30/5/11

Φρενοκομείον η Ελλάς

“Η προσπάθεια για λύτρωση στερείται ψυχικού και πνευματικού βάθους..... αδυναμία τραγικού ενθουσιασμού για να σώσουμε την πατρίδα μας”.
(Μ. Ανδρουλάκης, “Κ” Καθημερινής 22/5/11).

Γράφει η Έφη Χ. Μαυροπούλου

Η αλήθεια είναι ότι όλη τη προηγούμενη βδομάδα η Κυβέρνηση επιδόθηκε με απίστευτη ένταση σε μια σειρά ακατονόητων και αυτοκαταστροφικών κινήσεων λες και ήθελε να επιβεβαιώσει την παραπάνω δήλωση.
Την Δευτέρα μετά το πολύωρο Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα το Μεσοπρόθεσμο, ο κ. Παπακωνσταντίνου βγήκε να μας πει ότι χρήματα υπάρχουν μέχρι τον Ιούλιο, μετά θα αναγκαστεί να κηρύξει στάση πληρωμών.

Την Τρίτη μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, μίλησε για δημοψήφισμα “ναι ή όχι στο ευρώ” εγείροντας νέες αντιδράσεις.
Και την Τετάρτη σκάει η βόμβα της κας Δαμανάκη. Η Ελληνίδα Επίτροπος αποφάσισε ότι είναι η κατάλληλη περίοδος για να εκφράσει επισήμως το βασικό φόβο των Ελλήνων, δηλαδή την πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Μετά δικαιολογήθηκε, αλλά το κακό είχε γίνει.
Την Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκάλεσε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών.
Τη Παρασκευή είχαμε τη δραματική σύσκεψη πολιτικών αρχηγών με τα αποτελέσματα που όλοι ξέρουμε.
Και ερχόμαστε στο δια ταύτα.
Αυτές οι ενέργειες από την πλευρά της Κυβέρνησης τι νόημα είχαν τελικά;
Έγιναν βάσει σχεδίου με στόχο τον εκφοβισμό του λαού και των πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου, να δεχτούν αγόγγυστα κι άλλα επώδυνα μέτρα;
Έγιναν προκειμένου, να δείξει η Κυβέρνηση στη Τρόικα ένα αποφασιστικό προφίλ, που βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο και μιλάει έξω από τα δόντια;
Ή μήπως, έγιναν λόγω πανικού και παντελούς άγνοιας, ως προς τις συνέπειες;
Kαι μετά από όλα αυτά, μέσα σ' αυτό το ζοφερό κλίμα που η ίδια η Κυβέρνηση δημιούργησε, ζητά συναίνεση εννοώντας όμως ολική και άνευ όρων αποδοχή. Καταρχήν, πως να συναινέσει κανείς καθολικά σε ένα τέτοιο ζοφερό σκηνικό; Πως να συναινέσει κανείς στη ταφόπλακα της Ελλάδος, αφού έχει αποδειχτεί ότι η συνταγή που ακολουθεί η Κυβέρνηση είναι καταστροφική; Η Κυβέρνηση υιοθέτησε το μνημόνιο με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς κανενός είδους διαβούλευση και συζήτηση με τους πολίτες, τους μαζικούς φορείς και τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και χωρίς καμιά διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Πρέπει λοιπόν, να συνεχίσουμε την ίδια καταστροφική συνταγή;
Ο κ. Σαμαράς συμφώνησε σε κάποια ζητήματα όπως στις αποκρατικοποιήσεις και πολύ σωστά διαφώνησε στους φορολογικούς συντελεστές και ζήτησε να γίνει από κοινού (με το κ. Παπανδρέου) διαπραγμάτευση για τα ζητήματα αυτά με την Τρόικα. Ο κ. Παπανδρέου αντέτεινε να συμφωνήσουν μεταξύ τους και έπειτα να διαπραγματευτούν με τη Τρόικα. Μα κ. Παπανδρέου αν συμφωνήσει και ο κ. Σαμαράς σε αυτά που σας έχει ζητήσει η Τρόικα τότε τι νόημα έχει η όποια διαπραγμάτευση μαζί της; Tι νόημα έχει μια συναίνεση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Κυβέρνησης ή μάλλον στα μέτρα της Τρόικας; Τι νόημα έχει να είμαστε αρεστοί στη Τρόικα ενώ στο μεταξύ θα έχουμε “πεθάνει”; Το θέμα είναι να καταφέρουμε ως χώρα να αλλάξουμε την καταστροφική συνταγή που μας έχει επιβληθεί, χωρίς όμως να χάσουμε την 5η δόση.
Eιλικρινά, δε μπορεί να πει κανείς ποιο είναι το χειρότερο, η άγνοια ή η ανευθυνότητα Γιατί το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και είναι ολέθριο. Οι τράπεζες αδειάζουν, αφού μόνο την Πέμπτη και την Παρασκευή έγιναν αναλήψεις 1,5 δισ ευρώ. Ένας λαός βρίσκεται σε απόγνωση, βουτηγμένος σε εθνική κατάθλιψη. Mια χώρα καταρρέει μπροστά στα μάτια μας και μια Κυβέρνηση που αποδεικνύεται, δειλή, μοιραία και άβουλη αντάμα, προσμένει ίσως, κάποιο θαύμα.
effiemavropoulou@hotmail.com

3 σχόλια:

  1. Τέλος στις συλλήψεις για χρήση ναρκωτικών

    "Νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή. Τη μη δίωξη του χρήστη, ανεξάρτητα από το αν βρεθούν στην κατοχή του σκληρές ναρκωτικές ουσίες εισηγήθηκε η νομοπαρασκευαστική επιτροπή"

    Φαίνεται καθαρά ότι ο Γιωργάκης θα εφαρμόσει σε όλη του τη γκάμα το σχέδιο "εκσυγχρονισμού" της Ελλάδος.

    α) αφελληνισμός (και δια της πολυμεταναστεύσεως)
    β) κατάργηση θρησκείας και παραδόσεων
    γ) αφοπλισμός
    δ) "εκπούστευση" του έθνους (φράση του Σαράντου Καργάκου)
    ε) αποποινικοποίηση ναρκωτικών και δημιουργία μαστουροκοινωνίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .....Η “εποχή Ανδρέα” θα μείνει στην ιστορία ως η χρονική περίοδος που η πολιτική σκηνή κατακλύστηκε από “νάνους” που ανέλαβαν να παίξουν ρόλους “σεντόνια” χωρίς να γνωρίζουν ούτε το “Λόλα να ένα μήλο”. Ποτέ ξανά στην Ελληνική ιστορία δεν εμφανίστηκαν τόσοι άχρηστοι, ανίκανοι, εγωπαθείς, χαζομουνάκιδες, γυφτοκόμηδες και λιγδιάρηδες μέσα στην Βουλή. Όσα ποδάρια και να’ σπαγε ο διάολος δεν θα ταν δυνατόν να γίνει σε τόσο μικρό χώρο μια τόσο μεγάλη σύναξη από ΛΑΜΟΓΙΑ......
    ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΧΑΡΥ ΚΛΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .....Η “εποχή Ανδρέα” θα μείνει στην ιστορία ως η χρονική περίοδος που η πολιτική σκηνή κατακλύστηκε από “νάνους” που ανέλαβαν να παίξουν ρόλους “σεντόνια” χωρίς να γνωρίζουν ούτε το “Λόλα να ένα μήλο”. Ποτέ ξανά στην Ελληνική ιστορία δεν εμφανίστηκαν τόσοι άχρηστοι, ανίκανοι, εγωπαθείς, χαζομουνάκιδες, γυφτοκόμηδες και λιγδιάρηδες μέσα στην Βουλή. Όσα ποδάρια και να’ σπαγε ο διάολος δεν θα ταν δυνατόν να γίνει σε τόσο μικρό χώρο μια τόσο μεγάλη σύναξη από ΛΑΜΟΓΙΑ.....
    απο το ιστολογιο του Χαρυ Κλυν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.