχή αγαπητέ κύριε πρωθυπουργέ, πασαλιφτήκαμε από πάνω ως κάτω προκειμένου να τα επιδιορθώσουμε όλα αλλά τα καταφέραμε κι ο καθηγητής μας στη "πρώτη γραμμή" μαζί μας. Ξέρω, θα μας πείτε ότι μας καταλαβαίνετε κτλ αλλά ένα καθίκι από όλα αυτά που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα φυλακή δεν το στείλατε. Ούτε κατασχέσεις περιουσιών τους κάνατε. Κι ούτε πρόκειται διότι εδώ έχουμε να κάνουμε με νόμο μαφίας όσο κι αν κακοφανεί σε κάποιους κυρίους με υφάκι χιλίων καρδιναλίων. Κλασσική Ομερτά. Ο νόμος σιωπής της μαφίας! Μετά ζητάτε από τον λαό να υποστεί τις οικονομικές θυσίες?
    Α και πληροφοριακά...το θερμοκήπιο λειτουργεί αυτό το εξάμηνο με προσπάθειες φοιτητών και καθηγητών...οι συμβάσεις ακόμα ή τουλάχιστον δεν έγιναν όλες..λόγω των κονδυλίων.
    Με τις υγείες σας!
    Αν κάποιοι μας χαρακτηρίσουν γραφικούς απαντώ εκ των προτέρων ότι αυτοί έχουν καταντήσει γραφικοί εδώ και πολύ καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α-
    Ωραίες πληροφορίες από τον «πρωθυπουργό» μας, τον ευχαριστούμε πολύ. Το ΔΝΤ, το οποίο σύμφωνα με τον «λόγο» του είναι θηλυκού γένους, δεδομένου ότι «δεν φημίζεται για την κοινωνική ΤΗΣ δικαιοσύνη», «ουσιαστικά κόβει το μέλλον της χώρας και την καταδικάζει σε υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση». Ευτυχώς που δήλωσε, τιμή ο λόγος του πολιτικού άντρα, ότι «δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς να μπούμε σε μια τέτοια διαπραγμάτευση ... αρνητική για την πορεία της χώρας...».

    Στο μεταξύ, μουλωχτά και «υπόγεια» είχε ήδη μπει στην διαπραγμάτευση, και είχε λυσσάξει να γίνουν εκλογές, εκβίαζε, χτυπιόταν σε πορείες και παρίστανε τον λυπημένο πολίτη και τον αποφασισμένο σωτήρα ΜΑΣ. Πως λέγεται το αδίκημα, το έγκλημα που έχει διαπράξει σε βάρος μας ;;; Και πως τιμωρείται αυτό το αδίκημα, αυτό το έγκλημα ;;; Όλοι μας σκεφτόμαστε διαρκώς διάφορες εκδοχές της τιμωρίας αυτής, να δούμε ποια θα υπερισχύσει στο τέλος. Είναι πάντως αναπόφευκτη πλέον. Και καλά κάνει.

    Πως εμφανίστηκε ο τέτοιος ως επικεφαλής όλων μας, του παρόντος μας, της Ζωής μας, των ονείρων μας, των δικαιωμάτων μας, αλλά και του μ ε γ ά λ ο υ παρελθόντος και του αμφιλεγόμενου μέλλοντος αυτής της Πατρίδας ; Ας είναι καλά η ανικανότητα και οι απίστευτες προκλήσεις των προγενεστέρων κυβερνώντων, του κουρασμένου και της απίστευτης παρέας του που κυβερνούσε την χώρα. Ας είναι καλά η αδιαφορία, και ο αποκλεισμός από την ουσία της πολιτικής ζωής της χώρας, των πολιτών αυτής της πατρίδας, ημών των κορόϊδων με περικεφαλαία. Ας είναι καλά τα απόλυτα παρηκμασμένα και ξεπουλημένα ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν ότι υποκουλτούρα κυκλοφορούσε και την παρουσίαζαν – και παρουσιάζουν – ως ψυχαγωγία. Αυτά τα ίδια και οι σιχαμένοι εντολοδόχοι τους που παρουσίαζαν ότι παραμύθι έβαζε ο νους τους ως πολιτική σωτηρία. Και ξέρουμε καλά ότι μπορούν να το κάνουν. Και ξέρουν καλά ότι δεν θα μείνουν παραπονεμένοι όταν μοιραστεί η τούρτα της τιμωρίας, το κερασάκι είναι όλο δικό τους.

    Αυτά και άλλα τόσα, σε μια πατρίδα σαν την Ελλάδα, που χτίστηκε πάνω σε αίμα και θυσίες, ανατροπές και υπερβάσεις, όραμα Ελευθερίας και υπερηφάνειας, έφεραν αναπόφευκτα τη Νέμεση. Για εμάς. Στο πρόσωπο ενός τέτοιου πραγματικά διεφθαρμένου «πρωθυπουργού», αυτού που τόλμησε να μας αποκαλέσει «διεφθαρμένους». Η απόλυτη προσωποποίηση της αναξιοπρέπειας, της ανικανότητας, της ανανδρίας και της απάτης να μας εμπαίζει και να καταστρέφει ουσιαστικά και απ’ ότι αποδεικνύεται διαρκώς, με ΔΟΛΟ, την Ζωή μας. Και ακόμα και τώρα, περιμένουμε μουδιασμένοι κάτι να γίνει και ξεσπάμε ο ένας πάνω στον άλλο, ενώ, σύμφωνα με την συνέντευξη του καθηγητή Χρήστου Γιανναρά, την ίδια στιγμή οι ποιοτικές δυνάμεις αυτής της χώρας πεθαίνουν μέσα στην πίκρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Β-
    Δεν μεταβολίζονται εύκολα αυτά τα δεδομένα από την σκέψη και το συναίσθημά μας. Νομίζω είναι τόσο εξοργιστικά αυτά που συνέβησαν και συμβαίνουν που ο θυμός δεν αποτελεί άμεση επιλογή, κινδυνεύουμε να εκραγούμε, να πέσουμε θύματα αυτανάφλεξης. Κάτι όμως μου λέει, ότι πρέπει να το περάσουμε αυτό, για να μάθουμε, να μετανιώσουμε, να αναλάβουμε την ευθύνη μας, ατομικά και συλλογικά, και να τιμωρήσουμε, με όποιον τρόπο, τον τέτοιο και τους αποτέτοιους του, έχοντας στο μεταξύ μαζέψει τόσο θυμό που δεν θα ξέρουν πραγματικά που να κρυφτούν ! Ακόμα και οι εξωγήινοι που αναμένονται στην Γη -το 2012 νομίζω είπε η Πράβντα- να τους πάρουν μαζί τους, τον τέτοιο, τους πρώην τέτοιους και τα αποτέτοια κομματόσκυλά τους, θα τους κυνηγήσουμε μέχρι να πατήσουν χιόνι ! Και θα τους βρούμε. Και θα τους τιμωρήσουμε. Αν και αμφιβάλλω για αυτήν την έλευση, κανένα εξελιγμένο ούφο που σέβεται τον εαυτό του δεν θα έβαζε πλώρη για την Γη, όχι σήμερα τουλάχιστον, αν και, σύμφωνα με το άλλο παραμύθι των εντολέων του τέτοιου, ο κόσμος θα καταστραφεί το 2012, οπότε γιατί ασχολούμαστε, αντί να τρομοκρατηθούμε και να πάμε να αγοράσουμε κονσέρβες ;

    Βέβαια υπάρχει και το Ζάππειο, όπου θα συμβούν κοσμογονικές αλλαγές, οι μουγγοί θα μιλήσουν και οι ντιντήδες θα γίνουν άντρες. Όλα θα διορθωθούν τότε και θα ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Μας δουλεύουν κι αυτοί κανονικά και με το Νόμο. Όλα επιτρέπονται προκειμένου να επιβιώσει το –ήδη νεκρό- σύστημά τους. Είναι σαν να πνίγομαι ανάμεσα σε καρχαρίες και ο ναυαγοσώστης να μου δίνει ραντεβού σωτηρίας την επόμενη εβδομάδα το απόγευμα, και αν στο μεταξύ αλλάξει κάτι και δεν μπορέσει να έρθει, θα με ενημερώσει. Ευτυχώς.

    Αν εμείς οι ίδιοι, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, δεν πάρουμε την Τύχη την δική μας και της Πατρίδας μας στα δικά μας χέρια, δεν θα μας σώσει τίποτα. Το πολιτικό σύστημα παραπαίει μεταξύ της απόλυτης προδοσίας, της εγκληματικής αδιαφορίας, του βολέματος και της προκλητικής παρακμής. Είναι ήδη νεκρό και μάλλον πλησιάζει με βήμα ταχύ η ώρα να το ενημερώσουμε για την κατάστασή του.

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
    Καληνύχτα και Καλή μας Τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Χρήστο Χατζησαββίδη :
    Απ’ ότι φαίνεται πάνω στο βίντεο, πριν το play : 3-6-2009, 4 μήνες πριν τις εκλογές του 2009.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά πρέπει να υπάρχουν δύο ΓΑΠ. Δεν εξηγείται αλλοιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι πολιτική πραγματικότητα υπακουει στους νομους της κβαντομηχανικής. Δηλαδη ειναι δυνατον να ισυουν δυο πραγματα διαφορετικά ταυτοχρονα μεχρι να γινει η παρατηρησις (λεγεται υπερθεσις καταστασεων). Ο ΓΑΠ, η πολιτική αυτή ιδιοφυία, ακολουθει αυτή τη μεταμοντερνα εκδοχή της πολιτικής. Γι' αυτό αλλά ελεγε πριν και άλλα τωρα. Ο λαός τη λεει παπατζιδικη πολιτική για συντομια...

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 5 Μαΐου 2011 7:36 μ.μ.


    Οπως φαινεται σε λιγο θα σας βαλουνε να φυτευετε ντοματες και καρπουζια και μετα στην Λαικη για να εχει εσοδα το πανεπιστημιο και να πληρωθουν και οι μισθοι των καθηγητων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.