27/6/11

«ΗΠΑ - Ισραήλ πίσω από τις θρησκευτικές συγκρούσεις» λέει ο αντιπρόεδρος της Αιγύπτου

Τις ΗΠΑ και το Ισραήλ κατηγόρησε αργά χθες βράδυ ο αντιπρόεδρος της αιγυπτιακής κυβέρνησης, Γαχία αλ-Γκάμαλ, ότι υποδαυλίζουν τις θρησκευτικές εντάσεις στην Αίγυπτο με στόχο την αποδυνάμωση της χώρας.

"Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονται πίσω από τη θρησκευτική εξέγερση στην Αίγυπτο γιατί συνειδητοποιούν ότι αυτό είναι το μόνο μέσο να διασπάσουν τη χώρα", τόνισε μιλώντας στην αιγυπτιακή τηλεόραση τις οποίες μετέδωσε το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ. "Το Ισραήλ επιδιώκει να το πράττει γιατί η Αίγυπτος είναι η σημαντικότερη δύναμη της περιοχής", πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως οι θρησκευτικές εντάσεις κλιμακώνονται εδώ και μήνες στην Αίγυπτο τροφοδοτούμενες είτε από την πολεμική γύρω από γυναίκες της Κοπτικής Εκκλησίας που θα ήθελαν να ασπαστούν το Ισλάμ αλλά φέρονται να κρατούνται φυλακισμένες σε μοναστήρια ή εκκλησίες, είτε από την ανέγερση εκκλησιών χωρίς άδεια. Στις 7 Μαΐου 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 200 τραυματίστηκαν στη συνοικία Ιμπάμπα του Καΐρου, όταν μουσουλμάνοι επιτέθηκαν σε δύο εκκλησίες δηλώνοντας ότι μια χριστιανή που ασπάστηκε στο Ισλάμ κρατείτο σε μια από αυτές.

Εκτιμάται πως η κοπτική κοινότητα αντιπροσωπεύει ποσοστό 6 με 10% του πληθυσμού και τον Μάιο η αιγυπτιακή κυβέρνηση επιχείρησε να την καθησυχάσει ανακοινώνοτας την προπαρασκευή νόμου για την άρση των περιορισμών στην ανέγερση εκκλησιών στη χώρα. Όμως, στο μεταξύ, τουλάχιστον τρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν το Σάββατο σε ταραχές μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών σε χωριό της περιοχής Σοχάγκ στην Άνω Αίγυπτο που προκλήθηκαν όταν κυκλοφόρησε φήμη για την ανέγερση μιας εκκλησίας χωρίς να έχει δοθεί άδεια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=288106

6 σχόλια:

  1. φυσικά ΗΠΑ-Ισραήλ φταίνε,ενώ οι μουσουλμάνοι της Αιγύπτου αρνάκια!δεν πειράζουν τρίχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά θα κάνει ο Ισλαμικός κόσμος να αναλάβει τις ευθύνες του για τις μεσαιωνικές-δολοφονικές αντιλήψεις που διαποτίζουν τις κοινωνίες τους. Ή το θύμα θα φταίει ή το Ισραήλ. Οι Θύτες ποτέ. Αντιθέτως κατηγορούν τους υπόλοιπους για Ισλαμοφοβία. Μπορούν να είναι επιθετικοί και να έχουν δικαιώματα, υποχρεώσεις ποτέ. Να δούμε που θα πάει η Αραβική Άνοιξη αν δεν υπάρξει ρεφορμισμός στο Ισλάμ. Ή καλύτερα να μην το δούμε γιατί σίγουρα θα είναι εφιαλτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμφωνώ μαζί στου Ελεωνόρα και να προσθέσω ότι οι πρώτες ενδείξεις για την Αραβική Άνοιξη είναι πολύ κακές για τους χριστιανούς της περιοχής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφγανιστάν: Σοκ από 8χρονο κορίτσι-καμικάζι ... ο ισλαμικός αγώνας τώρα δικαιώνεται !! Κατά τα άλλα, το Ισραήλ φταίει, οι ΗΠΑ, η Γαλλία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε τον μπαγάσα τον Χάντιγκτον, ούτε το φλυτζάνι να διάβαζε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελατε τωρα πως τολματε και παρεξηγητε τους μουσουλαμνους που ειναι τοσο ανεξιθρησκοι και καλα παιδια! κοιταξτε για παραδειγμα πως φερθηκαν σε εμας και σε ολους τους ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ στα Βαλκανια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.