26/5/11

Επιστολή της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος προς κ. Μπουτάρη

Κύριε Δήμαρχε,
Με την παρούσα επιστολή μας θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε για την μεγάλη επιτυχία της κεντρικής πανελλαδικής εκδήλωσης εθνικής μνήμης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού την 19η Μαϊου 2011 . (Φωτογραφικό Υλικό προς απόδειξη τούτου μπορούν να σας ενεχειρίσουν οι συνεργάτες σας από όλες τις δημοσιογραφικές πηγές).

Αισθανόμαστε μάλιστα την ανάγκη να σας ενημερώσουμε διότι παρά τα όσα είχαμε συμφωνήσει στην από κοινού μας συνάντηση πριν από ένα μήνα δεν παρέστητε τελικώς για να απευθύνετε χαιρετισμό στην εκδήλωσή μας επιπροσθέτως δε, δεν γνωρίζουμε την τύχη της δικής σας πρότασης για μετονομασία κεντρικού δρόμου της πόλης σε οδό 19ης Μαΐου .
Αντιθέτως ακούσαμε και διαβάσαμε μετ’ επιτάσεως σε πάρα πολλές ηλεκτρονικές σελίδες του Τύπου απόδοση δηλώσεών σας στην Κωνσταντινούπολη την 17η Μαΐου ενώπιω Τούρκου συναδέλφου σας περί του πόσο «Μεγάλη τιμή είναι για την πόλη της Θεσσαλονίκης να είναι γενέτειρα του Μουσταφά Κεμάλ». Επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους κύριε Δήμαρχε είμαστε υποχρεωμένοι από την ιερή παρακαταθήκη των 353.000 αθώων θυμάτων του ποντιακού ολοκαυτώματος και γενοκτονίας να είμαστε κάθετα και ριζικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια οποιουδήποτε να αγιοποιήσει το σφαγέα των προγόνων μας Μουσταφά Κεμάλ. Για τον λόγο αυτό καλό θα ήταν να διευκρινίσετε τις δηλώσεις σας .
Θα παρακαλούσαμε να αντιληφθείτε ότι αυτό δεν αποτελεί στοιχείο προσωπικής εμπάθειας προς οποιονδήποτε αλλά έσχατος όρος αυτοσεβασμού 3 εκατομμυρίων Ελλήνων ποντιακής καταγωγής σε όλο τον κόσμο .
Με την επιστολή μας αυτή επίσης ζητούμε την παραχώρηση της Πλατείας Αγίας Σοφίας για την κεντρική πανελλαδική εκδήλωση μνήμης την 19η Μαΐου 2012 έτος που η Θεσσαλονίκη μας θα εορτάσει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της από τον Τουρκικό ζυγό.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε κύριε Δήμαρχε αυτά που δηλώσατε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ότι «δεν θα δώσω την Πλατεία σε κανένα την άλλη χρονιά» διότι οι Πλατείες ανήκουν στον λαό και ο λαός αποφασίζει για την μοίρα του .

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Παρχαρίδης
Καθηγητής Καρδιολογίας
Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργιάδης Γιώργος
Δημοσιογράφος


9 σχόλια:

  1. Όταν οι Εβραίοι κυβερνούν την Ελλάδα, αυτό θεωρείται φυσικό, αλλά όταν γίνεται η πρόταση για ίδρυση Ποντιακού πολιτικου κινήματος τότε αρχίζουν οι αντιδράσεις..

    Αν δεν ενωθούν ολοι οι Ελληνες του Πόντου, και δεν απαιτήσουν να φύγουν οι Γραικύλοι που κυβερνούν την Ελλάδα, με την παράλληλη συσπείρωση και των υπολοίπων Ελλήνων, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΑΣ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οποιος Ποντιος οραματιζεται την πρακτικη πλεον εμφανιση στα τεκτενομενα της δυναμης των Ποντιων
    ιδου τωρα πλεον και με γρηγορες διαδικασιες ξεκινημα του Ποντιακου Κοματος.Ειναι η καταλληλοτερη στιγμη.Εφ οσον ομως μπορουν να πειστουν τα 2,5 εκατομμυρια Ποντιοι
    οτι αυτο ειναι το σχημα ενταξης τους και οχι οι αλητηριοι που τους
    περιβαλλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 26 Μαΐου 2011 4:31 μ.μ."και οχι οι αλητηριοι που τους
    περιβαλλουν."

    Οι αλητήριοι που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εννοείς... τυπου Σημίτη ΓΑΠ Καραμανλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. .Εφ οσον ομως μπορουν να πειστουν τα 2,5 εκατομμυρια Ποντιοι
    οτι αυτο ειναι το σχημα ενταξης τους και οχι οι αλητηριοι που τους
    περιβαλλουν.

    Ποιο σχημα ενταξης, και για πια ένταξη μιλάς;Αν εννοείς την δημιουργία κρατους εν κρατει, όπως είναι το ΚΙΣ, τότε κάνεις λάθος. Εξ'ιδίων κρίνεις τα αλλότρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 26 Μαΐου 2011 5:34 μ.μ.
    Να εισαι ευγενης δεν με ξερεις και απο πρωτα ουτε σου εδωσα αυτο το δικαιωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ευγένεια κερδίζεται, δεν υπάρχει όταν μιλάς με υπονοούμενα, περί ένταξη των ποντίων .. που να ενταχθούμε δηλαδή; ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΑΛΗΤΗΡΙΟΥΣ ΜΙΛΑΣ; Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΛΗΤΗΡΙΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ,ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ..., ΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    Το κακό με έσας είναι πως υπερασπίζεστε τους ομοεθνείς σας, ακόμα και αν είναι εγκληματίες και προδότες. Νιώθετε το καθήκον, απο την στιγμή που αναφερθεί οτι αυτός που εγκλημάτισε, πρόδοσε την Ελλάδα,(ο Σημήτης και ο ΓΑΠ) είναι Εβραίος, να τον υπερασπιστείτε. Αυτό είναι ΛΑΘΟΣ. ΝΙΩΘΕΤΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγνωμμη αλλα το τελευταιο πραγμα το οποιο εχουμε αναγκη σαν ΕΘΝΟΣ ειναι να διασπαστουμε σε κομματα βασιζομενα σε γεωγραφικα κριτηρια Ποντιοι, Μικρασιατες,κτλ. "Η ισχυς εν τη ενωση"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 26 Μαΐου 2011 8:51 μ.μ.
    Μαλλον εχει σκασει το λαστιχο σου και μεσα στην ταχυτητα που τρεχεις με την ζαντα να σου γρατσουνα τα αυτια δεν καταλαβαινεις τι γραφεις
    και επαναλαμβανεις αυτα που ανεφερα.
    Για ξαναδιαβασε τον ψευτοδιαλογο που ανοιξες μαζι μου και τι σου απαντησα,Τα αλλα που αναφερεις απο τον εγκεφαλο σου τα βγαζεις και δεν με αφορουνε.Αλλα εχω να πω,αλλα λες εσυ,αλλα συμπερασματα βγαζεις που εγω δεν καταλαβα.Για ηρεμησε λιγο και δεν ειναι ο καιρος για αυτα γιατι τα πραγματα ειναι σοβαρα.Καταλαβαινω την οργη σου και την συμμεριζομαι αλλα εισαι σε λαθος στοχευση.Διαβασε και τα υπολοιπα δικα μου σχολια σε αλλες αναρτησεις και ισως καταλαβεις τι θα πει αγωνια αλλα και σωστη στοχευση.Δεν εχω σκοπο σε αυτες τις φασεις να ξοδεψω το ενεργειακο μου απαντωντας σε μπαρουφες και δεν θα ξανααπαντησω σε τετοια.Αλλου εχω στρεψει την προσοχη μου και τα βελη μου και να εισαι βεβαιος οτι ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΤΙ ΓΡΑΦΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.