28/6/11

Παιχνίδια με τη φωτιά...

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε ο Π. Μπεγλίτης και στο στρατιωτικό κατεστημένο... "Οι αλλαγές θα γίνουν. Εγώ δεν υπολογίζω κανένα κόστος, ούτε τις σκληρές κριτικές από διάφορα φασίζοντα blogs, τα οποία κυκλοφορούν με έναν υπερεθνικιστικό λόγο ή έναν ψευτοπατριωτικό λόγο".
 Εκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις να μην εμπλέκουν, έστω και με μορφή δηλώσεων ή αναφορών, τις Ενοπλες Δυνάμεις στην εσωτερική πολιτική και κοινωνική ζωή έκανε ο Π. Μπεγλίτης. Ο υπουργός Αμυνας εξέφρασε τον φόβο ότι η συνήθης, την τελευταία περίοδο, αναφορά στον ρόλο του στρατού για ζητήματα εσωτερικής πολιτικής εξοικειώνει την ελληνική κοινωνία με μια αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι ξένη προς την εθνική τους αποστολή, που δεν έχει καμιά σχέση με την εσωτερική ασφάλεια και τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις.

  • Ο Π. Μπεγλίτης φοβάται και μεγαλοφώνως προειδοποιεί, διότι έχει στο γραφείο του ολόκληρο τον φάκελο της επιχείρησης "Βελισάριος", σύμφωνα με τον οποίο μέχρι και το 1986 οι χουντικοί πυρήνες της ομάδας Ιωαννίδη στρατολογούσαν σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων. Επομένως ως υπουργός Αμυνας γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι όποιος απερίσκεπτα επιχειρεί -έστω και ρητορικά- να εμπλέξει τον Στρατό στις εσωτερικές εξελίξεις, παίζει με τη φωτιά...


  • Τοπικά οφέλη
    Στην επίθεση και όχι στην άμυνα έχει βγει ο νέος υπουργός Αμυνας, καθώς παραδέχτηκε ότι όταν πάει στην Κορινθία, δεν κλείνεται στο σπίτι του, ούτε φοβάται την επιθετική αλλά δικαιολογημένη κριτική που του ασκούν οι συμπολίτες του. Γίνεται, δε, πιστευτός, διότι δεν περιορίζεται στα λόγια. Σε μια προσπάθεια περιορισμού των λειτουργικών εξόδων, το πρώτο στρατόπεδο που έκλεισε είναι το 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο, γεγονός που του έδωσε το δικαίωμα να επιτεθεί στους συναδέλφους του βουλευτές που αντιδρούν στο κλείσιμο ανενεργών στρατοπέδων: "Προσπαθούν", κατήγγειλε, "να γαντζωθούν πίσω από την επιβίωση ενός τάγματος για τοπικά οφέλη"... Για ποιον χτυπάει η καμπάνα;

    Χούλιγκαν...
    Η λεγόμενη "Ερυθρόμαυρη Συμμαχία" στην Αλβανία από ομάδα χούλιγκαν επιχειρεί, επενδύοντας στον ανθελληνισμό και στον ρατσισμό, να πάρει πολιτικά χαρακτηριστικά. Η καμπάνια που κάνει τώρα είναι για την κατάργηση της καταγραφής εθνικής καταγωγής και θρησκείας στην απογραφή πληθυσμού, με στόχο φυσικά να εξαφανίσει την εθνική ελληνική μειονότητα. Το ενδιαφέρον είναι ότι η "Ερυθρόμαυρη Συμμαχία" περιόδευσε και στα Σκόπια, για να πείσει για την ορθότητα των επιχειρημάτων της, αλλά, όπως ήταν αναμενόμενο, την πρώτη απόρριψη την εισέπραξαν από τους Αλβανούς των Σκοπίων, οι οποίοι έχουν δώσει αγώνα (και με όπλα ακόμη) για να καταγραφεί η εθνική καταγωγή τους.

    Εν ψυχρώ
    Το Σάββατο, σε ένα επεισόδιο στην Κωνσταντινούπολη, βρήκε τραγικό θάνατο μία 67χρονη Ελληνίδα τουρίστρια από εποστρακισμό σφαίρας. Και ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ έκαναν αναφορές στο επεισόδιο, στην Ελλάδα πληροφορηθήκαμε το περιστατικό τη Δευτέρα το απόγευμα. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η εν ψυχρώ δολοφονία μίας Ελληνίδας έγινε είδηση για το ΑΠΕ μόνον όταν υπήρξε το συλλυπητήριο μήνυμα του κ. Νταβούτογλου.

    Εξαντλήθηκε η υπομονή μας
    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη συνάντηση που είχε χθες με τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, πριν από την ειδική εκδήλωση της Παγκόσμιας Συνόδου Νεολαίας, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση από πλευράς Τουρκίας για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

    Η Ρουμανία τιμά τον Ελ. Βενιζέλο
    Στο Βουκουρέστι βρίσκεται από σήμερα και για δύο ημέρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Κ. Παπούλιας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία, στο πλαίσιο της οποίας θα συναντηθεί με τον Ρουμάνο ομόλογό του Τρ. Μπασέσκου, τον Αρχιεπίσκοπο Βουκουρεστίου Δανιήλ και εκπροσώπους των ομογενών μας. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύει -για πρώτη φορά με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών- ο Στ. Λαμπρινίδης.Ο Κ. Παπούλιας θα παραστεί αύριο στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Ελ. Βενιζέλου στο Βουκουρέστι..
    http://www.ethnos.gr

    1 σχόλιο:

    1. Ἡ γνωστὴ μέθοδος τῆς δολοφονίας χαρακτήρων ἐν δράσει:
      Βαφτίζουμε ὅποιους θέλουμε ἐθνικιστές, καὶ τέρμα.

      Μέρος τῆς μαλακῆς ἰσχύος κι αὐτό.

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

    - Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
    - Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.