29/5/11

Καθίζηση των ποσοστών των μεγάλων κομμάτων

Στήθος με στήθος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
Οριακές διαφόρες στα ποσοστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και εμφανή βύθισή τους δείχνουν δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Τύπο της Κυριακής.
Ειδικότερα, οριακό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ καταγράφει έρευνα της εταιρείας ALCO για το «Πρώτο Θέμα». Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 20,7%, έναντι 20,4% της ΝΔ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,9%, ο ΛΑΟΣ με 5,6% , ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2%, η Δημοκρατική Συμμαχια με 2,6%, η Δημοκρατική Αριστέρα με 2,3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2% και το Αρμα Πολιτών με 1,1%.

Το 82% των ερωτηθέντων ξεκαθαρίζει πως δεν θα δέχθει να πληρώσει νέους φόρους για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, ενώ το 62% φοβάται ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα υπάρξει αδυναμία ακόμα και στην πληρωμή μισθών και συντάξεων.
Το 68% μάλιστα ζητά την αντικατάταση του Γιώργου Παπακωστανίνου, την ώρα που 7 στους δέκα πιστεύουν πως τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται σε λάθος κατεύθυνση.
Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι το 54% συμφωνεί με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που πλεονάζουν, το 60% συμφωνεί με την αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ, το 61% με την κατάργηση οργανισμών του δημοσίου. Τέλος, το 68% διαφωνεί κάθετα με την πώληση δημόσιας γης και ακινήτων.
Ελαφρύ προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse - RC που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής».
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 19,5% έναντι 19% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, ενώ από 2% συγκεντρώνουν Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική Συμμαχία και Αρμα Πολιτών.
Σημαντικό ποσοστό των ερωτηθέντων (23,5%) ανέφερε ότι θα ψηφίσει άκυρο, ενώ το 7,5% δήλωσε αναποφάσιστο.
«Ισοπαλία» υπάρχει μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, καθώς συγκεντρώνουν από 20,5%, με το 56% να μην επιλέγει πάντως κανέναν από τους δύο.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 74% των ερωτηθέντων, εκτιμά πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, ενώ το 53% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.
Την ίδια ώρα, το 76% των πολιτών εκτιμά πως τα προτεινόμενα μέτρα από την κυβέρνηση δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Το 52% θεωρεί σωστή την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μην συμφωνήσει με τα περισσότερα μέτρα της κυβέρνησης, ενώ το 53% εμφανίζεται θετικό όσον αφορά τις προτάσεις του προέδρου της ΝΔ για τη μείωση της φορολογίας. Τέλος, ένα 46% εκτιμά πως οι αποκρατικοποιήσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας.
NAFTEMPORIKI.GR

2 σχόλια:

  1. Δεν ντρέπεστε να ψηφίζετε ακόμα;
    Στις επόμενες εκλογές [άν γίνουν] ή ξεράντε το σκατό σας ή ρίξτε λιγδωμένη φέτα σαλάμι, μποϋκοτάρετε μ'οποιονδήποτε τρόπο τους αλήτες που συνήθισαν να κερδίζουν δίς και τρίς από το δικό σας αίμα. +Απ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟΥ ΠΛΟΚΑΜΙ -ΤΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ!!!!!!!!!

    ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΡΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ!!!!!!


    ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΝΤΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΟΔΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΟΟΟ!!!!!!!!!

    ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕΕΕΕΕ!!!!



    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.