12/6/11

Το αγγλικό προσωπείο και ο "Black Μan"

Ο Κίμων Ζωγραφάκης (1919-2004) ή "The Black Man" υπήρξε ηγετική μορφή της αντίστασης κατά των γερμανών στην Κρήτη που έλαβε μέρος, μεταξύ άλλων, στα σαμποτάζ του αεροδρομίου Καστελίου Πεδιάδος, στη μάχη του Ελ Αλαμέιν και στην απαγωγή του στρατηγού Κράιπε.
Πολυβραβευμένος για τη ριψοκίνδυνη αντιστασιακή δράση του, δεν δίστασε, το 1955, εξαιτίας της στάσης των Άγγλων στην Κύπρο να τους επιστρέψει τα διπλώματα που του είχαν απονείμει. Ο Κίμων Ζωγραφάκης γεννήθηκε στην Κασταμονίτσα Πεδιάδος Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της Κατοχής οργανώθηκε στην Αντίσταση και εκπαιδεύτηκε στη Μέση Ανατολή ως κομάντος σαμποτέρ. Τρεις είναι οι κορυφαίες στιγμές της αντιστασιακής δράσης του, με πρώτη τη συμμετοχή του στο μεγάλο σαμποτάζ στο αεροδρόμιο Καστελίου οργανωμένο από τον Τομ Ταμπάμπιν στις 11 το βράδυ της 7 Ιουνίου 1942. Εκείνη τη νύχτα, σε συνεργασία με τον Άγγλο αξιωματικό Τομ Τούμκαν και δύο δεκανείς καθώς επίσης και με το Γιώργη Ψαράκη και το Κωνσταντίνο Μαυραγώνη ή Φαλκώνη, με τα σχέδια που τους είχε δώσει ο μηχανικός Γιώργος Χατζηδάκης εισήλθαν στο αεροδρόμιο Καστελίου Πεδιάδος, με σκοπό να ανατινάξουν αεροπλάνα που τροφοδοτούσαν την Αίγυπτο. Αφού εισήλθαν τοποθέτησαν τα εκρηκτικά στα αεροπλάνα και στις αποθήκες βενζίνης του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς 13 αεροπλάνα "Γιούγκερ 52" και οι κινητήρες άλλων 15 αεροπλάνων.

Είναι το δεύτερο μεγάλο σαμποτάζ του 1942 μαζί με εκείνο του αεροδρομίου Ηρακλείου, στις 13 Ιουνίου του ίδιου χρόνου. Την επιχείρηση βοήθησε εκτός αεροδρομίου και ο Γιώργος Βαλαβάνης. Επίσης τον Ιούνιο 1943 το σαμποτάζ στο αεροδρόμιο Καστελίου επαναλήφθηκε με συμμετοχή του ίδιου. Η τρίτη μεγάλη συμμετοχή του στην αντιστασιακή δράση, είναι στην απαγωγή του γερμανού στρατηγού Κράιπε, όταν στις 6 Φεβρουαρίου 1944 φιλοξενείται και κρύβεται στο σπίτι τους ο Πάτρικ Λη Φέρμορ, που είχε προσγειωθεί δύο μέρες νωρίτερα στον Ομαλό Βιάννου με σκοπό την απαγωγή του Κράιπε. Ο ίδιος συμμετέχει στα γεγονότα μέχρι την 21η Απριλίου, όπου πλέον αναλαμβάνουν την υλοποίηση της απαγωγής, ο Λη Φέρμορ, ο Στάνλεϊ Μος και από ελληνικής πλευράς οι Χναράκης, Σαβιολής, Τυράκης, Πατεράκης, Ζωιδάκης, Κόμης, Παπαλεωνίδας και Αθανασάκης. Πριν από την απαγωγή την παρακολούθηση του στρατηγού Κράιπε είχαν αναλάβει η Κυβέλη Στεργίου και ο Μιχάλης Ακουμιανάκης.

Ο Ζωγραφάκης εκτός από αυτές τις κορυφαίες συμμετοχές του είχε λάβει μέρος και σε άλλες επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, όπως στην πολυαίμακτη κατάληψη της Μάρσα Ματρούχ, και στο Έλ Αλαμέιν. Σημαντικό σημείο αναφοράς στη διαδρομή του αποτελεί η απόφαση του το 1955, να επιστρέψει στους Άγγλους τα διπλώματα του, και παράλληλα να τους καταγγείλει για τα εγκλήματα τους στην Κύπρο, εξαιτίας της στάσης τους στον Κυπριακό αγώνα. Επιπλέον μετά την απαγωγή του Κράιπε, βλέποντας τις εκατόμβες των θυμάτων του άμαχου πληθυσμού κυρίως στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, τα οποία ξεπέρασαν τα 1.500 άτομα, αξιολογώντας και σχετικές πληροφορίες που είχε, οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι η απαγωγή του Κράιπε, όπως και το σαμποτάζ στη Δαμάστα, ήταν ηθελημένες ενέργειες των Άγγλων, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Χίτλερ με τους Άγγλους για το γερμανικό στρατό του Αιγαίου, που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί εναντίον του ΕΛΑΣ. 

Έπρεπε λοιπόν οι Γερμανοί, της Κεντρικής και Ανατολικής Κρήτης, να φτάσουν ανέπαφοι στα Χανιά, όπως και έγινε, μετά την τρομοκράτηση του αμάχου πληθυσμού και την αυτο-υποχώρηση των ανταρτών, όπου οι Γερμανοί ουσιαστικά δεν χτυπήθηκαν, για να περιφρουρηθούν, στη συνέχεια, από τους Άγγλους στον τομέα Χανίων. Ο Κίμων Ζωγραφάκης θεωρείται γενικά από τις κορυφαίες μορφές όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας Αντίστασης, πολυβραβευμένος από Έλληνες και συμμάχους για τη σπουδαία δράση του. Η οικογένεια του είχε και θύματα, καθώς οι Γερμανοί είχαν εκτελέσει τον αδελφό του Γιάννη αξιωματικό του ελληνικού στρατού, ενώ όλα τα αδέλφια του καθώς και οι γονείς του συμμετείχαν στην Αντίσταση. Οι αναμνήσεις του εκδόθηκαν σε βιβλίο από τον φιλόλογο Αντώνη Σανουδάκη, με δαπάνες του Δήμου Κατελίου Πεδιάδος, με βάση μια μαγνητοφωνημένη συνομιλία που έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 1994 (εκδ. "Ταξιδευτής", 2005) (Πηγή: άρθρο στην εφημερίδα του Ηρακλείου "Πατρίς", 23.11.2004) Click to close

http://www.perizitito.gr/

10 σχόλια:

  1. Η Ιστορία μας είναι γραμμένη με το βαθύ κόκκινο της θυσίας και δεν παραχαράσσεται

    -όσο κιαν θέλουν κάποιοι να τιμήσουμε τους "φιλέλληνες άγγλους

    -όσο κιαν θέλουν κάποιοι να τιμήσουμε "ελληνες αξιωματικούς παρασημοφορημένους απο την βρετανική αυτοκρατορία"

    εμείς "τα αριστερά σκυλιά" τιμούμε μόνο τους Ελληνες πατριώτες κα ικανένα ξένο βάρβαρο λεηλάτη κατακτητή και κανείς λακές δεν μπορεί να μας στερήσει την αγάπη μας για την πατρίδα

    Οσο για το αν ως αριστερό σκυλί παλιοκομμούνι είμαι γραμματιζούμενος ή ανορθρόγραφος ,ή κάτοχος διπλώματος αγγλικής γλώσσας και άρα ανάξιος να εκφέρω λόγο απαντώ στα ίσια :
    1)Κατέχω την ιστορία του τόπου και μιλώ χωρίς κανένα ενδοιασμό για ότι συνέβη
    2) είμαι αριστερός, και σαν αριστερός αντιπαρατίθεμαι σε κάθε δόγμα, σε κάθε προκατασκευασμένη αλήθεια που βολεύει
    3) δεν μασάω τα λόγια μου ακόμα και όταν μιλώ για τα λάθη, τις παραλείψεις και τα εγκλήματα του ιδεολογικού μου χώρου

    σε όσους κατάλαβαν καλώς για όσους δεν κατάλαβαν αποδέχομαι την στάση τους .

    Για όσους λακέδες όμως δεν κατάλαβαν κα ισυνεχίζουν να βρίζουν να ειρωνευονται και να υποτιμούν η απάντηση είναι δοσμένη απο παλιά -απο τους Ιππείς της Πύλου- η τρίτη στροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακρίτα

    Η ''αδυναμία'' σου στους Άγγλους δεν κρύβεται,και όχι άδικα.

    Όσο για το τραγούδι του Παπακωνσταντίνου-Ιππείς της Πύλου-,απλά κορυφή.

    Είναι η εποχή τέτοια που οι λακέδες και οι νταβατζήδες κυριεύοντε απο νευρικότητα και χάνουν την ψυχραιμία τους,μάλον είναι η τελευταία αηδιάστική πνοή του θηρίου πρίν ψοφήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρίν λίγες μέρες στην εκπομπή του Σκαι οι Μάχες των Ελλήνων -βρήκε την δημοσιότητα που του άρμοζε-ενα ακόμα επιβυραντικό στοιχείο για τους Αγγλους αναφορικά με τον λιμό του χειμώνα 1941-1942 που στοίχισε την ζωή σε χιλιάδες Ελληνες.

    350,000-450,000 Τόννοι σιτάρι αποπληρωμένοι απο την Κυβέρνηση Κορυζή- παραχωρούνται στην βρετανική επιμελητεία της Μέσης Ανατολής με απόφαση της " ελληνικής κυβέρνησης Τσουδερού".

    Ο λόγος απλός ο Ελληνικός Λαός να υποκύψει και να αποδεχτεί τους Αγγλους ως τους μόνιμους και νόμιμους σωτήρες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πώς να κάνει κανείς διάλογο μ' έναν κολλημένο "αριστερό", ο οποίος εφαρμόζει σταλινικές μεθόδους προκειμένου να φιμώσει την αντίθετη άποψη; Αν είχες νόηση αρκετή, θα μπορούσες να απαντήσεις, διότι θα καταλάβαινες, αλλά δεν έχεις.

    Οσμίστηκες κι εσύ και οι ομοϊδεάτες σου "τρίτο γύρο", τώρα που η πατρίδα καταρρέει, αλλά δεν υπάρχει πλέον ανατολικό μπλοκ για να την υπαγάγετε.

    Οι αρλούμπες περί εκφοβισμού των Κρητών δια των αντιποίνων που θα προκαλούσε η απαγωγή του Κράιπε και δήθεν συμφωνίας Άγγλων-Γερμανών, μόνο για μωρά παιδιά είναι και απλώς προσβάλουν την μνήμη δύο Ηρώων της Κρητικής Αντίστασης: Του Κίμωνος Ζωγραφάκη (γνωστού στην Αντίσταση ως "Ζαχαρία", από που προκύπτει το "Black Man";) και του Πάτρικ Λη Φέρμορ, τον οποίο τιμούσαν όλοι οι Έλληνες αντιστασιακοί, οι Κρήτες ιδιαιτέρως, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος. Αυτό φαίνεται από την μελάνη που έχει χυθεί τα τελευταία 24ωρα μετά τον θάνατό του. Αν ο Ζωγραφάκης νόμιζε αυτά που γράφει ο Σανουδάκης, πώς παρέμεινε στενός φίλος του άλλου και είχαν μέχρι τον θάνατό του (2004) στενή επαφή;

    Η ανικανότητά σου να διακρίνεις την διαφορά ενός ανθρώπου, ο οποίος αγαπούσε πράγματι την Ελλάδα και αυτό το έδειξε τόσο πριν τον Β'ΠΠ, οπότε την επεσκέφθη πεζή(!) σε ηλικία 19 ετών, όσο και κατά την διάρκεια του πολέμου, αλλά και μετά απ' αυτόν, αφού την διάλεξε σαν μόνιμο τόπο κατοικίας του, οφείλεται στις αριστερές σου αγκυλώσεις, αλλά δεν σου δίνουν το δικαίωμα σταλινικώ τω τρόπω να φιμώνεις την αντίθετη άποψη.

    Έχεις διαβάσει κανένα βιβλίο του Patrick Leigh Fermor; Ασφαλώς όχι, διαφορετικά θα είχες αντιληφθεί πόσο καλά είχε καταλάβει τον ελληνικό πολιτισμό σε όλες του της εκφάνσεις. Τα βιβλία του "Ρούμελη" και "Μάνη" φανερώνουν καθαρά το ποιον του ανθρώπου. Η στάση που έδειξε στον Κυπριακό Αγώνα, τασσόμενος υπέρ της απελευθερώσεως και αυτοδιαθέσεως της Νήσου, αλλά και αργότερα σφοδρά κατηγορώντας ακόμη και την πατρίδα του, για την ανοχή του κατοχικού καθεστώτος, είναι επίσης δείγματα για το τι αισθήματα έτρεφε για την πατρίδα μας. Αυτός την αγαπούσε. Εμείς; Ο αριστερός αγαπά πάνω απ' όλα το κόμμα, αφού σαν αριστερός δεν νοείται να έχει πατρίδα. Έτσι, ακόμη και ο λόρδος Byron παραμένει γι αυτόν "Εγγλέζος", ύποπτος, εγκάθετος ίσως του βασιλέως της Αγγλίας, ή δεν ξέρω τι άλλο.

    ΥΓ: Έχεις την άδεια του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, κ. Σάββα Καλεντερίδη, να αποκλείεις χρήστες απ' αυτό; ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ;

    ΥΓ2: Ευθύς εξ αρχής, έγραψα για τον θάνατο ενός μεγάλου Φιλέλληνα και τίποτε άλλο. Ενοχλήθηκες από την λέξη "Φιλέλληνας", το ομολογείς άλλωστε, διότι δεν θέλετε η Ελλάδα να έχει τέτοιους φίλους. Άποψη μου και όχι μόνο δική μου. Μπορείς να σβήσεις και πάλι το σχόλιό μου, αλλά αφού πρώτα επιβεβαιώσει ο κύριος Καλεντερίδης (επέστρεψε από την Αυστραλία;) ότι έχεις το δικαίωμα και την εξουσιοδότησή του να αποκλείεις από το ιστολόγιό ΤΟΥ χρήστες, όπως εμένα και τον Sterg.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. [...]Ανατριχιάζει όντως ο αναγνώστης όταν ένας από τους ενεργά συμμετέχοντες στην απαγωγή του στρατηγού Κράιπε ομολογεί ότι, εν αγνοία των συνοδών κρητικών ενόπλων, έγινε το γεγονός από τους Πάτρικ Λη Φέρμορ και Στάνλεϊ Μος, με σκοπό να υπάρξουν τα φοβερά αντίποινα γύρω από τον Ψηλορείτη, με πάνω από 1.500 νεκρούς, εκτελεσμένους, πνιγμένους ή εξοντωμένους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να τρομοκρατηθούν οι αντάρτικες οργανώσεις και ανενόχλητες πια οι γερμανικές δυνάμεις του νησιού να παραμείνουν επί ένα χρόνο ακόμα στον τομέα Χανίων, προστατευόμενες μάλιστα από τους ίδιους τους Άγγλους, για να στραφούν εναντίον του ΕΛΑΣ. [...]

    Δηλαδή, δεν έφτασαν τα όσα είχαν κάνει επί τρία χρόνια Κατοχής οι Γερμανοί, χωρίς να τρομοκρατήσουν τους αντάρτες, αντιθέτως μάλιστα, χαλύβδωσαν την θέλησή των και αυτών και του κρητικού λαού, ώστε να χρειαζόταν η απαγωγή του Κράιπε, η οποία δεν προοριζόταν καν γι αυτόν, αλλά για τον προκάτοχό του, τον εγκληματία Friedrich-Wilhelm Müller, ο οποίος αργότερα, το 1947 εξεδώθη από τους Συμμάχους στην Ελλάδα και καταδικαστείς στην Αθήνα, εξετελέσθη την 20η Μαΐου (προσοχή στην ημερομηνία, διότι δεν επελέγη τυχαία) 1947 στου Γουδή; Έμειναν οι Γερμανοί στα Χανιά μέχρι τον Ιούνιο του 1945, ενώ είχαν αποχωρήσει από την υπόλοιπη Κρήτη τον περασμένο Οκτώβριο, δηλαδή επί οκτώ μήνες, αλλά όχι προστατευμένοι από τους Άγγλους, οι οποίοι τους δήλωσαν ότι πρέπει να παραμείνουν κλεισμένοι στρατόπεδά των, μέχρι να μεταφερθούν στην Γερμανία (δεν υπήρχαν διαθέσιμα μέσα για την άμεση μεταφορά τόσων ανδρών), για την αποφυγή τυχόν αντιποίνων (υπήρξαν και πολλά μάλιστα), διότι ακριβώς ούτε μπορούσαν, ούτε ήθελαν να τους προστατεύσουν. Πώς θα μπορούσαν, άλλωστε, οι Άγγλοι να τους προστατεύσουν ερχόμενοι σε σύγκρουση με τους ντόπιους, οι οποίοι μέχρι θες ήσαν σύμμαχοί των; Να τους χρησιμοποιήσουν κατά του ΕΛΑΣ; Πού, στην άλλη Ελλάδα; Διότι στην Κρήτη το κομμουνιστικό αντάρτικο δεν είχε καμμία προοπτική (ούτε και στην άλλη Ελλάδα είχε), αφού δεν μπορούσε να ενισχυθεί από πουθενά και γρήγορα κατεστάλη η ανταρσία του Μποδιά (ή Ποδιά) από τις ομάδες Μπαντουβά-Πετρακογιώργη. Οι συνωμοσιολογίες ήταν πάντα της μόδας, αλλά να έχουν και κάποια ελάχιστη πειστική βάση, όχι μπαρούφες που δεν έχουν πόδια να σταθούν. Αυτά για όσους θέλουν να προβληματιστούν για την παραπάνω παράγραφο και τι σκοπιμότητά της. Τίποτε άλλο. Δεν θα γυρίσω πίσω σε εμφυλιακές καταστάσεις, που πέρασαν πριν 60 χρόνια, όταν θάφτηκε οριστικά η κομμουνιστική ανταρσία στον Γράμο και το Βίτσι, για να δώσω την ευκαιρία στους «καλοθελητάδες» να ανοίξουν ξανά μία πληγή που έχει κλείσει. Το κορμί της Ελλάδας είναι πάρα πολύ λαβωμένο, για να μπορεί να δεχτεί κι άλλη αιμορραγία. ΠΟΤΕ ΠΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1)Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΟΧΙ(2 ΤΟΜΟΙ)-ΔΙΤΟΜΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΕΛ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΙΣ » 2004 -
    η αποκάλυψη του ρόλου των Άγγλων στο απόλυτο


    2)Δικαιολογημένη η άγνοια της σύσκεψης Άγγλων και Γερμανών αξιωματικών στην Πορτογαλία ως και το παζάρεμα των Νησιών του Αιγαίου με την Τουρκία ως αντάλλαγμα της εισόδου στον πόλεμο στο πλευρό των Συμμάχων ,

    3) ..να επιστρέψει στους Άγγλους τα διπλώματα του, και παράλληλα να τους καταγγείλει για τα εγκλήματα τους στην Κύπρο, εξαιτίας της στάσης τους στον Κυπριακό αγώνα...
    Ούτε ο Θέμις Μαρίνος το έκανε αυτό
    ούτε ο εν λόγω φιλέλληνας κύριος
    φυσικά τα εγκλήματα των Άγγλων στην Κύπρο σταμάτησαν το 1950 έτσι έγινε Σερ.

    4)..Ο Πάτρικ Λι Φέρµορ θεωρείται σήµερα ο σηµαντικότερος ταξιδιωτικός συγγραφέας στη Βρετανία. ∆ύο από τα πιο γνωστά βιβλία του είναι αφιερωµένα στην Ελλάδα: το «Mani»(1958) και το «Roumeli» (1966). Και τα δύο έχουν µμεταφραστεί στα ελληνικά......
    Δεν περιμένω να μάθω τον τόπο μου απο Άγγλο "αλεξιπτωτιστή" περιηγητή.

    5)Τα όσα γράφεις καθώς και η παράθεση απο την Εφημερίδα για τον Ζωγραφάκη δείχνει ότι αγνοείς το περιεχόμενο του βιβλίου οπότε δεν υφίσταται λόγος συζήτησης μαζί σου

    Η εχθρότητα και ο φανατισμός σας δεν με πειράζει, όμως χωρίς να σας έχω ποτέ μειώσει προσωπικά έχετε χρησιμοποιήσει για μένα χαρακτηρισμούς που δείχνουν την ρηχότητα σας.

    Να σέβεστε για να σας σέβονται και άσε τις ντρίπλες.

    6)Αγγλική κατοχή και αγγλικός κατοχικός στρατός -Τσώρτσιλ προς Σκόμπι ""φέρσου ως εάν να βρίσκεσαι σε κατεχόμενη πόλη"" αυτούς τους φιλέλληνες ποτέ θα του τιμήσετε λέγω;

    7)Δεν το ήξερα ότι υπάρχει κομμουνιστικό αντάρτικο και δεξιό αντάρτικο απο όσα έχω διαβάσει εσύ μόνο το ανακάλυψες επειδή λοιπόν σου κόβει διάβασε το Δούρειος Ίππος του Κομνηνού Πυρομάγλου
    (είδες πόσα σταλινικά βιβλία σου παραθέτω!!!!!!)

    8)«Η κολοβή γνώση, η ημιμάθεια, είναι χειρότερη από την αμάθεια, δεδομένου ότι ο αμαθής διατηρεί μια αμεσότητα πρόσληψης της πραγματικότητας, που ο αμαθής έχει χάσει.

    9)"Και εμείς κακό χερόβολο και σεις κακό δεμάτι

    10)«Το κακό θα έλθει από τους διαβασμένους». Γιατί ο λαός μας, κάποιον που ξέρει πολλά, τον λέει πολύξερο∙ κάποιον, ο οποίος έχει προχωρήσει κι έχει χωνέψει αυτά που ξέρει, έχει γνώση, τον λέει γνωστικό. Άλλος είναι ο πολύξερος κι άλλος ο γνωστικός.

    11) Ψάξε ορθογραφικά και συντακτικά λάθη και όταν τα βρεις να πάς πίσω στον άλλο μεγάλο "φιλέλληνα" Μπάυρον γιατί εγω είμαι με τον Μακρυγιάννη αυτή είναι η διαφορά μας.Σείς κοιτάτε την εικόνα της πατρίδας σας με βάσει αυτά που θέλουν οι έξω και έτσι ζυγιάζεται και τους συμπατριώτες σας.Αυτη την λογική του δωσιλογισμού την έχω γραμμένη.

    12) Ο Κουμμουνιστής Μανόλης Γλέζος στα βιβλία του (εσυ διαβαζε τα πλιά και τα τσόνια του Αγγλου) γράφει Εθνική Παλλαική Αντίσταση.Η απάντηση του κάθε γνήσιου αριστερού πατριώτη σε κάθε λακέ , σε κάθε γενίτσαρο.

    13)Σύνελθε άλλο αντίσταση κατά των Γερμανών και άλλο Εμφύλιος μπορεί να σε βολεύει το κόλπο του συμψηφισμού αλλά όχι σε μένα

    Τέλος για μένα οι μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού και οι στρατιώτες του Ελληνικού στρατού ήταν ήρωες και δεν τους ξεχωρίζω κατακτητές ήσαν Βούλγαροι, Γιουγκοσλάβοι,Ινδοί και Αγγλοι σου τους χαρίζω να τους τιμήσεις τους μενε δυο πρώτους ως προδότες τους αλλους ως ελευθερωτές

    Ψυχή Βαθειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. >Δεν περιμένω να μάθω τον τόπο μου απο Αγγλο "αλεξιπτωτιστή" περιηγητή.<

    >εσυ διαβαζε τα πλιά και τα τσόνια του Αγγλου<

    Με τέτοιο φανατισμό, δεν μπορείς να κάνεις διάλογο. Πώς κάνεις έτσι; Πρόσεξε μην πάθεις κανένα εγκεφαλικό.

    >6)Αγγλική κατοχή και αγγλικός κατοχικός στρατός -Τσώρτσιλ προς Σκόμπι ""φέρσου ως εάν να βρίσκεσαι σε κατεχόμενη πόλη"" αυτούς τους φιλέλληνες ποτέ θα του τιμήσετε λέγω;<

    Ποιος σου είπε ότι εγώ θέλω να τους τιμήσω. Καλά, τι αρλούμπες είναι αυτές, άσχετες με την αρχική μου ανάρτηση; Εναντίον των Γερμανών αγωνιζόταν οι Άγγλοι και στη συνέχεια εναντίον των κομμουνιστών για να κρατήσουν την Ελλάδα στην σφαίρα επιρροής των, όπως είχε συμφωνηθεί και με τον Στάλιν. Γι αυτό ο τελευταίος, ουδεμία βοήθεια έδωσε σ' αυτούς που αιματοκύλησαν την Ελλάδα για πέντε ακόμη χρόνια, όταν όλοι οι άλλοι λαοί έγλειφαν τις πληγές τους από τον Β'ΠΠ. Η ζημιά που έκαναν στην Ελλάδα είναι ανυπολόγιστη και σαφώς μεγαλύτερη απ' αυτήν της Κατοχής και του Αλβανικού πολέμου.

    Κανείς δεν σε υποχρέωσε να αποδεχθείς σαν φιλέλληνα ούτε τον Bayron, ούτε τον Leigh Fermor. Αλλά δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κανέναν να σκέφτεται διαφορετικά από σένα. Μέρες τώρα, ελληνικός και ξένος τύπος έχει γράψει πάρα πολλά για αυτόν τον άνθρωπο και σήμερα γράφει και ο κρητικός τύπος. Όλοι αυτοί δεν ξέρουν την ζημιά που μας έκανε ο "κύριος" αυτός, όπως υποτιμητικά τον αποκαλείς (με τι φόντα και προσόντα άραγε);

    Όσο για την φράση "Σείς κοιτάτε την εικόνα της πατρίδας σας με βάσει αυτά που θέλουν οι έξω και έτσι ζυγιάζεται και τους συμπατριώτες σας.Αυτη την λογική του δωσιλογισμού την έχω γραμμένη", υπαινίσσεσαι ότι εγώ έχω νοοτροπία δωσίλογου; Τόσο σου κόβει, τόσα λες. Βλέπω τι σόι πράγμα είσαι και δεν σε παίρνω στα σοβαρά, ούτε αισθάνομαι προσβεβλημένος από κάτι που λες εσύ. ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μιλώ καθαρά ως με έμαθαν οι δάσκαλοι της Ζωής τα μισόλογα δεν ταιριάζουν σε Ελληνες.

    Φιλέλληνες δεν υπάρχουν υπάρχουν μόνο Ελληνες και είμεθα Εθνος Ανάδελφον.

    Και σενα τόσο σου κόβει, τόσο λές και γράφεις με μια μικρή διαφορά, δεν είδα να προτείνεις σε μένα τον αγράμματο, τον ανορθόγραφο κάποιο βιβλίο, ας είναι και σταλινικό αδερφέ σαν του Βερνάρδου ας πούμε για τον Δαβάκη εκδόσεις Λόγχη (διάβασε τι έγραψε η Ελεύθερη Ωρα για το βιβλίο αυτό) ή του αλλου κουμμουνιστή του Ζαλοκώστα Πίνδος-Η εποποιΐα στην Αλβανία εκδόσεις ΕΣΤΙΑ ή αν προτιμάς το HΠΕΙΡΟΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣΑ Συγγραφέας ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    Ψυχή Βαθειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. >Φιλέλληνες δεν υπάρχουν υπάρχουν μόνο Ελληνες και είμεθα Εθνος Ανάδελφον.<

    Ακριβώς. Δεν έχομε αδέλφια, παρά μόνο φίλους. Αν δεν είχαμε, θα ήμασταν ακόμη υπόδουλοι των Τούρκων. Δεν είναι ανάγκη να αναγνωρίζεις εσύ τους Φιλέλληνες για να υπάρχουν. Εκείνοι υπάρχουν και χωρίς εσένα.

    Γιατί να σου προτείνω βιβλίο. Ξέρεις που θα τα βρεις. Κι αν δεν ξέρεις, λίγο μ' ενδιαφέρει. Άνοιξε μία εγκυκλοπαίδεια στην λέξη "Φιλέλληνας", ας πούμε. Είναι μία αρχή.

    Διάβασε κι εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ. Με ποιο δικαίωμα στερείς την αγάπη άλλων ανθρώπων για την Ελλάδα; Με ποιο δικαίωμα νομίζεις ότι εσύ την αγαπάς περισσότερο απ' αυτούς, ή έκανες κάτι παραπάνω γι αυτήν απ' αυτούς;

    Ίσως κάτι καταλάβεις, αν και δεν το βλέπω, για να είμαι ειλικρινής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν βρείς κανένα βιβλίο μου το συστήνεις απο Ελληνα γιατι όσοι ξένοι θέλουν έχουν το δικαίωμα να αγαπούν την Ελλάδα αλλά για μένα φιλέλληνες δεν υπάρχουν.

    Αν έχεις τα κότσια σέρ πετάς στα μούτρα της γαμημένης βασίλισσας τα σειρήτεια γιατί δεν δέχτηκε την χάρη στον Βαγορή καθαρά και ξάστρα.

    Κάνεις την αγάπη για την Ελλάδα τρόπο ζωής όχι αλά κάρτ φιλέλληνες του γλυκού νερού

    Ψυχή βαθειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.