18/6/11

X. Κλίντον: Δεν μπορεί να αντιστραφεί η αλλαγή στη Συρία

H αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων από το καθεστώς της Δαμασκού δεν εξυπηρετεί άλλο σκοπό παρά να αναβάλει τη στιγμή της αποχώρησης του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ εκτίμησε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, τονίζοντας πως μια οπισθοδρόμηση δεν είναι πια δυνατή. «Η βαναυσότητα (του συριακού καθεστώτος) μπορεί να επιτρέψει (στον πρόεδρο Ασαντ) να αναβάλει την αλλαγή που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία, αλλά όχι να την αντιστρέψει», γράφει η Κ. Κλίντον σε άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Ashar Al-Awsat, επίσημη μετάφραση του οποίου έδωσε στη δημοσιότητα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Η πιο σημαντική απ΄όλες τις ερωτήσεις είναι: Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον της Συρίας; Είναι όλο και πιο ξεκάθαρο: δεν είναι δυνατή οπισθοδρόμηση», αναφέρει η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Σύμφωμα με την κ. Κλίντον, ο αρχηγός του συριακού κράτους «διέλυσε την εικόνα του μεταρρυθμιστή που ήθελε να δώσει».
Από την έναρξη των διαδηλώσεων το Μάρτιο, η καταστολή στη Συρία έχει κοστίσει τη ζωή 1.200 ανθρώπων και έχει οδηγήσει στη σύλληψη περίπου 10.000 άλλων, σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις και τον ΟΗΕ.
Περισσότεροι από 8.500 Σύροι έχουν καταφύγει στην Τουρκία και άλλοι 5.000 στο Λίβανο.
NAFTEMPORIKI

2 σχόλια:

  1. Αλλοιμονο...Τοσο χρημα και τοσοι πρακτορες εχουν ενεργοποιηθει. Λετε να αποτυχουν? Θα πνευσει και εκει ο αερας της ελευθεριας οσονουπω...

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο σκοτεινος ρολος της Τουρκιας στην αποσταθεροποιηση της Συριας:

    http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=25312

    Εχει ενδιαφερον....

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.