31/5/11

Προβλέπουν διαμελισμό της Τουρκίας

Τον κώδωνα του κινδύνου για την Τουρκία κρούει ο  έμπειρος Σύρος διπλωμάτης Μπεσσάμ Εμπου Αμπντουλλάχ, που υπηρέτησε παλαιότερα και στην Άγκυρα. Ο κ. Αμπντουλλάχ υποστηρίζει ότι σύμφωνα με το  σχέδιο της Μεγάλης Μέσης Ανατολής πρέπει να διαμελιστούν η Συρία, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και η Λιβύη για να ιδρυθεί το Κουρδιστάν και το Μεγάλο Ισραήλ. Βάσει του σχεδίου η Συρία πρέπει να χωριστεί σε τέσσερα καντόνια, ο Λίβανος σε οκτώ, η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία και η Λιβύη σε τρία.
Εάν οι εκτιμήσεις του είναι σωστές τότε αποκτά ιδιαίτερη σημασία η είδηση της Haber-Gazete, σύμφωνα με την οποία η Αρμενία ετοιμάζεται να βγάλει στη δημοσιότητα το έγγραφο του Αμερικανού Προέδρου Ουίλσον , στο οποίο σχεδιάστηκαν  τα σύνορα Αρμενίας- Τουρκίας  στις 20/11/1920.Το έγγραφο αυτό θα αποτελέσει μια βάση για εδαφικές διεκδικήσεις των Αρμενίων από την Τουρκία.http://www.elzoni.gr/html/ent/966/ent.9966.asp

10 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ να ξέρω τι έχει ο καθένας στο «πίσω μέρος» του μυαλού του, όμως, έχω την αίσθηση ότι το Ισραήλ δεν αποβλέπει στην ίδρυση κανενός «Μεγάλου Ισραήλ». Ο καθένας , βέβαια, δικαιούται να έχει τις απόψεις του. Αυτό που θα παρακαλούσα, ει δυνατόν, είναι να μην αρχίσουν πάλι να πέφτουν εδώ μέσα βροχή οι «προφητείες» δια φόρων Γερόντων, με «κόλλυβα στο ζωνάρι», «ξανθά Γένη» (και γένια;) κλπ.... Καλά, μην βράτε όλοι μαζί :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nativist

    Με την ειρωνεία γενήθηκες ή την απέκτησες στην πορεία; Που σέβεσαι και τις απόψεις των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατι θα ξερει ο Συρος διπλωματης και τα λεει.Καπως ετσι ειναι.Ηδη Παγκοσμια σχεδιαζεται η καταργηση περι των 45 κρατων που απλως παιρνουν και το μονο που δινουν ειναι τρομοκρατια και παρουσια ενος ...φυλαρχου "εθνικιστη" ηγετη που το μονο που κανει ειναι να μαζευει και να στελνει στην ελβετια για τα ...γεραμματα του*.
    μεσα στο προς καταργηση κρατη ειναι και μεγαλα οπως το Πακισταν και μικροτερα οπως Σομαλια,Αιθιοπια κλπ
    Η...Ελλαδα δεν αναφερεται πουθενα για καταργηση αν και ...εψαξα καλα το κειμενο!!!
    *
    Αυτο το "εκλεψα κατι για τα γεραμματα" μου θυμισε εκεινον τον παλιατσο βουλευτη 12νησων της ΝΔ και πρωην υπουργο εμπ.ναυτιλιας,εκεινο το ξευτιλικο υποκειμενο και ανθρωπαριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατι θα ξερει ο Συρος διπλωματης και τα λεει.Καπως ετσι ειναι.Ηδη Παγκοσμια σχεδιαζεται η καταργηση περι των 45 κρατων που απλως παιρνουν και το μονο που δινουν ειναι τρομοκρατια και παρουσια ενος ...φυλαρχου "εθνικιστη" ηγετη που το μονο που κανει ειναι να μαζευει και να στελνει στην ελβετια για τα ...γεραμματα του*.
    μεσα στο προς καταργηση κρατη ειναι και μεγαλα οπως το Πακισταν και μικροτερα οπως Σομαλια,Αιθιοπια κλπ
    Η...Ελλαδα δεν αναφερεται πουθενα για καταργηση αν και ...εψαξα καλα το κειμενο!!!
    *
    Αυτο το "εκλεψα κατι για τα γεραμματα" μου θυμισε εκεινον τον παλιατσο βουλευτη 12νησων της ΝΔ και πρωην υπουργο εμπ.ναυτιλιας,εκεινο το ξευτιλικο υποκειμενο και ανθρωπαριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι Τούρκοι διεκδικούν τα παλαιά εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και δεν διεκδικούν και οι "ημέτεροι ταλλεϋράνδοι (παρ' ολίγο να γράψω τάρανδοι!)" τα παλαιά εδάφη της Ελληνικής Ανατολικής Αυτοκρατορίας η οποία υπέκυψε κάτω από σφοδρές επιθέσεις της Δύσεως, του Βορρά και της Ανατολής.

    Οι πάντες από τον Στέφαν Τσβαϊκ μέχρι τον σπουδαίο Άγγλο στρατιωτικό ιστορικό J.F.C. Fuller, αναφέρουν στα συγγράμματά των ως κοσμοϊστορικό γεγονός και δυστύχημα Παγκόσμιο, την Πτώση της Κωνσταντινουπόλεως στους, με την κατά πολύ κατώτερη παιδεία - τρόπον τινά - κομμουνιστές της εποχής άξεστους μωαμεθανούς!

    Εμείς τι πράττομεν ;

    Διεκδικούμε τα ιστορικά μας πάτρια εδάφη, αγωνιζόμαστε γι' αυτά ;


    Η Κυρία Αρβελέρ, σε ομιλία της έχει αναφέρει ότι πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους είναι η Κωνσταντινούπολη !

    Μην μου πείτε τώρα ότι η Κυρία Αρβελέρ (πάντοτε με μεγάλο κάπα!) είναι φασίστρια και "εθνικίστρια" ....

    Γνωρίζει καλλίτερα όλα τα ιστορικά γεγονότα από καθε υποψήφιο διδάκτορα πολιτικών επιστημών αλά Δρούτσας, αφήστε τον Άλεξ Ρόντος ο οποίος επίσης εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία, ή τον κωπηλάτη-ποδηλάτη επιεικώς ανεκπαίδευτο μαθητευόμενο μάγο πρωθυπουργό ΜΑΣ (κατά το τρομάρα ΜΑΣ!)!


    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "να διαμελιστούν η Συρία, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και η Λιβύη για να ιδρυθεί το Κουρδιστάν και το Μεγάλο Ισραήλ"

    Αν γίνουν μεγάλες ανακατατάξεις και ταυτόχρονα η Ελλάδα δεν έχει σχέδιο, όχι μόνο θα χάσουμε ευκαιρίες για επέκταση του Ελληνισμού(όπως χάσαμε στους 2 ΠΠ, όταν η Ρωσία είχε κομμουνισμό, το 1990, την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, κτλ), αλλά θα έχουμε και αρνητικές επιπτώσεις και στην Ελλάδα από αυτές τις ανακατατάξεις.

    Οι αραβόφωνες περιοχές ήταν κέντρα Ελληνισμού-Χριστιανισμού-Ρωμιοζσύνης, οι κάτοικοι των οποίων εξισλαμίστηκαν από τους Άραβες κατακτητές. Ομοίως, οι κάτοικοι της Τουρκίας είναι Έλληνες-Ρωμιοί εξισλαμισμένοι και εκτουρκισμένοι.

    Η Ελλάδα δεν είναι η "Ελλαδίτσα" που θέλουν μερικοί. Η Ελλάδα είναι ο ηγέτης των Ορθοδόξων και διάδοχος του Βυζαντίου-Ρωμανίας, και πρέπει να υπερασπιστεί τις Χριστιανικές μειονότητες όλων αυτών των περιοχών, να υπενθυμίσει σε όλους τους κατοίκους την καταγωγή τους, και να τους επανελληνοποιήσει, χορηγώντας υπηκοότητα σε όποιον επιστρέψει στην Ορθοδοξία και θέλει να επιστρέψει στον Ελληνισμό.

    Μόνο έτσι θα κερδίσουμε από ανακατατάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Χρήστο Χατζησαββίδη

    Δεν ξέρω για πια "ειρωνεία" μιλάς, εκτός κι αν δεν ξέρεις τι θα πει η λέξη.

    @ Ευμένη

    Έλα τώρα, που δεν ξέρεις γιατί δεν τα διεκδικούμε..... Έλεος! Να τα διεκδικήσει ποιος; Άλλωστε, το ένα σκέλος της εξωτερικής μας πολιτικής (ο Θεός να την κάνει) λέει ότι "δεν διεκδικούμε τίποτε". Άρα, αν έχομε χαράξει κάποια γραμμή, είναι κι αυτή λάθος. Μήπως δεν έπρεπε να έχομε διεκδικήσει την Β. Ήπειρο, η αυτονομία της οποίας ουδέποτε βρήκε εφαρμογή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και εγώ ξέρω,και εσύ ξέρεις,και όλοι οι υπόλοιποι εδώ μέσα ξέρουν,το θέμα είναι ότι ένας έχει το ''χάρισμα''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενδιαφέρον κείμενο, αλλά θα συνιστούσα τους συμπατριώτες μου να μην τρέφουν φρούδες ελπίδες. Ακόμη κι αν αληθεύει ότι σχεδιάζεται ο διαμελισμός της Τουρκίας, δεν σημαίνει ότι θα πραγματοποιηθεί κιόλας. Για να διαμελιστεί ένα κράτος, πρέπει να συντελεστούν μακροχρόνιες αιματηρές συρράξεις και να ηττηθεί στρατιωτικά από ένα ή περισσότερα σύμμαχα κράτη. Ένας άλλος τρόπος, αναίμακτος και πολύ πιο ανέξοδος, είναι η συναίνεση των πολιτικών και στρατιωτικών της χώρας (μέσω της διαφθοράς τους) για να ετοιμάσουν το έδαφος ώστε να ξεσηκωθούν υποκινούμενες ομάδες που θα αναζητούν αυτονομία και θα πυροδοτήσουν εκτεταμένα επεισόδια σε όλη την χώρα με αποτέλεσμα την παράλυσή της και την αναγκαστική της παράδοση και συνθηκολόγηση που θα ορίσει τα νέα σύνορά της. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί με τους Τούρκους, διότι πέρα από τα πάμπολλα ελαττώματά τους και την έμφυτη βαρβαρότητα που τους διακρίνει, κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει ως ανήθικους προδότες που θα ξεπουλούσαν την Πατρίδα τους. Αυτό το χαρακτηριστικό το έχουν οι δικοί μας πολιτικοί, των τελευταίων τεσσάρων γενεών.
    Ακόμη κι αν υπάρξει τέτοιος πολιτικός, δεν είναι ηλίθιος να συναινέσει σε κάτι τέτοιο, την στιγμή που το στρατιωτικό καθεστώς καραδοκεί και περιμένει τέτοιου είδους αφορμές για να κάνει νέο πραξικόπημα. Η Τουρκία λοιπόν, μόνο με στρατιωτική επέμβαση μπορεί να διαμελιστεί και δεν είναι κάτι εύκολο, αν αναλογιστούμε την στρατιωτική της υπεροχή έναντι των υπολοίπων ισλαμικών κρατών. Υπάρχει τεράστιο χάσμα. Το μοναδικό κράτος που διαθέτει πιο εξελιγμένο κι εκπαιδευμένο στρατό και θα μπορούσε να πλήξει την Τουρκία, είναι το Ισραήλ και έως ένα βαθμό η Ελλάδα. Μην εφησυχάζεστε με τέτοιες «γεωπολιτικές» αναλύσεις και προσπαθήστε να αποτρέψετε τον διαμελισμό της Ελλάδος, ο οποίος είναι προ των πυλών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φλάβιε Ηράκλειε,

    Συμφωνώ μα την γνώμη σου, γι αυτό ειλικρινά εκπλήσσομαι που εδώ και χρόνια κάποιοι περιμένουν αορίστως πως να διαμελισθεί η Τουρκία, καταφεύγοντας ακόμη και σε δήθεν προφητείες διαφόρων Γερόντων (το έγραψα στο πρώτο σχόλιό μου και αντιμετώπισα την οργή κάποιου). Θεωρώ δε τούτο το τελευταίο ιδιαιτέρως λυπηρό, διότι μου θυμίζει τσαρική Ρωσία προς το τέλος, ή ακόμη και Ρωμανία ("Βυζάντιο"), ή ό,τι τέλος πάντων είχε απομείνει απ' αυτήν.

    Όμως, το να ελπίζει κανείς στο μάννα εξ ουρανού, μόνο ζημιά κάνει στα εθνικά μας θέματα, διότι αποπροσανατολίζει, δίνοντας φρούδες ελπίδες και μην αφήνοντας να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα σοβαρά.

    >Το μοναδικό κράτος που διαθέτει πιο εξελιγμένο κι εκπαιδευμένο στρατό και θα μπορούσε να πλήξει την Τουρκία, είναι το Ισραήλ και έως ένα βαθμό η Ελλάδα.<

    Η Ελλάδα ίσως θα μπορούσε να "δυσκολέψει" την Τουρκία, πλην η τελευταία δεν έχει να φοβάται τίποτε από την πρώτη και το γνωρίζει πολύ καλά, τουλάχιστον εδώ και 15 χρόνια (από Ίμια και μετά). Το Ισραήλ ναι και αυτό το γνωρίζει επίσης η Τουρκία πολύ καλά.

    Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω μία ενδεχόμενη πιθανότητα που βλέπω, εκτός πολέμου και εννοώ το εσωτερικό πόλεμο από τους Κούρδους. Προς το παρόν, δεν νομίζω ότι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, χωρίς να μπορώ να ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.