4/5/11

Αρμενία: μια διέξοδος προς τον «Παγκόσμιο Ωκεανό» μέσω Ιράν

Le Courrier International.com


«Το Ιράν [το οποίο επιδιώκει να ενισχύσει τη συνεργασία με τους γείτονές του] σκοπεύει να προσφέρει στην Αρμενία [μία από τις 33 χώρες που δεν έχουν πρόσβαση στη θάλασσα] μια διέξοδο προς τον Παγκόσμιο Ωκεανό», αναφέρει με ικανοποίησή η αρμενική εφημερίδα Golos Armenii. 









Σύμφωνα με το Ιρανό υπουργό Μεταφορών Ρεζά Πιλπαι, «εταιρίες του Ιράν και της Αρμενίας σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια κοινοπραξία για την κατασκευή δρόμων και σιδηροδρομικών γραμμών στην Αρμενία προκειμένου να τους συνδέσουν με τις ιρανικές αρτηρίες. 

Μια σιδηροδρομική γραμμή 540 χιλιομέτρων, συμπεριλαμβανομένων 480 χιλιομέτρων μέσα στην Αρμενία θα επιτρέψει στην Αρμενία, σε κατάσταση ολικού αποκλεισμού από το κλείσιμο των Αρμενοτουρκικών συνόρων πριν από 17 χρόνια λόγω του αζεροαρμενίκού πολέμου για τον έλεγχο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, να έχει πρόσβαση στο ιρανικό λιμάνι του Μπαντάρ-Αμπάς. 

Σήμερα, οι αρμενικοί σιδηροδρόμοι δεν έχουν άλλο σημείο εξόδου παρά μέσω του εδάφους της Γεωργίας. 
Η Τεχεράνη δήλωσε επίσης ότι είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός αυτοκινητοδρόμου Ιράν-Αρμενία-Γεωργία.


Le Courrier International.com                          02.05.2011

5 σχόλια:

  1. Οι Αρμένιοι έχουν Ρωμαίικη καταγωγή και ήταν από τους βασικότερους πυλώνες του Βυζαντίου.

    Η Ελλάδα πρέπει να ανοίξει τα σύνορα με την Αρμενία, να βοηθήσει οικονομικά την χώρα, να κάνει επενδύσεις, να ανοίξει Ελληνική στρατιωτική βάση στη χώρα στα σύνορα με την Τουρκία, να προσλάβει Αρμένιους(και ειδικά από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ) στον Ελληνικό Στρατό, να καλέσει κοπέλες από την Αρμενία να παντρευτούν Έλληνες(και ειδικά από την ύπαιθρο ώστε να λυθεί και αυτό το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα των Ελλήνων που δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια), να ανοίξει Ελληνικά σχολεία και Εκκλησίες, και να δώσει υπηκοότητα σε όποιον Ορθόδοξο Αρμένιο θέλει να γίνει Έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >Η Ελλάδα πρέπει να ανοίξει τα σύνορα με την Αρμενία, να βοηθήσει οικονομικά την χώρα<

    Δηλαδή, να ντύσει ο γυμνός τον ξεβράκωτο; Και από πού ως πού έχουν οι Αρμένιοι ρωμαίικη καταγωγή (το επίθετο δεν χρειάζεται κεφαλαίο);

    >δώσει υπηκοότητα σε όποιον Ορθόδοξο Αρμένιο θέλει να γίνει Έλληνας<

    Απ' όσο σ' έχω παρακολουθήσει, αν μπορεί κανείς να παρακολουθήσει το παραλήρημά σου, θα ήταν ευκολότερο να πεις ποιοι τελικά δεν είναι ρωμαίικης καταγωγής και πόσους συνολικά υπηκόους θα αποκτήσει η Ελλάδα με τις ελληνοποιήσεις που προτείνεις.

    Το κακό είναι ότι βγάζεις Έλληνες Αλβανούς, Σκοπιανούς, Τούρκους κ.ά., παίζοντας το παιχνίδι τους, διότι και αυτοί, με άλλο σκοπό βέβαια, τα ίδια ισχυρίζονται. Μέσα στην παλαβομάρα σου (δεν νομίζω ότι είσαι προβοκάτορας, όπως μου φαίνεσαι), λες πράγματα επικίνδυνα, αλλά ευτυχώς δεν νομίζω να σε παίρνει κανείς στα σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οἱ Η.Π.Α. θὰ πέσουν σὲ κατάθλιψη. Ἀπὸ δῶ τὸ πᾶνε ἀπὸ κεῖ τὸ πᾶνε τὸ Ἰρὰν δὲν τρώγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ konion
    Η κοστολόγηση των έργων αυτών ανέρχεται σε 10 δισ. δολάρια, για αμφίβολα άμεσα κέρδη, πέρα από τις υποδομές που δικαιούνται να αναπτύξουν οι δυο χώρες.
    Συμφωνώ με το σχόλιο σου για τους Αμερικανούς, προσθέτω ότι το ίδιο ισχύει για τους Τούρκους… Οι φτωχοί Αρμένιοι δεν τα βάζουν κάτω, τουλάχιστον στο παιγνίδι των εντυπώσεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Το κακό είναι ότι βγάζεις Έλληνες Αλβανούς, Σκοπιανούς, Τούρκους κ.ά., παίζοντας το παιχνίδι τους, διότι και αυτοί, με άλλο σκοπό βέβαια, τα ίδια ισχυρίζονται."

    Χωρίς σχόλια...

    "Και από πού ως πού έχουν οι Αρμένιοι ρωμαίικη καταγωγή"

    Δες ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.