18/6/11

Βεβήλωσαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων

Η εκδήλωση τιμής για τους επιζήσαντες ομήρους έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του νέου δημαρχείου Θεσσαλονίκης
Picture 0 for Βεβήλωσαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων
Το μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων βεβήλωσαν άγνωστοι, οι οποίοι με μαρκαδόρο σχεδίασαν σβάστικες ενώ διέγραψαν την ιστορία που υπάρχει στο μάρμαρο του. Η βεβήλωση του μνημείου, που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας, έγινε λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση τιμής για τους επιζήσαντες ομήρους των ναζιστικών στρατοπέδων εξόντωσης από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα τις απαράδεκτες ενέργειες βανδαλισμού του Μνημείου του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν υπηρετούν ούτε τις αρχές της Δημοκρατίας ούτε την ειρηνική συνύπαρξη των πολιτών ούτε όμως και το συμφέρον της πόλης.

«Οι Θεσσαλονικείς, στην συντριπτική πλειονότητά τους, καταδικάζουν τέτοιου είδους ενέργειες και πρακτικές, και δεν υποκύπτουν σε ατυχείς προσπάθειες να δυναμιτιστεί η κοινωνική ειρήνη και σταθερότητα. Ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας της Θεσσαλονίκης είναι ο άυλος πλούτος της και το ανεκμετάλλευτο κεφάλαιό της, που, εφόσον αξιοποιηθεί σωστά, με σεβασμό και εκτίμηση, θα προσφέρει στην πόλη διέξοδο προς την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έσπευσε άμεσα να αποκαταστήσει το Μνημείο στην αρχική του κατάσταση, φροντίζοντας για τον καθαρισμό του. Σημειώνεται, πως την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση τιμής για τους επιζήσαντες ομήρους των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, τιμώντας για πρώτη φορά με την ανώτατη τιμητική διάκριση της πόλης τριάντα μέλη της Εβραϊκής κοινότητας και ένα της Ορθόδοξης Χριστιανικής κοινότητας που επέζησαν της θηριωδίας.

Πρόκειται για 30 μέλη της εβραϊκής κοινότητας Θεσσαλονίκης και ενός της ορθόδοξης χριστιανικής κοινότητας, που επέζησαν της ναζιστικής θηριωδίας, τους οποίους ο δήμος Θεσσαλονίκης θα τιμήσει για πρώτη φορά με την ανώτατη τιμητική διάκριση της πόλης, που προβλέπεται γι΄ αυτές τις περιπτώσεις.

«Πιστεύω πως αυτή είναι ελάχιστη οφειλόμενη τιμή γι αυτούς που γνώρισαν τη βαρβαρότητα στη σκληρότερη της εκδοχή, επέζησαν και επέστρεψαν στη γενέθλια γη, δίνοντας έναν ακόμη σκληρό αγώνα για να ξεπεράσουν τον πόνο και τη φρίκη των ναζιστικών στρατοπέδων εξόντωσης», δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.
http://voria.gr/

11 σχόλια:

  1. Ούτε κατά παραγκελεία να ήτανε, τώρα θα έχει πιο μεγάλη προβολή η εκδήλωση λόγω του γεγονότος!

    Κανονικά θα έπρεπε να κάνουν αλλού την εκδήλωση μιας κι ο Μίκης, που δεν τον πάνε, κατέλαβε την πλατεία πριν λίγες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Ολοκάυτωμα είναι γεγονός ιστορικό, απαράγραπτο και δεν αφορά μόνο Εβραίους, αλλά και Ρομά, Ρωσους, Λευκορώσους.Οι Εβραίοι είναι ειδικοί στο να εξαργυρώνουν επι 60 χρόνια το Ολοκαύτωμα των προγόνων τους. Ότι και να κάνουν πάντοτε στην όποια κριτική απέναντι τους προβάλλουν το επιχείρημα του φασισμού. Να, όσοι μας επικρίνετε είστε φασίστες. Και βεβαίως δεν λείπουν και οι πολυ βολικές γι'αυτους ενέργειες που θα "επιβεβαιώνουν" τον ισχυρισμό τους.
    Έτσι έμαθαν να λειτουργούν.. Υστερα απο την ανακοίνωση της ρωσικής FSB ότι σχεδίαζαν ξένες μυστικές υπηρεσίες, αναμεσα τους και εκείνες του Ισραήλ(!!!!) να δολοφονήσουν τον πρωθυπουργό εντός Ελλάδας, με την συμμετοχή κυρίως "Ελλήνων"(???) είναι φανερό ότι στο κράτος μπουρδέλο, που λέγεται Ελλάδα, οι Εβραίοι κάνουν οτι θέλουν.

    Το περίεργο είναι πως οι ευαισθησίες τους σε οτι αφορά τον ανθρωπισμό, εξαντλούνται μόνο στους ίδιους. ¨Οταν ο Μπουτάρης,την ημέρα μνημης της Γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου είναι στην Τουρκία και λέει οτι είναι υπερήφανος για το οτι ο Κεμάλ γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, τότε δεν είναι υποστηρικτής του φασισμού;;;

    Οι Εβραίοι κυβερνούν την Ελλάδα. Οι Εβραίοι, Ράλλης Παπανδρέου, Σημήτης Εβερτ, Παπανδρεόυ την έφτασαν στα σημερινά χάλια. Και διακαίως φοβούνται οτι οι μέρες τους στην πολιτική ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥΣ, ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΛΙΜΑΚΑ. ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορούν και τα κάνουν όλα αυτά οι Εβραίοι; Μπράβο τους. Τι άλλο να πω. Τώρα, μιας που η πολιτική δεν έχει συναισθήματα, ποιός ωφελείται από αυτήν την ενέργεια;
    Υ.Γ. Ως προς τον Μπουτάρη, δεν ξέρω για Εβραίϊκες ψήφους, αλλά φήμες τον φέρουν ως εκλεγέντα, με μικρή διαφορά λίγων εκατοντάδων ψήφων από τον αντίπαλό του, οι οποίες προέρχονταν από αφρικανο-ασιάτες μουσουλμάνους τέως λαθρό και νυν νόμιμους μετανάστες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >Οι Εβραίοι κυβερνούν την Ελλάδα<

    Βαρέθηκα να ακούω την ίδια και την ίδια αρλούμπα, διότι, εν τοιαύτη περιπτώσει, οι Εβραίοι κυβερνούν και το Ισραήλ, το οποίο πάει κομμάτι καλύτερα από εμάς.

    Βλέπω, ότι έχεις σε πολύ χαμηλή εκτίμηση τους Έλληνες και την Ελλάδα ("κράτος μπουρδέλο"), ενώ αντιθέτως εκθειάζεις την καπατσοσύνη των Εβραίων.... Ίσως δεν έχεις άδικο. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μία ερώτηση ακόμη, για να είμαστε εντελώς ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, όσοι τουλάχιστον είμαστε Έλληνες.

    Τους "Εβραίους" (sic), που κυβερνούν την Ελλάδα, τον Μπουτάρη και όλους όσους, τέλος πάντων, υπαινίσσεσαι, δια των όπλων μας τους επέβαλαν, ή τους ψηφίσαμε εντελώς αβίαστα; Και αν αυτούς ήθελε/θέλει η πλειοψηφία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, τι θα κάνουμε, θα αγνοήσουμε τις δημοκρατικές μας (ξανά sic) αρχές;

    Επί του θέματος, όμως, της αμαυρώσεως του μνημείου, απέφευγες επιμελώς να σχολιάσεις. Βλέπεις, βοηθά στο να χαλάσει η διαβλεπόμενη συνεργασία, πράγμα που μάλλον σου διέφυγε. Διότι, μην μου πεις πως δεν την θέλεις κι εσύ; :-)

    Άντε πάλι να δούμε ποιος ακούει τους Κοέν και τους Abravanel....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. >Επί του θέματος, όμως, της αμαυρώσεως του μνημείου, απέφευγες επιμελώς να σχολιάσεις<

    Συγγνώμη για το τσαπατσούλικο γράψιμο. Το σωστό "Το θέμα, όμως, της αμαυρώσεως του μνημείου, απέφυγες επιμελώς να σχολιάσεις".

    Δεν νομίζω ότι αλλάζει και πολλά, αλλά είπαμε να σεβόμαστε την γλώσσα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έγινε ότι έγινε. Η επέκταση ενός θέματος ευνοεί ποικίλους παράγοντες. Ή το αφήνεις και ξεθυμαίνει ή το σκαλίζεις και βρωμάει. Είναι σαν το σπυρί. Αν δεν τονίζαμε και ασχολούμασταν με πράξεις ανεγκέφαλων θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Όποιοι και να είναι οι συντελεστές του Ολοκαυτώματος και οι όποιοι το επεδίωξαν και θέλησαν να γίνει για να έχουν κέρδη. Σημαίνον γεγονός είναι οι απώλειες ανθρώπινων υπάρξεων, αναίτια. Αυτών η μνήμη αξίζει σεβασμό. Οι πολιτικοί θυσιάζουν πολλά στην επιδίωξη νίκης της παρτίδας που παίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεγονός είναι ότι ΚΑι από τα θύματα των στρατοπέδων συγκέντωσης, κάποιοι τραπεζίτες του ΔΝΤ αγόραζαν το χρυσάφι ΚΑΙ από τα σφραγίσματα των δοντιών σε τάκους χρυσού, για να έχουν στα υπόγεια των τραπεζών τους σε χρυσό αντίστυχο λογιστικό αντίκρισμα, από τα κέρδη τους στην παραγωγή των αερίων που τους εξώντωναν, πέρα από τις βόμβες και τα κανόνια.

    "The art of cloaking" 1989
    Gerard Aalders & Cees Wiebes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aθανασιάδη ή πρώην Δικαιόπολη (ένα όνομα, ρε παιδιά, μην χάσουμε και το μπούσουλα), δεν είναι το θέμα μας αυτό. Δεν συζητάμε καθόλου για το ΔΝΤ εδώ. Είσαι εντελώς εκτός θέματος.

    jean, για να γιατρευτεί το σπυρί/απόστημα, πρέπει ν' ανοίξει και να καθαρίσει το πύο. Καταλαβαίνω την άνοδο της λεγομένης "άκρας δεξιάς", λόγω λαθρομεταναστών ή/και φτώχιας, όχι όμως την αναβίωση του ναζισμού και των παρελκομένων του εν Ελλάδι. Τελεία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χθες βράδυ είχα αφήσει ένα σχόλιο εδώ, απάντηση στον ΚΝΑ (5:58 μ.μ.).

    Τέλος πάντων, άνευ σημασίας, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν αναρτήθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.