2/6/11

Ρωσίδες νεκρές από αλκοόλ στην Τουρκία

Του ανταποκριτή μας στη Μόσχα Αχιλλέα Πατσουκα
Βαρύτατο είναι το πλήγμα για τον τουρκικό τουρισμό ύστερα από την αποκάλυψη πως τρεις Ρωσίδες ξεναγοί πέθαναν από δηλητηρίαση που προήλθε από κατανάλωση κακής ποιότητας αλκοόλ στη διάρκεια κρουαζιέρας με γιοτ στο τουριστικό θέρετρο Μποντρούμ στο Αιγαίο.

Οι δύο γυναίκες, 20 και 28 ετών, έδωσαν σκληρό αγώνα σε νοσοκομεία της Αττάλειας για να κρατηθούν στη ζωή, ωστόσο η μάχη με τον θάνατο ήταν άνιση. Το τρίτο θύμα, η Μαρίνα Σεβελιόβα, 22 ετών, παρόλο που επέστρεψε τη Δευτέρα στη Μόσχα, προκειμένου να νοσηλευθεί, εν τούτοις δεν άντεξε και κατέληξε. Μέχρι αργά χθες το βράδυ ακόμα πέντε Ρώσοι ξεναγοί εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττάλειας, με μερικούς εξ αυτών να βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Με δηλώσεις τους από την Αττάλεια, Ρώσοι διπλωμάτες επιβεβαίωσαν πως από κοινού η ρωσική τουριστική υπηρεσία Ροστουρίσμ και η τουρκική κυβέρνηση θα πληρώσουν τα νοσήλια, τα εισιτήρια, τη διαμονή των νοσηλευομένων, των συγγενών τους καθώς και όλα τα έξοδα των συγγενών των θυμάτων.

H υπόθεση αυτή αναμένεται να επιφέρει βαρύ πλήγμα στον αριθμό των αφίξεων Ρώσων τουριστών, που παρουσιάζει μεγάλη αύξηση εξαιτίας των αναταραχών στην Αίγυπτο και στην Τυνησία, αλλά και λόγω της πρόσφατης κατάργησης των αδειών θεωρήσεων (βίζες) για τους Ρώσους τουρίστες.
Υπολογίζεται πως ο αριθμός των τουριστών από τη Ρωσία με προορισμό την Τουρκία το έτος που διανύουμε θα φτάσει τα 4 εκατομμύρια.http://news.kathimerini.gr/

6 σχόλια:

  1. Και όμως 3000.000 Ρώσων τουριστών επισκέπτεται ετησίως τα τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας,=2 ΔΙΣ ευρώ τουλάχιστων κάθε χρόνο στα ταμεία της Τουρκίας.Και αυτό γιατί δεν προσπαθούν οι Τούρκοι να σε γδάρουν, όπως στην Ελλάδα.Χαμηλές τιμές, καλή εξυπηρέτηση. Στην Ελλάδα ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

    Ούτε μια διαφήμιση που να διαφημίζει την Ελλάδα ως Τουριστικό προορίσμό στην Ρωσική τηλεόραση.Ούτε μια προσπάθεια να παρακαμφθεί η έκδωση βίζας (ή να εκδίδονται πολυετείς βίζες ) για τους Ρωσους. Αντίθετα προσπαθούν οι τουρκολάγνοι γραικύλοι να καταργήσουν την βίζα για τους Τούρκους!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >Ούτε μια διαφήμιση που να διαφημίζει την Ελλάδα ως Τουριστικό προορίσμό στην Ρωσική τηλεόραση<

    Παρακολουθείς ρωσική τηλεόραση; Αν ναι, ποια κανάλια; Πώς ξέρεις ότι δεν γίνεται διαφήμιση; Πόσι Ρώσοι τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα τον χρόνο και τι ποσοστό αντιπροσωπεύουν επί του συνόλου των τουριστών;

    http://www.discovergreece.ru/home

    Καλύτερος διαδικτυακός κόμβος του 2010 κατά τη γνώμη χιλιάδων Ρώσων τουριστών είναι ο δικτυακός τόπος για την Ελλάδα, το Greek.ru!

    Το εθνικό ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ: Ρωσία - Ελλάδα σε μοναδικό διαδικτυακό κόμβο που ... μιλά ελληνικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταργείστε την βίζα και την γραφειοκρατία για να έρθουν στην Ελλάδα τα 4εκ Ρώσοι τουρίστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Αντίθετα προσπαθούν οι τουρκολάγνοι γραικύλοι να καταργήσουν την βίζα για τους Τούρκους!!!!!!!"

    Να καταργηθεί η βίζα για να αυξηθεί ο τουρισμός, και έτσι θα θυμηθούν και πολλοί "Τούρκοι" την Ελληνική-Ρωμαίικη καταγωγή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nativist-Παρακολουθείς ρωσική τηλεόραση;

    ¨Οχι μόνο εβραϊκά βλέπω.Το Israel today

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.