22/5/11

Τί κρύβεται πίσω από τη συναίνεση;


Οι πολιτικοί πρέπει επιτέλους αυτή την ύστατη στιγμή να πουν στην αλήθεια στους πολίτες
Του Σάββα Καλεντερίδη
Την Άνοιξη του 2009 και ενώ η παγκόσμια κρίση ήταν σε εξέλιξη και η Ελλάδα προσπαθούσε να ξεπεράσει το σοκ της κρίσης και της αδίστακτης επίθεσης που δέχτηκε το Δεκέμβρη του 2008 από εξεγερμένους πολίτες μετά το φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η τότε αξιωματική αντιπολίτευση, αντί να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και να κρούσει τον κώδωνα του επερχόμενου κινδύνου στην καθεύδουσα κυβέρνηση, έσκασε τη βόμβα των πρόωρων εκλογών.
Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργός της Ελλάδος, σε μια κίνηση πρωτοφανούς ανευθυνότητος (;) και απαξίας στους θεσμούς, δήλωνε ότι δεν θα συναινούσε στο πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας, στις προεδρικές εκλογές του 2010, έστω κιαν το κυβερνόν κόμμα υπεδείκνυε και πάλι τον κ. Κάρολο Παπούλια για τη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.


Η κυβέρνηση Καραμανλή, εγκλωβισμένη στις παθογόνες και νοσογόνες πρακτικές εντελώς ανίκανων και ακατάλληλων προσώπων που ηγούντο σε κρίσιμους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής και σε πρακτικές που είχαν θεσμοθετηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, μπροστά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, στην ουσία παρέλυσε. Αντί να θωρακίσει τη χώρα για να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη οικονομική και θεσμική κρίση που ήταν ήδη προ των πυλών, υπέκυψε στους εκβιασμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μεσούσης της κρίσεως έπεσε στην προεκλογική παγίδα που του έστησε το ΠΑΣΟΚ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον τομέα των εσόδων.


Το Καλοκαίρι του 2009, ήδη τα καμπανάκια της επερχόμενης κρίσης άρχισαν να ηχούν εκκωφαντικά για κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος ενημέρωνε πρωθυπουργό και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κρισιμότητα της κατάστασης, ενώ ο τότε πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής στις αρχές Σεπτεμβρίου καλούσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου σε συνάντηση, στην οποία εμείς οι Έλληνες πολίτες δεν μάθαμε ποτέ τί ειπώθηκε μεταξύ των δυο ανδρών. Μετά από λίγες ημέρες ο κ. Καραμανλής, και ενώ είχαν ήδη εξασφαλιστεί μέσω δανεισμού κεφάλαια με ικανοποιητικούς όρους για να λειτουργήσει η χώρα μέχρι τον Μάιο του 2010, ανακοίνωνε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 4 Οκτωβρίου 2009.
Η χώρα μπήκε πλέον επίσημα σε προεκλογική περίοδο και οι πρώτες δημοσκοπήσεις έφερναν το ΠΑΣΟΚ πρώτο με δέκα μονάδες διαφορά. Με βάση τις μετρήσεις αυτές, ήταν πλέον σίγουρο ότι το ΠΑΣΟΚ θα κέρδιζε τις εκλογές, ανεξάρτητα από το προεκλογικό πρόγραμμα που θα παρουσίαζε στον ελληνικό λαό. Όμως, παρότι οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ ήταν σίγουροι για την ευρεία νίκη και παρότι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε με ακρίβεια την κρισιμότητα της κατάστασης που είχε περιέλθει η χώρα, αντί να δεσμευθεί εκ του ασφαλούς στον ελληνικό λαό ότι την επομένη των εκλογών θα ακολουθήσει μια σφιχτή πολιτική (όπως πρέπει να ομολογήσουμε έπραξε ο κ. Καραμανλής), είπε το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», που του απαγόρευε να πάρει σκληρά οικονομικά μέτρα την επομένη των εκλογών.


Μετά τις εκλογές και την αναμενόμενη νίκη του ΠΑΣΟΚ, ακολούθησε η πολιτική των παροχών και ο επί μήνες διεθνής διασυρμός της χώρας δια χειλέων των κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου οι οποίοι συναγωνίζονταν ο ένας τον άλλον για να διαλαλήσουν στους ξένους για το πόσο διεφθαρμένη και άχρηστη χώρα είναι η Ελλάδα!!! Το διάστημα εκείνο, και ενώ ακόμα τα σπρεντς ήταν στις 150 μονάδες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης νεοεκλεγείς κ. Σαμαράς απηύθυνε εκκλήσεις στον κ. Παπανδρέου να ‘ξεκολλήσει’ επιτέλους και να πάρει μέτρα. Φωνή βοώντως εν τη ερήμω. Ο κ. Παπανδρέου απλά συνέχιζε το διασυρμό της ίδιας της πατρίδας του και τις υπόγειες συνομιλίες του κ. Στρος Καν, συνομιλίες που είχαν ξεκινήσει ήδη πριν τις εκλογές, ενώ την ίδια στιγμή η αξιοπιστία της χώρας βυθιζόταν στο ναδίρ και τα σπρεντ εκτοξεύονταν στο ζενίθ.
Μετά, αφού ήδη η χώρα είχε χάσει κάθε δυνατότητα να δανειστεί από τις αγορές, μπήκαμε στην περιπέτεια του μνημονίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνταγματική τάξη και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος. Ένα χρόνο μετά την υπογραφή και την εφαρμογή του μνημονίου, η χώρα βρίσκεται στη δυσκολότερη θέση από της ίδρυσής της ως κράτους. Η Ελλάδα κινδυνεύει να υποδουλωθεί ολοκληρωτικά στους δανειστές της και να απωλέσει κάθε δυνατότητα να διαχειριστεί τις εθνικές τις υποθέσεις, σε μια περίοδο που η Τουρκία διάγει τον χρυσούν της αιώνα.


Ενώ είμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, αυτοί που έπαιξαν με τους θεσμούς και έρριξαν τη χώρα στο βάθος του γκρεμού (μετά τις επώνυμες καταγγελίες του κ. Καμένου περί περί μπρόκερ, μένει να αποδειχτεί αν αυτό έγινε συνειδητά ή λόγω ανικανότητας), αναζητούν τη συναίνεση, τη υποδείξει των δανειστών μας. Όμως ακόμα και αυτή την ύστατη στιγμή δεν έχουν το θάρρος να πουν την πλήρη αλήθεια στους δυστυχείς Έλληνες πολίτες για το ζητούμενο των δανειστών. Και το ζητούμενο, η πικρή αλήθεια είναι ότι πρέπει τώρα να δείξουν την πόρτα της εξόδου και να απολύσουν διακόσιες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους οι ίδιοι οι άθλιοι πολιτικοί του κυβερνώντος κόμματος και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τους προσλάμβαναν τόσα χρόνια με ατιμωτικές και άθλιες διαδικασίες, όπως το ομολόγησε ο κ. Πάγκαλος. Ειδάλως η εξίσωση δεν βγαίνει και εν πάση περιπτώσει, οι δανειστές μας δεν πρόκειται να μας πιστώσουν με νέα κεφάλαια αν δεν ξεφορτωθεί το δημόσιο τα αμαρτωλά βάρη του παρελθόντος.

Παρά τα εγκληματικά λάθη του παρελθόντος, τα δυο κόμματα εξουσίας, έστω και αυτήν την ύστατη στιγμή, πρέπει να βρουν το θάρρος και να πουν την πραγματική αλήθεια στο λαό και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ασφαλώς είναι βαρύ να διώχνεις διακόσιες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, όμως είναι εξίσου βαρύ με την υποκρισία και την αναποφασιστικότητά σου να δημιουργείς ένα εκατομμύριο ανέργους του αύριο και να βυθίζεις ακόμα πιο βαθιά μια χώρα που όλοι θέλουμε να επιζήσει.


Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία κύριοι της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αναλάβετε επίτέλους τις ευθύνες σας.


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ την Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

13 σχόλια:

  1. Σάββα

    Δεν συμφωνώ απόλυτα με τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα,θα έλεγα ότι τα βλέπεις κάπως ρομαντικά.

    Για παράδειγμα,η φράση λεφτά υπάρχουν δεν αποσκοπούσε να του εξασφαλίσει τη νίκη αλλά τη δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία,ακριβώς επειδή γνώριζε τι έρχεται και τι σκόπευε να κάνει,το πολιτικό κόστος το είχαν υπολογίσει πολύ καλά και για αυτό το λόγο χρειαζόταν το δυνατόν περισότερους ψήφους για να αντέξει περισότερο.

    Αυτό που λέω το επιβεβαιώνει και η συνομιλία που αποκαλύφθηκε με τον Ερντογάν όπου ο Παπανδρέου του είπε χαρακτηριστικά ότι έχει 18 μήνες στη διάθεσή του για να προχωρήσει σε συμφωνία.

    Επείσης,το γλυκό για τον Παπανδρέου χάλασε τη στιγμή που ανακόπηκε η βέβαιη πορεία της Μπακογιάννη προς την ηγεσία της ΝΔ,απο αυτή την εξέλιξη ο μεγαλύτερος χαμένος ήταν ο Παπανδρέου.

    Όσο για την προσφυγή μας στο μηχανισμό,θεωρώ ότι ήταν ο στόχος και όχι το τραγικό αποτέλεσμα για τον Παπανδρέου,με τη μόνη διαφορά ότι το επιθυμούσε για νωρίτερα και ο μόνος που τον καθυστέρησε ήταν η Μέρκελ.

    Ο Παπανδρέου έχει ένα και μόνο στόχο και αποστολή,αυτή του καμικάζι αυτοκτονίας στην καρδιά της ΕΕ,είναι αυτός που φρόντισε να ανοίξουν οι κερκόπορτες της ΕΕ ώστε αυτή να αλωθεί εκ των έσω.

    Η Ευρώπη όμως αντιστέκεται ακόμη,τότε ο Παπανδρέου επιχείρησε να δημιουργηθεί το περίφημο Ευρωομόλογο,στην ουσία αυτό σημαίνει την συναινετική μετάσταση του οικονομικού καρκίνου σε όλη την Ένωση,με επιθυμητό αποτέλεσμα την καταστροφή της.

    Πολύ απλά,γνωρίζουν πως αν δεν γονατίσουν την ΕΕ η Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση που τόσο πολύ επιθυμούν ορισμένοι σαν τον ΓΑΠ δεν μπορεί να εδραιωθεί.

    ΥΓ
    Η ΕΕ δεν είναι απαραίτητο να διαλυθεί οικονομικά,ίσως ο εθνικισμός που διογκώνεται σε όλο και περισότερες χώρες να αρκεί για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

    ΥΓ
    Στην ουσία λέω ότι ο ΓΑΠ εγκληματεί σε πανευρωπαικό επίπεδο και όχι μόνο σε τοπικό,με τις υγείες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ θα ξανααναφερθώ σε ένα σχόλιο φίλου του ιστολογίου...

    Το Νοέμβριο του 2009 ( Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών) δήλωναν ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε και όταν τους ρώταγαν οι ξένοι ( κυρίως ) δημοσιογράφοι τι μέτρα θα πάρουν, αυτοί δήλωναν ότι θα σώσουν την Ελλάδα .....το Μάρτιο με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Andpik

    Είναι πάρα πολλά,να γίνει τουλάχιστον μια έρευνα,αξιόπιστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρήστο δεν αναφέρομαι αν υπήρχε κάτι κρυμμένο...Οπως λες και συ ας γίνει έρευνα.

    Εγώ τα βάζω με τη λογική του :

    "Με πυροβόλησαν σήμερα στο στήθος, θα περάσω από τον Ευαγγελισμό σε 1 εβδομάδα να μου πουν τη γνώμη τους οι γιατροί ( αν θα ζήσω!!!) , αλλά εσείς συνεχίστε να με δανείζετε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Andpik

    Δηλαδή αν κατάλαβα καλά,θεωρείς ότι είμαστε αντιμέτωποι μόνο με βλακεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αξιότιμε κύριε Καλεντερίδη,
    Και βέβαια είναι πολύ σκληρό το μέτρο των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων, όπου θα χρειαστεί να απολυθούν όχι 200.000 αλλά μάλλον 250.000 ..., με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία και την Πατρίδα μας.

    Αλλά η Ελλάδα, που με τέτοιες θυσίες και κόπους τριών γενεών δημιούργησε μια μικρή, έστω προστατευόμενη, βιομηχανία και η οποία κατεστράφη από υπερφίαλους πολιτικούς, σήμερα δεν παράγει σχεδόν τίποτε!

    Που θα εργασθούν αυτοί οι χιλιάδες νέοι άνεργοι ;

    Δεν πρέπει όμως να παροράται η σκληρή μοίρα 1.000.000 ανέργων του ιδιωτικού τομέα ..!!

    Και αυτοί είναι άνεργοι και για την ώρα χωρίς εργασιακό μέλλον!

    Έως τώρα πλήρωσαν μόνον αυτοί, οι τέως εργαζόμενοι του Ιδιωτικού Τομέα, του Τομέα που δεν χρεωκόπησε, με βαρύ τίμημα, τα αμαρτήματα των πολιτικάντηδων και του χρέους του ζημιογόνου δημόσιου τομέα!

    Άνθρωποι δεν είναι και αυτοί όπως και οι Συνταξιούχοι που τους πετσόκοψαν συντάξεις οι οποίες ήσαν πολλές φορές προπληρωμένες ;

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρήστο (Χατζησαββίδη) δύο σενάρια κυκλοφορούν για όσα περιγράφει ο skal. Το ένα λέει ότι μισο-συνεννοημένα αλλά και μισο - στην κόντρα, ο Κ.Κ. και ο ΓΑΠ πήγαν τελικά στις εκλογές. Αυτό, με την έννοια ότι έπρεπε να πάρουν σκληρά μέτρα από τότε και φυσικά πού να διανοηθεί η δεξιά να πάρει αυτά τα μέτρα με τούς παράλληλους μηχανισμούς εξουσίας απέναντί της (συνδικάτα, ΜΜΕ, κλπ) και με πρόσφατο το Δεκέμβρη. Άσε που είχε απαξιωθεί στην κοινή γνώμη και λόγω σκανδάλων. Κι έτσι ο κλήρος έλαχε στον ΓΑΠ. Στο ίδιο σενάριο κολλάει και η προεκλογική στάση τού Κ.Κ. που μίλησε για μέτρα, πράγμα που σιγούρεψε την ευρεία πλειοψηφία τού ΓΑΠ αλλά και προσμετράται θετικά στην υστεροφημία του Κ.Κ. Ο ΓΑΠ, για να μπορέσει να τα βάλει με το βαθύ ΠΑΣΟΚ που ελέγχει τον κρατικό μηχανισμό και να περάσει τα μέτρα, χρειαζόταν τον Ντομινίκ αλλά είχε να κάνει και με τη Μέρκελ. Τα υπόλοιπα τα ξέρουμε όλοι.

    Το δεύτερο (και πολύ χειρότερο) σενάριο είναι αυτό που περιέγραψες στο πρώτο σχόλιό σου, δηλαδή ότι ο ΓΑΠ είναι αγωγός τής πάλης μεταξύ δολλαρίου και Ευρώ. Με αυτό κολλάνε και πολλά άλλα, όπως ο Μεντβέντεφ που τού είπε περίπου: "Αμερικανάκι είσαι, τράβα λοιπόν στο ΔΝΤ". Ή η στήριξη που τού δίνουν αφειδώς οι Αμερικάνοι και πολλά άλλα. Εύχομαι να ισχύει το πρώτο σενάριο (αν και δεν το πολυπιστεύω) γιατί θα πρόκειται απλά περί μλκίας. Στην περίπτωση τού δεύτερου σεναρίου εύχομαι οι εξελίξεις να μην είναι τέτοιες που να χρειαστούν κρεμάλες στο σύνταγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Σάββα,

    Εάν οι πολιτικοί είχαν την πολιτική τόλμη και την αρετή να έλεγαν την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, δεν θα είχαμε φθάσει στη καταστροφή. Εάν όμως τώρα πουν την αλήθεια, πράγματι υπάρχει ελπίδα να διορθώσουμε ορισμένα από τα κακώς κείμενα στην πατρίδα μας, όμως σίγουρα θα έρθει η πολιτική καταστροφή των περισσοτέρων από αυτούς και όχι μόνο. Λέτε να έχουν τόσο θάρρος να πουν την αλήθεια;
    Για την τεράστια ευθύνη του ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται κανείς να γνωρίζει και πολλά από τα πολιτικά δρώμενα στον τόπο μας, ειδικά στην εποχή του μνημονίου. Όμως θα ήθελα να σταθώ στις ευθύνες της σημερινής αντιπολίτευσης.
    Τουλάχιστον από την Άνοιξη του 2009 η κυβέρνηση της ΝΔ γνώριζε πολύ καλά για το «τσουνάμι» που ερχόταν. Και όμως ορισμένα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης συνέχιζαν να συστήνουν στον Καραμανλή να μην εγκαταλείψει την εξουσία. Άλλοι δε απλά καιροφυλακτούσαν στη φθορά του Πρωθυπουργού, για να διεκδικήσουν σε λίγους μήνες την αρχηγία του κόμματος. Είναι αυτό υγιής πολιτική συμπεριφορά: Φυσικά και όχι. Είναι μια καθαρά ανήθικη ενέργεια στα όρια της προδοσίας του ίδιου του κόμματος και μαζί με αυτό μιας μεγάλης κεντροδεξιάς ή καθαρά δεξιάς παράταξης, αλλά και της πατρίδος ευρύτερα. Αντί η κυβέρνηση Καραμανλή να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και κάνοντας την υπέρβαση να πει την αλήθεια και να προσφύγει στο λαό, στρουθοκαμήλισε.
    Και όμως στο σημερινό κόμμα της ΝΔ υπάρχουν ακόμη αυτοί οι ανίκανοι «συμβουλάτορες», από τους οποίους εάν δεν απαλλαγεί γρήγορα ο κ. Σαμαράς δεν πρόκειται εύκολα να πείσει ότι στοχεύει σε κάτι το θετικό για τον τόπο.
    Όμως θα πρέπει να απαντηθεί μεταξύ των άλλων και το ερώτημα γιατί ο κ. Αντώνης Σαμαράς ξύπνησε τόσο αργά, ώστε να απευθύνει εκκλήσεις στον κ. Παπανδρέου για μέτρα σωτηρίας, όταν τα spread ήταν στις 150 μονάδες. Τότε χρειάζονταν τα μέτρα ή αρκετά ενωρίτερα; Δεν συμμετείχε στο Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης Καραμανλή; Μήπως ενεργώντας με αυτόν τον τρόπο μοναδικός του σκοπός ήταν να στρώσει ένα γαλάζιο χαλί στον εαυτό του προς το μέγαρο Μαξίμου;

    Με αγωνία για τη πατρίδα μου, αλλά και οργή για τους διεφθαρμένους (μόνο) πολιτικούς,

    Δημήτριος Καρατζίδης
    Ταξίαρχος ε.α. Πολιτικός Επιστήμονας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τὸ θέμα εἶναι πῶς βλέπουμε ὡς πολίτες τὸν ἑαυτό μας στὸν κόσμο γενικότερα.
    Πιστεύω ὅτι κάπου ἔχουμε χάσει τὴν μπάλα. Γιὰ μία πρόσκαιρη καλοπέραση ἔχουμε ἀπεμπολήσει πολλὰ μακροπρόθεσμα συμγέροντα.
    Αὐτὰ περὶ ἐθνικῆς κυριαρχίας τὰ θεωρῶ ὑποκριτικά. Ὁ έθνικὰ κυρίαρχος δὲν κατευνάζει τὸν τοῦρκο σὲ Δ. Θράκη, Αἰγαῖο κ.λπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 45.000 προσφυγές ανωτάτων και λοιπών δημοσίων λειτουργών δηλ. υπαλλήλων, πέραν των αντίστοιχων προσφυγών των αγαπητών πρώην βουλευτών μας, έχουν κατατεθεί ενώπιον των Δικαστηρίων, με αίτημα την καταβολή αναδρομικών, επιδομάτων, κλπ. Άρα αλληλεγγύη από τους δημοσίους υπαλλήλους, μηδέν «εις το πηλίκιον». Μηδέν. Υπάρχουν σίγουρα πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται, όσο φυσικά τα πλαίσια του Ελληνικού Δημοσίου τους επιτρέπουν να κάνουν αυτόν τον άθλο. Η πλειοψηφία όμως, είναι ή δεν είναι κομματάνθρωποι που ονειρεύονταν την θέση αυτή για να κ ά θ ο ν τ α ι, όπως και κάνουν, ταλαιπωρώντας εμάς ; Ακόμα και η ψήφιση του 40ωρου στο Δημόσιο έγινε μέγα θέμα !
    Τελικά, σε αυτήν την χώρα, που κινδυνεύει να καταντήσει χώρος, σύμφωνα και με τις προσδοκίες και ελπίδες πολλών, εθνομηδενιστών και λοιπών, υπάρχουν οι άνεργοι, που δεν μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, υπάρχουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που από το άγχος και τις άπειρες ώρες εργασίας, δεν έχουν χρόνο να ζήσουν, και φυσικά υπάρχουν και οι Δ/Υ. Πιστεύω ότι πρέπει να πάψουμε επιτέλους σαν κοινωνία να χαϊδεύουμε τα αυτιά των Δ/Υ.
    Βέβαια προς το παρόν οι κάθε είδους βολεμένοι δεν απειλούνται, πρέπει πρώτα να πτωχεύσουμε, να βγάλει το κατιτίς του ο αξιότιμος πρωθυπουργός μας και η υπέροχη οικογένειά του, και μετά, με ότι μείνει, να δούμε τι θα ξαναχτίσουμε. Αφού πρώτα ξυπνήσουμε, αποφασίσουμε να κινηθούμε, καταλάβουμε λίγο τι μας συνέβη, θυμώσουμε, ξεθυμώσουμε και αν ποτέ μπορέσουμε να θυμηθούμε τι σημαίνει Έλληνας, να πάρουμε τις στάχτες μας και να τις σκορπίσουμε στο πιθανότατα τότε μισό τουρκικό – μισό Ελληνικό (αν είμαστε τυχεροί) Αιγαίο Πέλαγος. Να δέσουμε και μια πέτρα στον λαιμό μας και να κάνουμε και μια ωραία βουτιά, όπου νά’ ναι έρχεται και το καλοκαίρι.

    Αφιερωμένο στην Ελληνική κοινωνία :

    http://www.youtube.com/watch?v=HtMEmTW6C8k&feature=related

    Καλό Βράδυ και Καλή Εβδομάδα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ

    Το πρώτο που λές το αποκλείω,το δεύτερο συμβαίνει,δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή είναι η κατάσταση.Αυτός είναι και ο λόγος που ο Παπανδρέου έχει δημιουργήσει τον στενό κυβερνητικό κύκλο του αποκλειστικά απο μή εκλεγμένους υπουργούς,άνθρωποι της εμπιστοσύνης του.

    Αυτό είναι το κρίσιμο σημείο,οι υπόλοιποι κυβερνητικοί έχουν αρχίσει σιγά σιγά να αντιλαμβάνοντε τι συμβαίνει,απο εδώ και στο εξής το ΠΑΣΟΚ θα έχει να αντιμετωπίσει πολλές φυγόκεντρες δυνάμεις,προσωπικά θεωρώ ότι θα καταλήξουν στη διάλυση.

    Το τρομακτικό βάρος των ευθυνών θα δρομολογεί τις εξελίξεις απο εδώ και πέρα στην Ελλάδα,σε όλα τα επίπεδα.

    ΥΓ
    Μακάρι να αποφύγουμε τις κρεμάλες όπως λές,αλλά δεν το βλέπω,όπως στο Γουδί,θα τρέχουν πάλι λαχανιασμένοι οι πρέσβεις να προλάβουν να ακυρώσουν την εκτέλεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με την βόμβα Καμμένου τι θα γίνει; Θα πεί παρακάτω, ή δεν θα πεί;
    Αυτό είναι κρίσιμο σταυροδρόμι, τουλάχιστον έτσι μοιάζει.
    Πάντως θα πρέπει να τελειώνουν τα ψέμματα. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.