5/7/11

ΠΑΓΩΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Δεν παραδίδει τα λείψανα των Παλαιστινίων το Ισραήλ-Εκατοντάδες νέες κατοικίες εποίκων θα ανεγερθούν στη δυτική Ιερουσαλήμ

Με διαταγή του Εχούντ Μπαράκ ανεστάλη μέχρι νεωτέτας η παράδοση των λειψάνων 84 ατόμων που είχαν σκοτωθεί το 1967, μόλις μία ημέρα μετά την αρχική θετική απόφαση
Η επικοινωνιακή τακτική που τηρεί η ισραηλινή κυβέρνηση δεν αναμένεται να συμβάλλει στην μείωση των εντάσεων μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στα κατεχόμενα.

Η επικοινωνιακή τακτική που τηρεί η ισραηλινή κυβέρνηση δεν αναμένεται να συμβάλλει στην μείωση των εντάσεων μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στα κατεχόμενα.

Με διαταγή του Εχούντ Μπαράκ ανεστάλη μέχρι νεωτέτας η παράδοση των λειψάνων 84 ατόμων που είχαν σκοτωθεί το 1967, μόλις μία ημέρα μετά την αρχική θετική απόφαση.

Ο επικεφαλής των Εργατικών του Ισραήλ και υπουργός Αμυνας στις τελευταίες κυβερνήσεις "διέταξε να διακοπούν μέχρι νεότερης εντολής, οι συνομιλίες με την Παλαιστινιακή Αρχή για τη μεταφορά των λειψάνων 84 Παλαιστινίων", επισήμανε ο εκπρόσωπός του, Μπαράκ Σέρι.

"Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Θέλουμε πριν συνεχιστούν οι συνομιλίες να επαληθεύσουμε τις ταυτότητες" των νεκρών, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα, η κυβέρνηση του Ισραήλ είχε δεχθεί να γίνει η παράδοση, μετά από μακροχρόνιες διαβουλεύσεις.

"Μετά τις επαφές και τις εντατικές διαπραγματεύσεις με την ισραηλινή πλευρά εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, το Ισραήλ δέχτηκε να παραδώσει τις σορούς των μαρτύρων", είχε δηλώσει ο παλαιστίνιος υπουργός Πολιτικών Υποθέσεων Χουσέιν αλ Σέιχ.

Οπως εκτιμούσε, η μεταφορά των λειψάνων θα πραγματοποιείτο σύντομα και η Παλαιστινιακή Αρχή θα παραλάμβανε εντός λίγων ημερών τα λείψανα, αφού έχουν γίνει τεστ DNA.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε νωρίτερα πως ο Νετανιάχου ενέκρινε πριν μερικούς μήνες τη μεταφορά των 84 λειψάνων από κοιμητήριο στην Κοιλάδα του Ιορδάνη και την παράδοσή τους στην Παλαιστινιακή Αρχή.

Σύμφωνα με τον Σάλεμ Χάλα, συντονιστή της εκστρατείας για την ανεύρεση λειψάνων μαρτύρων, συνολικά 334 Παλαιστίνιοι έχουν ταφεί στο Ισραήλ. http://www.ethnos.gr

Εγκρίθηκαν τα σχέδια από το δήμο-Εκατοντάδες νέες κατοικίες εποίκων θα ανεγερθούν στη δυτική Ιερουσαλήμ
 
Ο Δήμος της Ιερουσαλήμ ενέκρινε τη Δευτέρα σχέδιο οικοδόμησης 900 νέων κατοικιών σε γη που βρίσκεται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.Ο Ελίσα Πέλεγκ, μέλος του δημοτικού συμβουλίου, διευκρίνισε ότι οι κατοικίες θα αναγερθούν στη θέση Γίλο, που υπάγεται διοικητικά στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ. Στη θέση Γίλο ήδη ζουν άλλοι 40 χιλιάδες Εβραίοι.

Υπενθυμίζεται ότι, στην ευρύτερη περιοχή της Ιερουσαλήμ, ανάμεσα σε 2,7 εκατομμύρια Παλαιστίνιους, ζουν περίπου μισό εκατομμύριο Εβραίοι.Οι Παλαιστίνιοι δηλώνουν από την πλευρά τους ότι οι εβραϊκοί οικισμοί που βρίσκονται μέσα στα όρια του μελλοντικού ανεξάρτητου κράτους τους «δεν δημιουργούν τις αναγκαίες συνθήκες για τη βιωσιμότητά του».Τα σχέδια για τις 900 κατοικίες είναι υπό την αίρεση της τελικής έγκρισής τους από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών του Ισραήλ.Το ζήτημα των εποίκων είναι από τα πλέον δύσκολα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι.Μέχρι σήμερα παραμένει ανεπίλυτο, ενώ έγινε και η αιτία για την διακοπή των διαπραγματεύσεων κατά την τελευταία προσπάθεια εδώ και ένα περίπου ένα χρόνο.
http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4639882

2 σχόλια:

  1. Και οι μεν και οι δε ειναι σε λαθος δρομο.Οι μεν γιατι δεν παραδιδουν τον νεαρο αιχμαλωτο Ισραηλινο στρατιωτη (τωρα θα ειναι...μεσηλικας)και οι δε διοτι αφου αποφασισαν να παραδωσουν τα λειψανα μαχητων δεν επιτρεπεται να κανουν πισω.Δωστα ρε Ισραηλινε και περιμενε.Αν δεν ανταποκριθουν οι αλλοι ζημια στο κεφαλι τους πολλαπλασια θα υποστουνε και θα τους καταχωρησει επισημα η κοινη γνωμη σαν βαρβαρους.Δωστα ρε τα κοκκαλα των ανθρωπων και μη συναλλασεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Ερντογάν ΠαλαιστινιοΠατέρα. Κάποιον κωλοτούμπα μου θυμίζεις εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.