1/6/11

O Kαντάφι λέει ότι δεν θα φύγει από τη Λιβύη


Reuters, AFP
ΤΡΙΠΟΛΗ. Ο συνταγματάρχης Καντάφι κατέστησε χθες σαφές μέσω του προέδρου της Νότιας Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα, ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένος να εγκαταλείψει τη Λιβύη, ανεξαρτήτως των δυσκολιών που αντιμετωπίζει. Σύμφωνα με τον κ. Ζούμα, ο οποίος βρίσκεται στη Λιβύη στο πλαίσιο προσπάθειας για την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών, μετέφερε μήνυμα του συνταγματάρχη Καντάφι για τον τερματισμό των νατοϊκών βομβαρδισμών και την έναρξη του πολιτικού διαλόγου.

Την ανάγκη για διάλογο υπογράμμισε και ο ίδιος ο κ. Ζούμα, τονίζοντας ότι αποτελεί «μονόδρομο για μια λύση διαρκείας». Το σχέδιο της Αφρικανικής Ενωσης που προωθεί ο κ. Ζούμα προβλέπει «κατάπαυση του πυρός και την εφαρμογή των αναγκαίων πολιτικών μεταρρυθμίσεων για την εξάλειψη των αιτιών της κρίσης». Οι αντάρτες, παρά ταύτα, επιμένουν ότι δεν αποδέχονται τίποτε λιγότερο από την αποκαθήλωση του Καντάφι.
Την ίδια στιγμή και ενώ ο υπουργός Αμυνας της Γαλλίας, Ζεράρ Λονγκέ, ισχυρίστηκε χθες ότι η ανάπτυξη επιθετικών ελικοπτέρων του ΝΑΤΟ πάνω από τη Λιβύη είναι πλέον ζήτημα ωρών, η ιταλική κυβέρνηση δεσμεύτηκε για την άμεση οικονομική ενίσχυση των ανταρτών. «Θα βοηθήσουμε τον λαό της Λιβύης με μεγάλες ποσότητες καυσίμων και πολλά χρήματα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Φράνκο Φρατίνι, από τη Βεγγάζη. Σύμφωνα με τον κ. Φρατίνι, τα περιουσιακά στοιχεία του καθεστώτος Καντάφι που έχουν «παγώσει» στην Ιταλία επαρκούν για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών στις περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η ιταλική εταιρεία για την εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου Eni και η τράπεζα Unicredit θα συμβάλουν στην προσπάθεια της Ρώμης να βοηθήσει τους αντάρτες. Επισημαίνεται πως πριν από την εξέγερση η Eni υπήρξε ο μεγαλύτερος εξαγωγέας φυσικού αερίου από τη Λιβύη, καθώς επίσης και ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στη βορειοαφρικανική χώρα.
Καθημερινή

1 σχόλιο:

  1. Πως μουρθε στο μυαλό εκείνος ο σύμβουλος του χοντρούλη Χρισιανοδημοκράτη Καγκελάροιυ της Γερμανίας που έκανε, όπως λένε στα νομικά, διακίνηση ΛΕΥΚΗΣ σαρκός! από τις Ανατολικές χώρες.

    Τώρα οι τραπεζίτες κάνουν διακίνηση ΜΑΥΡΟΥ χρυσού από τη Λιβύη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.