29/5/11

H Eλλάδα μοιάζει ακυβέρνητη. Μας εξευτελίζουν τη μια μέρα η Δαμανάκη, την άλλη το ΔΝΤ, και την παραάλλη το Spiegel. Η κυβέρνηση τί κάνει;

Διαψεύδει δημοσίευμα του Spiegel το ΔΝΤ
«Αναληθείς οι αναφορές ότι η Ελλάδα δεν πέτυχε τους στόχους της»
Δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο στην έκθεση της τρόικας, που αναμένεται να παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα, διαπιστώνεται πως η Ελλάδα δεν έχει πετύχει κανέναν από τους δημοσιονομικούς της στόχους, διαψεύδει σήμερα το ΔΝΤ.
«Οι πρόσφατες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τις διαπιστώσεις της έκθεσης είναι αναληθείς», αναφέρει σήμερα εκπρόσωπος του ΔΝΤ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Οι συνομιλίες μας με τις αρχές συνεχίζονται, γίνεται πρόοδος και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα», συμπληρώνει.
Σύμφωνα με το Spiegel, τη γραμμή που έχει υιοθετήσει το ΔΝΤ (εξετάζει μπλοκάρισμα της χορήγησης της πέμπτης δόσης) φέρεται να ακολουθεί και η Ευρωπαϊκή Ενωση.
«Εμείς οι Ευρωπαίοι θέτουμε τους ίδιους όρους όπως και το ΔΝΤ», λέει ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στο περιοδικό που κυκλοφορεί αύριο Δευτέρα. Ο κ. Ρεν συμπληρώνει ότι «για την επόμενη δόση θα αποφασίσουμε μετά την έκθεση της τρόικας», ενώ τονίζει ότι «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κλιμάκιο της τρόικας προειδοποιεί ότι οι αποκλίσεις από την εφαρμογή του προγράμματος θα έχουν «μοιραίες συνέπειες» με νέα πλήγματα στην πιστοληπτική φερεγγυότητα της χώρας. Έτσι θα καταστεί αδύνατο για την Ελλάδα να δανειστεί 25 δισ. ευρώ.
Πάντως, σε κατηγορηματική διάψευση του νέου σεναρίου προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας πως όσα αναφέρονται «δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα, για έναν πολύ απλό λόγο, έκθεση ακόμα δεν υπάρχει».
«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και συμπλήρωσε ότι «ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες». «Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί θετικά για την χώρα μας», συμπλήρωσε.
Τέλος, ο ΥΠΟΙΚ εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά βέβαιος πως, «ακριβώς επειδή η κυβέρνηση έχει πάρει τις αποφάσεις που έχει πάρει, θα έχουμε και την εκταμίευση και της επόμενης δόσης».
Εντείνονται οι ευρωπαϊκές πιέσεις
Την ίδια στιγμή ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξακολουθύν να ζητούν επιτακτικά επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, με αιχμή τις αποκρατικοποιήσεις.
Για πολιτική κόπωση στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα έκανε λόγο η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ και ζήτησε να ενταθούν οι προσπάθειες για επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.
Οπως χαρακτηριστικά είπε, η Ελλάδα «πρέπει να προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις, που δυστυχώς δεν ξεκίνησε ακόμη και σε ορισμένες διαρθρωτικές αλλαγές καθώς και σε απελευθέρωση ορισμένων τομέων και επαγγελμάτων». «Υπήρχε», πρόσθεσε, «δέσμευση για τα πρώτα 15 δισ. από τις ιδιωτικοποιήσεις, για την ώρα όμως έχουμε μηδέν».
Σε συνέντευξή της στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe1 η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας υπογράμμισε ακόμη ότι «η Πορτογαλία, η Ισπανία και πρώτη από όλες η Ελλάδα θα πρέπει να βάλουν τάξη στα οικονομικά τους». «Διότι», εξήγησε, «όταν δείχνουμε αλληλεγγύη στην Ελλάδα με το πρόγραμμα υποστήριξης των 110 δισ. περιμένουμε σαν ανταπόδοση τις προσπάθειες της».
Πιέσεις για ταχύτερες και πιο δραστικές πρωτοβουλίες στις αποκρατικοποιήσεις άσκει και ο Γιούργκεν Σταρκ, ο οποίος κρίνει ότι το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί δεν είναι αρκετά φιλόδοξο.
Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ αναφέρει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sontag ότι οι αποκρατικοποιήσεις οργανισμών στους οποίους το ελληνικό δημόσιο κατέχει σημαντικό ποσοστό, μπορούν, σύμφωνα με ειδικούς, να αποφέρουν έσοδα έως και 300 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση φιλοδοξεί με το ανακοινωθέν πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων να συγκεντρώσει στα ταμεία του δημοσίου 50 δισ. ευρώ έως το 2015.
Οπως σημειώνει ο κ. Σταρκ, «πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη φιλοδοξία για να μειωθεί το χρέος κατά 20%». Συμπληρώνει ακόμη ότι η Ελλάδα πρέπει να συστήσει μια ανεξάρτητη υπηρεσία για τις ιδιωτικοποιήσεις και πως μέρος των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου πρέπει να διοχετευθεί για να μειωθεί το χρέος.
Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ παρατήρησε ότι «η Ελλάδα έκανε πολλά, αλλά όχι αρκετά» και ζήτησε πλήρη συμμόρφωση με τα μέτρα και τους όρους που έχει θέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Προειδοποίησε ακόμη ότι σε διαφορετική περίπτωση η Ολλανδία, η Γερμανία και η Φιλανδία θα αρνηθούν να καταβάλουν χρήματα για την πέμπτη δόση, αν και το ΔΝΤ αποφασίσει το ίδιο.
Ναυτεμπορική

14 σχόλια:

  1. Ακόμη δεν έχουμε αντιληφθεί ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο στο εξωτερικό όσο στο εσωτερικό,εκεί δηλαδή που όλο αυτό το διάστημα δεν ασχολήθηκε κανείς και ποτέ σοβαρά.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα της στρεβλής εικόνας που έχει η κυβέρνηση για το εσωτερικό είναι οι δηλώσεις Πάγγαλου,αντιλαμβάνοντε το κίνημα των αγανακτισμένων ώς μια πολιτική κίνηση και όχι ώς ένα πρώτο βήμα προς μια μορφή εξέγερσης του Ελληνικού λαού.

    Έχουν χάσει την μπάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μηνύματα από την Εκκλησία μας

    Ἐν Δελβινακίω τὴ 27η Μαΐου 2011
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανὴς καὶ Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ἔκανε τὶς ἀκόλουθες Δηλώσεις :
    « Ἀπὸ τὴν ἐφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» (Κυριακή, 22.5.2011), ἀλλὰ καὶ ἀπὸ ἄλλη ἰδιαίτερα ἀξιόπιστη πηγή, πληροφορήθηκα μὲ ὀδύνη καὶ ἀγανάκτηση, ὅτι ἡ Κυβέρνηση στὰ νέα, σκληρὰ μέτρα λιτότητος, ποὺ θὰ λάβη κατ’ αὐτᾶς, περιλαμβάνει «κούρεμα» τῶν μισθῶν τῶν κληρικῶν, τοὺς ὁποίους θὰ ἀναλάβη νὰ καλύψη μὲ δικούς της πόρους ἡ Ἐκκλησία.

    Ἡ εἴδηση εἶναι ἐξοργιστική. Γιατί ὄχι μόνο ἔχει προσφέρει στὸ Κράτος ἀσύλληπτα ποσὰ ἡ Ἐκκλησία σὲ χρῆμα καὶ σὲ ἀκίνητη περιουσία ἀπὸ τὸν προπερασμένο αἰώνα, ἀλλὰ καὶ μέχρι σήμερα συνεχίζει νὰ προσφέρη. Ἡ προσφορά της στοὺς γέροντες, στοὺς ἄστεγους, στοὺς ἀσθενεῖς, στοὺς κατακοίτους, στὰ νειάτα, ἀνέρχονται σὲ 100.000.000 ΕΥΡΩ τὸν χρόνο, κατὰ τοὺς πιὸ μέτριους ὑπολογισμούς.

    Ἔπειτα οἱ ἐφημέριοι - ἰδίως τῆς ὑπαίθρου - πὼς κινοῦνται γιὰ νὰ πᾶνε νὰ ἐξυπηρετήσουν καὶ τὰ πιὸ μακρυνὰ χωριά, φέρνοντας τὴν παρηγοριὰ τοῦ Θεοῦ στοὺς λιγοστοὺς κατοίκους ; Δὲν χρησιμοποιοῦν νερὸ στὰ αὐτοκίνητα, ἀλλὰ βενζίνη, ἡ ὁποία εἶναι δαπανηρή, καὶ τὰ ἔξοδα τὰ βάζουν ἀπὸ τὴν τσέπη τους. Ἔπειτα, ἀρκετοὶ ἀπὸ τοὺς Ἱερεῖς, ποῦ ἔχουν συνάψει δάνεια, γιὰ διαφόρους λόγους, πῶς θὰ τὰ ἀποπληρώσουν ; Καί, γενικά, πῶς θὰ τὰ βγάζουν πέρα, ἄν, μάλιστα, σημειωθῆ ὅτι, κατὰ κανόνα, εἶναι πολύτεκνοι;

    Σᾶς ἐρωτῶ, κύριοί του οἰκονομικοῦ κυβερνητικοῦ Ἐπιτελείου : Τὰ ἔχετε παραδώσει ὅλα στοὺς ξένους καλοθελητές μας ; Ἔχετε γίνει ἀχάριστοι καὶ ἀγνώμονες πρὸς....
    τὴν Ἐκκλησία, τὴν τροφὸ καὶ φρουρὸ τοῦ Ἔθνους ; Τὰ ζυγίζετε ὅλα μὲ τὸ χρῆμα ; Μὲ τὴν φορομπηχτική σας μανία ἔχετε φέρει σὲ ἀπόγνωση τὸν λαό μας.

    Σᾶς προειδοποιῶ : Σταματῆστε αὐτὴ τὴν τακτικὴ καὶ στεῖλτε τὴν περιβόητη «τρόϊκα» στὸν ἀγύριστο, προτοῦ - ἀργὰ ἡ γρήγορα - πάρετε καὶ σεῖς τὸν ἴδιο δρόμο. Διαμαρτύρομαι ἐντόνως. Καὶ στέλνω θερμὰ μηνύματα προσευχῆς πρὸς τὸν Ἅγιο Θεὸ νὰ λυπηθῆ τὴν προσφιλῆ μας Πατρίδα.

    Ξαναλέω : Σταματῆστε προτοῦ νὰ εἶναι πολὺ ἀργὰ ».
    (Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως).
    www.imdpk.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτο που ποτε δεν πρεπει να συγχωρησει ο λαος μας ειναι η εξευτελιστικη κατασταση που μας οδηγησαν σαν Ελληνες να μας θεωρουνε μεχρι και οι τουρκοι σαν επαιτες.Να μας χλεβαζουν,να μας συμπονανε δηθεν,να μας ζητανε να πουλησουμε την Ακροπολη και να μας ζητανε να απεμπολησωμε την αξιοπρεπεια μας τσαλακωνοντας το φυλετικο μας ασυνειδητο.Σε αυτο το χειριστο σημειο που φτασαμε ποτε δεν πρεπει να λησμονησουμε τους εφιαλτες που συνεβαλαν και να τους αποδωσωμε τα ιδια διοτι το αξιζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Η κυβέρνηση τί κάνει;"

    Σιγοντάρει. Εσύ τι περίμενες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ skal

    >H Eλλάδα μοιάζει ακυβέρνητη<

    Μοιάζει; Πάλι καλά.

    Μνημείο το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ

    Eίπαμε να το "πουλάμε" σαν σπίτι του Κεμάλ, σ' αυτούς που θέλουν να το προσκυνάνε, αλλά όχι και να συνεχίσουμε την πολιτική της ελληνοτουρκικής φιλίας της δεκαετίας του '30!!

    Μα δεν βρέθηκε κανείς εκεί στο ΥΠΠΟ να τους σφυρίξει την αλήθεια; Ή την ξέρουν και κάνουν τα κορόιδα;

    Γράψτε τους καμιά επιστολή από τα Ποντιακά Σωματεία, ή κανένα άρθρο στην "Δημοκρατία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.youtube.com/watch?v=9yWyRdb2RLs&feature=related

    "Οι μερες ειναι πονηρες" Χατζηδακης,Μητσιας

    Επικαιρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.youtube.com/watch?v=ipLMjvHLPLM&NR=1

    "Επεσε η Κυβερνηση σαλεψε η ταξη το πουλι εχει για παντα πια πεταξει" (Μητσιας)

    Επικαιρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η "Ελληνικη βουλη" παιζει το παιχνιδι των Ισραηλινων κατα τα φαινομενα...
    Ας ελπισουμε οτι εχει καποιον ασσο πραγματικα Ελληνικο στο μανικι της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ gogos

    Πού ακριβώς κολλά το Ισραήλ και το ... "παιχνίδι" του εδώ;
    Αν όμως είχες διαβάσει τι γράφω στο σχόλιό μου 29 Μαΐου 2011 6:18 μ.μ., ίσως θα έβλεπες ότι δεν στέκει αυτό που λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Κεμαλισμος ηταν συμμαχος των ισραηλινων.
    Εμεις εξαρουμε τον κεμαλισμο...
    Τι κανει νιαου-νιαου στα κεραμιδια
    Νativist...
    ΄Δεκαρα δεν δινω για τον οθωνμανισμο ή τον εβραισμο...
    Απλα ψαχνω τον Ελληνισμο...
    Και ξαναλεω ελπιζω ναχει μεινει κανας Ελληνικος ασσος στο μανικι μας...
    Γιατι πολυ φοβαμαι οτι η εβραικη πολιτικη μας θα μας κανει να αντισταθουμε στον νεοοθωμανισμο, οχι ομως και στον νεοκεμαλισμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποιος είναι ο "νεοκεμαλισμός";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτον που θενε να εγκαταστησουν εκ νεου στην τουρκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άρες μάρες ...

    Άσε, ρε φίλε, μην γράφεις για πράγματα που δεν έχεις καταλάβει. Ποιος θέλει να εγκαταστήσει στην "τουρκιά" τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η κυβέρνηση; Καλά ευχαριστεί. Και ο πρωθυπουργός επίσης. Μπορεί στο τέλος να βγεί και να πεί μετά τα συλλαλητήρια "Ο λαός με θέλει.."
    Οχι μόνο τη μπάλα χάσαμε αλλά και το δίχτυ Χρήστο. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.