29/6/11

Ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο με 155 «ναι»



  • Ψηφίστηκε με 155 «ναι» το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, με μόνο μία διαρροή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ την αρνητική ψήφο του βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή, διεγράφη από την ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος.
Ψηφίστηκε με 155 «ναι» το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, με μόνο μία διαρροή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, την αρνητική ψήφο του βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος τέθηκε εκτός της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος.

Επιστολή, με την οποία γνωστοποιείται η διαγραφή του κ. Κουρουμπλή, έστειλε ο πρωθυπουργός και αρχηγός της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.
Π. Κουρουμπλής: Οχι
«Πατριωτισμός, κατά την αντίληψη μου, είναι η σύγκρουση με την κοινωνική αδικία που δημιουργείται από την άνιση κατανομή των βαρών της κρίσης», ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής σε γραπτή δήλωσή του μετά την καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.
Σημείωνε ακόμη ότι «η απαξίωση των βουλευτών στην συνείδηση του λαού είναι αποτέλεσμα μιας στυγνής λογικής της περίφημης κομματικής πειθαρχίας που στραγγαλίζει την ουσία της πολιτικής» και κατέληγε: «Το πατριωτικό και κοινωνικό καθήκον απέναντι στο τόπο και την κοινωνία είναι η στάση μου αυτή».
«Ναι» ψήφισε τελικά ο «αντιρρησίας» βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Αθανασιάδης. «Όλοι γνωρίζετε τις αντιρρήσεις μου για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αντέδρασα σε δύο θέματα που αφορούσαν την ενέργεια και τους υδάτινους πόρους. Μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού και τις δεσμεύσεις του υπουργού και επειδή αντιλαμβάνομαι το κρίσιμο της απόφασης ψηφίζω ναι», δήλωσε ο κ. Αθανασιάδης.
Ανάλογη δήλωση έκανε, όταν κλήθηκε να ψηφίσει, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Γιουματζίδης.
Ε. Παπαδημητρίου: Nαι
«Ναι» ψήφισε και η βουλευτής της ΝΔ Ελσα Παπαδημητρίου, κάτι που είχε προαναγγείλει στην ομιλία της, ανακοινώνοντας και την ανεξαρτητοποίησή της.
«Η κα Έλσα Παπαδημητρίου ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από τις τάξεις της ΝΔ. Αυτοδιαγράφηκε. Η ΝΔ συνεχίζει την πορεία ελπίδας και ευθύνης που οφείλει στον ελληνικό λαό», δήλωσε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Κώστας Τασούλας, στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
Φ. Πετσάλνικος: 155 ναι, 138 όχι, 5 παρών
«Όχι», όπως αναμενόταν, ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Δημαράς, ενώ «παρων» ψήφισαν από τη Δημοκρατική Συμμαχία η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γιώργος Κοντογιάννης και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Αντιπαράθεση Γ. Παπανδρέου – Αντ. Σαμαρά
Ομιλία Γ. Παπανδρέου
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, ο Πρωθυπουργός, κάλεσε όλους τους βουλευτές να δώσουν με τη θετική τους ψήφο τους μια ιστορική ευκαιρία στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας το Μεσοπρόθεσμο «ένα δύσκολο ενδιάμεσο αναγκαίο σταθμό».
Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η ψήφισή του προγράμματος «είναι ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε τον απαραίτητο χρόνο, να προωθήσουμε τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές» και ζήτησε από τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, δίνοντας το «πράσινο φως» τόσο σ το Μεσοπρόθεσμο όσο και στον εφαρμοστικό νόμο.
Η υπερψήφιση του προγράμματος, πρόσθεσε, πρέπει να αποτελέσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια διαφορετική Ελλάδα και επισήμανε ότι «είναι αστείο να ισχυρίζεται κανείς ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε άλλες αποφάσεις και δεν το κάναμε».
Στρέφοντας τα πυρά του στον Αντώνη Σαμαρά, ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η άρνησή του να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο δεν δίνει λύσεις, ούτε πείθει κανέναν στην Ευρώπη.
«Ξέρει πόσο καλό κάνει στο προσωπικό του προφίλ να λέει «όχι», τα λόγια είναι εύκολα, αλλά ούτε λύσεις δίνουν, ούτε εναλλακτικές προσφέρουν απλώς χαϊδεύουν τα αυτιά ψηφοθηρικά», πρόσθεσε.
Ωραία είναι τα λόγια και οι λεονταρισμοί, αλλά υπογράμμισε ότι κανείς δεν πρέπει να ζήσει τι θα πει στάση πληρωμών, πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων και πάγωμα της καταβολής των μισθών.
Επιπλέον, αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες του κόσμου στην πλατεία Συντάγματος ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι πρόκειται για δημοκρατικό δικαίωμα, παρατήρησε ωστόσο πως «το κρίσιμο είναι να μη ζήσει η ελληνική οικογένεια τις συνέπειες μιας κατάρρευσης».
Αντιπαράθεση Γ. Παπανδρέου - Α. Σαμαρά
Εντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά, ο οποίος λαμβάνοντας το λόγο αντέτεινε ότι «αυτή στη στιγμή δεν κρίνεται αν θα καταρρεύσει η χώρα, αλλά αν θα κάνουμε ένα ακόμη μοιραίο βήμα προς την οικονομική κατάρρευση».
«Το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν βγαίνει», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι αυτή είναι η αλήθεια που θα συνεχίζει να λέει και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας.
Επισήμανε ακόμη ότι «ευθύνη μας είναι να λέμε στους εταίρους μας την αλήθεια, όχι να κοροϊδεύουμε και τους εαυτούς μας και τους ίδιους».
Απαντώντας στις αιτιάσεις του Πρωθυπουργού, ο οποίος τον κατηγόρησε νωρίτερα ότι ποντάρει στην αποτυχία της χώρας, τόνισε ότι ποτέ δεν κοίταξε το δικό του προφίλ και επισήμανε ότι αυτός που θα τον κρίνει είναι ο ελληνικός λαός.
ΔΗΜΑΡ: Η χώρα παραμένει στην πληγή της κρίσης
«Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου πλαισίου διατηρεί στη χώρα την πληγή της κρίσης, με δραματικές συνέπειες για την κοινωνική συνοχή, για τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, για τους συνεπείς φορολογούμενους», παρατηρεί η Δημοκρατική Αριστερά.
«Οι κινητοποιήσεις των πολιτών, η αγωνία όλου του ελληνικού λαού για το μέλλον της χώρας, είναι η πραγματικότητα που επιβεβαιώνει ότι η συνέχιση της ίδιας αδιέξοδης πολιτικής δεν βρίσκει καμία συναίνεση στην ελληνική κοινωνία», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
NAFTEMPORIKI

12 σχόλια:

  1. Κυρίες και Κύριοι 155,

    Οπως λέει και το τραγούδι:

    "Θέλει μαγκιά για ν'αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά...κι εσείς δεν διαθέτετε στο ελάχιστο απ'αυτό!!!
    Οι ανυπότακτες καρδιές φέρουν πολύ βαρειές ποινές-κυρώσεις.."

    Κι ως γνωστόν οι κότες δεν φημίζονται για ανυποταξία!!!

    Εξαιτίας σας και εξαιτίας του Αρχηγού σας -ο οποίος εάν βρει λίγο χρόνο κι ΑΡΚΕΤΟ κουράγιο ας διαβάσει επιτέλους το άρθρο του Χρήστου Γιανναρά που έφερε ως τίτλο τον επιθετικό προσδιορισμό "ΟΛΙΓΙΣΤΟΣ" 05.07.201-κάποιοι άνθρωποι χάνουμε καθημερινά την ευκαιρία, να ζήσουμε τη διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε.

    Βικτώρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κότες!!!!!και ρόμπες (ειδικά ο φερώνυμος βουλευτής Ρομπόπουλος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τελικά οι τυφλοί βλέπουν καλύτερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ sapphire

    >ειδικά ο φερώνυμος βουλευτής Ρομπόπουλος<

    που κι αυτός υπακούει στον ... Ρομπάι ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κηρύχτηκε Πόλεμος το έχετε συνειδητοποιήσει η αυτοί ή εμείς και όποιος αντέξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είδαμε (ακόμα μια φορά) το ποιόν των βουλευτών. Για να μην έχουμε καμμιά απορία πώς φτάσαμε να έχουμε σάπια χώρα και πώς θα συνεχίσουμε να έχουμε. Τα χρήματα θα πάνε πάλι σε Φωτόπουλους σε κουκουλοφόρους και εμπρηστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αμφιβάλει κανένας ότι ειδικά απο σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα καταλύθηκε; Αμφιβάλει κανείς ότι πλέον η Πατρίδα μας κυβερνάται απο ένα παράνομο και άκρως επικίνδυνο Καθεστώς; Ή μήπως θα χρειαστεί να χάσουμε πάλι Εθνικό έδαφος για να πέσει το Καθεστώς Παπανδρέου;

    Η αστυνομία,ειδικά σήμερα γύρισε πάρα πολά χρόνια πίσω,εξεφτέλισε το Εθνόσημο που φέρουν,αν το φέρουν ακόμη,ντρόπιασαν την Ελλάδα,πρόδωσαν με τον χειρότερο τρόπο τον Ελληνικό λαό,και πάνω απ'όλα απέδειξαν ότι δεν τους αποκαλούν άδικα μπάτσους.

    Οι Θεσμοί,μηδενός εξαιρουμένου αυτοκαταργήθηκαν,με χυδαίο τρόπο θα έλεγα,ανοίγοντας με τη στάση τους αυτή έναν επικίνδυνο για τη χώρα δρόμο,ένα δρόμο που η βία θα υπερισχύσει και οι ακρότητες θα επικρατήσουν,μέχρι τέλους.

    Απο σήμερα όλοι οι Έλληνες,μηδενός εξαιρουμένου,δικαιούμαστε και υποχρεούμαστε να πράξουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν,ο καθένας με τις δυνατότητες που έχει,ώστε να ανατρέψουμε το Καθεστώς Παπανδρέου και να ξεριζώσουμε όλο σάπιο πολιτικό σύστημα.

    Είναι η στιγμή,που όλοι ωφείλουμε να πάρουμε θέση,και αναλόγως να πράξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κότες!!!!!και ρόμπες (ειδικά ο φερώνυμος βουλευτής Ρομπόπουλος)
    ===================================
    Sapphire,

    Ti tha ekane diladi o Antwnakis stin thesh tou Giwrgaki?

    Tha evaze tous vouleutes tou na na plirwsoun ta 160 dis pou efagan ta teleutaia xronia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χμμμ, το περάσατε; Για να δούμε τώρα και πώς θα το εφαρμόσετε. Θα βρείτε κανά κορόιδο τής προκοπής (προσωπικότητα ήθελα να πω) να βάζει τις υπογραφές στα ξεπουλήματα χωρίς να φοβάται ειδικά δικαστήρια αργότερα; Ήδη, ο Αλέκος σάς την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ DION

    Μα τι είναι αυτά που λες; Αν είχαμε τον Αντωνάκη, τώρα δεν θα είχαμε χρέος. Θα δανείζαμε κιόλας! Δεν θυμάσαι που είχε πει ότι έχει τρόπο να σβήσει το χρέος μέσα σε δύο χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Diladi orismenoi pistevete meta apo ola afta,oti tha exei o GAP kai i klika tou problima efarmogis tou mesoprothesmou ?

    To problima tous eitan na paroun tin 5h dosi kai na eksasfalisoun to Nai gia to mnimonio 2. Gia to pos tha ta fane, den provlimatrizontai, opos ekanan akribos kai me to Mnimonio 1.

    Perastika mas, alla ean tyxoi kai ginoun ekloges, pali aftoi tha bgoun, giati tha exoun ta xrimata kai tha moirasoun pali orismena, oste na ksanabgoun, esto kai me 22%. Ti eipe o Pankalos "mazi ta fagame".

    Dystyxos ksexname efkola,oti polloi sympatriotes mas, eite ex anankis eite dioti einai epirepeis sto pazarliki me tin psifo tous kai oti opoios prosferei ta poio polla, aftos tin kerdizei kai safto to PASOK fainetai oti einai mana,idios otan isxuei to "lefta exoume"...

    O agonas gia tin ekdioksi tou GAP safos kai den prepei na stamatisei,giati tote tha stamatisei i anapnoi mas, parolon oti o dromos einai poly anisos gia mas, giati o GAP exei ola ta atou me to meros tou kai idios tin EE, pou einai kat ousian o entoleas tou.

    Gia na doume pou tha pame...

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.