27/6/11

Οικουμενικός Πατριάρχης: "Περάσαμε ως γένος δυσκολότερες στιγμές"

Την ευχή και πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, απαντώντας στο καλωσόρισμα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος τον υποδέχθηκε στο γραφείο του στη Βουλή.
    Ο κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε ότι “περάσαμε ως γένος δυσκολότερες ημέρες, κάτω από δυσκολότερες συνθήκες και όμως τα βγάλαμε πέρα. Εύχομαι και αυτή τη φορά ο ελληνικός λαός με εθνική ομοψυχία, κάτω από την ηγεσία της κυβερνήσεως του, υπό την προεδρία της εξοχότητός σας, θα μπορέσει, όπως λένε στη λαϊκή γλώσσα, να περάσει το ποτάμι. Εμείς θα είμαστε πάντα κοντά σας, με την προσευχή μας”.

    Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι, στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο δίνει δύναμη και εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλει για όλη την Ορθοδοξία. “Μας εμπνέει και ο δικός σας αγώνας, αγώνας δύσκολος και παντοτινός, όχι μόνο για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά, βεβαίως, για όλη την Ορθοδοξία, για τα δίκαιά της. Ένας αγώνας που κάνετε για τη συνεργασία των πολιτισμών και βεβαίως για την μεγάλη υπόθεση της κλιματικής αλλαγής.

    Είμαστε δίπλα σας και η παρουσία σας εδώ στην Ελλάδα δίνει και σε όλους μας την δύναμη που χρειαζόμαστε να φύγει η Ελλάδα από την κρίση και να μπορέσει να ευημερήσει ο ελληνικός λαός”.

    Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης και ο υφυπουργός Δημήτρης Δόλλης και η υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εύη Χριστοφιλοπούλου. Τον κ. Βαρθολομαίο συνόδευαν ο επικεφαλής του Γραφείου του Πατριαρχείου στην Αθήνα, Μητροπολίτης Περγάμου, Ιωάννης και ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος.

    Ο κ. Βαρθολομαίος αμέσως μετά συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και παρακολούθησε την τελετή για τους Special Olympics στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.
http://www.express.gr/news/politics/490280oz_20110627490280.php3

8 σχόλια:

  1. α τελικά είπε "γένος";γιατί εγώ στη Ρομφαία διάβασα ότι είπε "έθνος" και μου έκανε τεράστια εντύπωση που είπε ο Βαρθολομαίος αυτή την καταραμένη εθνοφυλετιστική λέξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάπου λέει, προσευχή δικαίου ενεργουμένη και οι έχοντες τη γνώση ερμηνεύουν ότι. Για να πιάσει η προσευχή του δίκαιου πρέπει και αυτός υπέρ του οποίου γίνεται η προσευχή να είναι κομματάκι δίκαιος στην περίπτωσή μας με τους πολίτες του και να φορολογεί τους καρχαρίες και όχι τα γεροντάκια και τους εργάτες. Αλλά πιστεύω την Αποκάλυψη ότι θα συντάμει Κύριος τον πειρασμό προς όφελος των δικαίων πολιτών και οχι των λαμογοπολιτικών. Προσοσοχή μόνον γιατί φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος. Όσο είναι μακρόθυμος καλά περνάμε μην αλλάξει γνώμη μόνον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί είπε ο Τουρκόπαπας?.. και τί μας νοιάζει εμάς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Εκκλησία με τον όρον "Γένος" εννοεί το Ρωμαϊκόν γένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν λεει γενος, εννοει και τους ξυπολητους του 1821 που στραφηκαν κατα του πολυχρονεμενου Σουλτανου?

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. έλα νέιτιβιστ!μην κάνεις τον ανόητο,δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον δικαιολογείς!το είπε και το είπε μια χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ saphire

    Δεν δικαιολογώ. Απλώς διάβασα λάθος. Δηλαδή δεν πρόσεξα το "και". Γι αυτό και η άσχετη απάντησή μου. Mea culpa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.