27/6/11

Διαβάστε και δείτε ποιόν άνθρωπο κακολογούσαν τα παπαγαλάκια και οι εφιάλτες που τον παρέδωσαν στους Τούρκους

Αμπντουλλάχ Οτζαλάν: Δεν πρόκειται να παραδοθούμε ακόμα και αν πεθάνουμε 5 εκατ. άνθρωποι
του Σάββα Καλεντερίδη
Ο φυλακισμένος Κούρδος ηγέτης, στη συνάντηση που είχε με τους δικηγόρους του, προχθές Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011, αναφερόμενος στην απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου να απαγορεύσει την αποφυλάκιση του εκλεγέντος ως ανεξάρτητου βουλευτή Χατίπ Ντίτσλε, και στην απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ανεξάρτητων βουλευτών να μην ορκιστούν και να απέχουν από τη βουλή, είπε ότι συμφωνεί με την απόφασή τους και ότι κατά την άποψή του η κυβέρνηση και το τουρκικό κράτος επιδιώκουν την πολιτική εκπόρνευση των Κούρδων, για να κάμψουν την πολιτική τους βούληση και να επιβάλλουν στη συνέχεια τα σχέδια που έχουν για το Κουρδιστάν και για τον κουρδικό λαό.

Επίσης, ο Οτζαλάν αναφέρθηκε και στο θέμα των συνομιλιών που είχε ο ίδιος με εκπροσώπους του  τουρκικού κράτους, καθώς και στα πρακτικά βήματα που θα πρέπει να γίνουν από την τουρκική πλευρά, για να προωθηθεί η πολιτική επίλυση του Κουρδικού.
Συγκεκριμένα ο Οτζαλάν είπε:


Πιο σημαντική η περίοδος που διερχόμαστε από εκείνη του 1920
“Αυτά που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα δεν σχετίζονται μόνο με τον Χατίπ Ντίτσλε, πρέπει να τα προσεγγίσουμε συνολικά. Με απασχόλησε πολύ αυτό το θέμα. Επίσης, μαθαίνω ότι θέλουν να ενημερωθούν τα άλλα κόμματα για τις συζητήσεις που κάνω με το κράτος. Οι συζητήσεις που γίνονται εδώ είναι σημαντικές. Έχουμε φθάσει σε κάποιο σημείο. Οι διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις έχουν ολοκληρωθεί. Δεν έχει μείνει πλέον κάποιο θέμα προς συζήτηση. Η επιτροπή που συζητούσε μαζί μου εκπροσωπούσε το κράτος. Από τούδε και στο εξής θα πρέπει να πάρει τις σχετικές αποφάσεις η κυβέρνηση. Γι’ αυτό είπα την προηγούμενη εβδομάδα, γι’ αυτό απηύθυνα έκκληση στη βουλή. Σε περίπτωση που κυβέρνηση και βουλή λάβουν ως βάση τη δημοκρατική λύση του Κουρδικού, θα περάσουμε επιτέλους σε μια φάση που θα πρέπει να γίνουν πρακτικά βήματα. Στις 15 Ιουνίου έκανα μια έκκληση. Μόλις συγκροτηθεί η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να ασχοληθεί άμεσα με το θέμα, αν και θα μπορούσε να ασχοληθεί με το θέμα και η παλιά κυβέρνηση, αφού το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στο κράτος, που έχει συνέχεια.

Ο ρόλος του επαναστάτη λαού
Είπα ότι η βουλή δεν θα πρέπει να διακόψει τις εργασίες της για να ασχοληθεί με το θέμα, που είναι επείγον. Πρέπει να το αντιληφθούν όλοι ότι διερχόμαστε μια ιστορική περίοδο. Το 1920 η ιδρυτική βουλή της Τουρκίας δεν έκανε θερινές διακοπές των εργασιών της. Η περίοδος που διερχόμαστε τώρα είναι ακόμα πιο σοβαρή από το 1920.
Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς αν δεν γίνουν πρακτικά βήματα τι θα γίνει. Λέω λοιπόν ότι αν δεν γίνουν πρακτικά βήματα στην κατεύθυνση της δημοκρατικής συνταγματικής λύσης του Κουρδικού Ζητήματος θα ξεσπάσει κρίση. Τότε θα αποδειχτεί ότι οι συζητήσεις που έγιναν εδώ μεταξύ εμού και της αντιπροσωπείας ήταν μια κοροϊδία. Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα γίνει άλλη μια συνάντηση εδώ με την αντιπροσωπία αυτή. Εάν δηλώσουν ότι δεν είναι σε θέση να κάνουν/γίνουν πρακτικά βήματα, από κει και μετά το λόγο έχει ο πόλεμος του επαναστάτη λαού μας.
Σε περίπτωση, όμως, που με διαβεβαιώσουν ότι πλέον θα περάσουμε στη φάση των πρακτικών βημάτων, ότι θα γίνουν πρακτικά βήματα και ότι θα αρχίσει η διαδικασία επίλυσης του Κουρδικού, τότε κι εγώ θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, θα παίξω κι εγώ το ρόλο που μου αναλογεί. Τότε θα αρχίσει να προχωρά και να διευρύνεται η δημοκρατική λύση του Κουρδικού.

Το κρίσιμο σταυροδρόμι: Δημοκρατική συνταγματική λύση και πόλεμος του επαναστάτη λαού μας
Για τους παραπάνω λόγους λέω ότι έχουμε μπροστά μας δυο δρόμους. Δημοκρατική συνταγματική λύση και πόλεμος του επαναστάτη λαού μας.
Στην πρώτη επιλογή τη δημοκρατική συνταγματική λύση υπάρχει το εξής: Θα γίνουν πρακτικά βήματα στην κατεύθυνση της δημοκρατικής συνταγματικής λύσης. Η κυβέρνηση καθορίζει αυτά που μπορεί να κάνει σε επίπεδο αρχών-στόχων και περνάει στη φάση της εφαρμογής τους. .
Στη δεύτερη επιλογή, σε περίπτωση που δεν υιοθετηθεί η επιλογή της δημοκρατικής συνταγματικής λύσης, αρχίζει ο πόλεμος του επαναστάτη κουρδικού λαού. Τότε το κράτος δεν θα συλλάβει 3.000 άτομα, όπως έκανε τώρα, θα πρέπει να συλλάβει 300 χιλιάδες άτομα και δεν θα χάσουν τη ζωή τους 50 χιλιάδες άτομα, όπως έγινε μέχρι τώρα, αλλά 500 χιλιάδες άτομα. Το KCK (πολιτική πτέρυγα του ΡΚΚ, σ.τ.μ.) δηλώνει ότι είναι έτοιμο για κάθε περίπτωση, ότι μπορεί να ηγηθεί ενός λαϊκού πολέμου, ότι μπορούν να ανακηρύξουν τη δημοκρατική αυτονομία. Η δημοκρατική λύση έχει οκτώ πυλώνες. Η δημοκρατική αυτονομία είναι μόνο ο ένας από αυτούς. Αν δεν υιοθετήσουν τη δημοκρατική λύση, τότε μαζί με τη δημοκρατική αυτονομία θα περάσουν στη φάση της εφαρμογής και οι άλλοι εφτά πυλώνες.

Αυτό που έγινε εναντίον του Χατίπ Ντίτσλε είναι απόπειρα πολιτικής εκπόρνευσης των Κούρδων
Αυτό που έγινε εναντίον του Χατίπ Ντίτσλε είναι μια μεγάλη πολιτική σκευωρία. Αυτό έγινε με τον Χατίπ, που εξελέγη λαμβάνοντας τις ψήφους 80 χιλιάδων ανθρώπων, δεν έγινε μόνον εναντίον του ιδίου, αλλά εναντίον ολόκληρου του λαού του Ντιγιαρμπακίρ. Το Ντιαρμπακίρ είναι συμβολικό. Γι’ αυτό λέω ότι έγινε εναντίον όλων των Κούρδων. Έγινε εναντίον όλων των Κούρδων. Αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι η απαξίωση της πολιτικής βούλησης των Κούρδων, για την ακρίβεια επιχειρούν την πολιτική εκπόρνευση των κατοίκων του Ντιγιαρμπακίρ. Η εκπόρνευση μια γυναίκας είναι στην ουσία η ακύρωση της βούλησής της, η παράδοσή της, για να μπορούν να της επιβάλουν στη συνέχεια τα πιο ατιμωτικά πράγματα. Έτσι γίνεται και με την υπόθεση του Χατίπ. Επιχειρούν την πολιτική εκπόρνευση των Κούρδων για να μπορέσουν στη συνέχεια να τους επιβάλλουν τις λύσεις που έχουν κατά νου.

Και να μπούμε οι μισοί κάτω από τη γη δεν πρόκειται να αποδεχτούμε κάτι τέτοιο
Με την προσβολή αυτή που γίνεται στο πρόσωπο του Χατίπ θέλουν να πετύχουν την εκπόρνευση του κουρδικού λαού. Όταν επιβάλεις την εκπόρνευση σε μια κοινωνία, σε ένα λαό, μετά μπορείς να του επιβάλλεις ό,τι θέλεις. Όμως εγώ το ξέρω, ο λαός του Ντιγιαρμπακίρ έχει αρχές, είναι ευαίσθητος και παραμένει εξαιρετικά πιστός σε θέματα τιμής και παράδοσης. Ξέρει να προστατεύει την τιμή του. και ο Χατίπ είναι αξιότιμος πολιτικός, δεν πρόκειται να αποδεχτεί αυτή την προσβολή που του γίνεται, ούτε ο λαός του Ντιγιαρμπακίρ πρόκειται να αποδεχτεί τέτοια ατίμωση. Ακόμα και στην περίπτωση που χρειαστεί να μπει το μισό Ντιγιαρμπακίρ κάτω από το χώμα, αυτή την πολιτική εκπόρνευση που επιχειρείται να του επιβληθεί, δεν πρόκειται να την αποδεχτεί. Ο κουρδικός λαός δεν πρόκειται να δεχτεί κάτι τέτοιο. Αυτό είναι μια σκοτεινή σκευωρία που σχεδιάστηκε μέσα στο ίδιο το ΑΚΡ. Το γνωρίζω. Ο στόχος τους είναι να κάμψουν την πολιτική βούληση των Κούρδων. Μέσα στο ΑΚΡ υπάρχουν Κούρδοι. Ο πρωθυπουργός τους επιβάλλει ό,τι θέλει σε σχέση με το Κουρδικό. Αυτό είναι δικαίωμά του. Αυτό θέλει να πετύχει και με τους υπόλοιπους Κούρδους. Όμως οι ελεύθεροι Κούρδοι, οι Κούρδοι που παραμένουμε πιστοί στον εθνικοαπελευθερωτικό μας αγώνα, δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την κάμψη της πολιτικής μας βούλησης που επιχειρείται μέσω αυτής της πολιτικής εκπόρνευσης. Ακόμα κι αν χρειαστεί να πεθάνουμε 5 εκατομμύρια Κούρδοι, δεν πρόκειται να παραδοθούμε μ’ αυτόν τον τρόπο.

Σέβομαι την απόφαση του BDP-Δημοκρατικού μπλοκ
Το BDP-Δημοκρατικού μπλοκ ανακοίνωσε την απόφασή του να μην πάει στη βουλή. Σέβομαι την απόφασή τους. Δεν υπάρχει λόγος να πάνε στη βουλή. Μπορούν να συνεχίσουν τον αγώνα τους παραμένοντας με το λαό που τους εξέλεξε. Η απόφασή τους είναι δίκαιη, έντιμη, δημοκρατική, νόμιμη. Αν πράγματι τους θέλουν στη βουλή, ας κάνουν πρακτικά βήματα προς την κατεύθυνση της δημοκρατικής συνταγματικής λύσης. Μπορούν να κοινοποιήσουν στην κυβέρνηση κάτω από ποιες αρχές και όρους θα μπορούσαν να επιστρέψουν στη βουλή. Λένε ότι αρκεί να δώσει το λόγο της η κυβέρνηση. Όχι, δεν αρκεί. Από τούδε και στο εξής ό,τι γίνεται, θα πρέπει να συνοδεύεται με πρακτικά βήματα.

Θα πρέπει άμεσα να σταματήσουν οι δίκες εναντίον του KCK
Γι’ αυτό λέω ότι δεν θα έφθανε μια δήλωση του πρωθυπουργού ή κάποιου υπευθύνου ότι θα γίνουν βήματα για την λύση. Θα πρέπει να εφαρμοστούν όσα συζητήσαμε με την επιτροπή που ήλθε τόσες φορές εδώ. Μια από τις πιο σημαντικές προτεραιότητες είναι να σταματήσουν άμεσα οι δίκες που γίνονται εναντίον μελών του KCK. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν θέλει και πολύ τη λύση. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει μετά, τι θα ακολουθήσει. Το κράτος μπορεί να κάνει κάτι από μόνο του; Ναι, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να κάνει και το κράτος. Θα γινόταν μια Επιτροπή Ανταλλαγής Απόψεων, επίσης μια Επιτροπή Τεκμηρίωσης των Εγκλημάτων. Περιμένω να γίνουν κάποια βήματα πριν τις 15 Ιουλίου, που θα γίνει η επόμενη συνάντηση με την επιτροπή. Και θα πράξω αναλόγως.

Αν δεν γίνουν πρακτικά βήματα, ο ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών μπορεί να μην πάει στη βουλή
Αν δεν αρχίσει να εφαρμόζεται σε πρακτικό επίπεδο η δημοκρατική λύση ο κοινοβουλευτική ομάδα του BDP-μπλοκ μπορεί να μην πάει στη βουλή. Όλοι μπορούν να πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες και να βρεθούν μέσα στο λαό που τους εξέλεξε. Να κάνουν τη δημοκρατική τους πολιτική μέσα στο λαό. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, να φροντίσουν για την αυτοάμυνα και την υπεράσπισή τους. Μπορούν να αρχίσουν να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα υπεράσπισης και αυτοάμυνας από τώρα, οι βουλευτές του BDP-μπλοκ, οι δήμαρχοι και τα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα μέλη των μαζικών οργανώσεων. Η κάθε γειτονιά θα πρέπει να οργανωθεί από τώρα. Το ίδιο και τα χωριά.

Απευθύνω έκκληση στον Ερντογάν: Σας έχουν στήσει παγίδα
Όπως προανέφερα, αν δεν αρχίσει να εφαρμόζεται πρακτικά η λύση, μπορεί να αρχίσει ο επαναστατικός πόλεμος του λαού. Οι αρχές του επαναστατικού πολέμου του λαού είναι γνωστές. Το KCK διατείνεται ότι μπορεί να ηγηθεί ενός τέτοιου πολέμου. Αν ξεσπάσει ένας τέτοιος πόλεμος, τότε θα δημιουργηθεί ένα χαοτικό περιβάλλον.
Το ΑΚΡ δεν βλέπει με καλό μάτι τη λύση. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους νόμους για να εξουδετερώσει πολιτικά τους Κούρδους. Αυτό είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Απευθύνω έκκληση προς τον πρωθυπουργό: Αξιότιμε κ. Ερντογάν, η κατάστασή σας σήμερα, μοιάζει με την κατάσταση του Σαντάμ Χουσεΐν όταν επιτέθηκε στο Κουβέιτ. Όπως οι ΗΠΑ ή για την ακρίβεια η Αγγλία έπεισαν τον Σαντάμ να επιτεθεί πρώτα εναντίον του Ιράν και μετά εναντίον του Κουβέιτ, έτσι τώρα και εσάς σας στρέφει εναντίον της Λιβύης και της Συρίας. Σας στρέφει εναντίον των Κούρδων. Και ο Σαντάμ τότε κινήθηκε και πολέμησε εναντίον των δικών του Κούρδων.  Και τώρα εσείς, έχοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ, πολεμάτε εναντίον των δικών σας Κούρδων. Αυτό στην πραγματικότητα είναι μια μεγάλη παγίδα. Μια παγίδα που στήθηκε και εναντίον σας. Πρέπει να το αντιληφθείτε. Σας έριξαν σε μια παγίδα, όπως έριξαν στην παγίδα και τον Σαντάμ. Σας απευθύνω δημόσια έκκληση. Αυτό είναι ταυτόχρονα μια ανοικτή επιστολή προς εσάς. Μην παίζετε το παιχνίδι τους, μην πέφτετε σ’ αυτήν την παγίδα, σταματήστε αυτά που κάνετε. Αρχίστε άμεσα τις διεργασίες για τη δημοκρατική συνταγματική λύση. Αυτός είναι ο μόνος σωστός δρόμος.

6 σχόλια:

  1. Ξεχνάει ο κ.Καλεντερίδης πως οι Κούρδοι είναι οι 'Τσέτες" που για αντάλλαγμα την Γή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τους έσφαζαν σαν τα ζώα το 1922 κι όχι μόνο.
    Ξεχνάει πως είναι μουσουλμάνοι και άρα εχθροί του Ελληνισμού. Ξεχνάει επίσης πως σήμερα είναι όργανα των Εβραίων, οι οποίοι και τους χρηματοδοτούν εδώ και δεκαετίες για να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή κατά τα συμφέροντά τους.
    Ξεχνάει πως δεν χρωστάμε σε κανέναν στην περιοχή, ούτε στους μεν ούτε στους δε... μας χρωστάνε και οι δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Διαβάστε και δείτε ποιόν άνθρωπο κακολογούσαν τα παπαγαλάκια και οι εφιάλτες που τον παρέδωσαν στους Τούρκους"

    Κι εσύ τι περίμενες ρε skal; Εδώ όλο αυτό το συνάφι δεν δίστασε να κακολογήσει τον Κολοκοτρώνη και τούς άλλους αγωνιστές τού '21, στον Οτζαλάν θα κόλωναν; Άσε που το αγωνιστικό παρελθόν του και η όλη πορεία του θα έδινε και το "κακό" παράδειγμα στους εδώ "ιθαγενείς"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Thisea ξανακοίτα καλά τον χάρτη της Τουρκίας και δες την απόσταση του Κουρδιστάν απο τα παράλια της Μικράς Ασίας.

    Οι τσέτες ήταν Τούρκοι εθελοντές που πολέμησαν κατά του ελληνικού στρατού στην περίοδο του μικρασιατικού πολέμου οργανωμένοι σε τάγματα ή συμμορίες και σε αυτά συμμετείχαν και Κούρδοι.

    Φυσικά δεν αναφέρεις την προστασία που πολλοί Κούρδοι προσέφεραν στον Μικρασιατικό Ελληνισμό,στον Ποντιακό Ελληνισμό γιατί ίσως αγνοείς την τότε σύνθεση του σημερινού Κουρδικού λαού.

    Υπάρχει δήλωση του Οτζαλάν που αναφέρει οι Τούρκοι έχασαν τον πολιτισμό τους (Ελληνες) έχασαν το κεφάλαιο τους (Αρμένιους) καιρός να χάσουν και τον στρατό τους (Κούρδους)

    Οι Κούρδοι ανήκουν στους ινδοευρωπαϊκούς λαούς ανέτρεξε λοιπόν στην Ιστορία τους σε ότι αφορά το θρήσκευμα τους.

    Αγνοείς τον ρόλο των Ιμάμηδων του τουρκικού κράτους και της Κοινότητας Γκουλέν στο Κουρδιστάν

    Φυσικά αγνοείς και το μίσος των Αράβων απέναντι στους Κούρδους.

    Σε ότι αφορά τον ρόλο του Ισραήλ και των ΗΠΑ πρόσφατα υπήρξε ανάρτηση σχετικά με το θέμα αυτό, ανέτρεξε και θα βρείς τις απαντήσεις.

    Μην βιάζεσαι λοιπόν να πείς εχθρούς έναν ΛΑΟ που αντιστέκεται στους γενοκτόνους σφαγείς των λαών της Ανατολίας

    Φυσικά και τους χρωστάμε γιά τον ρόλο μας στην παράδοση του Εθνικού Ηγέτη τους.Φυσικά κα ιτους χρωστάμε γιατί η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία μας ξέχασε το γενοκτόνο παρελθόν των Τουρκων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θησέα
    το θέμα με τους τσέτες είναι όπως τα λέει ο Ακρίτας.
    Για την "ταμπακέρα" έχεις να πεις τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σάββα αφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το να νομίζεις, ή να προσποιείσαι ότι νομίζεις, πως από το 1922 ως σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτα, είναι ή βαθειά ασχετοσύνη ή προσπάθεια για προβοκάτσια.

    Το να παίρνεις θέση απέναντι στο Κουρδικό αγώνα με βάση αυτό που έγινε πριν 90 χρόνια (για το οποίο ήδη σχολιάσανε άλλοι πως αλλιώς έγινε), είναι ή πολιτική ασχετοσύνη ή προβοκάτσια.
    -.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.