27/6/11

ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΕΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με μεγάλη καρδιά εμφανίστηκαν οι απόγονοι των δοσίλογων αλβανοτσάμηδων. Το Σάββατο 25 Ιουνίου διοργάνωσαν στην αλβανική πλευρά της συνοριακής διάβασης του Μαυροματίου Θεσπρωτίας, διαδήλωση για την επέτειο της "67ης επετείου της γενοκτονίας" τους."Γενοκτονία" ονομάζουν την εγκατάλειψη των τσιφλικιών τους και την εσπευσμένη φυγή τους από την Ελλάδα, για να γλιτώσουν τα δικαστήρια δοσίλογων μετά τη σωρεία εγκλημάτων κατά του Ηπειρωτικού πληθυσμού, τη διευρυμένη συνεργασία τους με τις αρχές κατοχής και την απόπειρα βίαιης απόσχισης του νομού Θεσπρωτίας.
Ο "Σωτήρας" των σύγχρονων αλβανοτσάμηδων, και βουλευτής του κόμματός τους PDIU Σπετίμ Ιντρίζι (Shpëtim Idrizi), σε ένα ρεσιτάλ αλβανοτσάμικου χιούμορ, έκανε την εξής δήλωση: "Προτείνουμε να επαναγοράσουμε τις περιουσίες μας, να βοηθήσουμε και τη γείτονά μας που πλήττεται από μια οικονομική κρίση"! Ο Σπετίμ Ιντρίζι, είναι αυτός που κήρυξε σε ομιλία του στις 14 Μαρτίου στο Φίερι, τον πρόξενο Κορυτσάς Οικονόμου, ως "ανεπιθύμητο πρόσωπο". Σε αυτή την ομιλία ο Ιντρίζι αιτιολόγησε τη δημιουργία της Αλβανίας ως προϊόν θεϊκής παρέμβασης.

Αφού ο κ. Ιντρίζι βοήθησε την μητέρα Τουρκία με το επιχείρημα ότι η Ελλάδα έχει υψώσει ένα νέο "τείχος του Βερολίνου", σειρά είχε ο έτερος βουλευτής του αλβανοτσάμικου κόμματος. Ο συμπρωταγωνιστής του αλβανοτσάμικου μπουλουκιού Ντασαμίρ Ταχίρι (Dashamir Tahiri), απευθυνόμενος στους νέους που κρατούσαν μια μεγάλη αλβανική σημαία, είπε με μεγάλη όρεξη: "Η σημαία αυτή δεν έχει τη θέση της εδώ, αλλά στην Πρέβεζα". Να σημειωθεί ότι ο κ. Ταχίρι διάβηκε τα ελληνοαλβανικά σύνορα και έκανε μια βόλτα στην "Τσαμουριά".

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περίπου 2.500 Αλβανοί από την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια. Μεταξύ τους ήταν και το στέλεχος του αλβανικού υπουργείου εξωτερικών "πρίγκιπας" Λέκα Ζώγου ο Β΄ (princi Leka), ο πρόεδρος του φιλοβασιλικού κόμματος "Λεγκαλιτέτι" και μέλος της κυβέρνησης Μπερίσα, Εκρέμ Σπαχία (Ekrem Spahia) και ο εκπρόσωπος των αλβανοκοσοβάρων.
Υπενθυμίζουμε ότι οι αλβανοτσάμηδες δεν συμπεριλήφθηκαν τελικά στην ανταλλαγή πληθυσμών μετά το 1922, παρά το ότι δήλωναν "Τούρκοι", μετά από προσωπική παρέμβαση του δικτάτορα Παγκάλου.

Κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940, αλβανοτσάμηδες συνεργάστηκαν ένοπλα με τον ιταλικό στρατό, ακόμα και πριν την επίθεσή του εναντίον της Ελλάδας. Στα χρόνια που ακολούθησαν συγκρότησαν ένοπλες συμμορίες με σκοπό την τρομοκράτηση του ντόπιου πληθυσμού και τελικό στόχο την εκδίωξή του και την κήρυξη της «ανεξαρτησίας» της Τσαμουριάς.

Μετά το 1943 συνέχισαν την εγκληματική τους δράση υπό την καθοδήγηση των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής. Κατά το 1944, όταν οπισθοχωρούσαν τα γερμανικά στρατεύματα, δεν κατέθεσαν τα όπλα, ούτε ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις των ανταρτών και των απεσταλμένων των συμμάχων. Συνέχισαν την εχθρική τους δράση και στο τέλος διέφυγαν οικογενειακώς στην Αλβανία.

Στα μυστικά αρχεία της Αλβανίας έχει καταγραφεί ο αριθμός των 29.000 αλβανοτσάμηδων που διήλθαν των κρατικών συνόρων. Ο ίδιος ο Ενβερ Χότζα δεν τους είδε ποτέ με καλό μάτι. Δεν επέτρεψε να συνεχίσουν τον "αγώνα" τους, ούτε και να τους χρησιμοποιήσουν ομοϊδεάτες του και τους διασκόρπισε
http://www.nenanews.eu

6 σχόλια:

  1. Φαινεται θελουν οπωσδηποτε να περασουν απο την δικη και να καταδικαστουν σε απαγχονισμο ομου μετα του ουρανιου τοξου,και των τουρκων της θρακης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανεξαρτητοποίηση Βορείου Ηπείρου, αποζημείωση για την καταπίεση του Ελληνισμού, και ύστερα συζητάμε για το αν θα αγοράσετε οικόπεδα. Απλά τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. άντε τώρα μην κλωνοποιήσω τον Ζέρβα στο εργαστήριο και τρέχετε να σωθείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μas η επίθεση Ζέρβα κατά Τσάμηδων έγινε κατόπιν Αγγλικής εντολής και υπόδειξης.\

    Φυσικά και ο Ζέρβας ήταν άνθρωπος των Αγγλων και φυσικά είχε το ίδιο τέλος με αυτό των προγενέστερων και μετέπειτα ανθρώπων τους (οι οποίοι εκτελούσαν πιστά τις εντολές τους.)

    Να μην ξεχνιέται ο ρόλος των σωτήρων και στην εμφύλια διαμάχη ΕΛΑΣ-ΕΔΕΣ.

    Η Συνεργασία Αγγλων-Ζέρβα-Γερμανών έχει θεμελιωθεί ιστορικά.

    Η Στρατολόγηση των Τσάμηδων απο την πλευρά ΕΛΑΣ έγινε τον Δεκέμβριο του 1944 όταν πλέον είχε ξεσπάσει ο εμφύλιος ΕΛΑΣ/ΕΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακρίτα ό,τι θες λες!ό,τι θες και μάλιστα κάθεσε και επιχειρηματολογείς υπέρ των ναζιστών Τσάμηδων μόνο και μόνο για να υπερασπίσεις την ιδεοληψία σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με μια μικρή διαφορά ότι λέγω το στηρίζω σε επιχειρήματα και σε πηγές

    Δεν υποστηρίζω και δεν στηρίζω τίποτα με βάσει ιδεοληψίες.

    Πολύ εύκολα μπορώ να μιλήσω για τα λάθη και τα εγκλήματα της Αριστεράς εις βάρος της Ελλάδας

    Αλλωστε πολλές φορές έχω γράψει για τον ύποπτο ρόλο του Ζαχαριάδη λ.χ.

    Πειράζει δεν πειράζει τα πράγματα για τον Ζέρβα έχουν ως τα λέγω για αυτό και οι Αγγλοι τον εξαφάνισαν μετά το πέρας της αποστολής του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.