7/5/11

Ξέσπασε ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης «Βρώμικο σκουλήκι όποιος ξανατολμήσει να με προσβάλει!»

"Η βασική θεωρία του Ναζισμού υπήρξε ο ρατσισμός, που δεν περιελάμβανε μόνο τους Εβραίους, αλλά κάθε έναν που δεν ήταν άρειος. Τσιγγάνοι, Ρώσοι, Ουκρανοί, Έλληνες, Σέρβοι είχαν συνολικά 30.000.000 θύματα κυρίως μέσα σε στρατόπεδα θανάτου. Σε αναλογία πληθυσμού, οι Εβραίοι με τα έξι εκατομμύρια θύματα είχαν τους περισσότερους νεκρούς. Γι' αυτό και ονόμασαν Ολοκαύτωμα την απώλειά τους. Η Ελλάδα υπήρξε μια από τις λίγες χώρες που υπεράσπισαν τους Εβραίους που ζούσαν σ' αυτές. Προφύλαξε συστηματικά τους Έλληνες Εβραίους από τη μήνι των Ες-Ες" αναφέρει σε εκτενή και «σκληρή» ανακοίνωσή του ο σπουδαίος Έλληνας μουσουργός Μίκης Θεοδωράκης, με αφορμή τη ματαίωση της παρουσίασης του μνημειώδους έργου «Μαουτχάουζεν» στην αυστριακή Εθνοσυνέλευση.


«Εάν τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης εισάκουγαν την πρόταση του ΕΑΜ να πάνε στο βουνό και να τεθούν υπό την προστασία του, δεν θα υπήρχε αυτή η τερατώδης εξόντωση των 50 και πλέον χιλιάδων ανθρώπων. Δυστυχώς, οι Ραββίνοι εξακολουθούσαν να έχουν αυταπάτες ως προς την στάση των Γερμανών και αντιτάχθηκαν σ' αυτήν τη σωτήρια πρόταση. Ενδεικτικά σημειώνω ότι η οικογένεια του γνωστού επιχειρηματία Μάτσα σώθηκε, γιατί κατέφυγε στο βουνό στην περιοχή του ελέγχου του ΕΛΑΣ. Στην Αθήνα υπήρχαν εκατοντάδες οικογένειες που, με κίνδυνο της ζωής τους, έκρυβαν Εβραίους" υπογραμμίζει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Και συνεχίζει: "Εμείς, ως μαχητές του ΕΛΑΣ Αθηνών, είχαμε αναλάβει τη φύλαξη πολλών τέτοιων κατοικιών, με εντολή να δώσουμε μάχη, προκειμένου να σωθούν οι κρυμμένοι Εβραίοι. Προσωπικά, μπορώ να αναφέρω δεκάδες περιπτώσεις κατά τις οποίες θρηνήσαμε θύματα, προκειμένου να εμποδίσουμε τους Ες-Ες στο μακάβριο έργο τους. Επομένως, ο αντιρατσισμός και η αντίθεση στον αντισημιτισμό δεν υπήρξαν μόνο βασικά στοιχεία της αγωγής μας (εννοώ ως ΕΑΜίτες), αλλά και αντικείμενο της δράσης μας στην περίοδο της Κατοχής, εναντίον του ρατσισμού κάθε είδους. Την ίδια στάση κράτησα σε όλη μου τη ζωή, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με έργα και τίποτα δεν θα μπορούσε να με κάνει να αλλάξω ιδέες".

"Έτσι και τώρα" σημειώνει, "με την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών, η λέξη «απαγορεύεται» αφορά κάθε αναφορά στο Φασισμό-Ναζισμό-Εθνικισμό-Αντικομμουνισμό και Αντισημιτισμό και ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή στις γραμμές μας ατόμων που εμφορούνται από παρόμοιες ιδέες. Προσωπικά δηλώνω ότι τους μισώ, γιατί επί πλέον με χωρίζει από αυτούς αίμα. Ναι, ματώσαμε για να υπερασπίσουμε τις ιδέες μας, έτσι που να έχουμε το δικαίωμα να ισχυριζόμαστε ότι αναδειχθήκαμε μεταξύ των πρωτεργατών στην υπεράσπιση των θυμάτων του Φασισμού-Αντισημιτισμού".

"Γι' αυτό τελεία και παύλα. Και θεωρώ βρώμικο σκουλήκι όποιον ξανατολμήσει να με προσβάλει στο πιο ευαίσθητο σημείο του χαρακτήρα μου. Από δω και πέρα όμως, αρχίζουν τα δύσκολα, γιατί ο Σιωνισμός, που είναι φανερό ότι όχι μόνο σηκώνει κεφάλι, αλλά διεκδικεί ρόλο πρωταγωνιστικό στις διεθνείς εξελίξεις, χρησιμοποιεί σαν άλλοθι το Ολοκαύτωμα για πράξεις καθαρά αντιδραστικού χαρακτήρα, όπως είναι η κρατική πολιτική του Ισραήλ και ο ρόλος ορισμένων σπουδαίων παραγόντων του Εβραιοαμερικανικού λόμπι στη διαμόρφωση της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ" προσθέτει ο κ. Θεοδωράκης.

"Έτσι, κάθε κριτική εναντίον τους χαρακτηρίζεται έντεχνα αντισημιτισμός, με αποτέλεσμα να μην τολμά πια κανένας να καταδικάσει πράξεις επαχθείς, από φόβο μήπως στιγματισθεί ως ρατσιστής. Επειδή είμαι από εκείνους που δεν με σταματά τίποτα, προκειμένου να πω την αλήθεια όπως εγώ την εννοώ και την πιστεύω, έχω γίνει κατά καιρούς στόχος παρόμοιων επιθέσεων, ενώ παράλληλα οι αντίπαλοί μου δεν μένουν στα λόγια, αλλά προχωρούν και σε πράξεις που με μειώνουν ως άνθρωπο και ως συνθέτη. Κυρίως ως συνθέτη, γιατί οι Σιωνιστές ελέγχουν σε ποσοστό 99% τη μουσική ζωή της Οικουμένης. Έχω λοιπόν κατηγορήσει επανειλημμένα και κατηγορώ και σήμερα το Ισραήλ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας" υπογραμμίζει. "Όπως καταδικάζω και ορισμένους σπουδαίους παράγοντες από το εβραιοαμερικανικό λόμπι τόσο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξαν στα εγκλήματα της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ στο Ιράκ όσο και για το σχέδιο της άλωσης των εθνών-κρατών, με στόχο την παγκόσμια κυριαρχία των τραπεζιτικοπιστωτικών κολοσσών που ελέγχουν εξ ολοκλήρου".

"Είναι από τα παράδοξα της ιστορίας, τα κατ' εξοχήν θύματα του Χιτλερισμού να μιμούνται απόλυτα τις μεθόδους που χρησιμοποίησε για την παγκόσμια επικράτησή του. Το γεγονός αυτό μας υποχρεώνει να τους φερθούμε ανάλογα, ακόμα και αν κινδυνεύσουμε -όπως τότε- να θυσιάσουμε τη ζωή μας. Και κάτι ακόμα: Κάνουν λάθος που, χάρη στον κ. Παπανδρέου, διάλεξαν τη χώρα μας για το συνέδριό τους. Αυτό για μας αποτελεί υπέρτατη πρόκληση, που είμαστε υποχρεωμένοι να τη λάβουμε σοβαρά υπ' όψιν" καταλήγει ο Μίκης Θεοδωράκης σε αυτήν την ανακοίνωση-«κόλαφο».
PROTO THEMA

13 σχόλια:

  1. Με όλο τον σεβασμό στο μουσικό έργο του, χρησιμοποιεί την ξύλινη γλώσσα της αριστεράς που ρήμαξε τον τόπο μας τα τελευταία 35 χρόνια. Στον απλοϊκό πολιτικό του λόγο αδυνατεί να ξεχωρίσει βασικές έννοιες. Ο εθνικισμός δεν έχει καμία σχέση με τον φασισμό και τον ρατσισμό. Εθνικισμός είναι πολιτική θεωρία που θέτει ως υψίστη πολιτική αρχή τις κοινές πολιτιστικές αξίες μιάς κοινωνικής ομάδας. Το να είναι κάποιος μεγάλος μουσικός δεν συνεπάγεται αυτομάτως ότι διαθέτει ορθή πολιτική σκέψη και ένστικτο. Στην απλοϊκή πολιτική σκέψη της αριστεράς ο φασίστας ταυτίζεται με τον εθνικιστή και ο Εβραίος με τον Σιωνιστή. Αυτός ο μανιχαϊστικός τρόπος πολιτικής σκέψης (αριστερός =Άριστος=προοδευτικός, δεξιός=φασίστας=εθνικιστής) οδήγησε την χώρα μας στην καταστροφή μετά τον εμφύλιο. Εβδομήντα χρόνια μετά την κατοχή, η γενιά του Θεοδωράκη δεν έχει αντιληφθεί ότι ο σύγχρονος κόσμος δεν μπορεί να κατανοηθεί με συνθήκες κατοχής. Όσο για την αντιστασιακή δράση του ΕΑΜ στην κατοχή, αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο που άπτεται των εθνικών μύθων….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. SDFF= Silence Delirium Final Fantasy; η κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. South Delta Fish Facilities
    Sustainable Development Facility Fund
    Semi-Dynamic Flip-Flop
    San Diego Futures Foundation
    Spectroscopically Determined Force Field
    San Diego Film Festival

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατευθείαν στην καρδιά ο Μίκης:

    "...όσο και για το σχέδιο της άλωσης των εθνών-κρατών, με στόχο την παγκόσμια κυριαρχία των τραπεζιτικοπιστωτικών κολοσσών..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα μαζεύει η αυστριακή Βουλή για τον Μίκη

    Από την αρχή ήταν γκάφα της προέδρου της αυστριακής Βουλής να μην καλέσει τον Θεοδωράκη ως αντισημίτη, αφού το "Μαουτχάουζεν" μιλά για ναζιστικό στρατόπεδο συγκεντρώσεως και οι στοίχοι έχουν γραφεί από τον Εβραίο Καμπανέλη. Προφανώς, η πρόεδρος δεν ήταν ενημερωμένη και γι αυτό τα μαζεύουν τώρα.

    @ kimon

    Συμφωνώ μ' αυτά που γράφεις. Ο Θεοδωράκης θα περάσει στην Ιστορία σαν μουσουργός και όχι σαν πολιτικός.

    Ενοχλείται από τον ελληνικό εθνικισμό, αλλά δεν τον πειράζει ο τουρκικός. Γι αυτό δέχτηκε και το βραβείο Ιπεχτσί και γενικώς τάσσεται υπέρ της (αδύνατης) ελληνοτουρκικής "φιλίας". Πρόσφατη είναι η φωτογραφία του με τον Γιωργάκη και τον Ερντογάν. Στην Τουρκία τον θεωρούν "δικό" τους άνθρωπο, όπως και τον Γιωργάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΙΚΥ
    "Είναι από τα παράδοξα της ιστορίας, τα κατ' εξοχήν θύματα του Χιτλερισμού να μιμούνται απόλυτα τις μεθόδους που χρησιμοποίησε για την παγκόσμια επικράτησή του. Το γεγονός αυτό μας υποχρεώνει να τους φερθούμε ανάλογα, ακόμα και αν κινδυνεύσουμε -όπως τότε- να θυσιάσουμε τη ζωή μας.
    ----------------------------------
    ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ,ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑΣ ΑΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ.
    Να σας θυμήσω της ρήσης του Άμος Όζ:
    Έγραφαν στους τοίχους Της Ευρώπης:
    ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

    Και τώρα γράφουν οι ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
    ---------------------------
    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΥΣΗ!ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΥΣΗ!
    ΠαραδΕχθείτε το! ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ ΣΤΟ "ΕΒΡΑΪΚΟ ΖΗΤΗΜΑ"!
    -------------------
    Συμφωνώ με τα αρχικά που μαρτυράτε αλλά παραλείπετε - σκοπίμως θεωρώ - ένα τεράστιο μέρος της Ιστορίας, Για το οποίο δώσατε το αίμα σας και Σας Τιμούμε, ΑΛΛΑ Δεν μπορεί να Παραβλεφθεί. Επ' Ουδενί!
    Μετά Τιμής και Αγάπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για πέστε μου τώρα ρε παιδιά, που είναι το Κ.Ι.Σ. για παράδειγμα να βάλει στη θέση του τα πράγματα; Που είστε εσείς που αποκαλείστε με υπερηφάνια "Ελληνοεβραίοι" να υπερασπιστείτε τον συμπατριώτη σας στην πρόστυχη αυτή συκοφαντία; Καμμιά οργάνωσή σας θα βγάλει ανακοίνωση να την τρίψετε στα Αυστριακά μούτρα; Ψάχνω αλλά απάντηση σας δεν βλέπω. Μούγκα στη στρούγκα. Όσο μάλιστα μένετε απαθείς σε μια τέτοια συκοφαντία σε βαθμό βαρβαρότητας θεωρώ -ευλόγως- πως ασπάζεστε τη θέση της Αυστριακής βουλής. Μακάρι να διαψευστώ και να δώ έστω και έναν απλό Ελληνοεβραίο συμπολίτη μου να στέλνει επιστολή διαμαρτυρίας στην Αυστρία. Για παράδειγμα ο Μπουτάρης αν δεν κάνω λάθος έχει κάποιους Ελληνοεβραίους δημοτικούς συμβούλους. Αυτοί δεν μπορούν να το αναλάβουν;

    ...Να το ευχαριστώ Μίκη. Τρέχα τώρα στα 86 σου να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας. Όσο και να φωνάζεις αν οι Σιωνιστές το θέλουν, αλλά κυρίως ΟΣΟ ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ Ελληνοεβραίοι το επιτρέπουν, με τη ρετσινιά του αντισημίτη και του ρατσιστή θα πεθάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το καθεστώς προνομιακής αντιμετώπισης του ΚΙΣ και όλων των επιχειρήσεων που υπάγονται σε αυτό (τράπεζα Πειραιώς, καζίνο κατασκευαστικές κτλ)και δεν πληρώνουν φόρους προς το Ελληνικό κράτος δεν μας λέει τίποτα;
    Τι σχέση έχει αυτό με τον Μίκη; ¨Εχει διότι αποκαλύπτει το ποιόν όχι μεμονωμένων συμπολιτών μας, αλλά τη συνολική τους συμπεριφορά και στάση των "Ελληνοεβραίων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ΄89 ο Τσοχατζοπουλος μιλησε για διεθνοποιημενη θεσσαλονικη σε εκπομπη της ΕΡΤ οταν επισκεφθηκε ενα γηροκομειο(?!).
    Το 2010 ο Γιωργακης εβαλε εναν "προοδευτικο" για Δημαρχο θεσσαλονικης με αντιδημαρχο Εβραιο.
    Το 2011 επισκεφθηκαν την ιδια πολη οι Εβραιοαμερικανοι επιχειρηματιες
    αφου ο giorgakis "ανακυρηξε" την εθνικη μας υποταγη μετα απο οικονομικο πολεμο.
    Ασε την πιπιλα περι εθνικισμων και αλλων τετοιων σαχλαμαρων.
    Καθε δε κινηση ανεξαρτητης και ενλογης διαμαρτυριας στιγματιζεται ως αντισημιτικη και εχθροπαθης!
    Λετε ναχουμε και νεους διωγμους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο καθ'ολα συμπαθης και αγαπητος Μικης μου ειχε κανει παλαιοτερα εντυπωση το πως επεδιωκε να μπει στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ,ακομη και να συλληφθει
    για να ηρωποιηθει .Και ειχε πανω απο μια συλληψεις.καθε φορα ομως επενεβαινε ο απο μηχανης θεος ο πατερας του και τον τραβουσε με την βοηθεια γνωριμιων εξω απο τα κρατητηρια με διαφορα αιτια,αρρωστιες κλπ.Κατα τα αλλα αυτο το μεγαλο "παιδι" εγω παντοτε ηθελα να το ακουω και με προσοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προσωπικά, θα προτιμούσα να μην έβλεπα το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη μεταξύ των αχαΐρευτων πρώην βουλευτών που γυρεύουν αναδρομικά. Δεν νόμίζω μα του έλειψε ο επιούσιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.