29/5/11

Βαρέθηκε ο Ομπάμα απο την διαμάχη Ελλάδας-Σκοπίων για το θέμα της ονομασίας


Στη Βαρσοβία, που αποτελεί και τον τελευταίο σταθμό της ευρωπαϊκής του περιοδείας έφθασε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.Εκεί παρέθεσε επίσημο δείπνο εργασίας σε ηγέτες  20 ευρωπαϊκών χωρών, κυρίως πρώην κομμουνιστικές, από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και τους διαβεβαίωσε ότι η η Ουάσινγκτον παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της αλληλέγγυα στην προσπάθεια τους για  εκδημοκρατικοποίηση και οικονομική τους ανάπτυξη και ανέφερε οτι η συνάντηση τους είναι ενδεικτική του πόσο σημαντικές θεωρούν οι ΗΠΑ τις σχέσεις τους με τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπη 


Κατά την διάρκεια του γεύματος εργασίας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ, και στην δήλωση του ανέφερε πως κάθε φορά που συναντώ τον πρόεδρο της "Μακεδονίας" μιλάμε για το ζήτημα του ονόματος -διαμάχη Ελλάδας και  Σκοπίων για το όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας-και αυτό με κάνει να  βαριέμαι. 
 Σας υπόσχομαι, κ. Πρόεδρε να μιλήσουμε και πάλι στον Παπανδρέου για το θέμα αυτό. Πιστεύω ότι θέλει και είναι έτοιμος να βρει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα  ήταν η απάντηση του προέδρου της ΠΓΔΜ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει δεσμευτεί να συνδράμει στην προσπάθεια των Σκοπίων για να ενταχθούν σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και είχε υποσχεθεί συγκεκριμένα αποτελέσματα αλλά η ενταξιακή τους προσπάθεια έχει μπλοκαριστεί σε μεγάλο βαθμό απο το άτυπο ελληνικό βέτο αναφορικά με  το όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας.

Στο άρθρο του ο κόμβος novinite.com αναφέρει πώς οι ελληνικές ανησυχίες για το όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας έχουν την ρίζα τους σε πιθανές  εδαφικές αξιώσεις, λόγω του γεγονότος ότι το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Ελλάδα ανήκει διοικητικά σε περιφέρεια που φέρει το όνομα Μακεδονία , το όποιο αποτελεί και όνομα  μιας γεωγραφικής και ιστορικής περιοχής των Βαλκανίων

3 σχόλια:

  1. "Βαρέθηκε ο Ομπάμα απο την διαμάχη Ελλάδας-Σκοπίων για το θέμα της ονομασίας"

    Σώπα ρε γίγαντα! Πότε πρόλαβες να βαρεθείς κιόλας; Λες και ασχολήθηκες καθόλου προσωπικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακολουθούμε λάθος πολιτική στο Σκοπιανό.

    Το Σκοπιανό δεν είναι πρόβλημα, αλλά πλεονέκτημα για εμάς.

    Οι Σκοπιανοί είναι Σλαβόφωνοι Ρωμιοί, που δεν αισθάνονται Σλάβοι αλλά απόγονοι Ελλήνων.

    Το "πρόβλημα" ξεκίνησε πριν 100 χρόνια, την εποχή των "εθνογεννέσεων" στα Βαλκάνια. Οι άνθρωποι αυτοί επειδή ήταν Σλαβόφωνοι φοβόντουσαν να δηλώσουν Έλληνες(ύστερα από ότι είχε γίνει με τους Σλάβους θα τους
    απορρίπταμε), όμως δεν θέλαν σε καμία περίπτωση να δηλώσουν Σλάβοι-Σέρβοι-Βούλγαροι κτλ, γι'αυτό δηλώναν "Όρτοντοξ Ματσεντόνσκι"(Που φυσικά μετά λόγω Αθείας του κομμουνισμού έμεινε σκέτο "Ματσεντόνσκι").

    Ένα άλλο παράδειγμα Σλαβόφωνων που δεν αισθάνονται Σλάβοι, είναι οι Πομάκοι. Οι Πομάκοι, που είναι εκσλαβισμένοι και εξισλαμισμένοι Θράκες, μιλούν ίδια γλώσσα με τους Βούλγαρους, όμως δεν αισθάνονται ούτε Σλάβοι ούτε Τούρκοι.

    Η Ελλάδα δεν πρέπει να χαρίσει τα Σκόπια και τους Σκοπιανούς στους Σλάβους, ούτε στον Αλβανικό και Βουλγαρικό εθνικισμό.

    Η Ελλάδα πρέπει να επανελληνοποιήσει τους Σκοπιανούς, χορηγώντας υπηκοότητα σε όποιον Ορθόδοξο κάτοικο των Σκοπίων θέλει να ξαναγίνει Έλληνας. Έτσι, σε 10 χρόνια τα Σκόπια θα γίνουν τμήμα της Ελλάδας.

    Επίσης οι Βλαχόφωνοι των Σκοπίων και όλων των Βαλκανίων είναι Λατινόφωνοι Ρωμιοί, που επίσης πρέπει να επανελληνοποιήσουμε. Και οι αλβανοί των Σκοπίων και όλων των Βαλκανίων είναι εξισλαμισμένοι Αρβανιτόφωνοι Ρωμιοί, που τώρα ξαναγίνονται Ορθόδοξοι και Έλληνες, και επίσης πρέπει να επανελληνοποιήσουμε. Ομοίως και οι Τσιγγάνοι-ΡΟΜ(=Ρωμιοί).

    Τα Σκόπια ανήκουν στον Ελληνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οποιος βαρέθηκε, τα παράπονά του στους Σκοπιανούς που επιμένουν να θέλουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.
    Τι να κάνουμε εμείς μετά, να κλείσουμε όπως-όπως το θέμα, όπως θα γίνουν και τα ξεπουλήματα της δημόσιας περιουσίας μας;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.