2/6/11

Ξιπάστηκαν οι πρακτοράντζες!


 Τους πείραξε η παρέμβαση του «Σπάρτακου» στο δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής για τα…αυτονόητα – Εμείς βεβαίως θα συνεχίσουμε να τους χτυπάμε αλύπητα, όπου τους βρίσκουμε, και να πολεμάμε τα σχέδια υπονόμευσης της εθνικής μας κυριαρχίας στη Θράκη που προωθούν συστηματικά εδώ και χρόνια όλα αυτά τα χυδαία όργανα της Άγκυρας…
     Δεν φαίνεται να…πολυάρεσε μάλλον στο εμετικό σκυλολόι των πρακτόρων και των λοιπών υπονομευτών που απαρτίζουν τις δύο τούρκικες φασιστο-αλυτρωτικές οργανώσεις, δηλαδή τον«Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD) και την «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ABTTF), η παρέμβαση του «Σπάρτακου» στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Κομοτηνής, τότε δηλαδή που ο επικεφαλής της παράταξης Ν.Δαπέργολαςέκανε μια απλή ερώτηση για το απολύτως αυτονόητο, κατά πόσον δηλαδή συνάδει η παρουσία του αντιδημάρχου Κομοτηνής Ριτβάν Μολλά Ισά στις αρχαιρεσίες του καθαρά αλυτρωτικού BTTDD. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι μετά από τόσα έτη θεσμικής αυτοδιοικητικής σιγής ιχθύος απέναντι στο απίστευτο ξεσάλωμά τους μέσα στην ελληνική Θράκη (αλλά και έξω από αυτήν), έχουν πια τόσο αποθρασσυνθεί, που δεν μπορούν να ανεχτούν ούτε το πλέον αυτονόητο. Λύσσαξαν λοιπόν τόσο πολύ μετά την παρέμβαση του «Σπάρτακου»,που άρχισαν να βγάζουν…αφρισμένες ανακοινώσεις, κάνοντας λόγο για ό,τι γελοιωδέστερον μπορεί να βάλει ο πλέον ευφάνταστος νους του ανθρώπου. 
Για απόπειρες πολιτικού λιντσαρίσματος του καημενούλη του αντιδημάρχου (που απλώς, βρε, το παιδί μια ιδιωτική επίσκεψη έκανε στον ξεσαλωμένο τουρκοσύλλογο), για ακραία και σκοτεινά στοιχεία που τορπιλίζουν την ειρήνη και την ειδυλλιακή ελληνοτουρκική φιλία, για τις οποίες αντίθετα μάχεται ο δημοκρατικός και φιλειρηνικός BTTDD (σ.σ. ε, εξ ου προφανώς και η συστηματική χρήση της σημαίας της Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης), για ανθρώπους που προσπαθούν να ερεθίσουν το εθνοσυναίσθημα του ελληνικού λαού κι έτσι να βρουν θέση μέσα στην κοινωνία (!!!), για κινήσεις που στρέφονται κατά της «τουρκικής μειονότητας της Θράκης», στα της οποίας κανείς δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει (!!!) και διάφορα άλλα στο ίδιο ύφος. Η αρχή έγινε με δελτίο τύπου του BTTDD, που την υπογράφει ο νέος πρόεδρος Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ, ενώ τρεις μέρες αργότερα υπήρξε ανακοίνωση και από την «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» και τον πρόεδρό της Χαλίτ Χαμπίπογλου (ναι, ναι, τον γνωστό αρχιπράκτορα, που το επάγγελμά του είναι να γυρνάει την Ευρώπη και να κατασυκοφαντεί διεθνώς τη χώρα μας για έλλειψη δημοκρατίας και καταπίεση της «τουρκικής μειονότητας» της  Θράκης, τον ίδιο αρχιπράκτορα που έφτασε στο σημείο να καταγγείλει σε έκθεσή του περί…ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την παρούσα ιστοσελίδα ως υπαίτια διαδικτυακών εγκλημάτων μίσους, επειδή έχει το θράσσος να μιλάει για την ύπαρξη Πομάκων και Ρομά κι έτσι να τορπιλίζει την ενότητα των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης»)!
     Στη συνέχεια, παραθέτουμε για την ιστορία τις δύο ανακοινώσεις των…ξιπασμένων (από το…απύθμενο θράσσος του «Σπάρτακου») αλυτρωτικών τουρκοφασιστομαζώξεων (σε μετάφραση του Μ.Κ. από το περιοδικό Αζινλίκτσα). Δε θα μπούμε, εννοείται, στον κόπο να ασχοληθούμε με την κριτική στις γελοίες αιτιάσεις τους. Στην παρούσα ιστοσελίδα σάς έχουμε τόσες φορές και τόσο τεκμηριωμένα στο παρελθόν παρουσιάσει και αναλύσει τον σκοτεινό, επικίνδυνο και υπονομευτικό για την εθνική μας ασφάλεια ρόλο τους, που το θεωρούμε μάταιη σπατάλη χρόνου – κάποιος που δεν τα θυμάται όλα, δεν έχει παρά να ανατρέξει στις παλαιότερες αναρτήσεις μας (εμείς αρκούμαστε απλώς εδώ στο να σας ξαναδείξουμε μία φωτογραφία από τις προπέρσινες αρχαιρεσίες του BTTDD στην Κωνσταντινούπολη, με επί σκηνής όλα τα γνωστά …δημοκρατικά σύμβολα – φωτογραφία Κεμάλ, σημαίες Τουρκίας και Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης – άλλη μία από εκδήλωση της ABTTF προ 3 μηνών στη Γερμανία με τα ίδια ακριβώς σύμβολα στο βάθος και τέλος μία ακόμη από κοινή εκδήλωση και των δύο πέρυσι στην Τουρκία με τη…θρακιώτικη σημαία πάλι σε κυρίαρχη θέση). Ένα μόνο σχόλιο έχουμε να κάνουμε απέναντι σε όλο αυτό το απερίγραπτο σκυλολόι που, ενώ συστηματικά βάζει εδώ και χρόνια δυναμίτες κάτω από την ελληνική Θράκη, δεν αντέχει πια ούτε την πλέον απλή και στοιχειώδη αντίδραση (για το θράσσος του βέβαια δεν φταίνε τόσο αυτοί – μιλάμε άλλωστε και για χυδαίους φασίστες, αλλά και για ανθρώπους απίστευτα χαμηλού πνευματικού επιπέδου – όσο οι ελληνόφωνοι θρακιώτες ψηφοτσομπάνηδες που με την εγκληματική τους βλακεία και τον γελοίο τους ραγιαδισμό το εξέθρεψαν και το άφησαν να γιγαντώσει – ε, πώς π.χ. να μην βγάζει τώρα ανακοινώσεις ο Χαμπίμπογλου, όταν επί χρόνια μπαινοβγαίνει ανενόχλητος στη Θράκη κι όχι μόνο δεν του έχει τραβήξει κανείς το αυτί γι’ αυτά που κάνει διεθνώς σε βάρος της χώρας μας, αλλά τον δέχονται κιόλας μερικές φορές δήμαρχοι κι άλλοι θεσμικοί παράγοντες της περιοχής μας ως συνδαιτημόνα τους;). Το σχόλιό μας είναι το εξής: επειδή ο στόχος τους δεν ήταν προφανώς να μας εκφοβίσουν (καθότι και οι ίδιοι ξέρουν βεβαίως πολύ καλά ότι δεν φοβόμαστε κι ούτε πρόκειται να φοβηθούμε), αλλά να μας διασκεδάσουν, τον πέτυχαν στο ακέραιο. Γελάσαμε πραγματικά μέχρι δακρύων και με τις κωμικές κατηγορίες τους και με την (λέμε τώρα) απόπειρα τεκμηρίωσής τους και με την απερινόητη βλακεία του πρωτόγονου εγκεφάλου τους. Στην ίδια ακριβώς κατάσταση (σ.σ. ακραίας ευφορίας) ήταν και ο Ν.Δαπέργολας– καθώς και άλλα μέλη του «Σπάρτακου» – αυτές τις μέρες. Σε ερώτηση πάντως γιατί δεν εκδόθηκε ανακοίνωση της παράταξης απέναντι σε όλα αυτά, η γεμάτη καγχασμό απάντηση ήταν πραγματικά αφοπλιστική: «Σωπάτε, ρε παιδιά, έχουμε σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε από το να ασχολούμαστε με τα φασιστόμουτρα! Άλλωστε ποιος τους διαβάζει και ποιος τους υπολογίζει! Σιγά να μην κάτσουμε τώρα να κάνουμε και διαφήμιση στις πρακτοράντζες και να τους δώσουμε κι αξία»!
    Απολαύστε πλέον απερίσπαστοι και δίχως κανένα άλλο δικό μας σχόλιο τα απολαυστικά μνημεία λόγου και πολιτικής σκέψης των δύο πρακτοροσυλλόγων:
     Η ανακοίνωση του BTTDD προς αυτούς που κατηγορούν τον Ριτβάν Μολλά Ισά
     Οι επεμβάσεις στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες της ΤΟΥΡΚΟ-ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ, με κανένα τρόπο δεν είναι αποδεκτές !
     Η προσπάθεια πολιτικού λιντσαρίσματος σε βάρος του αντιδημάρχου Κομοτηνής Ριτβάν Μολλά Ισά που μετείχε που μετείχε στην 52η συνέλευση του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Κωνσταντινούπολη, ταυτόχρονα έχει εκτραπεί και σε καμπάνια λασπολογίας σε βάρος του συλλόγου μας.
     Καταρχάς ο σύλλογος μας είναι ένας φορέας που έχει ιδρυθεί με βάση τους νόμους της Τουρκικής Δημοκρατίας. Με την ανοιχτή και διάφανη δομή του, ποτέ δεν προέβη σε δραστηριότητες πέραν των σκοπών και στόχων που αναφέρονται στο καταστατικό του. Είναι ολοφάνερο ότι αυτοί οι οποίοι αγνοώντας αυτές τις αλήθειες προβαίνουν σε κακόβουλα ψέματα για τον Σύλλογο μας, έχουν ως στόχο να εμποδίσουν την ελληνοτουρκική φιλία. Παρόμοιες κινήσεις εκλαμβάνονται από την πλευρά μας ως προσπάθειες διατάραξης της κοινωνικής γαλήνης και γκετοποίησης των ανθρώπων.
     Με αυτή την αντίληψη που της διαφεύγουν οι επισκέψεις των διορισμένων και εκλεγμένων και της Τουρκικής μειονότητας αλλά και της πλειονότητας σε αυτόν τον σύλλογο, είναι προφανές ότι επιχειρούνε να λιντσάρουν πολιτικά το μειονοτικό αυτό στέλεχος.
     Αποτελεί μια αλήθεια που δεν σηκώνει συζήτηση ότι είμαστε ένας σύλλογος που υποστηρίζει πως στο θέμα της επίλυσης των κοινωνικών θεμάτων, η συνεχής επαφή σε νόμιμο επίπεδο με ανθρώπους που έχουν καλόβουλες προσεγγίσεις θα επιφέρει και λύσεις στα θέματα των δύο χωρών. Βλέπουμε ότι ενώ εμείς κινούμαστε στα πλαίσια των στόχων της ίδρυσης μας , όταν θέτουμε σε νομικές βάσεις τις τρέχουσες εξελίξεις και τα προβλήματα και αναζητούμε λύσεις, αντιμετωπίζουμε μια νοοτροπία –μακράν των σύγχρονων και δημοκρατικών αξιών- που τις χαρακτηρίζει καταστροφικές επιχειρήσεις για τη χώρα. Η στοχοποίηση ενός μέλους της μειονότητας, το πολιτικό λιντσάρισμα και η αδιαφορία για τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες του, απλά επειδή μετείχε στην συγκέντρωση ενός νόμιμου συλλόγου που προέρχεται από την ίδια μειονότητα με αυτόν, πιστεύουμε πως είναι προϊόν μιας μακράν του πολιτισμού ακραίας νοοτροπίας. Είναι γνωστό από τις σκοτεινές σελίδες της ιστορίας πως αυτά τα κεφάλια προκαλούνε ζημία στην ίδια τους την κοινωνία και την χώρα.
     Από την άλλη ο σύλλογος μας είναι ένας φορέας που πιστεύει στην προτεραιότητα του νόμου, στις διεθνείς συνθήκες και υπερασπίζεται τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες.
     Δεν έχουμε καμμία αμφιβολία ότι αυτοί οι οποίοι επιτίθενται στον σύλλογο μας και στον κύριο Ριτβάν Μολλά Ισά, προσπαθούν αποκτήσουν την θέση τους μέσα στην κοινωνία εκμεταλλευόμενοι το εθνοσυναίσθημα του Ελληνικού λαού. Για χρόνια εκμεταλλευόμενοι τα εθνικά αισθήματα του Ελληνικού λαού, από την μια εφάρμοσαν πολιτικές στέρησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ελλήνων πολιτών της Τουρκικής Μειονότητας και από την άλλη εμπόδισαν την μειονότητα να συμβάλει στην οικονομική εξέλιξη της Ελλάδας, εμποδίζοντας έτσι την δημιουργία στην περιοχή ενός περιβάλλοντος γαλήνης και σταθερότητας.
     Αυτά τα κεφάλια που αποφεύγουν τις συνθήκες της συμμετοχικής δημοκρατίας, θεώρησαν υπερβολικό τα ίσα πολιτικά δικαιώματα για την μειονότητα, και εμπόδισαν την χρήση των καθορισμένων από συνθήκες δικαιωμάτων. Δεν δίστασαν μάλιστα για αυτήν την πολιτική και τις προσεγγίσεις να χρεώσουν και το Ελληνικό κράτος. Αυτά τα κεφάλια χρησιμοποίησαν τις οικονομικές δυνατότητες της Ελλάδας για να αποτρέψουν την εξέλιξη των ίδιων της των πολιτών της Τουρκικής μειονότητας. Πιστεύουμε πως ο Ελληνικός λαός ξέρει ότι αυτά τα έκαναν όχι για την ανάπτυξη της Ελλάδας αλλά περισσότερο για να συνεχιστεί η ίδια τους η εξουσία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού δεν συμφωνεί με αυτά τα κεφάλια και στο ίδιο ποσοστό τους κρατούνε σε απόσταση.
     Θέλημα και επιθυμία μας είναι η ανάπτυξη της ελληνοτουρκικής φιλίας καθώς και το να συνεχίσει η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης να ζει μέσα σε γαλήνη, ευημερία και ειρήνη, μέσα σε δημοκρατικό περιβάλλον και χρησιμοποιώντας τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες όπως και τα δικαιώματα που πηγάζουν από την συνθήκη της Λοζάνης.
     Πρέπει να είναι γνωστό ότι όπως εμείς και ο σύλλογος μας δεν θα χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε δυνατότητα που δεν απορρέει από διεθνείς συνθήκες, νόμους και από το δίκαιο, τόσο δεν θα διστάσουμε ποτέ σε περίπτωση ανάγκης της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και των μελών της, να χρησιμοποιήσουμε τα δικαιώματα που πηγάζουν από διεθνείς συνθήκες και νόμους. Με αυτή την ευκαιρία και με σεβασμό στην κοινή γνώμη ανακοινώνουμε πως πάντα θα είμαστε ενάντιοι σε προσπάθειες πέραν των στόχων του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων της Δυτικής Θράκης, καθώς και στα σκοτεινά σενάρια που σχηματίζουν κάποιοι στα πλαίσια της διαστρεβλωμένης και σκοτεινής ιδεολογίας τους και των στενόμυαλων απόψεων τους.
     Μπουρχανετίν Χαγκιουντέρ, Πρόεδρος
     Νετσμετίν Χουσείν, Γενικός Γραμματέας
     Απολαύστε τώρα και το δελτίο τύπου της “Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης”:
     Η πρωτοβουλία πολιτικού λιντσαρίσματος κατά του αντιδημάρχου Ριντβάν Μολλά Ισά
     Μεγαλώνει η στήριξη προς τον Ριντβάν Μολλά Ισά, αντιδήμαρχο του δήμου της Κομοτηνής, ο οποίος δέχτηκε φραστική επίθεση από τον πρόεδρο του συνδυασμού ¨Σπάρτακος¨ του δήμου Κομοτηνής, τον Δαπέργολα, επειδή στις 8 Μαΐου του 2011 συμμετείχε στην 52η Τακτική Γενική Συνέλευση του Γενικού Κέντρου του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης.
     Όπως αναφέρθηκε, τη συμμετοχή του Ριντβάν Μολλά Ισά στην 52η Γενική Τακτική Συνεδρίαση του Γενικού Κέντρου του ΣΑΤΔΘ, ο πρόεδρος του συνδυασμού ¨Σπάρτακος¨ Δαπέργολας, την έφερε ως θέμα ημερήσιας διάταξης στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής στις 12 Μαΐου 2011 και την επέκρινε λέγοντας: «Συμμετείχε σε μια εκδήλωση ενός ιδρύματος το οποίο κατηγορεί παγκόσμια την Ελλάδα και συνεργάζεται με τους Γκρίζους Λύκους». Ο αντιδήμαρχος Ριντβάν Μολλά Ισά δήλωσε ότι δεν συμμετείχε στην Γενική Συνέλευση του ΣΑΤΔΘ με την ιδιότητα του αντιδημάρχου αλλά ατομικά παίρνοντας άδεια από τον δήμαρχο πριν πάει εκεί.
     Γενικό Κέντρο του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης: Εκμεταλλεύονται τα εθνικά αισθήματα του ελληνικού λαού
     Η πρόεδρος του συνδυασμού ¨Πρώτο Βήμα στην Ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία απόφαση που να λέει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι υποχρεούνται προκαταβολικά να παίρνουν άδεια από το δημοτικό συμβούλιο για εκδηλώσεις που θα συμμετάσχουν. Είπε ότι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου δεν γίνονται για να επιλυθούν τα εθνικά προβλήματα αλλά για να λύσουν τα προβλήματα εκείνων που τους έδωσαν ψήφο. Επίσης, δήλωσε ότι το Γενικό Κέντρο του Συλλόγου Αλληλεγγύης, με δελτίο Τύπου που δημοσίευσε στις 20 Μαΐου 2011, ανέφερε ότι η πρωτοβουλία πολιτικού λιντσαρίσματος που ασκείται κατά του Ριντβάν Μολλά Ισά, ταυτόχρονα έχει μετατραπεί σε καμπάνια λασπολογίας του συλλόγου. Από το Γενικό Κέντρο του ΣΑΤΔΘ αναφέρθηκε ότι στόχος τέτοιου είδους προσεγγίσεων αρχικά είναι να παρεμποδίσουν την τουρκο-ελληνική φιλία και οι επιτιθέμενοι σήμερα στον Ριντβάν Μολλά Ισά, όπως στο παρελθόν, προσπαθούν και σήμερα να καταλάβουν θέση μέσα στην κοινωνία εκμεταλλευόμενοι τα εθνικά αισθήματα του ελληνικού λαού.
     Χαμπίπογλου: Η τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης δεν θα εξαπατηθεί
     Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ) Χαλίτ Χαμπίπογλου έκανε την εξής δήλωση: «Το να συζητείται σήμερα η συμμετοχή του αντιδημάρχου Ριντβάν Μολλά Ισά στην 52η Τακτική Συνέλευση του Γενικού Κέντρου του ΣΑΤΔΘ είναι αρκετά λυπηρό…. Ποιο είναι το κακό που θα μπορούσε να προκαλέσει η συμμετοχή του Ρινβάν Μολλά Ισά στην Γενική Συνέλευση του ΣΑΤΔΘ του εκπροσώπου των Τούρκων δυτικής Θράκης; Αυτή είναι μια σκέψη εκείνων που βλέπουν την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης ως μια απειλή για την εθνική ακεραιότητα της χώρας. ….Εμείς, ως ΕΟΤΔΘ, στηρίζουμε τον αντιδήμαρχο Ριντβάν Μολλά Ισά. Όλοι γνωρίζουμε τον κύριο στόχο της πρωτοβουλίας πολιτικού λιντσαρίσματος κατά του Ριντβάν Μολλά Ισά, ο οποίος προσπαθεί σε τοπικό επίπεδο για την επίλυση των προβλημάτων της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Όμως, η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης δεν θα υπηρετήσει τέτοιου είδους παιχνίδια.
     And they lived happily even after…
Πηγή: Προξενείο ΣΤΟΠ

2 σχόλια:

  1. Μάλλον και εκεί πάνω το έχουμε χάσει το παιχνίδι. Κοσσοβοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....και υπό τους ήχους της "ελληνοτουρκικής φιλίας" βεβαίως, βεβαίως.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.