11/5/11

Καταδικάζουμε απερίφραστα τους δολοφόνους, οφείλουμε όμως να ζητήσουμε μια μεγάλη συγνώμη από τους «Ρωσοπόντιους»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λίγες μέρες πριν τις τελετές μνήμης, όπου περιμένουμε σύσσωμος ο Ελληνικός λαός να συμμετέχει και να διατρανώσει μαζί με όλους τους πρόσφυγες και κυρίως τους ποντιακής καταγωγής Έλληνες πολίτες τη βούλησή του για δικαίωση και ενώ περιμένουμε από τα ΜΜΕ της πατρίδας μας να δείξουν την ανάλογη ευαισθησία και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αναδεικνύοντας το ζήτημα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Τούρκους, είμαστε μάρτυρες μιας ιδιότυπης τραγωδίας, κατάλοιπο κι αυτό της Γενοκτονίας.
Το γεγονός της συμμετοχής δυο ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση στη συμμορία που εκτέλεσε εν ψυχρώ και με τον πιο βάρβαρο τρόπο δυο νεαρά παιδιά της ομάδας ΔΙΑΣ, που έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος, υπηρετώντας την κοινωνία και την ασφάλεια των πολιτών, έγινε αφορμή για εκδήλωση απαράδεκτων και ανεύθυνων ρατσιστικών χαρακτηρισμών συλλήβδην εναντίον των «Ρωσοποντίων» από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, χωρίς να μπορούμε για άλλη μια φορά σ’ αυτήν τη χώρα «να χωρίσουμε την ήρα απ’ το στάρι». Και για να κατανοήσουμε όλοι τη στοχοποίηση που υφίσταται μια ολόκληρη ομάδα της κοινωνίας μας, θα ήταν πραγματικά αδιανόητο να προτάσσεται από τα ΜΜΕ το Ηπειρώτης, Θεσσαλός ή Μωραΐτης, αν ο δολοφόνος καταγόταν από κάποια από τις παραπάνω περιοχές, όπως έγινε στην περίπτωση του «Ρωσοπόντιου».
Η πράξη των ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση μας θλίβει βαθύτατα, όπως μας θλίβει βαθύτατα η παραβατική συμπεριφορά πολλών άλλων, που ίσως είναι αυξημένη και μεγαλύτερη σε ποσοστό από την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία. Όμως, έστω και τώρα, κάτω από το βάρος της πίεσης της αποτρόπαιης πράξης των δυο αυτών ατόμων, θα πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι μας και κυρίως τα ΜΜΕ, γιατί παρουσιάζεται αυτή η αυξημένη παραβατική συμπεριφορά σε ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που μόνο γενναιότητα, αγώνες, θυσίες και αίμα έχει να επιδείξει στο βωμό της προόδου της κοινωνίας και της υπεράσπισης των συμφερόντων της πατρίδας μας;
Το θέμα είναι τεράστιο και δεν εξαντλείται στις λιγοστές αράδες ενός δελτίου τύπου. Εμείς δηλώνουμε τη βαθύτατη θλίψη και συμπαράστασή μας στους συγγενείς των θυμάτων της στυγερής δολοφονίας, καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την αποτρόπαιη πράξη και ζητούμε ταυτόχρονα από τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη να δείξουν έστω και τώρα ευαισθησία και σεβασμό στην ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού και σε όλους αυτούς, τους «Ρωσοπόντιους», που ως κοινωνία και ως χώρα τους χρωστάμε πολλά και κυρίως μια μεγάλη ΣΥΓΝΩΜΗ.

To Διοικητικό Συμβούλιο
--------------------------------------------------------------------
Εύξεινος Λέσχη Αθηνών
Ψαρομηλίγκου 29, Κεραμεικός, Αθήνα, Προσωρινή Διεύθυνση: Φιλελλήνων 14
τηλ. 2103316036, φαξ: 2103250421, e-mail: efxinos@infognomon.gr

14 σχόλια:

  1. "και σε όλους αυτούς, τους «Ρωσοπόντιους», που ως κοινωνία και ως χώρα τους χρωστάμε πολλά και κυρίως μια μεγάλη ΣΥΓΝΩΜΗ".

    Δηλαδη αν καταλαβα καλα εγω απο παπουδες Τραπεζουντιους εντιμους και οικογενειαρχες τι ακριβως χρωσταω σε αυτους τους επιμειχθεντες με ο,τι βαρβαρικο εχει να παρουσιασει η Γεωργια,Η Αζαρια,το Καζακσταν και αλλα "ευγενη"μερη.Μπορει οι συνθηκες να οδηγησαν πρωην ποντιους και εκτοπισμενους απο τον ελληνικο εμφυλιο να φτασουν σε αυτο το σημειο αλλα τελικα εφτασαν.Εγω δηλωνω οτι με τετοια προσωπα δεν μπορω να εχω καμμια απολυτως σχεση.Αλλους Ποντιους γνωρισα και αυτους κρατησα στην μνημη μου και οχι τις ορδες των πληρωμενων δολοφονων που πραγματοποιουν συμβολαια θανατου και αποτελουν απο τις σκληροτερες συμμοριες της νυχτας,χειροτεροι και απο τους αλβανους,ρουμανους κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγνώμη αλλά το πόσοι από αυτούς του "ομογενείς" που μας ήρθαν από 'κει με την εντελώς περίεργη κουλτούρα,την εντελώς διαφορετική από τους ειρηνικούς και γενναίους Πόντιους και το λοιπό ελληνικό σύνολο είναι πράγματι Έλληνες επιτρέψτε μου να έχω πολλές αμφιβολίες!!!Εμπάσει περιπτώσει είναι μια ομάδα που παρουσιάζει τρομερή εγκληματικότητα που δεν μπορούμε να την παραβλέψουμε έτσι και να κάνουμε τα στραβά μάτια!
    Να τονίσω ακόμα ότι επετράπη να έρθει κάθε καρυδιάς περίεργο καρύδι από την πρώην Σοβιετική ένωση τότε για καθαρά μικροκομματικούς λόγους και όχι για λόγους εθνικού καθήκοντος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τί τους χρωστάμε

    Τα αδέλφια μας στην Ελλάδα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με τα γεγονότα της Γενοκτονίας περίπου μισό εκατομμύριο Έλληνες, για να γλιτώσουν τις ζωές τους έφυγαν από τον Πόντο και εγκαταστάθηκαν στη Ρωσία, εγκαταλείποντας τις προαιώνιες εστίες και τις περιουσίες τους στα εδάφη της Τουρκίας. Τις περιουσίες εκείνες, αμύθητης αξίας με τα σημερινά δεδομένα, το ελληνικό κράτος τις παζάρεψε στην κυριολεξία με τον γενοκτόνο σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ και στην ουσία τις χάρισε στο βάρβαρο τουρκικό κράτος. Όταν δε -κυρίως μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης- οι άνθρωποι αυτοί άρχισαν να συρρέουν στην Ελλάδα, το ελληνικό κράτος όχι μόνο δεν ανέλαβε την υποχρέωση που είχε απέναντί τους να τους αποζημιώσει -με κάποιο τρόπο- για την περιουσία που άφησαν στην Τουρκία, αλλά τους πέταξε στην κυριολεξία στο περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας, για να εισπράττουμε τώρα με πόνο ψυχής όλοι μας ως κοινωνία τα επίχειρα της αδικίας και της εγκατάλειψής τους.
    Για να φθάσουν κάποιοι από τους ανθρώπους αυτούς να εγκληματούν, να κλέβουν, να σκοτώνουν και να πεθαίνουν οι ίδιοι από την ηρωίνη, εγκληματήσαμε πρώτα όλοι εμείς ως κοινωνία πάνω τους, με τον πιο βάναυσο τρόπο. Εγκληματήσαμε γιατί δεν σεβαστήκαμε την τιμή και την υπόληψή τους. Εγκληματήσαμε γιατί θίξαμε την υπερηφάνεια τους και υποχρεώσαμε γιατρούς, δικηγόρους, αεροναυπηγούς, πολιτικούς μηχανικούς, λογοτέχνες, μουσικούς, ποιητές, ζωγράφους, με σπουδές υψηλοτάτου επιπέδου, για να επιβιώσουν και να ζήσουν ανήμπορους γονείς και μικρά παιδιά, να δουλεύουν ως …μπάργουμαν, παράνομοι πωλητές σε λαϊκές και κάθε είδους δουλειές που περιθωρίου, με όποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στην ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση των ιδίων και κυρίως της νεολαίας στην κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. -1-
    Τα παιδια των πρωτων Ποντιων που ειχανε φθασει στη Ελλαδα οταν το δυσοσμο ελλαδικο κρατιδιο τους εδειξε σαν μοναδικη λυση την σκονοποιηση τους απο την μυλοπετρα αυτα δεν φθασανε στο εγκλημα γιατι ο Ποντιος ο ΓΝΗΣΙΟΣ εχει αλλο προγραμμα μεσα του.Τα παιδια αυτα λοιπον των πρωτων και Γνησιων Ποντιων απο το Κιλκις,την Δραμα,την Καβαλλα,τις Σερρες,την Θεσσαλονικη κλπ σηκωσαν τα μανικια και ξαναφυγαν για Γερμανια,βελγιο,Καναδα κλπ και στελνανε χρηματα πονεμενα και οχι μαφιοζικα στην οικογενεια και στους γερους γονεις τους.Αν ειχανε κανει κατι αλλο τοτε ο ιδιος ο γερο-Ποντιος πατερας θα τους ειχε καρφωσει την τσουγκρανα στο κορμι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. -2-
    Οι σημερινοι ομως απο Ρωσσια τρωγοντας κατα προσωπο την αθλιοτητα του ελλαδικου κρατιδιου λυγισαν και βρηκανε την ευκολη λυση
    της συμμοριας και της πληρωμενης δολοφονιας.Και δεν ηρθανε το 1990 αλλα εγω γνωριζω προσωπικα παρα πολλους που αρχισαν να ερχονται 20 χρονια νωριτερα κουβαλωντας μαζι τους πολεμικα οπλα για πουλημα (και εμενα μου προτειναν αγορα)σφαιρες,χειροβομβιδες και το χειροτερο κουβαλησαν μαζι τους την σκληραδα και απανθρωπια των ειδικων δυναμεων της Ρωσσιας απο οπου ειχανε οι περισσοτεροι περασει.
    Και ακομα χειροτερα κουβαλησαν μαζι τους την επιμειξια που προηγηθηκε με βαρειες φυλες της εξοριας και το κυριοτερο πολλοι απο αυτους κουβαλησαν μαζι τους την δισφημηση του Ποντιακου Γενους
    οπως το γνωριζε ο κοσμος=εντιμο και πολεμικο αλλα με ιδεωδη.
    Καποια εποχη ειχα φτασει στο σημειο να λεω ψεμματα για να καλυψω παρανομες πραξεις τους που με αηδιαζαν αλλα ηθελα να καλυψω την ιδεα του Ποντιακου Ελληνισμου.Μεχρι που καταλαβα οτι δεν μπορει να εχω σχεση με αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο/Η stergdoc είπε...
    12 Μαΐου 2011 10:15 π.μ.
    ".Μεχρι που καταλαβα οτι δεν μπορει να εχω σχεση με αυτους"

    Η αλήθεια είναι "φίλε", πως πριν έρθουν οι "Ρωσοπόντιοι" όπως μας λέτε, και αρκετοί απο τους Ποντίους, απογόνους των προσφύγων του 22 έτσι μας προσφωνούσαν, δεν τολμούσατε να διεκδικήσετε τα αυτονόητα εδώ στην Ελλάδα, οι απόγονοι των προσφύγων.ΜΕΤΑ ΤΟ 1990, ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ Η 19 ΜΑΪΟΥ ΩΣ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΜΕΤΑ ΤΟ 1990 ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ. ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ 70 ΧΡΟΝΙΑ; ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ. ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΝ Ο ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΙΔΙΟΤΥΠΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ.ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ "ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΊΑ". ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΦΑΝΑ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΠΟΝΤΙΟΙ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ, ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟΥ 22, ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ, ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ, ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 20 ΑΙΩΝΑ. ΗΡΘΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΝΟΜΕΝΟΙ ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟΥ 22, ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΟΝΤΙΟΙ. ΒΡΗΚΑΤΕ ΩΣ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟ ΤΡΑΓΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΝΟΤΙΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ, "ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ" ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ.

    ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένα άλλο που χρωστάμε στους 'Ρωσοπόντιους' είναι το γεγονός ότι ανέστρεψαν την πτωτική πορεία της δημογραφικής καμπύλης, τονώνοντας αυτόχρονα πληθυσμιακά ευαίσθητες περιοχές όπως η Θράκη και η Κύπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενταξυ ολα αυτα αλλα για καποια αλλα εγραψα εγω για τα οποια ειμαι πολυ δυσαρεστημεος και ελπιζω να εληφθησαν υποψη απο τα ...σαινια της Ποντιακης οικογενειας.Το οτι καποιος δηλωνει "Ποντιος" δεν ειναι το καθοριστικοτερο οσο ειναι να αποδειξεις οτι σεβεσαιτην Ιστορια των Ποντιων εμποδιζοντας καποιους σε παρεκτροπες που αμαυρωνουν σκληρα την Ιστορια αυτη.
    Και εγω δεν θα συνπλευσω με τους αμαυρωτες της Ιστοριας των προγονων μου.Δεν χρειαζεται να πουμε και περισσοτερα σε θεματα αδιαπραγματευτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. george σε αυτα που λες μπορω να σε πω οτι εισαι κατα 50% Σωστος 50% Λαθος. Καταρχας ειχαμε συλλογους και πριν το 90 προς Θεου. Το γεγονος οτι ηρθαν εδω και κανανε οι ανθρωποι δικους τους συλλογους και μαλιστα πολλους το σεβομαι αλλα να λεμε την αληθεια. Τωρα το οτι ψηφιστηκε απο την Βουλη το 94 η Γενοκτονια τι παει να πει? Οτι ασκησανε πιεση η Ελληνοποντιοι απο την Ρωσια?

    Παντως εμεις μεγαλωσαμε μια χαρα και μια χαρα λεγαμε οτι ειμαστε Ποντιοι και δεν ειχαμε ουτε ρατσισμους ουτε τιποτα απο κανενα. Γιατι ομως δεν αναφερεσαι για τα μπουμπουκακια που μας εχουν ερθει ταχα μου Ελληνοποντιοι απο την Ρωσια και μιλανε: Γεωργιανα, Καζακστανικα, Ρωσικα,και οτι αλλο τραβαει η ψυχουλα σου Ε? Γιατι δεν λες οτι αυτα τα ατομα χαλασανε το ονομα του Ποντιου. Με τις μυτες σαν μπουγατσομαχαιρο και χαρακτηριστικα μογγολου. Εγω στο λεω που η προπαππουδες μου ηρθανε απο την Ορτου και ετσι φιλε μου καλε δεν ητανε κανεις. Μονο οι μεταλλαγμενοι καθε ειδους ντεμεκ Ποντιοι τωρα.

    Μην εχεις κομπλεξ κατωτεροτητας γιατι εγω σαν Ποντιος, οπως και πολλοι εδω μεσα πιστευω , δεν εχω το παραμικρο ψηγμα γιατι οταν σε λενε Ρωσοποντιο πρεπει να τους εξηγεις ποιος ειναι ο αυθεντικος Ελληνοποντιος της Ρωσιας και ποιος ο ντεμεκ Ρωσο-Γεωργιανοποντιος. Γιατι εχει μπει το καθε καρυδιας καρυδι και μας λεει οτι θελει.


    Υ.Γ Και εμεις κοπιασαμε στο τοπο τουτο αλλα κανεις @@στης δεν μας εδωσε ατοκα δανεια με τα μισα χρηματα χαρισμενα. Για να δεις τι ωραια ειναι να εχουμε δικαιοσυνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 12 Μαΐου 2011 3:43 μ.μ.
    Για τους Γεωργιανούς και το κάθε καρυδιάς καρυδι εχεις δίκιο, αλλά εμείς τι φταίμε;;

    Για το ότι υπήρχε στην Ελλάδα τρελλός ρατσισμός, και ειδικά τα πρωτα χρόνια, ψεμμα δεν είναι.ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΨΕΜΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.Το ότι αντι να προσπαθήσετε να είστε ενωμένοι, απεναντίας τις περισσότερες φορές αφομοιωθήκατε υπο την πίεση της ελλαδικής κοινωνίας, απεμπολλώντας μνήμη, και γλώσσα επισης δεν είναι ψέμμα. Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΧΩΜΟ ΜΑΣ.
    Για αυτό που λες οτι "μια χαρα μεγαλώσαμε"-Πως ορίζεις το μια χαρά;; Είσαστε στην Ελλάδα 2500000 ΑΤΟΜΑ και την Ελλάδα την κυβερνούσαν και την κυβερνούν οι Εβραίοι.Ιδρύονταν σύλλογοι ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΙΔΡΥΘΕΙ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΙΚΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΙΔΡΥΣΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1990.

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟ 1994- ΤΑ ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ,ΠΟΥ ΗΡΘΑΜΕ ΤΟ 1991 ΦΙΛΕ, ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΤΟΥ 22, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΑΤΕ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΠΛΕΟΝ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 70 ΧΡΟΝΙΑ, ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ.

    "Υ.Γ Και εμεις κοπιασαμε στο τοπο τουτο αλλα κανεις @@στης δεν μας εδωσε ατοκα δανεια με τα μισα χρηματα χαρισμενα. Για να δεις τι ωραια ειναι να εχουμε δικαιοσυνη"

    ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΚΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ, ΟΠΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΕΔΩΣΕ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΚΑΙ ΥΠΗΡΞΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ "ΜΠΟΥΜ" ΠΟΥ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΟΥΣ.
    Μπορεί να μην πήρατε δάνεια, αλλά πήρατε γη, την οποία την πουλήσατε ή την δώσατε αντιπαροχή, χτιστικαν οικοδομες και βγάλατε αρκετά. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ Ο ΠΟΝΤΙΟΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΡΟΓΑΤΑ, ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΓΑΤΑ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατί η νέα γενιά ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΠΟΝΤΙΑΚΑ;; ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ. ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΕ ΑΥΤΟ;; ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ.
    ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΤΑΝ ΕΡΩΤΟΥΝΕΣΑΣ, KALACHEVTS ROMEIKA? ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΚΑΛΑΤΣΕΒΟ.. ΕΓΡΙΚΣΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η αναφορά τόπου καταγωγής ή εθνότητας, είναι πρώτα απ΄όλα ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο. Επειτα, δεν διαφωτίζει σε τίποτα χρήσιμο την κοινωνία όσον αφορά τους εγκληματίες από τους οποίους πρέπει να προστατεύεται. Μάλλον υποκινεί παρερμηνείες για τον συσχετισμό καταγωγής-εγκληματικού στοιχείου. Και ίσως κάποιον αποπροσανατολισμό από το κεντρικό σημείο του προβλήματος-δηλ. την πλημμελή προστασία του πολίτη. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμφωνω sapphire. Ετσι οπως τα λες ειναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμφωνω sapphire. Ετσι οπως τα λες ειναι ακριβως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.