25/5/11

Τουριστική «συμμαχία» Ελλάδας - Τουρκίας προωθεί ο κ. Γερουλάνος

Ο υπουργός Πολιτισμού συζήτησε στην Κωνσταντινούπολη κοινές δράσεις των δύο χωρών και το θέμα της βίζας

Αθήνα Την προώθηση τουριστικής «συμμαχίας» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είχε στόχο το ταξίδι που πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνος. Η πορεία της τουριστικής κίνησης από τη γειτονική χώρα είναι ενθαρρυντική το τελευταίο διάστημα, καθώς το 2010 αυξήθηκε κατά 180% καταγράφοντας 561.198 αφίξεις έναντι 200.348 το 2009. Ο υπουργός συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Ερτογκούλ Γκιουνάι με τον οποίο συζήτησαν την ανάγκη «συμμαχίας» στον τουριστικό τομέα, όπως στην κρουαζιέρα, τον πολιτιστικό και τον θρησκευτικό τουρισμό και στην τουριστική εκπαίδευση.


Η «συμμαχία» των δύο χωρών στον τουριστικό τομέα μπορεί να γίνει το «κλειδί» για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, σημείωσε ο κ. Γερουλάνος και ξεκαθάρισε στον Τούρκο ομόλογό του ότι η ελληνική κυβέρνηση πιέζει την Ευρωπαϊκή Ενωση προκειμένου να δώσει λύση στο θέμα της βίζας. «Η κατάσταση αυτή δημιουργεί προβλήματα στον τουρισμό και ελπίζουμε σύντομα να επιλυθεί το πρόβλημα», είπε ο υπουργός και ανέφερε τις αντιδράσεις από ορισμένες χώρες της Ε.Ε., οι οποίες δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει ακριβώς, καθώς ελάχιστοι είναι εκείνοι που μπαίνουν στην Ελλάδα με βίζα και δεν επιστρέφουν στην Τουρκία. Στη συνέχεια συζητήθηκε η συνεργασία των δυο χωρών με την προώθηση κοινών τουριστικών πακέτων προς νέες αγορές όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Ινδία, ενώ οι δύο υπουργοί παρέστησαν και στα εγκαίνια έκθεσης στο μουσείο Sakip Sabanci με θέμα «Κυκλάδες και Δυτική Μικρά Ασία στην 3η χιλιετία π.Χ.».

Η τουριστική συνεργασία των δύο χωρών προωθείται σε συνέχεια της Κοινής διακήρυξης ελληνοτουρκικής συνεργασίας για τον τουρισμό την οποία υπέγραψαν στις 13 Μαΐου 2010 οι δύο υπουργοί, στο πλαίσιο της Ιδρυτικής Συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος και Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Σήμερα ο υπουργός βρέθηκε στην Αλικαρνασσό όπου συναντήθηκε με τον έπαρχο της πόλης κ. Κεμάλ Οτσμεντίρ και τον δήμαρχο κ. Μεχμέτ Κοτσαντόν, ενώ άκουσε από τους τοπικούς τουριστικούς πράκτορες τα προβλήματα που δημιουργεί η βίζα στη μετακίνηση προς τα ελληνικά νησιά, εκφράζοντας την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να πιέσει την Ε.Ε. ώστε να διευκολυνθούν οι επισκέπτες στις δύο χώρες. «Τα επόμενα δέκα χρόνια προβλέπουμε ραγδαία αύξηση του τουρισμού και πρέπει οι δυο χώρες να συνεργαστούμε. Ο μόνος τομέας που δεινοπαθεί στην Ε.Ε. από αγκυλώσεις είναι ο τουρισμός», δήλωσε ο κ. Γερουλάνος.

Παράλληλα σε ερώτηση που του τέθηκε για τη λαθρομετανάστευση ζήτησε από την Τουρκία να δείξει αποφασιστικότητα και να επιδείξει μηδενική ανοχή. Στις επαφές του υπουργού με τις τοπικές αρχές τέθηκε επίσης μια σειρά από δραστηριότητες για τη συνεργασία των δυο χωρών όπως, κοινά πακέτα εκδρομών, ημερίδα για τον τουρισμό, φεστιβάλ χορού ή γαστρονομίας, φιλοξενία στην Αλικαρνασσό έκθεσης κυκλαδικής τέχνης, αλλά και κοινά φεστιβάλ στην Κω και την Αλικαρνασσό.

Στη συνέχεια ο υπουργός, σε μια συμβολική κίνηση ταξίδεψε με το ελληνικό τουριστικό πλοίο «ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΡ» στην Κω, όπου τον υποδέχθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης, για συναντήσουν τοπικούς φορείς και τουριστικούς πράκτορες και να επισκεφθούν ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού. http://www.tovima.gr/

38 σχόλια:

  1. Στό tour θά περιλαμβάνονται μήπως Υμια, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι κλπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντι να προσπαθούν να καταργήσουν την βίζα μεταξύ Ελλάδας Ρωσίας, ωστε να έρχονται τα 3000.000 Ρωσων στην Ελλάδα, αυτοί θέλουν να έρχονται μέσω Τουρκίας....
    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΚΕΜΑΛΟΛΑΓΝΟΙ, ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ. ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ Γ@Μ@ΣΑΤΕ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό θα ήταν να έλειπαν οι ανοησίες, cummulus. Ο τουρισμός, όπως και κάθε άλλη πλουτοπαραγωγική πηγή για την χώρα μας, είναι σήμερα τόσον αναγκαίος, όσο ποτέ άλλοτε. Θεωρώ ότι πρέπει να καταργήσουν αυτή την ηλίθια βίζα για τους Ρώσους και τους Τούρκους τουρίστες. Τι εξυπηρετεί, αλήθεια, από τι μάς "προστατεύει", όταν στην Ελλάδα έχομε 4.000.000 λαθρομεταναστών, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν ούτε ταυτότητα, ούτε άλλα έγγραφα, που να αποδεικνύουν την καταγωγή τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απελαθούν;

    Οι Τούρκοι που επεσκέφθησαν πρόσφατα την Θεσσαλονίκη, άφησαν από 50 έως 100 ευρώ κατά άτομο. καθόλου άσχημα για μιαν αγορά που έχει νεκρώσει, όπως και οι άλλες. Υπάρχει μήπως κάποιος από την Συμπρωτεύουσα, που να μπορεί να μας το βεβαιώσει αυτό; Το άκουσα χθες στην ειδήσεις του ΣΚΑΪ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαβάζοντας το άρθρο δεν έβγαλα κανένα συμπέρασμα ως προς το πώς θα συνεργαστούν Ελλάδα Τουρκία στο θέμα του τουρισμού όταν βασικά θέματα που αφορούν εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, όχι μόνο τίθενται υπό αμφισβήτηση, αλλά λειτουργούν και υπό το καθεστώς casus belli .

    Είναι δυνατόν υπό αυτές τις συνθήκες και με έντονες προκλήσεις από την πλευρά των Τούρκων σε δικά μας νησιά να μιλάμε για συνεργασία ; Πόσο προδότες δοσίλογοι και άνανδροι είναι ;

    Για πια συνεργασία και πράσινα άλογα μιλάνε …Καμία απολύτως , εδώ πάνε να δημιουργήσουν θερμό επεισόδιο νέων Ιμίων στο Καστελόριζο και εμείς θα πάμε χέρι χέρι στον Τουρισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ george

    Αφού και συνδεδεμένος μπορείς και βρίζεις, τι σε ενοχλεί; ότι δυσκολεύει το τρολάρισμα; :-)

    @ Χριστίνα

    Εκ των πραγμάτων βλέπεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στον τουρισμό, όπως δεν υπάρχει και πρόβλημα στις εμπορικές, ή άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Τούρκοι έχουν επενδύσεις στην Ελλάδα και Έλληνες στην Τουρκία. Θα μου πεις, μα δεν κινδυνεύουν να χαθούν σε περίπτωση συρράξεως; Ναι, ασφαλώς, αλλά παίρνουν το ρίσκο.

    Πέρσι το καλοκαίρι, αν δεν ήσαν οι Τούρκοι τουρίστες, πίστεψέ με ότι σε πολλά νησιά του Αιγαίου δεν θα είχαν ανοίξει καθόλου τα ξενοδοχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είναι όλα χρήμα ρε Nativist. Δεν είναι όλα χρήμα, για κάποιους Έλληνες εν πάση περιπτώσει...

    Τόοοοσο δύσκολο είναι να το αντιληφθείς και να το παραδεχθείς;

    Δεν είναι όλοι οι Έλληνες σαν κι εσένα. Τι να γίνει δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Διηνέκης

    >Δεν είναι όλοι οι Έλληνες σαν κι εσένα<

    Ασφαλώς όχι, ούτε ευτυχώς σαν κι εσένα. Διότι μόνο ένας βλάκας δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτό που λέω δεν έχει καμμία σχέση μ' αυτό που εσύ εννοείς, χωρίς κατανοείς.
    Αν δούλευες, θα ήξερες ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν από το μαγαζί τους, ότι τώρα δεν τα βγάζουν πέρα και ότι ο τουρίστας, ο όποιος τουρίστας, μόνον όφελος είναι. Άλλο να αγαπάς την πατρίδα και άλλο να πουλάς (ανέξοδα για σένα) πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Nativist ακόμα και αν συμφωνήσω σε ό,τι λες , εμπιστοσύνη σε έναν λαό τόσο εχθρικό προς εμάς και με επεκτατικές και αλυτρωτικές κατ’ αυτούς λογικές, δεν έχω.
    Επίσης έχεις δίκιο για το μαγαζί και το ξενοδοχείο και για όλα όσα έχουν να κάνουν με τον τουρισμό.
    Αλλά αν δεν έχουμε πατρίδα, γιατί κάποιοι είτε επενδυτικά είτε αλυτρωτικά την πήραν, πως θα δουλέψουν τα μαγαζάκια εκτός αν λειτουργήσουν υπό νέα διεύθυνση

    Πολλοί αγαπάνε την πατρίδα και μέσω της αγάπης την πουλάνε .
    Και πολλοί την πουλάνε επειδή την αγαπάνε , με σκοπό να την σώσουν.

    Επίσης θα μου επιτρέψεις να σου πω χωρίς να κάνω τον φωτεινό παντογνώστη ότι ο κάθε τουρίστας δεν είναι μόνο όφελος γιατί δεν έχουμε τον καλύτερο τουρισμό βλέπε Φαληράκι Ρόδου, παλαιότερα Κέρκυρα , Κρήτη , κλπ . Όχι ότι δεν έχουμε καλό τουρισμό αλλά μη το υπερεκτιμάμε. . Ο καλύτερος τουρίστας ήταν είναι και θα είναι ο Έλληνας κατά βάση, που δεν θα λυπηθεί να καθίσει στην ταβέρνα και να φάνε όλοι από ένα πιάτο φαγητό και όχι μια σαλάτα στα 4 π.χ.
    Τώρα βέβαια με το ΦΠΑ στο 23% που σημαίνει αύξηση των πάντων κατά 50%΄διότι ως λαός έχουμε την τάση να λειτουργούμε τυχοδιωκτικά σε αυτό το τομέα να δω τον τουρισμό που θα πάει....εδώ η στην Τουρκία...
    Κλείνοντας και ίσως σου φανεί εθνικιστικό , προτιμώ μια Ελλάδα πάμπτωχη με κουρέλια παρά μια Τουρκοελλάδα με φερεντζέ και πασούμια .Αρκετά έγινα δούλος στο Γερμανό επειδή το θέλησε ο Γιώργος εε δεν θα γίνω και χανουμάκι στον Τούρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πού ξέρεις αν εργάζομαι ή όχι ρε πρακτόρι;

    Κι αν δεν εργάζομαι, τι έχεις να πεις για το 20% των ανέργων στην Ελλάδα;

    Όσο για τους μαγαζάτορες, μεταπράτες είναι. ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. Πόσοι θα είναι έμποροι και ξενοδόχοι πια σε μία χώρα 11 εκατομμυρίων;

    Παράγει τίποτα η χώρα ρε; Εσύ παράγεις τίποτα; Παράγεις λάδι, γάλα, ορυκτά, αλουμίνιο, ποδήλατα, λογισμικό, γνώση;

    Εσύ τι παράγεις ρε πρακτόρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Nativist.
    Γιά σένα, ἐγώ εἶμαι ἀνόητος, καί ὁ Διηνεκής βλάκας.
    Σκέψου νά γνωριζόμασταν κιόλας φίλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δωστε λογο στον προβοκατορα που το παιζει Νατιβιστ.

    Ποιας χωρας αργε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χριστίνα,

    Διάβασα με προσοχή αυτά που έγραψες και βλέπω ότι κάπου μπερδεύεις τα πράγματα.

    α) Η εχθρική πολιτική ενός κράτους (όχι απραιτήτως του λαού του) δεν επηρεάζει τον τουρισμό και γρνικότερα την επειχηριματική δραστηριότητα.
    Για να έχουμε πατρίδα, πρέπει να έχουμε πρώτ’ απ’ όλα οικονομία και αυτήν προωθεί (και) ο τουρισμός. Δεν καταλαβαίνω αυτό το «Αλλά αν δεν έχουμε πατρίδα, γιατί κάποιοι είτε επενδυτικά είτε αλυτρωτικά την πήραν, πως θα δουλέψουν τα μαγαζάκια εκτός αν λειτουργήσουν υπό νέα διεύθυνση». Ο τουρισμός στην Ελλάδα αφήνει χρήματα και τα μαγαζιά είναι ελληνικά (τα περισσότερα). Οι ελληνικές επενδύσεις στην Τουρκία δυναμώνουν τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα και αντισταθμίζουν τις τουρκικές επενδύσεις εδώ. Έτσι, το πράγμα δεν πάει μονόπλευρα, ώστε να κινδυνεύουμε να αλωθούμε οικονομικά.

    β) Όπως έγραψα και παραπάνω, ο τουρκικός τουρισμός, όπως και ο ρωσικός, είναι καλής ποιότητος και αφήνει χρήματα. Οι αλητοτουρίστες του Φαληρακίου και των Μαλίων είναι φύρα. Γι αυτό, καλύτερα να μας έλειπαν ολότελα και να είχαμε σοβαρό και καλό τουρισμό, όπως η Ελβετία, η οποία δεν δέχεται μπατίρηδες. Κάποτε μάλιστα έκαναν και έλεγχο στο συνάλλαγμα που κρατάς για να σ’ αφήσουν να μπεις μέσα. Τώρα ταξειδεύουν –οι περισσότεροι- με γκρουπς, οπότε δεν γεννάται τέτοιο θέμα. Έλεγχο έκαναν και στην Αγγλία μέχρι που μπήκε στην ΕΟΚ, αλλά και στην Ελλάδα τον πρώτο χρόνο της δικτατορίας.

    γ) Ο Έλληνας είναι καλός τουρίστας, αλλά τώρα, λόγω κρίσης, ο εσωτερικός τουρισμός έχει πέσει πάρα πολύ. Ούτως ει άλλως, όμως, δεν είναι αρκετός και οι ίδιοι οι Έλληνες προτιμούν άλλους, φθηνότερους προορισμούς (π.χ. Ταϊλάνδη).

    Γενικά, δεν πρέπει να παρασθρόμαστε από συναισθήματα και να μπερδεύουμε πράγματα και καταστάσεις. Ούτε ο Τούρκος, ούτε ο Ισραηλινός, ούτε ο Ρώσος τουρίστας έρχεται για να καταλάβει την χώρα μας, όπως κι εμείς δεν πηγαίνουμε για να καταλάβουμε την δική τους.

    Τέλος, δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις εδώ: ”Πολλοί αγαπάνε την πατρίδα και μέσω της αγάπης την πουλάνε .
    Και πολλοί την πουλάνε επειδή την αγαπάνε , με σκοπό να την σώσουν”
    , όπως και το κλείσιμο («Ελλάδα πάμπτωχη με κουρέλια» κλπ).

    Ελπίζω να έγινα σαφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εδω πολεμο εχουμε, και τα διεστραμμενα μυαλα τον προοδευτικων Εθνομηδενιστων "συμμαχουν" ζητιανευοντας.

    Καταρα η ηλιθιοτητα της τουρκολαγνειας και η προδοσια των Νεο-ραγιαδων!

    - Π. Ηφαιστος, "Εχθρολαγνεία, ο «Άλλος» και εμείς",
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/03/blog-post_542.html

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλο θα ητανε να ακουμε την γνωμη ολων χωρις να αμολαμε βρισιες οπου διαφωνουμε οπως "πρακτορισκος","προδοτης"κλπ καθε φορα που γραφεται αλλη αποψη απο την δικη μας.Η διαφορετικη γνωμη ειναι πλουτος σε μια συζητηση
    και ερεθισμα για απαντηση με στοιχεια και οχι με καταρες και βρισιες.Διαφορετικα κραταει ο καθε ενας την δικη του ερμηνεια και δεν εχουν νοημα και τα σχολια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. sterg,

    Οι Έλληνες δεν μάθαμε ακόμη να συζητάμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα λέω (λέμε) την άποψή μας ευθαρσώς, κι όποιου αρέσει.

    Δημόκριτε,

    Τι εννοείς ακριβώς; Εμένα χαρακτηρίζεις "εθνομηδενιστή" (και μάλιστα με κεφαλαίο!) και νεο-ραγιά (κι αυτό με κεφαλαίο!);

    "Καταρα η ηλιθιοτητα της τουρκολαγνειας και η προδοσια των Νεο-ραγιαδων!" Αυτά πού τα απευθύνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ sterg

    Το «πρακτόρι», το εισέπραξε ο Nativist διότι έγραψε «Αν δούλευες, θα ήξερες» απαντώντας σε σχόλιό μου. Επίσης, χαρακτηρίζει ως ανοησίες τα όσα γράφει ο cummulus και αποκαλεί βλάκα εμένα.

    Πολύ ψηλά δεν τον έχει πάρει τον αμανέ ο τύπος;

    Οπότε, την παράκλησή σου, να την απευθύνεις πρώτα στον Nativist που νομίζει ότι έχει πιάσει τον Πάπα απ' τα @ρχίδι@...

    Η ευγένεια, είναι αμφίδρομη ποιότητα. Έτσι δεν είναι; Δεν μπορεί να είναι κάποιος ευγενής και ο άλλος αγενής. Αυτονόητα πράγματα sterg.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η ευγένεια, είναι αμφίδρομη ποιότητα. Έτσι δεν είναι; Δεν μπορεί να είναι κάποιος ευγενής και ο άλλος αγενής.
    25 Μαΐου 2011 7:13 μ.μ.

    Θα συμπληρωνα σε οσα σωστα εγραψες οτι η ευγενεια ειναι και κατι αλλο.
    1ον.Ειναι αναγκαιοτητα για να ψαχνεται ενα θεμα σε βαθος με την ανταλλαγη σχολιων χωρις παντα η συζητηση να κουτσουρευεται απο διακοπη των σχολιων λογω εμπλοκης βρισιων,πολλες φορες σκοπιμων, για να διακοπει μια συζητηση που βρισκεται σε εξελειξη
    2ον.Η ευγενεια θα ξεμπροστιασει τον πραγματικο προβοκατορα που αφου σκεπασει τους αλλους μεσα απο βρισιες επιδιωκει να σε αναγκασει σε σιωπη πονταροντας στην δικη σου απεχθεια για τις βρισιες η εστω στην δικη σου ευγενεια.
    3ον.Σημειωσε βαθεια στο μυαλο σου οτι αυτος που βριζει και...γρυλιζει ειναι εκεινη την στιγμη σε βαρυτατη αδυναμια να αποκαταστησει επαφη με τους γυρω και θελει μονο να τους ...φοβησει.
    Το κανουν και τα σκυλια απο ανασφαλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Διηνεκής

    Παρά το ότι απεχθάνομαι τις κοκορομαχίες, όπως ο διάολος το λιβάνι, αναγκάζομαι να επανέλθω, διότι, ή κάνεις την πάπια, ή όντως είσαι βλάκας (το πιθανότερο).


    Ολοκάθαρα φαίνεται γιατί σου απάντησα έτσι.

    >Δεν είναι όλοι οι Έλληνες σαν κι εσένα<

    Αυτό πού κολλά, ρε αλήτη; Γιατί επιτίθεσαι με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, αντί να παραθέσεις επιχειρήματα; Διότι, προφανώς, δεν έχεις και πουλάς τσάμπα πατριωτισμό της δεκάρας, ο οποίος δεν είναι καν πατριωτισμός. ΒΛΑΚΕΙΑ είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Δημόκριτο

    >Εδω πολεμο εχουμε, και τα διεστραμμενα μυαλα τον προοδευτικων Εθνομηδενιστων "συμμαχουν" ζητιανευοντας.<

    Δηλαδή; Τι θέλεις να πεις με το "ζητιανεύοντας"; Ποιος ζητιανεύει τι;
    Θα σχολιάσω, αν χρειασθεί, αφού πρώτα διευκρινίσεις τι εννοείς.

    @ sterg

    Μην ασχολείσαι με σκουπίδια που πάνε κάτι να παραστήσουν, αλλά δεν ξέρουν ακριβώς τι. Κι επειδή δεν ξέρουν, αμολάνε επιθέσεις ad hominem.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Nativist

    «Αυτό πού κολλά, ρε αλήτη;»

    Κολλά στο ότι είσαι ένα πρακτόρι και μισό και νομίζεις ότι έχεις πιάσει τον Πάπα απ' τα @ρχίδι@ είπαμε.

    Είσαι δε και αμαθέστατος. Διηνέκης και όχι διηνεκής (κύριο όνομα της αρχαιότητος)

    Έτσι μάς περιγράφει ο Ηρόδοτος τον Θερμοπυλομάχο Διηνέκη

    «Λακεδαιμονίων δὲ καὶ Θεσπιέων τοιούτων γενομένων ὅμως λέγεται ἀνὴρ ἄριστος γενέσθαι Σπαρτιήτης Διηνέκης· τὸν τόδε φασὶ εἰπεῖν τὸ ἔπος πρὶν ἢ συμμῖξαι σφέας τοῖσι Μήδοισι, πυθόμενον πρός τευ τῶν Τρηχινίων ὡς ἐπεὰν οἱ βάρβαροι ἀπίωσι τὰ τοξεύματα, τὸν ἥλιον ὑπὸ τοῦ πλήθεος τῶν ὀιστῶν ἀποκρύπτουσι· τοσοῦτο πλῆθος αὐτῶν εἶναι. Τὸν δὲ οὐκ ἐκπλαγέντα τούτοισι εἰπεῖν ἐν ἀλογίῃ ποιεύμενον τὸ Μήδων πλῆθος, ὡς πάντα σφι ἀγαθὰ ὁ Τρηχίνιος ξεῖνος ἀγγέλλοι, εἰ ἀποκρυπτόντων τῶν Μήδων τὸν ἥλιον ὑπὸ σκιῇ ἔσοιτο πρὸς αὐτοὺς ἡ μάχη καὶ οὐκ ἐν ἡλίῳ. Ταῦτα μὲν καὶ ἄλλα τοιουτότροπα ἔπεα φασὶ Διηνέκεα τὸν Λακεδαιμόνιον λιπέσθαι μνημόσυνα· μετὰ δὲ τοῦτον ἀριστεῦσαι λέγονται Λακεδαιμόνιοι δύο ἀδελφεοί, Ἀλφεός τε καὶ Μάρων Ὀρσιφάντου παῖδες. Θεσπιέων δὲ εὐδοκίμεε μάλιστα τῷ οὔνομα ἦν Διθύραμβος Ἁρματίδεω».

    [Ηροδότου Ιστορίαι, Βιβλίο 7, 226-227]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ Nativist

    Τι παράγεις ΕΣΥ για την ελληνική οικονομία; ΕΣΥ. Είσαι γεωργός; Είσαι βοσκός; Είσαι ψαράς; Είσαι βιομηχανικός εργάτης; Είσαι προγραμματιστής; Είσαι παιδαγωγός; Είσαι ερευνητής; Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Ένα πρακτόρι είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καταργείστε την βίζα να αυξηθεί ο τουρισμός!

    Έτσι θα βοηθηθούν και οι "Τούρκοι" να θυμηθούν την Ελληνική-Ρωμαίικη καταγωγή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Nativist,

    Με την αντιληψη ζητιανου και τζαμπατζη καταφεραν οι ανικανοι πολιτικατζηδες μας να διαλυσουν την χωρα.

    Οσο δεν υπαρξει αλλαγη της νοοτροπιας, μονο ηττες θα διαπραγματευονται γενικος και προπαντος με τον Ισλαμοκεμαλιστη Φασιστα - προοδευτικα και παντα εις βαρος μας.

    «Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας»
    (Γ. Παπανδρεου 1999, "Ο ελληνικός λαός προ των ευθυνών του. Σταχυολόγηση παλιών δηλώσεων του Γιώργου Παπανδρέου", http://www1.antibaro.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5768&Itemid=89)

    - Μελέτης Μελετόπουλος, "Το τελευταίο σοβιετικό μοντέλο στην Ευρώπη"
    http://neo.antibaro.gr/node/2396

    - Μ. Ευρυβιάδης, "Η κατάρρευση του ελληνικού κράτους"
    
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/05/blog-post_3650.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γραφεις Homo Cretensis:

    >>Δημόκριτε,
    Τι εννοείς ακριβώς; Εμένα χαρακτηρίζεις "εθνομηδενιστή" (και μάλιστα με κεφαλαίο!) και νεο-ραγιά (κι αυτό με κεφαλαίο!);<<

    Λαθος καταλαβες.

    >>"Καταρα η ηλιθιοτητα της τουρκολαγνειας και η προδοσια των Νεο-ραγιαδων!" Αυτά πού τα απευθύνεις;
    25 Μαΐου 2011 7:05 μ.μ.<<

    Δες τις πηγες που αναφερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πάντως,όσοι Έλληνες έχουν επισκεφθεί την Πόλη ομολογούν ότι έχουμε να μάθουμε πολλά απο τους Τούρκους στο θέμα του τουρισμού και της εξυπηρέτησης του τουρίστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Για να έχουμε πατρίδα, πρέπει να έχουμε πρώτ’ απ’ όλα οικονομία και αυτήν προωθεί (και) ο τουρισμός.

    Α) Nativist αυτό πρώτη φορά το ακούω. Για να έχουμε πατρίδα κατ’
    εμέ πρέπει πρώτα να οριοθετούμε τα σύνορα για να μπορούμε να έχουμε την ησυχία μας όπως λέει και ο λαός. Δεν ήξερα ότι πρώτα θέτουμε τα οικονομικά πλαίσια που θα λειτουργήσει το κράτος και μετά ψάχνουμε να το βρούμε. Οικονομία χωρίς πατρίδα δεν υπάρχει.

    Αν δεν έχουμε πατρίδα, όχι οικονομία δεν έχουμε ,αλλά ούτε μαντίλι να κλάψουμε δεν θα έχουμε.

    Β)Οσο για τον Ρώσικο και Τουρκικό τουρισμό που λες ότι είναι καλός, επέτρεψε μου να σου πω, ότι ο καλύτερος τουρισμός είναι αυτός που δεν έρχεται, ακόμα δυστυχώς και προτιμά την Τουρκία να πηγαίνει και άλλα μέρη όχι μόνο λόγω ακρίβειας αλλά και εξυπηρέτησης .

    Γ) Ο εσωτερικός τουρισμός μπορεί να έχει πέσει αλλά η νοοτροπία του δεν έχει αλλάξει.

    Όταν ο τουρισμός είναι όμως ένα είδος ‘’βαριάς βιομηχανίας’’ η οποία αποφέρει κέρδη είναι και ένα μέσω πίεσης στην εκάστοτε πολιτική .Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι επηρεάζει και την εξωτερική πολιτική ….με όλα τα συνεπακόλουθα ..Στα ‘’πολιτισμένα κράτη’’ όπως θέλουμε να λεγόμαστε εμείς η κατάληψη δεν γίνεται με τα όπλα ,αλλά με τις επενδύσεις , και με το κεφάλαιο ..Ξυπνάς μια ωραία πρωία και βλέπεις λ.χ την Σάμο αγορασμένη σαν οικόπεδα ακίνητα κλπ κλπ από Τούρκους .
    Δεν είμαι αντίθετη στις επενδύσεις αλλά ας είμαστε προσεκτικοί με αυτούς τους γείτονες, που η νοοτροπία τους είναι απλά και μόνο πως θα ‘’κατακτήσουν’’ την Ελλάδα.


    Αγαπάω την Ελλάδα και θέλω να την σώσω από την χρεοκοπία γι αυτό αποφασίζω να συν εκμεταλλευτώ τουριστικά τα νησιά του Αιγαίου και να επιτρέψω χωρίς έλεγχο τις επενδύσεις από τους ‘’φίλους’΄ και γείτονες ….

    Οι πολιτικοί μας έχουν μπει εδώ και χρόνια στην διαδικασία να πείσουν με όποια μέσα τον λαό θεμιτά και αθέμιτα πως πρέπει να σωθεί η Ελλάδα με όποιο κόστος ακόμα και αν ο λαός ‘΄πεθάνει’’ ακόμα και αν πρέπει όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της , να πουληθούν ή πιο ευγενικά συνεκμεταλλευτούν με τους ξένους. Πηγή πλούτου για την Ελλάδα δεν είναι μόνο το υπέδαφος ,είναι και η πλούσια διαφοροποίηση του ίδιου του εδάφους, παραλίες , βουνά κ.α.

    Όταν ο Ερντογάν είχε έρθει εδώ το πάλαι ποτέ ήρθε συνοδευόμενος από Τούρκους επιχειρηματίες. Να πειστώ πως για το καλό μας ήρθαν ή για να είμαι και πιο δημοκρατική, για το κοινό καλό ,κοινός τα κέρδη 50-50 ;

    Τέλος, δεν μπερδεύω τα συναισθήματα σε ότι αφορά τους λαούς που ανέφερες, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω την ιστορία τι μου έχει διδάξει γι αυτούς τους λαούς.

    Για μένα δεν μετράνε όλα με το χρήμα, καλώς ή κακώς , γι αυτό και είπα προτιμώ την Ελλάδα με κουρέλια παρά επενδυτικά υποχείριο των Τούρκων.
    Ήδη βλέπουμε στην Β. Ελλάδα πως λειτουργούν οι επιχειρηματίες, και όχι μόνο, αν είναι και από πού υποκινούμενοι, και που πάει το θέμα . Ως εκ τούτου αν μη τι άλλω η δυσπιστία είναι το λιγότερο που μπορώ να εκφράσω ..

    Καλημέρα σε όλους ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ Δημοκριτο

    Καλώς, αλλά άσχετο με το υπό συζήτηση θέμα.

    @ Χρήστο Χατζησαββίδη

    Ακριβώς. Εκτός των άλλων τομέων που μάς έχουν αφήσει έτη φωτός πίσω, μας τρώνε και τον τουρισμό.

    @ Χριστίνα

    1) Για να φυλάττεις τα σύνορα της πατρίδας και να διασφαλίζεις την εθνική σου κυριαρχία, πρέπει να έχεις αξιόμαχες ΕΔ. Αυτό προϋποθέτει υγιή οικονομία. Ένα ξοφλημένο, χρεοκοπημένο κράτος, δεν μπορεί να έχει ισχυρές ΕΔ.

    2) Η πατρίδα πρέπει να μπορεί να εξασφαλίζει στον πολίτη ένα ικανοποιητικό επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης, διαφορετικά παύει να είναι σεβαστή. Δεν μπορείς να έχεις πολίτες-σκουπιδοφάγους και να απαιτείς να θυσιαστούν για την πατρίδα αυτή, καθ’ ην στιγμήν μάλιστα, οι κυβερνώντες που θα το απαιτήσουν δεν κάνουν την παραμικρή θυσία, ενώ αυτοί έφεραν την πατρίδα στα χάλια αυτά.

    3) Στην Ελλάδα το τουριστικό προϊόν μας είναι μετρίου έως χαμηλού επιπέδου και οι τιμές πολύ ακριβές. Ναι, συμφωνώ με το (Β), αλλά δεν αναιρεί αυτό που έγραψα για τον τουρισμό που έχουμε ΤΩΡΑ.

    4) Στον εσωτερικό τουρισμό αναφέρθηκα και είπα ότι δεν είναι επαρκής. Ας μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια.

    5) Οι τουρίστες δεν θα σού αγοράσουν την Σάμο, ή δεν είναι ανάγκη να τουρίστες αυτοί που θα την αγοράσουν. Και Έλληνες αγοράζουν τον Κουσάντασι, αν το κρίνουν σκόπιμο κι ενδιαφέρον, ή επενδύουν στην βιομηχανία, δεδομένου ότι η τουρκική αγορά είναι πολύ αξιόλογη.

    6) «Για μένα δεν μετράνε όλα με το χρήμα, καλώς ή κακώς , γι αυτό και είπα προτιμώ την Ελλάδα με κουρέλια παρά επενδυτικά υποχείριο των Τούρκων». Αν δεις την Ελλάδα με κουρέλια, όχι υποχείριο, αλλά υπόδουλη των Τούρκων θα γίνει.

    Σταματώ εδώ, διότι το θέμα με κούρασε. Δεν έχω άλλες εξηγήσεις να σου δώσω. Αν μπορείς να καταλάβεις τα παραπάνω, έχει καλώς. Αν όχι, μένεις στην άποψή σου κι εγώ στην δική μου. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε σε όλα, ούτε όλοι οι διάλογοι να καταλήγουν σε συμφωνία. Πρέπει, όμως, να γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γραφεις Nativist:

    >>@ Δημοκριτο
    Καλώς, αλλά άσχετο με το υπό συζήτηση θέμα.<<

    Μεγα λαθος.

    Ο εθελοδουλος ζητιανος και δειλος απεναντι στον δεδηλωμενο σφαγεα του εχει σοβαρο προβλημα - ψυχολογικο, οικονομικο, πολιτικο και ουτω καθεξης.

    - Λ. Μαύρος, "Ειρήσθω Θουκυδίδης ξανά & εσαεί"
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/05/blog-post_3973.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εγώ λέω ότι πάλι ωφελημένοι θα βγούνε οι Τούρκοι, ό,τι και να κάνουμε μαζί τους τούτη την εποχή.
    Εκτός αν η συνεργασία γίνει επί ίσοις όροις που θα τηρηθούν στο ακέραιο...Αν πάμε με το "δεύτε προσκυνήσωμεν και προσπέσωμεν...", η συνέχεια είναι γνωστή.
    Πάντως οι Τούρκοι τρώνε μπόλικο τουρισμό από μας.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εντάξει nativist. Το πήραμε το μήνυμα. Δίνεις εξετάσεις για να μπεις στο ΕΛΙΑΜΕΠ. Ηλίου φαεινότερον. Θα σε βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Γράφε εσύ τα προβοκατόρικά σου κι εμείς θα αναφωνούμε "σωστός". Άντε μπας και σε πάρουν και φύγεις από δω. Αλλοιώς θα ευτυχήσεις να είσαι η αιτία να φύγουν (πάλι) από το μπλόγκ όσοι έφυγαν λόγω υποχρεωτικού e-mail και τώρα σιγά σιγά ξαναγυρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν συμφωνω με το υφος που αρχιζει να περναει παλι σε αυτο το ιστολογιο.
    Επαναλαμβανω για νιοστη φορα.Τα πραγματα ειναι μπλεγμενα και πολυ προχωρημενα και ο κινδυνος για την Ελλαδα ειναι μεγαλος.μεγαλος και ο κινδυνος να μας κανουν Βορεια Αφρικη.Προσεχτε πολυ τι γραφω και ηρεμηστε.Πεστε τις γνωμες σας και αφηστε τις κορωνες.Δεν παιζουμε πλεον εδω μεσα ουτε την ωρα μας περναμε.Ομονοια και ψυχραιμη σταση γιατι οι εξελειξεις ισως να ειναι αποτομες,ισως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Nativist θα συμφωνήσω σε ένα, ότι διαφωνούμε, όμως ο διάλογος είναι πάντα διάλογος.
    Επειδή όμως και γω θεωρώ το ίδιο όπως και εσύ, δεν έχει νόημα η συνέχιση .Θα σταθώ μόνο σε ένα το οποίο κατ εμέ είναι αξία που δεν κοστολογείται

    Είπες : Για να φυλάττεις τα σύνορα της πατρίδας και να διασφαλίζεις την εθνική σου κυριαρχία, πρέπει να έχεις αξιόμαχες ΕΔ. Αυτό προϋποθέτει υγιή οικονομία. Ένα ξοφλημένο, χρεοκοπημένο κράτος, δεν μπορεί να έχει ισχυρές ΕΔ.

    Πιστεύω : Για να φυλάξεις τα σύνορα και να διασφαλίσεις την εθνική σου κυριαρχία πρέπει κατα βάση οι ΕΔ , και όλοι οι Ελληνες, να έχουν υψηλό φρόνιμα τα οποίο δεν μετριέται με τα ευρώ αλλά με την ψυχή, χωρίς να διαφωνώ στα υπόλοιπα περί οικονομίας.
    Αλλά αν δεν υπάρχει ψυχή, αν δεν πιστεύει , είτε στρατιώτης , είτε στρατιωτικός είτε απλός πολίτης , ότι τα σύνορα αυτά είναι το σπίτι του, η μάνα του, η αδελφή του, η γυναίκα του, το παιδί του, μα πάνω απο όλα το αίμα κάποιων άλλων, παλαιοτέρων γενεών, που χάθηκαν για να το παίζουμε εμείς οικονομολόγοι , τότε τα τελειότερα μηχανήματα δεν θα τους ή μας κάνουν ανθρώπους αλλά παπαγαλάκια του εκάστοτε Ευρωκράτορα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Χριστίνα,
    συγχαρητήρια γιά τίς ἀπόψεις σου. Εἶναι ὀάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χριστίνα,

    Δεν διαφωνώ καθόλου μ' αυτά που γράφεις. Βεβαίως το φρόνημα πάει πάνω απ' όλα, καθώς και η πολιτική βούληση για την διαφύλαξη των συνόρων και την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας. Χωρίς αυτά, είναι ευνόητο ότι δεν χρειάζεσαι καθόλου ΕΔ. Αν όμως θέλεις έχεις ισχυρές ΕΔ για αποτρεπτική δύναμη, χρειάζεσαι ισχυρή οικονομία.

    Όλα αυτά δεν αναιρούν το γεγονός ότι κάνουμε πολύ καλά, αν το κάνουμε, να φροντίζουμε να έχουμε τουρισμό και από την γείτονα. Το παν είναι να ξεκολλήσουμε από χαζές αγκυλώσεις του τύπου "οι Τούρκοι θα μας φάνε τα νησιά" (με τον τουρισμό).

    @ cummulus

    Στην πρώτη σου εγγραφή κι επειδή το θέμα είναι σοβαρό, ίσως σοβαρότερο απ' ό,τι φαντάζεσαι, είπα ότι καλό είναι να αφήσουμε τις ανοησίες και τις σαχλαμαρίτσες. Δυστυχώς και μέχρι στιγμής, δεν έχεις προσφέρει τίποτε στην συζήτηση, επιβεβαιώνοντάς με.

    Δημόκριτε,

    Ανήκεις στη κατηγορία των συζητητών που προτιμούν να μιλούν με το στόμα άλλων (με συνδέσμους δηλαδή), αντί να εκφράζεις καθαρά την άποψή σου. Ούτε το άρθρο του Μαύρου μού λέει τίποτε σχετικά με το θέμα που συζητάμε. Αν θέλεις να πεις την γνώμη σου, κάνε το, αλλά χωρίς συνδέσμους. Μίλησε, βρε αδελφέ, σαν Δημόκριτος και όχι σαν Ήφαιστος, Θουκυδίδης, Μαύρος, Άσπρος κι εγώ δεν ξέρω τι. Γράφεις τρεις λέξεις και δίνεις δέκα συνδέσμους κάθε φορά. Έλεος, ρε φίλε, με σένα θα συζητήσω ή με τους συνδέσμους; Η Χριστίνα αναπτύσσει τα επιχειρήματά της, τις γνώμες της, τα πιστεύω της. Το ίδιο κάνω κι εγώ. Αυτό που κάνεις εσύ είναι, στο κάτω-κάτω της γραφής, ασέβεια προς τους συνομιλητές σου και δείχνει αδυναμία έκφρασης δικής σου γνώμης. Δεν συζητώ με ετερόφωτους. Τελεία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ nativist
    Αν καί δέν κατανοῶ τήν έπίθεση σου ἐναντίον μου ἀφοῦ δέν ἀσχολήθηκα μαζί σου, έν τούτοις, οἱ κρίσεις σου τελικά, περιποιοῡν τιμή γιά μένα. Αδιαμαρτυρήτως σοῦ παρέχω τό δικαίωμα νά με χαρακτηρίζεις ὄπως νομίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. nativist, αυτοδιορίστηκες εδώ κριτής, τιμητής; Σαχλαμαρίτσες ο ένας, ετερόφωτος ο άλλος, βλάκας, πάπια κλπ. Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί το ότι δεν σε περιποιήθηκαν αναλόγως οι πάπιες οι βλάκες και οι σαχλαμάρες του ιστολογίου. Ελπίζω να επανέλθεις σε νηφάλιες προσεγγίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Γραφεις nativist:

    >>Δημόκριτε,
    Ανήκεις στη κατηγορία των συζητητών που προτιμούν να μιλούν με το στόμα άλλων (με συνδέσμους δηλαδή), αντί να εκφράζεις καθαρά την άποψή σου.<<

    Τι δεν καταλαβες;

    Ρωτησες και πηρες την ξεκαθαρη απαντηση μου εδω και εδω.

    >>Ούτε το άρθρο του Μαύρου μού λέει τίποτε σχετικά με το θέμα που συζητάμε. Αν θέλεις να πεις την γνώμη σου, κάνε το, αλλά χωρίς συνδέσμους. Μίλησε, βρε αδελφέ, σαν Δημόκριτος και όχι σαν Ήφαιστος, Θουκυδίδης, Μαύρος, Άσπρος κι εγώ δεν ξέρω τι. Γράφεις τρεις λέξεις και δίνεις δέκα συνδέσμους κάθε φορά. Έλεος, ρε φίλε, με σένα θα συζητήσω ή με τους συνδέσμους;<<

    Ποιο εινα το προβλημα και παλι; Η αποψη μου, η οι συνδεσμοι;

    >>Η Χριστίνα αναπτύσσει τα επιχειρήματά της, τις γνώμες της, τα πιστεύω της. Το ίδιο κάνω κι εγώ. Αυτό που κάνεις εσύ είναι, στο κάτω-κάτω της γραφής, ασέβεια προς τους συνομιλητές σου και δείχνει αδυναμία έκφρασης δικής σου γνώμης. Δεν συζητώ με ετερόφωτους. Τελεία και παύλα.
    27 Μαΐου 2011 8:31 μ.μ.<<

    Να χαρεις! Εχεις το δικαιωμα να καταλαβαινεις οτι γουσταρεις - προβλημα σου!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.