29/6/11

Εθνικιστής ζητά απαγόρευση των ταξιδιών Ρώσων τουριστών στην Τουρκία

Η Δήμητρα Πρέκα, 67 ετών, χτυπήθηκε στο στήθος από σφαίρα που εξοστρακίστηκε και υπέκυψε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού, στην περιοχή του Ταξίμ. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου τραυματίστηκαν άλλα τέσσερα άτομα που βρέθηκαν, επίσης τυχαία, στον τόπο του συμβάντος.Η άτυχη γυναίκα, που καταγόταν από την Καππαδοκία, είχε ταξιδέψει στην Τουρκία για να επισκεφθεί την ιδιαίτερη πατρίδα της.
Την απαγόρευση των τουριστικών ταξιδιών στην Τουρκία πρότεινε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής Κρατικής Δούμας και ηγέτης του υπερεθνικιστικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι με σκοπό να προστατευθεί η ασφάλειά των Ρώσων πολιτών.


Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του υπέβαλε γραπτώς το σχετικό νομοσχέδιο προς εξέταση στην ολομέλεια της ρωσικής Κάτω Βουλής, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο «Βέστι», προτείνοντας μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενημερωμένης λίστας «επικινδυνότητας», όπου τα ξένα κράτη θα βαθμολογούνται αναλόγως του βαθμού ασφαλείας τους για τους Ρώσους τουρίστες, καθώς και την ίδρυση αποτελεσματικού μηχανισμού παροχής βοήθειας σε Ρώσους πολίτες, οι οποίοι περιέρχονται σε δύσκολη κατάσταση εκτός ρωσικού εδάφους.

«Μόνο την περασμένη χρονιά πέθαναν 78 τουρίστες, ως αποτέλεσμα τροχαίων ατυχημάτων και πνιγμού στη θάλασσα. Φέτος, ο ίδιος αριθμός, μάλιστα άρχισαν και να μας δηλητηριάζουν! Πράγμα που σημαίνει ότι οι Τούρκοι αποθρασύνονται μέρα τη μέρα. Δεν τους καίγεται καρφί για εμάς! Αρμέγουν όλα τα χρήματα από τους τουρίστες μας, αλλά δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την ασφάλειά τους. Κι αυτό συνεχίζεται για δεκαετίες ήδη», δήλωσε ο Β. Ζιρινόφσκι, περιγράφοντας ως «τελευταία σταγόνα», που ξεχείλισε το ποτήρι της ρωσικής υπομονής την πρόσφατη δηλητηρίαση 22 Ρώσων τουριστών από νοθευμένο ουίσκι στην Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ) από την οποία πέθαναν τέσσερις πολίτες και νοσηλεύεται άλλη μία με εγκεφαλικό θάνατο.

«Αν σταματήσουμε να πηγαίνουμε εκεί, αμέσως θα κάνουν τα πάντα, γιατί εισπράττουν από εμάς ετησίως 3 δισεκατομμύρια δολάρια! Είναι τεράστιο ποσό γι' αυτούς», υποστήριξε οργισμένος ο κ. Ζιρινόφσκι, ο οποίος πρότεινε στον απαγορευτικό κατάλογο για Ρώσους να συμπεριληφθεί επίσης η Αίγυπτος, η Ταϋλάνδη, το Βιετνάμ και η Δομινικανή Δημοκρατία, «όπου πεθαίνουν περισσότεροι τουρίστες μας και από όπου μονίμως καταφθάνουν παράπονα».

Σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Οργανισμό (Πρακτορείο) Τουρισμού της Ρωσίας «Ροστουρίζμ», από τους συνολικά 12.605.053 Ρώσους τουρίστες το 2010 είχαν κατά σειρά επισκεφθεί την Κύπρο 234.312, τη Βουλγαρία 263.225, την Ταϋλάνδη 264.046, την Τσεχία 267.494, τα Εμιράτα 286.856, την Ελλάδα 386.700, την Ισπανία 411.438, την Ιταλία 451.452, τη Γερμανία 470.730, τη Φινλανδία 709.009, την Κίνα 1.440.364, την Αίγυπτο 2.198.320 και την Τουρκία 2.367.560 άτομα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

5 σχόλια:

  1. Σωστός ο Ζιρινόφσκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εβραίος είναι και ο Ζιρινόσφσκι.. Ύστερα απο την επανάσταση των μπολσεβίκων εβραίων, υστερα απο την διάλυση της ΕΣΣΔ πάλι θέλουν να αρπάξουν την εξουσία στην Ρωσία, με νεο προσωπείο.Ειναι υπερεθνικιστής αλλά Εβραίος.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To paizei ethnikistis alla den einai. Enas m.lakas einai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. george δεν ξέρω αν είναι ομβριός, αλλά ξέρω ότι, είχε πει κάποτε ότι, αν ποτέ γίνω πρόεδρος της Ρωσίας, θα εξαφανίσω την τουρκιά σε 24 ώρες. Είναι δυνατόν να μην συμπαθήσεις αυτόν τον άνθρωπο;;
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ george

    >Εβραίος είναι και ο Ζιρινόσφσκι<

    Ε, και;

    @ DION

    Δεν εξετάζω εγώ τι είναι και δεν είναι. Οι δηλώσεις του με ενδιαφέρουν και γι αυτό έκανα το πρώτο σχόλιο.

    @ apollon888

    Ακριβώς είχε πει ότι θα βομβάρδιζε την Άγκυρα, αλλά δεν θυμάμαι για ποια περίπτωση.

    Το γεγονός είναι ότι τα σχόλιά του συμφέρουν την Ελλάδα, αλλά αφήνουν αδιάφορους αυτούς που ενδιαφέρονται για άλλα, εκτός από τα συμφέροντα της πατρίδας μας.

    Οι εν λόγω σε τίποτε δεν διαφέρουν από τους χθεσινούς κουκουλοφόρους, οι οποίοι έθαψαν τουριστικά την χώρα. Οι ακυρώσεις κρατήσεων πέφτουν βροχή. Κρίμα, διότι περιμέναμε αρκετό τουρισμό φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.