30/6/11

Τι να πούμε, τι....

της Ελίνας Γαληνού
Παρ΄όλο το πολυτάραχο κλίμα των τελευταίων ημερών, η κυβέρνηση ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο. Οι βουλευτές-αντάρτες, λύγισαν και άφησαν κάτω τα όπλα, προ της απειλής "Η ψηφίζετε ή χρεωκοπούμε". Αλήθεια, τι χρειαζόταν τότε τόσος θόρυβο και τόσες πολύωρες συζητήσεις που έδειχναν ότι οι εκπρόσωποι του λαού αγωνίζονται για τα δίκια της πατρίδας; Προς τι ο ανασχηματισμός προκειμένου να έρθει νέος υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ως καλός Συνταγματολόγος, ανέβαζε τις προσδοκίες περιφρούρησης των στοιχειωδών συνταγματικών μας δικαιωμάτων; Απλούστατα, επαναλήφθηκαν τα ίδια εκβιαστικά διλήμματα σε βελούδινο περιτύλιγμα.
"Μα το θέλουν οι Βρυξέλλες, μα δεν γίνεται να πάμε στις 3/7 στο Eurogroup χωρίς αυτό, δεν θα μας δώσουν την 5η δόση..." Τα ακούσαμε αυτά πολλές φορές και αναρωτηθήκαμε, πόσες αλήθεια μέρες έχουν περάσει από τις 15/6 όπου ο πρωθυπουργός του ζήτησε βοήθεια και κείνος αναφώνησε σε πρώτη φάση "Μ΄αυτήν την ατζέντα; Ξέχασέ το...". Ούτε δυό εβδομάδες δεν πέρασαν και ιδού η Ολική Επαναφορά σε βερσιόν Ελληνικού Κοινοβουλίου...Ο νύν υπουργός Οικονομίας και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μετετράπη σε ένα τέλειο υπόδειγμα πειθαρχίας προς τις (αδιαπραγμάτευτες) απαιτήσεις των ξένων... ξεπερνώντας τον προηγούμενο.
Εξω, ο κόσμος ουρλιάζει για τα χαμένα του δίκαια, για το ξεπούλημα της χώρας που τόσα χρόνια υπηρέτησε και υπερασπίστηκε, για το μέλλον που του στερούν βίαια και μέσα, οι πολιτικοί μας ταγοί, παίζουν χοντροκομμένα την "Οπερα Μπούφα" της ελληνικής δημοκρατίας. Πώς θα μπορούσαμε λοιπόν να πιστέψουμε κάποιον απ΄αυτούς που μέχρι την τελευταία στιγμή μας κορόιδευαν τόσο απροκάλυπτα; Τα γεγονότα άλλωστε, μιλάνε μόνα τους. Οι μέχρι χτές "ηρωικοί" αντάρτες κατά της πολιτικής του Μνημονίου, σήμερα έσπευσαν σαν τα πιό πειθήνια προβατάκια να πούνε το ΝΑΙ! Αλίμονο, είναι γλυκιά η καραμέλα της εξουσίας κι΄ας έχει τοξική ουσία. Αλλά σίγουρα είναι γλυκό και το παζάρι της ψήφου των βουλευτών μια που σε τέτοιες κρίσιμες ώρες, η ταρίφα μπορεί να ανέβει πολύ...Διό δεν είναι να εκπλήσσεται κανείς για την συσπείρωση και τον κατευνασμό των αντιδραστικών. Τα καλύτερα δώρα άλλωστε, έρχονται στην κόψη του ξυραφιού και αυτές τις ημέρες, πολλοί θα χόρεψαν πάνω της "υπέρ Μνημονιακής πίστεως και πατρίδος".
Τώρα που όλα έγιναν όπως ήθελαν οι υπέρτατες εξουσίες και το νερό μπήκε το αυλάκι, ο υπουργός Οικονομικών θυμήθηκε ότι κάπου υπάρχει και ένας λαός που του οφείλει ίσως μια εξήγηση σαν κάθε καλός πολιτικός που παίζει τον ρόλο του "δημοκρατικά". Γι΄αυτό προσκαλεί τους αγανακτισμένους σε διάλογο κατόπιν εορτής φυσικά, γιατί μέχρι την ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου, είδαμε... πόσο μετρούσε η γνώμη τους. Πώς άραγε θα μπορούσε να κρυφτεί η αλήθεια; Ακολούθησε ή όχι τη ρότα μιας κυβέρνησης, η οποία νομιμοποίησε τον εκβιασμό προς τον λαό εμφανίζοντάς τον σαν το πιό αποτελεσματικό μέσο; Τώρα που ξεμπέρδεψε από τα δύσκολα όμως, σκέφτηκε να προσεγγίσει εκ του ασφαλούς τις λαικές μάζες με κουβεντούλα; Τι να πούμε τι, κ. υπουργέ; Από εμπαιγμούς και παραμύθια, έχουμε αηδιάσει υπέρ το δέον. Δυστυχώς ο μανδύας εκδημοκρατισμού της σοσιαλιστικής βαρβαρότητας, είναι πολύ κακοραμμένος και ευτελής....

3 σχόλια:

  1. Ελίνα

    Είμαστε αντιμέτωποι με ένα εξαιρετικά επικίνδυνο ΚΑΘΕΣΤΩΣ,όσο πιο σύντομα το αναγνωρίσουμε ως τέτοιο τόσο το καλύτερο.

    Έχουμε χρέος να πάψουμε να ονειροπολούμε και να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους,δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν το κάναμε,ίσως γιατί υπήρχε μια ελπίδα ότι μπορεί και να λειτουργήσουν οι Θεσμοί,ίσως γιατί ο λαός βρίσκεται σε κατάσταση σόκ,ακόμη περισότερο ότι ο Ελληνικός λαός είναι τρομοκρατημένος μετά απο όλες αυτές τις ψυχολογικές επιχειρήσεις που έχει δεχτεί.

    Όποιος και αν είναι ο λόγος,θα πρέπει να συνέλθουμε επιτέλους,λεηλατούν την Ελλάδα και βιάζουν με διάφορους τρόπους όλους τους Έλληνες,μια χούφτα αλήτες με γραβάτες,πρέπει να αντιδράσουμε άμμεσα.

    Όπως έχω ξαναγράψει,θεωρώ ότι το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος έχει ενεργοποιηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελίνα: "Απλούστατα, επαναλήφθηκαν τα ίδια εκβιαστικά διλήμματα σε βελούδινο περιτύλιγμα..."

    Χρήστος Χατζησαββίδης: "ο Ελληνικός λαός είναι τρομοκρατημένος μετά απο όλες αυτές τις ψυχολογικές επιχειρήσεις που έχει δεχτεί..."

    Συμφωνώ, είναι ακριβώς η ίδια συνταγή που εφαρμόστηκε και για την ψήφιση τού Μνημονίου Ι. Με μιά σημαντική (ποιοτική) διαφορά όμως: Αυτή τη φορά το πράγμα λειτούργησε μόνο σε επίπεδο πολιτικού προσωπικού (εγώ το λέω και υπηρετικό). Ενώ το Μνημόνιο Ι πέρασε αέρας, χωρίς καμμία λαϊκή αντίδραση, και όλοι έβριζαν σαν ανεύθυνους τον Σαμαρά και την Αριστερά που δεν το ψήφισαν, αυτό εδώ πέρασε με την ψυχή στο στόμα, με την πλατεία να βράζει και να βρίζει αυτούς που το ψήφισαν, και βέβαια με τόνους χημικών...

    Ελίνα: "Τα καλύτερα δώρα άλλωστε, έρχονται στην κόψη του ξυραφιού και αυτές τις ημέρες, πολλοί θα χόρεψαν πάνω της "υπέρ Μνημονιακής πίστεως και πατρίδος.""

    Είναι καλό που έγινε έτσι Ελίνα. Γιατί τώρα πια έχει μπει στο κατάμαυρο κάδρο "το όλον" ΠΑΣΟΚ (πρώην "πατριωτικό", εκσυγχρονιστικό, Παπανδρεϊκό, αριστεροπρωτοβουλιακό, βαθύ, ρηχό, κηπουρικό, κλπ). Όπως ξέρεις, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα αλλά καριέρα και opportunity village. Που ανδρώθηκε και τράφηκε με τα κοινοτικά πακέτα και τον υπέρμετρο δανεισμό, με την ίδια τη μπίζνα τού χρέους. Ένα πολιτικό υβρίδιο, χωρίς αρχές και πραγματική ιδεολογία, που μιά ζωή υπέκλεπτε από τις παρακαταθήκες τών αυθεντικών πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα (Δεξιά και Αριστερά). Γι αυτό μπορούσε και μεταλλασσόταν συνέχεια, πότε δεξιά, πότε αριστερά, ξεπουλώντας με χαρακτηριστική ευκολία κάθε φορά τα προηγούμενα συνθήματά του (ακριβώς γιατί δεν ήταν δικά του, αλλά κλεμμένα). Το έχει περιγράψει τραγουδιστά ο Μπάσης:

    "Λίγο αριστερά, λίγο δεξιά, θα τη βρω την ευθεία τελικά
    Λίγο μαγικά, λίγο μάγκικα, θα τα βγάλω πέρα μια χαρά
    Λίγο αληθινά, λίγο ψεύτικα
    θ’ αποκτήσω κι άλλα υλικά

    Αυτό το λίγο, λίγο, λίγο, λίγο
    είναι σου λέω μεγάλη πονηριά
    Θέλω να φύγω, το λίγο είναι ναυάγιο στη στεριά
    πνίγομαι, πνίγω, στο λίγο σε μια γουλιά
    "

    Ναι, αλλά τώρα τέρμα τα δίφραγκα και δεν υπάρχει και διάδοχος για να σώσει την υστεροφημία, μιάς και μπήκαν όλοι στο κάδρο (βουτιά ρίξανε για την ακρίβεια)...

    Χρήστος Χατζησαββίδης: "Όπως έχω ξαναγράψει,θεωρώ ότι το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος έχει ενεργοποιηθεί."

    Έτσι ακριβώς. Και μάλιστα είναι χαρακτηριστικό (και πολύ συμβολικό) ότι αυτό έγινε στις πλατείες τής χώρας και κατ' εξοχήν στην ομώνυμη πλατεία Συντάγματος. Τυχαίο; Δε νομίζω. (έπρεπε να ήσουν από μιά μεριά εχτές να έβλεπες το αγριεμένο μάτι τού κόσμου). Η συνέχεια επί τής οθόνης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναί, το μόνο από τα παλιά συνθήματα που είχε ξεχάσει να αλλάξει, ήταν ο ΗΛΙΟΣ. Τώρα του κατάσχεται όμως από την κόρη του πνευματικού του δημιουργού.
    Γουστάρω! Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.