4/5/11

Ο διάδοχος του Μπιν Λάντεν ο νούμερο ένα εχθρός των ΗΠΑ

Αυτός που θα διαδεχθεί τον Οσάμα μπιν Λάντεν στην ηγεσία της αλ Κάιντα θα είναι ο νέος εχθρός Νο 1 της Αμερικής προειδοποίησε ο διευθυντής της CIA Λίον Πανέτα σε συνέντευξή του στο CBS.Το Νο 2 της τρομοκρατικής οργάνωσης, ο Αιγύπτιος Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι είναι το πιθανότερο να διαδεχτεί τον μπιν Λάντεν, αλλά αυτό δεν θα γίνει τόσο γρήγορα αφού ο Ζαουάχρι ανησυχεί περισσότερο για την ασφάλειά του μετά την επιχείρηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο Πακιστάν που οδήγησε στο θάνατο του μπιν Λάντεν.

Ο Πανέτα επισήμανε πως το γεγονός ότι δεν είχε οριστεί επισήμως ο νέος ηγέτης της οργάνωσης είναι υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών.

"Πιστεύουμε πως αυτό θα μας προσφέρει ορισμένες ευκαιρίες να συνεχίσουμε τις επιθέσεις όσο τα μέλη της αλ Κάιντα συζητούν για το ποιός θα αντικαταστήσει τον μπιν Λάντεν", τόνισε.

"Αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όποιος και αν πάρει τη θέση του θα είναι πρώτος στο κατάλογό μας", πρόσθεσε ο αρχηγός της CIA.

Ο Πανέτα δήλωσε επίσης πως η αμερικανική κυβέρνηση δεν διαθέτει πληροφορίες που να δείχνουν ότι οι πακιστανικές αρχές γνώριζαν που κρύβεται ο μπιν Λάντεν, αλλά χαρακτήρισε τις σχέσεις ΗΠΑ-Πακιστάν "πολύπλοκες και δύσκολες".http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.