29/6/11

Ανοιχτή επιστολή-απάντηση στον κ. Βενιζέλο


«Θα ήθελα με σεβασμό να μιλήσω μαζί τους και τους προσκαλώ και πάλι να έρθουν στο υπουργείο. Είναι μια ουσιαστική πρόσκληση», δήλωσε στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στο κίνημα των αγανακτισμένων και τα τεκταινόμενα στην πλατεία.


Αξιότιμε κύριε Αντιπρόεδρε και Υπουργέ Οικονομικών,
Αν είναι ουσιαστική η πρόσκληση που απευθύνετε, πρέπει να έχει ως στόχο την αξιοποίηση προτάσεων αγανακτισμένων πολιτών, την οποία θα αποδεχτούν με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Συμφέροντος. Δεσμεύεστε δημόσια για κάτι τέτοιο;

Σας δηλώνω ότι συμφωνώ μαζί σας για τον ανορθόδοξο οικονομικό πόλεμο που αντιμετωπίζουμε, για την ανάγκη εθνικής επιστράτευσης ούτως ώστε να διαφυλάξουμε την εθνική μας κυριαρχία. Σας δηλώνω επίσης ότι διαφωνώ πλήρως με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, όχι μόνο λόγω του τραγικού περιεχομένου του, αλλά και γιατί έχω απτή και άμεσα (εντός 25 εργασίμων ημερών) εφαρμόσιμη λύση αποπληρωμής του χρέους εντός των ορίων του Μάαστριχτ (από 150% του ΑΕΠ να μην ξεπερνά το 60%) χωρίς φορολογία, χωρίς να θιχτούν τα έννομα συμφέροντα των νομοταγών Ελλήνων πολιτών, χωρίς να πουλήσω περιουσία και χωρίς να παραχωρήσω εθνική κυριαρχία. Είναι αυτονόητο ότι δεν θα σας ανακοίνωνα ποτέ τον τρόπο, αφενός γιατί για κάποιο άρρωστο λόγο έχω την εντύπωση ότι δεν επιθυμείτε να αποπληρώσετε το χρέος και αφετέρου γιατί έχει αποδειχθεί ότι ο χρόνος αντίδρασης της κυβέρνησης είναι πιο αργός και από τον θάνατο, συνεπώς θα δίνατε –προς Θεού, όχι εσκεμμένα– τη δυνατότητα σε κάποιους να αντιδράσουν.

Αυτό που μπορώ να σας πω, και στο οποίο φαίνεται πλέον να συμφωνούμε όλοι, είναι ότι χωρίς ανάπτυξη δεν είναι εφικτό να ορθοποδήσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον. Δυστυχώς όμως για την λανθασμένη εντύπωση που έχουν οι εξαιρετικοί επιστήμονες που έχουν αναλάβει να συμβουλεύουν την κυβέρνηση για αυτό το επιστημονικό πεδίο, η ανάπτυξη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μια δίμετρη ξανθιά οπτασία που χτυπάει επιμόνως την πόρτα για να της ανοίξετε ούτως ώστε να εκτονώσει τις παφλάζουσες ορμόνες της άνευ περαιτέρας οχλήσεως σε όποιον βρεθεί πρώτος μπροστά της.Θέλει τεχνογνωσία και χρόνο.
Για όσο χρονικό διάστημα το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση, διαλαλούσε ότι «υπάρχει σχέδιο». Από τότε που έγινε κυβέρνηση, συνεχίζει και σχεδιάζει. Το πρόβλημα είναι ότι ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ και σε αυτό! Μια από τις αποδείξεις της εγκυρότητας του επιχειρήματός μου είναι η εξής:
Ο εγκεκριμένος από την ΕΕ Στρατηγικός Σχεδιασμός του ΕΣΠΑ (κορμός: Σεπτέμβριος 2007, εξειδίκευση ανά Υπουργείο: Φεβρουάριος 2008) ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ. Αντίθετα, κάποια στιγμή είχε αναρτηθεί προς δημόσια διαβούλευση ένα δημοσκοπικής υφής κείμενο για ένα τμήμα του (Ψηφιακή Σύγκλιση), το οποίο έτυχε του κατάλληλου σχολιασμού – απορώ πώς δεν αυτοκτόνησαν επιτόπου οι αρμόδιοι…
Η μη μετατροπή των προσωρινών πιστοποιημένων μονάδων διαχείρισης (ουσιαστικά γραφειοκρατικής διεκπεραίωσης, αλλά τέλος πάντων) σε πιστοποιημένων βάσει του ΕΛΟΤ, όπως είχε προβλεφθεί βάσει του Ν.3614, είχε ως αποτέλεσμα να μην δυσαρεστηθούν μεν οι χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται στις Ειδικές Υπηρεσίες και λαμβάνουν το σχετικό επίδομα αλλά να παραμείνει ένα φαινομενικά ισχυρό αλλά στην ουσία παντελώς ανίκανο σύστημα διαχείρισης. Αν είχε ισχύσει η πιστοποίηση βάσει ΕΛΟΤ, θα είχαν μείνει 3-4 πιστοποιημένοι φορείς με πραγματική ικανότητα, οι οποίοι θα είχαν το κίνητρο «να τρέξουν έργα». Έχετε αναρωτηθεί εάν θα είχε κίνητρο κάποιος να υλοποιήσει, π.χ. ένα έργο €500,000 και όχι €200,000,000 του Στρατηγικού Σχεδιασμού, με τη λογική «αφού το επίδομα είναι το ίδιο, σιγά μη βάλω το κεφάλι μου στο ντορβά»; Συνειδητοποιείτε τις επιπτώσεις που έχει αυτό στην αγορά και στην ανάπτυξη;
Το ίδιο συμβαίνει σε όλους τους τομείς. Χρόνο είχατε αλλά τον αξιοποιήσατε για άλλους σκοπούς. Τα σχόλια για την ανάγκη δημιουργίας Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής είναι διαθέσιμα στο opengov, και ελπίζω το βαθύ κράτος να μην τα αφαιρέσει ούτως ώστε να προλάβετε να τα διαβάσετε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Εσείς τί κάνατε; Τα αγνοήσατε.
Συμπέρασμα: δεν έχετε σχέδιο, δεν έχετε τεχνογνωσία, δεν ακούτε τον απλό Έλληνα πολίτη του οποίου τη γνώμη ζητάτε.

Αρμοδιότητες σε καταδικασμένες, λόγω λανθασμένου σχεδιασμού, μακέτες τύπου “Invest in Greece” μοιράσατε. Σε όλο τον πλανήτη ταξιδέψατε αλλά ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΦΕΡΑΤΕ – μα, ακόμα και αν είχατε ξηλώσει το γραφειοκρατικό παρακράτος των κομματικών μεσαζόντων, ποιος θα έρθει τώρα να επενδύσει όταν βλέπει ότι οδηγείτε την Ελλάδα σε μισθούς €300 εντός 2-3 ετών;

Συμπέρασμα: στην πράξη ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Συμφωνώ λοιπόν πλήρως μαζί σας: όπως είπατε χθες στη Βουλή, «μια κρίση τέτοιων διαστάσεων, μια κρίση που έχει πυρηνικά χαρακτηριστικά, δεν αντιμετωπίζεται με αυτόν τον συμβατικό, τετριμμένο πολιτικό λόγο».

Θα αποχωριστώ τη διαδικασία εξωτικού μαυρίσματος από τον ήλιο της πλατείας Συντάγματος για να έρθω στο υπουργείο, εάν δεσμευτείτε ότι θα προστατέψετε το Δημόσιο Συμφέρον, εφαρμόζοντας αυτά που θα σας προτείνω, όχι αυτά που η λανθασμένη, όπως αποδείχθηκε περίτρανα, διαδικασία κρίσης της κυβέρνησής σας θεωρήσει σκόπιμα εφαρμογής. Δεσμεύεστε δημόσια για κάτι τέτοιο ή μας κοροϊδεύετε με επικοινωνιακά τρικ;

Ministre plénipotentiaire

4 σχόλια:

  1. Ο βενιζελος ειναι πολυ επικινδυνος ανθρωπος. Αδιστακτος και εξουσιομανης. κομπλεξικος, που μεσα απο την συγκεντρωση δυναμης δημιουργει το υποκατασταστο του φυσιολογικου ανθρωπου. Ελισσεται με κορωνες-φουσκες που απευθυνονται στον κανενα. Μεταμορφωνει την βια και το ξεπουλημα μιας χωρας σε οχυρο προστασιας των φτωχων και αδυναμων, λεγοντας οτι χωρις κρατος και πολιτειακους θεσμους θα ημασταν ζουγκλα, χωρις ομως να λεει οτι το αντιθετο σε αυτο δεν ειναι το ελληνικο κρατος και πολιτευμα. Ειναι ενα παμπονηρο γουρουνοειδες που θα το πληρωσουμε πολυ ακριβοτερα απο τον αλητη τον παπακωνσταντινου. Οσο για εσας οργανα, μην κτυπατε τον απλο λαο, σκεφθειτε οτι αυτη τη στιγμη παραδιδουν τη χωρα σας (αν ειστε ελληνες), σε αφεντικα ξενα. Μετα το σημερινο ψηφισμα, δεν θα εχομε πλεον ουτε την δυνατοτητα να φτιαξομε την χωρα μας, διοτι δεν θα μας ανηκει. Αν μπορειτε να το καταλαβετε, πραξετε αναλογα και σταματηστε να υπακουτε ακριτα, σταματηστε να ειστε οργανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασφαλώς και κοροϊδεύουν οπότε εις μάτην τα παραπάνω. Εντυπωσιάσθηκα από τον ενθουσιασμό της Κυβέρνησης. Τέτοια χαρά που μας πούλησαν λές και θα πάρουν ποσοστά και φοβόντουσαν μη τα χάσουν. Ελπίζω μα πέτυχαν καλό παζάρι για τα δισέγγονά τους. Μόνον που ο αμπελώνας έχει άλλο αφεντικό και θα δράσει σίγουρα εις δόξαν Του, πάντα το έκανε στα δύσκολά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "έχω την εντύπωση ότι δεν επιθυμείτε να αποπληρώσετε το χρέος..."

    Μα φυσικά, ούτε και οι δανειστές επιθυμούν κάτι τέτοιο. Η μπίζνα με τούς τόκους είναι πολύ μεγαλύτερη από το χρέος καθεαυτό. Είναι όπως ακριβώς με τις τράπεζες, που έτσι και για κάποιο λόγο πας μια μέρα και τούς πεις: "ξέρετε κάτι; μάζεψα λεφτά και θέλω να αποπληρώσω όλο το ποσό τού δανείου πριν τη λήξη του", τότε σού βάζουν ποινή πρόωρης εξόφλησης! Έ, το ίδιο γίνεται και με εμάς. Θέλουν να μάς έχουν μια ζωή στον κουβά και να μάς αρμέγουν εσαεί (ξέχωρα τις κατασχέσεις - αρπαχτές όλων τών φιλέτων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια παροιμία λέει "Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει, χίλια χρόνια πάει στο μύλο..."
    Απ΄ότι βλέπω,καταλάβατε.
    Σιγά μη σπάνε το κεφάλι τους με τεχνογνωσία για να βοηθήσουν την ανάπτυξη.
    Ξεπούλημα και έτοιμες οι μίζες με καμουφλάζ "συγχαρητηρίων" έξωθεν.
    Δεν μας λογαριάζουν καθόλου, καταλάβετέ το. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.