17/6/11

Αεροπορία Στρατού: Συνεκπαίδευση Ελλήνων – Ισραηλινών

Μια εξαιρετικής σημασίας άσκηση η οποία αποδεικνύει την επιχειρησιακή αξία των Ελλήνων χειριστών της Αεροπορίας Στρατού, θα διεξαχθεί το διάστημα 20-30 Ιουνίου.Η ελληνική Αεροπορία Στρατού φιλοξενεί την αντίστοιχη ισραηλινή για από κοινού άσκηση σε επιχειρησιακά σενάρια υψηλών απαιτήσεων, αντάξια δύο εκ των κορυφαίων – στην κυριολεξία – Αεροποριών Στρατού στον κόσμο.

Η άσκηση δεν θα γίνει στο Στεφανοβίκειο του Βόλου, έδρα της ελληνικής Αεροπορίας Στρατού, αλλά για να υπάρχει περισσότερος χώρος διαθέσιμος, καθώς επίσης και συντομότερη πρόσβαση στις προεπιλεγμένες για τις επιχειρήσεις περιοχές, η δραστηριότητα θα φιλοξενηθεί από την 110 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Λάρισα.

Η διεξαγωγή της άσκησης αποτελεί συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένου και αμοιβαία επωφελούς προγράμματος συνεκπαίδευσης. Οι επιτελείς και από τις δύο μεριές εισηγήθηκαν όχι μόνο την επανάληψη αλλά και την εντατικοποίηση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, οπότε η επικείμενη εκπαιδευτική δραστηριότητα μπορεί να θεωρηθεί ως συνέχεια των προηγουμένων.

Αυτή τη φορά μάλιστα επιλέχτηκε το ακόμα πιο απαιτητικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας για την εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με κάποιες ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, στην Ελλάδα αναμένεται να αφιχθούν «τουλάχιστον τέσσερα», όπως πληροφορηθήκαμε επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 Apache και άλλα τέσσερα ελικόπτερα τύπου Black Hawk.

Στις 23 του μηνός μάλιστα, θα διοργανωθεί εκτός απροόπτου κοινή συνέντευξη Τύπου ώστε να παρασχεθεί περαιτέρω ενημέρωση για την ανάπτυξη της συνεργασίας και το περιεχόμενό της.
http://www.defence-point.gr

9 σχόλια:

  1. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ !!!ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΕΧΘΕΣ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας δοκιμασουμε,ενα παντρεμα των Αιωνων!Μονο κερδισμενοι
    (και τα δυο χωρες)θα βγουμε!
    Νομιζω !

    Οχι επαναπαυσεις ομως,
    ο αγωνας του δικου μας Εθνους τωρα ξεκιναει,μετα απο 2222
    ετη !Μα τον Δια !

    Λεωνιδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι παράξενη η συνεργασία αντίθετα είναι πανάρχαια. Οι μισθοφόροι του προφητάνακτα Δαυϊδ ήταν Κρήτες και με αυτούς εδραιώθηκε στην Χαναάν τη γή της Επαγγελίας, αλλά και με τη βοήθεια των Φιλισταίων. Κύκλος η Ιστορία, επανάληψη συμπεριφορών και γεγονότων που μοιάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θετικά βήματα, κατά την γνώμη μου, είναι αυτά. Αλλά ακόμη δεν φτάσαμε εκεί που πρέπει: ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ και την απόκτηση τεχνολογίας, ειδικά ηλεκτρονικού πολέμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Nativist.
    Σιγά, σιγά οι Ισραηλινοί δοκιμάζουν συμμάχους (ή και εχθρούς) για να δούν την ικανότητά τους για κάτι. Πολύ σύντομα θα ξέρουν(ξέρουμε) αν μπορούμε να τους βοηθήσουμε στη Μεσόγειο. Και τους Αμερικανούς συμφέρει το δικό μας αεροπορικό αξιόμαχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ολοι οι Εβραίοι του μπλόγκ φανερώθηκαν μεμιάς))) ...άκου αρχαίοι Κρήτες !!!@@##$% Ναι με αρχηγό τον μέγα φιλοσοφο Αβρααμ και Μωυσή.
    ΤΟ ΟΤΙ Γ@ΜΗΣΑΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΤΕ. ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΗΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕΝ ΛΕΤΕ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΕΒΡΑΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΒΕΡΤ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΟΠΛΟ ΠΛΗΘΟΣ. ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΡΑΛΛΗΣ, ΕΒΡΑΙΟΣ.



    Γιατί εκπαιδεύονται συνεχώς πάνω απο την Ελλάδα;; Γιατί όχι και πάνω απο το Ισραήλ; Τι εκεί δεν πετάνε τα αεροπλάνα; ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ.

    george, τι πίνεις; Καλό φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ jean

    Δεν νομίζω ότι όσα αναφέρεις περί Κρητών και Δαυίδ κλπ., έχουν την παραμικρή σχέση με το θέμα συνεργασίας Ελλάδος-Ισραήλ. Δεν πιστεύω στην νομοτέλεια της Ιστορίας και σήμερα βρισκόμαστε στα 2011 μ.Χ. Δεν ξέρω τι εννοείς με το να τους «βοηθήσουμε στην Μεσόγειο», πάντως εγώ μένω σ’ αυτά που γράφω παραπάνω. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Όσο για τις δυνατότητές μας, φαντάζομαι ότι εκείνοι τις γνωρίζουν. Εμείς δεν ξέρω αν τις ψηλαφούμε, ή αν μας ενδιαφέρουν καθόλου και δεν εκτελούμε απλώς εντολές, ως συνήθως. Εύχομαι να μην είναι το τελευταίο. Οψόμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ george 12:19 π.μ.

    Πού ήσουνα όταν η Δαμανάκη μέσα στην Ελληνική Βουλή βροντοφώναξε: «Είμαστε ΟΛΟΙ Εβραίοι»; Όσο για το ποιος ξεκίνησε τον εμφύλιο (κατ’ άλλους συμμοριτοπόλεμο) κάποιοι «ιστορικοί» λένε ότι ξεκίνησε από κάποια επίθεση ανταρτών σε Σταθμό Χωροφυλακής στο Λιτόχωρο (30-31 Μάρτη 1946). Επειδή δεν έχω πρόσβαση στα αρχεία του ΚΚΕ, αρκούμαι στο γεγονός ότι η αριστερή καθηγήτρια (Ιστορικός Βυζαντινολόγος & Πρύτανης Πανεπιστημίων των Παρισίων, αν θυμάμαι καλά) κ. Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, κάπου γράφει (ψάξε το ... ο Γούγλης μπιζίμλε!) ότι ήταν παρούσα τότε στα Δεκεμβριανά (3-12-1944) της Αθήνας, μπροστά στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, μέσα στη διαδήλωση του ΕΑΜ που είχε οργανωθεί ως απάντηση στο τελεσίγραφο του Άγγλου στρατηγού Σκόμπυ για το μονομερή αφοπλισμό των αριστερών αντάρτικων ομάδων, με αποτέλεσμα το θάνατο 28 διαδηλωτών και τον τραυματισμό άλλων 148 από πυροβολισμούς που έπεφταν ... από το Ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετανίας (προφανώς – λένε - από Άγγλους και Χίτες του Σκόμπυ) και ΟΧΙ από πυροβολισμούς προερχόμενους από το απέναντι κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, παρ’ όλο που ο Άγγελος Μ. Εβερτ (1894-1970) τότε Αστυνομικός Διοικητής της «Αστυνομίας Πόλεων» της Αθήνας, είχε στα χέρια του - από πολύ νωρίς – γραπτή εντολή του τότε πρωθυπουργού της Απελευθέρωσης Γεωργίου Παπανδρέου (πατέρα του Ανδρέα και παππού του Τζέφρυ) να διαλύσει βιαίως τους διαδηλωτές του ΕΑΜ. Πράγματι, ο Αγγελος Εβερτ, λόγω Βαυαρικής καταγωγής έχαιρε της εμπιστοσύνης των κατακτητών Γερμανών, γεγονός που του επέτρεψε - κατά τη διάρκεια της Κατοχής - να βοηθήσει αρκετούς Εβραίους, εκδίδοντάς τους πλαστά πιστοποιητικά (ορθόδοξης χριστιανικής;) βάφτισης. Το Ισραηλινό Εθνικό Μουσείο του Ολοκαυτώματος «Γιάντ Βάσεμ» τον είχε δε τιμήσει για τη συμβολή του στη διάσωση των Εβραίων της Αθήνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.