3/6/11

Απρόσμενος σύμμαχος της Ελλάδας ο Μπ. Νετανιάχου

Υπέρμαχος της στήριξης της ελληνικής οικονομίας εμφανίζεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίμ Νετανιάχου, συσφίγγοντας τους δεσμούς του με την Ελλάδα τη στιγμή που οι ισραηλο – τουρκικές σχέσεις συνεχώς δυσχεραίνουν. Σε άρθρο της, η αγγλόφωνη Ισραηλινή εφημερίδα "Jerusalem Post" χαρακτηρίζει τον Νετανιάχου ως το νέο λομπίστα υπέρ της Ελλάδας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η χώρα έχει βρει στο πρόσωπο του ισραηλινού πρωθυπουργού έναν απρόσμενο σύμμαχο.
Σύμφωνα με το άρθρο του Herb Keinon, την Πέμπτη, σε υψηλόβαθμη διπλωματική συνάντηση, ο Νετανιάχου τοποθετήθηκε για δεύτερη φορά υπέρ της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ, ο οποίος επισκέφθηκε το Ισραήλ, ο Πρωθυπουργός κάλεσε τις χώρες της Ε.Ε. να βοηθήσουν την Ελλάδα στο αναγκαίο της σχέδιο για οικονομική ανάκαμψη. 

Ο Νετανιάχου, ο οποίος έχει δημιουργήσει στενή σχέση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο συνομιλεί τακτικά, επαίνεσε τον τρόπο με τον οποίο η Ελληνική Κυβέρνηση χειρίζεται την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, ο Νετανιάχου εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο Ελληνικός λαός θα ξεπεράσει την σημερινή κρίση και ότι η Ελληνική οικονομία θα ευημερήσει και πάλι.

Ο Νετανιάχου προέβη σε παρόμοιες δηλώσεις την Τετάρτη σε συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή Mark Kirk από το Ιλινόις και χρησιμοποιεί την φήμη που έχει ως ηγέτης με καλή γνώση οικονομικών θεμάτων για να ενθαρρύνει τους φίλους του Ισραήλ να υποστηρίξουν την προσπάθεια της Ελλάδας.

Το «λόμπινγκ» υπέρ της ελληνικής οικονομίας αποτελεί την τελευταία ένδειξη της άνθισης των Ελληνο – Ισραηλινών σχέσεων έπειτα από την επιδείνωση των ισραηλο – τουρκικών σχέσεων.

Μάλιστα, ο Παπανδρέου, ο οποίος έχει βελτιώσει δραματικά την πολιτική της Αθήνας απέναντι στο Ισραήλ, ήταν ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που επισκέφθηκε το Ισραήλ μέσα σε 18 χρόνια το περασμένο καλοκαίρι, και ο Νετανιάχου ανταπέδωσε την επίσκεψη τρεις εβδομάδες αργότερα με την πρώτη επίσκεψη εν ενεργεία Ισραηλινού Πρωθυπουργού στην Ελλάδα.

Το Ισραήλ ενθαρρύνει τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο – μια άλλη χώρα με την οποία έχουν βελτιωθεί οι σχέσεις εξαιτίας της δραματικής επιδείνωσης των σχέσεων με την Τουρκία – να πάρουν μέτρα για να εμποδίσουν τον απόπλου ενός στολίσκου πλοίων για την Λωρίδα της Γάζας στο τέλους του μήνα.

Δειτέ εδώ το δημοσίευμα της "Jerusalem Post" με τίτλο «Νετανιάχου, ο νέος λομπίστας υπερ της Ελλάδας»
http://www.isotimia.gr

5 σχόλια:

  1. "...επαίνεσε τον τρόπο με τον οποίο η Ελληνική Κυβέρνηση χειρίζεται την οικονομική κρίση."
    Φανταστείτε πόσο πολύ μας ...αγαπάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν η ηλιθιοτητα επικρατει και η πεποιθηση οτι οι Ελληνες ειμαστε οι χειριστοι ολων -που θαπρεπε στην υπερασπιση της πατριδας μας ναμαστε κακουργοι εναντι ολων-,ουτε κιο Νετανιαχου δεν μπορει να μας σωσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπίμπι είναι το χαιδευτικό του Βενιαμίν;
    Για σκέψου, δεν το ήξερα!
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω αν είναι γενικά των Βενιαμίν αλλά το δικό του είναι Μπίμπι,πάντως όταν δηλώνει την συμπαράσταση στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης...αυτό δεν μου ακούγεται και τόσο φιλελληνικό,εμπάσει περιπτώσει εγώ βλέπω να τον έχει πιάσει μια ανησυχία για τις συμμαχίες στην ευρύτερη περιοχή,αλλά μια συμμαχία με μια χώρα έχει νόημα αν αυτή θέλει πράγματι να υπερασπιστή τον εαυτό της με κάθε τρόπο (εννοώ σε εθνικά θέματα),πράγμα το οποίο η Ελλάδα φαίνεται να μην θέλει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.