4/5/11

Στήριξη στη μειονότητα-Προειδοποίηση στα Τίρανα

Οι δημοτικές εκλογές της Κυριακής στην Αλβανία είναι κρίσιμες όχι μόνο για την πολιτική ομαλότητα στη χώρα αλλά και για το μέλλον της πολιτικής εκπροσώπησης της ελληνικής μειονότητας. Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου εξέφρασε χθες τη στήριξή του στους ηγέτες του ΚΕΑΔ και της «Ομόνοιας» Β. Ντούλε και Β. Μπολάνο, οι οποίοι δίνουν τη μάχη εναντίον της αποχής των Βορειοηπειρωτών που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα αλλά και εναντίον του Δημοκρατικού Κόμματος του πρωθυπουργού Σ. Μπερίσα. Για τον Β. Μπολάνο, όμως, η μάχη έχει ξεχωριστή σημασία, αφού διεκδικεί και πάλι τον Δήμο Χιμάρας, και πλέον έχει να αντιμετωπίσει υποψήφιο και από το άλλο μικρότερο κόμμα της μειονότητας.

Προειδοποίηση
Πάντως, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει στείλει αυστηρά μηνύματα στα Τίρανα, εν όψει των εκλογών, ώστε να τηρηθούν όλα τα διεθνή στάνταρ και κυρίως να αποφευχθούν τα γνωστά φαινόμενα βίας και νοθείας που επιχειρήθηκαν εις βάρος του Β. Μπολάνου και άλλων μειονοτικών υποψηφίων στις προηγούμενες εκλογές.
http://www.ethnos.gr

5 σχόλια:

  1. Ακολουθούμε λάθος πολιτική. Δεν είναι Έλληνες μόνο οι Ελληνόφωνοι της Αλβανίας.

    Οι "Αλβανοί" είναι εξισλαμισμένοι Αρβανιτόφωνοι Ρωμιοί.

    Οι Αρβανιτόφωνοι προέρχονται από μίξη Ελληνόφωνων και Βλαχόφωνων(=Λατινόφωνων) Ρωμιών.

    Τα αρβανίτικα, που έως πρόσφατα δεν ήταν καν γραπτή γλώσσα και που αποτελούν την επίσημη γλώσσα της Αλβανίας, είναι 50% Λατινικά 30% Αρχαία Ελληνικά και 20% άλλες προσμίξεις.

    Οι Αρβανιτόφωνοι είναι συστατικό στοιχείο του Ελληνισμού, και τα Αρβανίτικα είναι Ελληνική διάλεκτος.

    Το ίδιο ισχύει και για τους λατινόφωνους και τα λατινικά. Tα λατινικά είναι Αρχαία Ελληνική διάλεκτος και η Ρώμη ήταν Ελληνική πόλη και ζωντανό παράδειγμα Ελλήνων Λατινόφωνων είναι οι Βλάχοι.

    Η "Αλβανία" είναι τεχνητό δημιούργημα των Δυτικών για να διασπάσουν την Ρωμιοσύνη.

    Τεχνητό δημιούργημα που τώρα καταρρέει διότι οι "Αλβανοί" ξαναγίνονται Ορθόδοξοι και Έλληνες.

    Η Ελλάδα πρέπει να επανελληνοποιήσει μαζικά τους Αλβανούς, διαδίδοντας την Ορθοδοξία, και χορηγώντας υπηκοότητα σε όποιον Ορθόδοξο κάτοικο της Αλβανίας θέλει να ξαναγίνει Έλληνας.

    Τα ίδια ισχύουν και για τους Βλαχόφωνους της Αλβανίας, αλλά και για τους Τσιγγάνους-ΡΟΜ(Ρωμιοί).

    Η Ελλάδα δεν πρέπει να δίνει υπηκοότητα στους Μουσουλμάνους Αλβανούς, αλλά μόνο στους Ορθόδοξους που θέλουν να ξαναγίνουν Έλληνες(Οι Μουσουλμάνοι Αλβανοί είναι ευπρόσδεκτοι για εργασία-τουρισμό-σπουδές-οικονομική συνεργασία). Και δεν πρέπει να δίνει μόνο υπηκοότητα, αλλά και ιθαγένεια, ώστε να αφομοιωθούν πλήρως και να μην αισθάνονται ως μειονότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κε East, ανήκετε ασφαλώς στους πολυπράγμονες νεοέλληνες που έχουν άποψη επί παντός του επιστητού, από σεισμολογία μέχρι πυρηνική φυσική και από γλωσσολογία μέχρι εθνολογία. Από τα γραφόμενά σας πάντως συμπεραίνω ότι δεν έχετε ιδέα για τα ζητήματα που αναφέρεστε στο σχόλιό σας, διότι δεν θα γράφατε αυτές τις πομφόλυγες (για να το πω ευγενικά) που μόνο γέλια προκαλούν. Προφανώς δεν μπορείτε να κατανοήσετε την διαφορά μεταξύ καταγωγής και εθνικής συνείδησης, που είναι και το αποφασιστικό στοιχείο σε τέτοια ζητήματα. Πάνω από το 50% του σημερινού πληθυσμού της Μ. Ασίας έχουν ελληνική καταγωγή. Και λοιπόν; Και ποιά είναι αυτή η "σωστή" πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουμε; Γιατί δεν γράφετε ένα βιβλίο να μας διαφωτίσετε;
    Αλλά τι περιμένουμε από κάποιον που δεν κατανοεί την διαφορά της αλβανικής από τα αρβανίτικα!
    Όσο για τις διάφορες θρησκόληπτες απιθανότητες που μας λούζετε κρατήστε τες για τον εαυτό σας και μη υποβαθμίζετε αυτό το αξιολογότατο ιστολόγιο με τις ασυναρτησίες σας. Αν δεν το καταλαβαίνετε και ο διαχειριστής του από ευγένεια διστάζει να σας το πει, σας ενημερώνω ότι οι πάμπολλοι εχθροί του ιστολογίου πάντοτε μου φέρνουν ως επιχείρημα (όταν αναφέρομαι στον Ινφογνώμονα ως πηγή) ότι δεν είναι σοβαρό διότι με μια περιδιάβαση στα σχόλια αυτών που το παρακολουθούνε μπορεί οποιοσδήποτε να βγάλει συμπεράσματα για την σοβαρότητά του. Επιτέλους ανοίξτε και κάποιο επιστημονικό έργο και διαβάστε έστω τα στοιχειώδη. Δεν αρκούν οι γνώσεις του καφενείου ή κάποιων εντύπων που σας "πλάσαραν" οι γνωστοί τηλεπωλητές!
    Σεβαστείτε λοιπόν το ιστολόγιο που σας φιλοξενεί και μη το υποβαθμίζεται με τις προσωπικές σας εμμονές και ιδεοληψίες.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κε "βιβλιόφιλε" αν είχατε επιχειρήματα θα τα γράφατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Αλλά τι περιμένουμε από κάποιον που δεν κατανοεί την διαφορά της αλβανικής από τα αρβανίτικα!"

    Γιατί δεν μας λέτε εσείς την διαφορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Τα Αλβανικά χωρίζονται σε δύο κύριες διαλέκτους: την Γκεγκική ομάδα, στη βόρεια Αλβανία, το Κόσοβο και τη δυτική ΠΓΔΜ και την Τοσκική ομάδα, στη νότια και κεντρική Αλβανία. Από την Τοσκική κατάγεται και η Αρβανιτική της Ελλάδας καθώς και η Αrbëreshë της νότιας Ιταλίας" (Αλβανική γλώσσα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.