27/6/11

Ενταση ανάμεσα σε Χεζμπολάχ και Ισραήλ


Η Μέση Ανατολή φλέγεται. Οι πιέσεις αυξάνονται, τουλάχιστον σε διπλωματικό πεδίο, για να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους ώστε να αποφευχθεί μια μονομερής κίνηση των δεύτερων να μεταφέρουν τη σύσταση του κράτους τους στον ΟΗΕ το φθινόπωρο. Μάλιστα, Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε ότι ενδέχεται η παλαιστινιακή πλευρά να παραιτηθεί από το αίτημα περί ολοκληρωτικού παγώματος επέκτασης των εποικισμών, αν οι Ισραηλινοί αποδεχτούν το σχέδιο που πρότεινε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Ισραηλινός στρατιώτης Γκιλάτ Σαλίτ συμπλήρωσε την Παρασκευή πέντε χρόνια ως όμηρος των Παλαιστινίων. Κανείς, ωστόσο, δε βλέπει φως στο τούνελ της ομηρίας του, ειδικά από τη στιγμή που οι Παλαιστίνιοι αξιώνουν κι αυτοί την απελευθέρωση κάποιων από τους 5.500 ανθρώπους τους οποίους το ισραηλινό κράτος κρατά στις φυλακές του.

Εχοντας ως δεδομένη την τεταμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στη Συρία, πολλοί αναλυτές άρχισαν να βλέπουν ως πιθανό ένα σενάριο το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει ένοπλη σύρραξη ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ. Η σιιτική οργάνωση -η οποία δρα στο Λίβανο κι έχει την υποστήριξη της Συρίας και του Ιράν- σύμφωνα με τους ειδικούς έχει ενισχυθεί στρατιωτικά από τον τελευταίο πόλεμο του 2006. Θα μπορούσε, έχοντας ως βασικό σκεπτικό το καλό της Δαμασκού, να προκαλέσει ένα θερμό επεισόδιο με το Ισραήλ, ώστε να αποσυμφορήσει κάπως την ένταση από το κράτος του Μπασάρ αλ Ασαντ και την εκεί εξέγερση, όπου ο στρατός προσπαθεί να καταπνίξει τη λαϊκή αντίδραση κι ο πρόεδρος να πείσει ότι προβαίνει σε κάποιες πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Επίσης, θα προκαλέσει ένα επεισόδιο για να μην επιτρέψει στη Δύση να πετύχει τους στόχους της: δηλαδή να εκμεταλλευτεί τη λαϊκή εξέγερση για να ανατρέψει τον Ασαντ.

Ενας Λιβανέζος αξιωματούχος δήλωσε στο Ρόιτερς ότι «η Χεζμπολάχ δε θα επέμβει ποτέ στη Συρία, καθώς πρόκειται για εσωτερικό θέμα το οποίο θα το λύσει ο Ασαντ. Αν όμως δει τη Δύση να επιχειρεί να τον ανατρέψει, δε θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια». Θα είναι η μάχη επιβίωσής της κι έτσι θα ανταποδώσει την υποστήριξη που η Συρία της προσφέρει εδώ και 30 χρόνια. Επίσης, η Χεζμπολάχ εκτιμά ότι η Δύση εργάζεται για να αναδιαρθρώσει τη Μέση Ανατολή και να αντικαταστήσει τον Ασαντ με έναν πιο φιλικό προς το Ισραήλ ηγέτη.

Οι περισσότεροι αναλυτές, όπως ο Λιβανέζος Ουσαμά Σαφά, εκτιμούν ότι δε θα ξεσπάσει γενικευμένος πόλεμος Συρίας, Ιράν, Λίβανου εναντίον του Ισραήλ. Υποστηρίζουν πως ολόκληρη η περιοχή διάγει περίοδο αλλαγών, χωρίς ωστόσο κανείς να δύναται να προσδιορίσει την έκβασή τους.
http://www.agelioforos.gr

21 σχόλια:

  1. Ας μας πει πρωτα και ΕΠΙΣΗΜΑ η Mossad αν συμμετειχε στην προετοιμασια για την δολοφονια του πρωην πρωθυπουργου Κωστα Καραμανλη.
    Και μετα θα μπορουσαμε να συνεχισωμε με το Ισραηλ ακομα και στρατιωτικη συμμαχια εαν και εφ οσον δεν υπηρξε συμμετοχη του Ισραηλ στην ολη αυτη διαδικασια.
    και μεχρι τοτε με την διαδικασια του ΑΚΡΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ να διαταχθει απο τον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Α Μ Ε Σ Η προκαταρκτικη εξεταση για το σοβαροτατο αυτο θεμα που δεν εχει καμμια σχεση με ληστεια καποιας γριας η κανενος περιπτερου.Προκειται για αντεθνικη σοβαροτατη πραξη απο αυτες που αλλαζουν την πορεια ενος Εθνους και απο τα γεγονοτα που μελετα μετα και μετα γραφει η Ιστορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στεργκ
    εύχομαι να διαβάσουν το σχόλιό σου εκείνοι που σε κατηγορούσαν και σε χαρακτήριζαν με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς όταν το ιστολόγιο ήταν ανοικτό σε όλα τα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοιτα φιλε Σαββα.Επειδη με γνωριζεις πιστευω λιγο περισσοτερο απο αλλους θα ξερεις οτι πανω απο την Πατριδα δεν μπαινει τιποτα,ουτε και οικογενεια.Λογω πολλων σοβαρων καταστασεων που τρεχουν θεωρω οτι ακομα και η στρατιωτικη συμμαχια με καποιον που στο παρελθον σε πουλησε θα μπορουσε να επιχειρηθει αν ο παρων κινδυνος απο καποιον αλλον ειναι μεγιστος.Εχει και γεωστρατιωτικες βασεις αυτο που γραφω και συνεχιζω να επιμενω και τωρα αλλα θελει ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ (πλεον) και για αυτες τις σκεψεις μου δεν φταιω εγω και ασυ αλλα αυτοι που πανε να ξαναπεταξουν το βρωμικο γαντι εμπρος μας.Αυτη την στιγμη πρεπει να διερευνηθει ποιοι ειναι αυτοι(ΓΑΠ,Μπεγλιτης κλπ φανερα και εξωθεσμικοι παραγοντες στη σκια) που προχωρανε τα θεματα και τι λενε σε κλειστο κυκλο.ΜΕΙΖΩΝ ΘΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι το θέμα είναι απλό. Κάντε μία ερώτηση στην Mossad (τμήμα δολοφονιών) κι εκείνοι θα σας απαντήσουν. Εγώ δεν επιμένω στο ΕΠΙΣΗΜΑ. Μου φτάνει και το ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ.

    Σάββα, αν δεν έχεις το τηλέφωνο ή το mail, θα το βρούμε. Κι εσάς στην ΚΥΠ, αν σας έκαναν παρόμοιο ερώτημα, δεν θα απαντούσατε αμέσως και ειλικρινά;

    Ο εισαγγελέας ποιον θα καλέσει ακριβώς σε ανάκριση; Τον διευθυντή της Μοssad; Είμαι βέβαιος ότι θα έλθει για κατάθεση πάραυτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι εξυπναδες εδω περιττευουν.Να επιληφθει ο εισαγγελεας και να το αναθεσει σε ανακριτη για επειγουσα διερευνηση.Αρκει αυτο αρχικα για να στειλουν τα αναλογα μηνυματα.Σε 2η φαση και αφου ξεσηκωθει ο σαλος που ειναι απαραιτητος και αφου γραψει και ο διεθνης τυπος τοτε καλουνται οι υπηρεσιες που ενεπλακησαν στο θεμα για καταθεσεις.Τα υπολοιπα που εγραψες δεν χρειαζονται καμμια απαντηση,κρατα τις μαγκιες για τον εαυτο σου και παρε θεση αν θελεις στο ολο θεμα και αν μπορεις ανελυσε το.Ανελυσε επισης τις επιπτωσεις αυτου του γεγονοτος που δεν ειναι μονο αυτο αλλα ολοκληρη συρροη εκβιασμων και βιαιοπραγιων κατα της ελλαδας και των εκπροσωπων της.Και το αποτελεσμα της ΣΤΡΟΦΗΣ της Ελλαδας απο Κινα-Ρωσσια προς ΔΝΤ ειναι αυτο που καποιοι επεδιωκαν και τελικα το πετυχαν.Και ας μη λησμονησωμε και τις ασσυμετρες απειλες (Ζαχαρω κλπ) οπως και την παγιδευση Καραμανλη απο τον κυπριο "μοναχο" της μονης βατοπεδιου και πρακτορα βορειας δυναμης που χρησιμοποιωντας και εκμεταλευομενος την αδυναμια στο χρημα υπουργων παγιδευσε και εξοντωσε τον καραμανλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με στεργκ,με το πρώτο σχόλιο δηλαδή,αν και έχω επιφυλάξεις για το τι θέλει να πει στο θέμα για το Βατοπαίδι,νομίζω ότι το ίδιο την πάτησε και συκοφαντήθηκε και ο Εφραίμ στην υπόθεση αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. sterg

    Χαίρομαι και εγώ με το σχόλιο σου,και ασφαλώς συμφωνώ.Δίχως να θέλω να υποδαυλίσω τη συζήτηση επίτρεψε μου να σημειώσω ότι με τέτοιου είδους τερατώδεις μεθοδεύσεις έπεσε ο Καραμανλής,με αποτέλεσμα την Ελληνοισραηλινή προσέγγιση και άλλα πολλά.

    Σίγουρα ο Καραμανλής δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων,πολλές φορές η ανικανότητα της κυβέρνησης του λειτούργησε ώς επιταχυντής και πολαπλασιαστής αρνητικών για τη χώρα εξελίξεων.

    ΑΛΛΑ,είναι κάτι παραπάνω απο βέβαιο ότι κράτη όπως το Ισραήλ δεν διστάζουν ποτέ να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο για να εξοντώσει ακόμη και έναν Πρωθυπουργό ξένου κράτους,ο οποίος δεν το έβλαψε ποτέ,απλά δεν εξυπηρέτησε τα συμφέροντά τους.

    Αυτού του είδους οι ενέργειες καθιστούν ένα κράτος μαφιόζικο,και ως εκ τούτου αναξιόπιστο ή ακόμη και επικίνδυνο για να συνάψεις οποιουδήποτε είδους σχέσεις μαζί του.

    Τόσο καιρό αυτά λέω,δεν έχω κανένα μίσος εναντίον οποιουδήποτε Ισραηλινού,αλλά το κράτς τους σίγουρα δεν το εμπιστεύομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Nativist

    Σου είχα πεί να κοιτάξεις λίγο το θεματάκι που έχεις με την ειρωνεία.

    Ασφαλώς και μπορούν να γίνουν πολλά,δεν είναι ανάγκη να έρθει να καταθέσει ο αρχηγός της Μοσάντ,αρκεί να ερευνήσουν οι Ελληνικές αρχές,να ζητήσουν τη συνδρομή των Ισραηλινών και αν δεν το πράξουν η Ελλάδα να αρχίσει σταδιακά να ξηλώνει την Ελληνοισραηλινή προσέγγιση.

    Στρατιωτικές συνασκήσεις,αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους,στόλος για τη Γάζα,και άλλα πολλά που μπορούν να πονέσουν.

    Αλλά ποιός θα το κάνει; Αυτός που οι Ισραηλινοί-Αμερικανοί έκαναν τα πάντα για να γίνει επιτέλους Πρωθυπουργός;

    Αυτός θα έπρεπε να ήταν ο πρώτος που θα έπρεπε να είχε κινητοποιηθεί,και να είχε διατάξει κατεπείγουσα έρευνα με κάθε μέσο,θέλει δε θέλει ο Καραμανλής,αλλά δεν τον συμφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ sterg

    Δεν πρόκειται για "μαγκιές" κι "εξυπνάδες", αλλά για απλή επισήμανση του πόσο αφελής είναι, κατά την γνώμη μου, η απαίτησή σου για "επίσημη ομολογία" της Mossad, με ή χωρίς εισαγγελέα, επειδή κάποιοι είπαν πώς ... κλπ.
    Ούτε εξετάζω καθόλου την ζημιά που θα κάνει στις διαφαινόμενες τώρα (υπ' ανάπτυξη) ελληνοϊσραηλινές σχέσεις και την περαιτέρω επίπτωσή τους σε άλλα θέματα, που εσύ δεν αναφέρεις καθόλου (π.χ. στήριξη από το αμερικανοεβραϊκό λόμπι, την οποία έχει τόσο ανάγκη η Ελλαδα). Εσύ τι καλό περιμένεις ότι θα βγει απ' όλο αυτό; Τι προσδοκάς και τι νομίζεις ότι θα επιτύχεις;
    Σε ένα συμφωνώ μαζί σου: "οτι πανω απο την Πατριδα δεν μπαινει τιποτα,ουτε και οικογενεια." Δες, λοιπόν, χωρίς παρωπίδες, ποιο είναι το συμφέρον, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες, της Πατρίδος αυτής.

    @ ΧΧ

    >κράτη όπως το Ισραήλ δεν διστάζουν<
    Κανένα κράτος δεν διστάζει, εκτός κι αν είναι Ελλαδιστάν. Όλοι αδίστακτοι είναι, στο μέτρο των δυνατοτήτων του ο καθένας. Αυτός ο ανούσιος αντιεβραϊσμός που εκδηλώνεις, όπως και άλλοι, αυτές οι προκαταλήψεις, μας έχουν βγάλει τελικά εκτός διεθνούς πολιτικής. Ξυπνάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ XX (συμπλήρωμα)

    >Στρατιωτικές συνασκήσεις,αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους,στόλος για τη Γάζα,και άλλα πολλά που μπορούν να πονέσουν.<

    Ασφαλώς, όλα μπορούν να πονέσουν. Το ερώτημα είναι ποιον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Nativist

    Τα περί αντιεβραισμού σου τα επιστρέφω,όχι σε εμένα αυτά,μιλάω για το κράτος του Ισραήλ και τις μεθόδους του όπως έχω κάθε δικαίωμα.

    Ειδικά αν οι μεθοδεύσεις είχαν στόχο τον Πρωθυπουργό της χώρας μου,τα δάση μας και γενικότερα τη σταθερότητα της Ελλάδας.

    ΥΓ
    Μη μιλάς για παρωπίδες λοιπόν,προκαλεί γέλιο ακόμη και σε καταθληπτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμπερασμα=Μας εχουνε στον τοιχο με ...πινεζες.Κατι τετοιο βγαινει απο ολα τα παραπανω.Μη κανεις αυτο θα γινει εκεινο,μη κανεις το αλλο θα γινει το παρα αλλο κλπ κλπ.Ισως αυτη ειναι και η αληθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Nativist

    Το ποιόν θα πονέσουν θα φανεί πολύ σύντομα,μιας και το καθεστώς που κυβερνάει την πολύπαθη χώρα που εσύ αποκαλείς Ελλαδιστάν σύντομα καταρέει,ήδη η μπόχα απο την τελευταία βρομερή ανάσα του έχει φτάσει μέχρι τις ΗΠΑ.

    Αν μπορείς να απαντήσεις γιατί ο ΓΑΠ ως Πρωθυπουργός δεν έχει προχωρήσει ήδη ως ωφείλει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη διερεύνηση του σχεδίου δολοφονίας του προηγούμενου Πρωθυπουργού θα μας βοηθούσες πολύ.

    Τι είναι αυτό που τον κρατάει άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρήστο,

    Αφού π;eρνεις το κράτος του Ισραήλ ως το παράδειγμα του «κακού» (τέτοιοι όροι δεν υπάρχουν στην πολιτική), τι θέλεις να σου πω, ότι δεν λειτουργεί μέσα σου το δαιμονάκι του αντιεβραϊσμού; Σου εξήγησα και έπρεπε να είχες καταλάβει ότι όλοι, λίγο-πολύ, έτσι κινούνται. Αν η πολιτική ενός κράτους βλάπτει την πατρίδα μας, οφείλουμε να το λάβουμε υπ’ όψιν. Την έβλαψε/βλάπτει, όμως; Θα βασιστούμε σε φήμες και δημοσιεύματα για να κάνουμε εξωτερική πολιτική; Μα το Θεό, στην Ελλάδα όλα είναι δυνατά. Ακόμη κι αυτό!
    Δεν καταρρέει το καθεστώς, αλλά Η ΧΩΡΑ Η ΙΔΙΑ (κατέρρευσε ήδη, φοβάμαι). Εσύ εξακολουθείς να σκέφτεσαι με μικροκομματικά κριτήρια. Εγώ θα σου πω τι και γιατί κάνει ο ΓΑΠ και ο ένας και ο άλλος; Ρώτα τους. Εμένα άλλα με ενδιαφέρουν, λίγο σοβαρότερα. ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ με αυτον τόπο μου (μας).

    Sterg, Στεργκ

    Έτσι είναι. Δυστυχώς. Έτσι αφήσαμε να καταντήσουμε, γαμώ το κεφάλι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ sterg

    Αλλά σαν παρηγοριά, σου λέω ότι δεν είμαστε μόνον εμείς καρφωμένοι στον τοίχο. Όλοι οι μικροί και ανίσχυροι, λίγο-πολύ, έτσι είναι. Απλώς, η Ελλάδα άφησε να ... παρακαρφωθεί. Δεν έχει άλλο κράτημα, εκτός από τις ... "πινέζες", που λες. Δεν την αξίζαμε αυτή την τύχη, όχι, ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ!

    Από την άλλη, εμείς ψηφίζαμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σάββα ξέρεις καλά τι "σκύλος" είμαι.Σε βάθος χρόνου κρινόμαστε όλοι μας και όχι απο τις "φωτοβολίδες".

    Είθισται δε κατά καιρούς αυτές να χρησιμοποιούνται και σαν σημα κινδύνου - κόκκινου χρώματος- ή για πανηγυρισμούς -λευκου χρώματος-.

    Φυσικά ένας άριστα εκπαιδευμένος της χρησιμοποιεί σε κατάσταση ανάγκης.

    Ενημερωτικά καλό θα ήταν πολλοί να ανατρέξουν στην Ελληνική Ιστορία για να βρούν στοιχεία για τους Κακαβούληδες, είπαμε η ιστορική μνημη είναι πυξίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Nativist

    -Αφού π;eρνεις το κράτος του Ισραήλ ως το παράδειγμα του «κακού»-

    Αφού αυτό είναι το θέμα μας,για τη Ζιμπάμπουε ήθελες να μιλάω; Όσο για το αν οι πράξεις του το κατατάσουν στους ''κακούς'' όπως λές είναι δικό τους πρόβλημα.

    -Εσύ εξακολουθείς να σκέφτεσαι με μικροκομματικά κριτήρια.-

    ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΥΓ
    Αν είναι να περιμένεις την ανακοίνωση της δολοφονίας ενός Πρωθυπουργού στην ιστοσελίδα της Μοσάντ για να αντιληφθείς ορισμένα πράγματα,τί να πώ,δικαίωμά σου.

    ΥΓ2
    Η Ελλάδα δεν καταρέει,γιατί Ελλάδα δεν είναι μόνο η οικονομία,και μην ξεχνάς ότι απο τις στάχτες αναγενήθηκε πολλές φορές στο παρελθόν,έτσι και τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από τον Κάβο Ματαπά
    σαράντα μίλια μακριά
    κι από τον Κάβο Γκρόσσο
    σαράντα κι άλλα τόσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. -1-
    Να μιλησωμε και λιγο γενικοτερα για να μπορεσωμε και να εμβαθυνωμε
    στα θεματα (και μη βγει παλι ο φιλος ο Nativist και με κατηγορησει οτι εκφραζομαι με τροπο ...μη κατανοητο) Λοιπον Ακριτα.
    Καθε συστημα εχει μια δικη του δυνατοτητα "επιβιωσης" σε ισορροπια η ανισορροπια με τα γυρω του συστηματα και οπως ξερωμε καθε τετοιο συστημα αποτελειται απο υποσυστηματα κλπ.Ενα τετοιο συστημα ειναι και το ανθρωπινο και τα τελικα του υποσυστηματα ειναι οι μοναδες (ανθρωποι).Καθε τετοια μοναδα ειναι δυναμικο αθροισμα πολλων και διαφορετικων και εναλλασομενων συνεχως νοημονων "πακετων" διαφορετικης υφης και εκδηλωσης που το συνολο τους δινουν σε μια πρωτη ματια την εντυπωση της "ενιαιας" προσωπικοτητας.Η ιδιοτητα του "ταγου" η Leader ειναι η δυνατοτητα του, αυτη η προσωπικοτητα να εχει πολυ μεγαλυτερο βαθος,πλατος,πολυπλοκοτητα,ελαστικοτητα εναλλαγης ανα πασα στιγμη συμφωνα με τα περιβαλλοντικα δεδομενα και ποτε σταθεροτητα και μονολιθικοτητα παρα μονο για ενα δεδομενο χρονικο διαστημα οταν το συστημα του εχει φθασει σε μια ασφαλη σταθερη κατασταση και δεν κινδυνευει αμεσα.Αμεσως μετα πρεπει να το ξανα-ανατρεψει για ενα καινουργιο συστημα πριν το υπαρχων περασει στην εντροπικη αυτοκαταστροφη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. -2-
    Ετσι ο εχων ηγετικες ικανοτητες και αρκετο πολιτισμο μεσα του ειναι δοσμενος να αφιερωνει αυτην του την ικανοτητα στο δικο του συστημα δρων με πολλαπλασιαστικη δυναμη αρα καταλυτικα.Καθε συστημα που υπαρχει στην φυση εχει τους δικους του προστατευτικους καταλυτικους μηχανισμους.Αυτοι στους πολλους λογω της συνεχους εναλλαγης στασεως φαινονται σαν "ανεμομυλοι" γιατι δεν γινεται κατανοητη η μη διατηρηση μιας μονοπαγους στασης στα γεγονοτα.Αλλα ρευστα γεγονοτα,και ολα ρευστα ειναι,απαιτουν απο τους καταλυτες ενος συστηματος ρευστη,εναλλασομενη και πολλες φορες φαινομενικα αντικρουομενη σταση.Ο Μικης Θεοδωρακης ειναι ενας πραγματικος Ταγος δρων με καταλυτικο τροπο για αυτο και εχει πολλες φορες συκοφαντηθει για...ανεμολυλος.Η σταθερη σταση προσφερει βραχυχρονη μονο σιγουρια στο συστημα αλλα εμπεριεχει και την αυτοκαταστροφη του αν συνεχισει ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παλαιοτερα τα πλοια περνουσαν τους ωκεανους με την βοηθεια του εξαντα και τωρα με GPS.Παντα με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ προορισμο και αναλογα με τα ρευματα,τα κυματα,τον καιρο,τους τυφωνες (τωρα οι "τυφωνες" ανιχνευονται εγκαιρα!!!) καμμια φορα και για να αποφυγουν πειρατες η "πειρατες" αλλαζαν ροτα και στις ανιδεες κυριες-επιβατιδες με τις τουαλετες και τις λουλουδες αγκαλια δεν ελεγε τιποτα ο Καπετανιος,γιατι δεν υπηρχε και αποχρων λογος.Τις αφηνε σε μια ευτυχισμενη αγνοια να προσπαθουν να δωσουν ακομα και οδηγιες ναυτιλιας στον Καπετανιο που γνωριζε και ναυτοσυνη αλλα ειχε και α@@@@@@@α.Παντως στο τελος
    ολοι ητανε ευχαριστημενοι γιατι εφτασαν στον προορισμο τους εστω και αν στην διαδρομη μπερδευτηκαν καπως λογω ασχετοσυνης που ειναι και φυσικο στο κατω κατω.Δεν ειναι ολοι της "θαλασσας".Τωρα πλεον με ολα τα συστηματα "πλευσης" σε ...εγρηγορση απλως δεν πρεπει καποιος να ξεχνιεται στον αυτοματο
    πιλοτο και πρεπει να εχει το νου του στο τιμονι γιατι αλλο ειναι τα "συστηματα" πλευσης και αλλο η πολυπλοκοτητα και οι συνεχεις και ΣΚΟΠΙΜΕΣ εναλλαγες αποφασεων.

    ΥΓ
    Ελπιζω να μη ξαναμπερδεψα τον συμπαθη Nativist.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.