18/7/11

Στο ίδιο έργο Θεατές; (Υποκινούν επεισόδια νεαροί ΑΚΕΛικοί)

(σ.σ. το ΑΚΕΛ (στην επέτειο του πραξικοπήματος του 1974 συνηθίζει να αναφέρει στις διακηρύξεις του ) ότι επανειλημμένα είχε προειδοποιήσει τον Μακάριο για τον κίνδυνο πραξικοπήματος. Με την Εθνική Φρουρά να ελέγχεται πλήρως από τη χούντα και την αστυνομία να έχει διαβρωθεί, το ΑΚΕΛ είχε εισηγηθεί την δημιουργία από το κράτος μιας πολιτοφυλακής προσφέροντας και χίλιους εθελοντές για να την στελεχώσουν. Η πολιτοφυλακή θα μπορούσε να αντιπαραταχθεί με επιτυχία όχι μόνο στην ΕΟΚΑ Β΄ αλλά και στην Εθνική Φρουρά αν εκδηλωνόταν το πραξικόπημα. Δυστυχώς η πρόταση του ΑΚΕΛ δεν έγινε αποδεχτή. Τα τραγικά γεγονότα δικαίωσαν τη θέση του ΑΚΕΛ.) Δεν γνωρίζω για ποιό λόγο το ΑΚΕΛ στην ανακοίνωση του δεν αναφέρει την λέξη Εφεδρικό,( το ειδικό αστυνομικό Σώμα που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου για να αντιμετωπίσει και να διαλύσει την αντιμακαριακή, ένοπλη παράνομη οργάνωση ΕΟΚΑ Β΄ .Οι άνδρες του σώματος αυτού  με την  υπεράσπιση του Προεδρικού Μεγάρου έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην  διαφυγή του Αρχ. Μακαρίου,)


ΤΗΣ ΜΙΚΑΕΛΛΑΣ ΛΟΪΖΟΥ-Sigmalive.com/

Σε κίνδυνο βρίσκονται οι αγανακτισμένοι πολίτες και οι φιλήσυχοι ΑΚΕΛικοί, αφού ύποπτα μηνύματα στο διαδίκτυο δείχνουν ότι κάποιοι γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι θα… προκληθούν (ένδειξη προβοκάτσιας;) και άλλοι μιλούν για ανάγκη επίθεσης! Ενήμερη η Αστυνομία.


Με τους αγανακτισμένους συμπολίτες μας σκοπεύουν να τα βάλουν νεαροί ΑΚΕΛικοί και υποστηρικτές του Προέδρου Χριστόφια, όπως προκύπτει από γραπτό μήνυμα που διακινείται μεταξύ τους, αλλά και διάφορες δημόσιες συνομιλίες στο facebook. Όπως όλα δείχνουν, μερίδα ΕΔΟΝόπουλων και άλλων υποστηρικτών του Προέδρου επιθυμούν να έρθουν σε σύγκρουση με τους πολίτες που διαδηλώνουν εναντίον της Κυβέρνησης, θεωρώντας ότι έτσι επιτελούν έργο κατά του… φασισμού. Πέραν της κωμικοτραγικής διάστασης, βέβαια, αφού θεωρούν ότι χιλιάδες συμπολίτες μας, τα μικρά παιδάκια και οι… σκύλοι που πάνε κάθε νύχτα στο Προεδρικό είναι ακροδεξιά στοιχεία και φασίστες, υπάρχει και ο πραγματικός κίνδυνος τραυματισμών και άλλων εκτρόπων, από τη στιγμή που φανατίζεται κόσμος προς αυτή την κατεύθυνση.

Η «απάντηση»
Γραπτό μήνυμα, που κυκλοφορεί τα τελευταία 24ωρα ανάμεσα στους ΑΚΕΛικούς, αναφέρει τα ακόλουθα: «Ψηλά τα λάβαρα, ψηλά τις καρδιές! Δεν έχουμε τίποτε να ντρεπόμαστε. Το ΑΚΕΛ δεν έβαψε ποτέ τα χέρια του με αίμα. Συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες και απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Όσοι είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία να παραιτηθεί ο Πρόεδρος, την Τρίτη 19/7 να πάρουν ισχυρή απάντηση με την παρουσία μας, καταδικάζοντας το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε ποτέ, το πραξικόπημα και την εισβολή. Προωθήστε». Η «ισχυρή απάντηση» που τάζουν, βεβαίως, θα μπορούσε να είναι άκρως ειρηνικού χαρακτήρα, αν δεν συνοδευόταν από κάποια διαδικτυακά μηνύματα, που ξεκάθαρα καταδεικνύουν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Οι δημόσιες συζητήσεις
Στην «ομάδα υποστήριξης Προέδρου Χριστόφια», στο facebook, μπορεί κανείς να διαβάσει τις αναφορές και να κρίνει τις πραγματικές προθέσεις μερίδας νεαρών ΑΚΕΛικών. «Δεν είμαστε το ίδιο με αυτούς, αδερφέ μου. Εμείς απλά περιμένουμε την επίθεση και τότε όχι μόνον κρεμάλα, αλλά και σαπούνι θα προσφέρουμε», δήλωσε κάποιος, που φαίνεται να γνωρίζει με… μαγικό τρόπο ότι θα δεχθούν επίθεση, παρόλο που οι αγανακτισμένοι διαδηλώνουν εντελώς ειρηνικά. Άλλος νεαρός, πάντως, δεν φαίνεται πρόθυμος να αφήσει το θέμα στην τύχη και απαντά: «Αρφέ μου, άμαν περιμένουμε να επιτεθούν εν να είναι αργά, δυστυχώς. Να τους κατατροπώσουμε τωρά, που εν σχετικά νωρίς ακόμα». Τρίτος επεμβαίνει στη συζήτηση με την ευχή «να πεθάνουν ως τον έναν τους οι μόγκολοι». Όλα αυτά, δημοσίως, πάντα. Άλλο άτομο, πάντως, επεμβαίνει με την εισήγηση «να τους εξοντώσουμε πολιτικά, αρφέ μου, και όχι με κρεμάλες».

Σε άλλη συζήτηση, κατατίθεται η εισήγηση για οργανωμένες αντιδιαδηλώσεις στο χώρο του Προεδρικού, με σκοπό να εκδιωχθεί ο λαός απ’ εκεί. «Εγώ λέω να πηγαίνουμε καθημερινά στο Προεδρικό. Δεν πρέπει να αφήσουμε τους φασίστες να πηγαίνουν σ’ αυτό τον ιερό χώρο και να τον βεβηλώνουν. Καθημερινά!!!», αναφέρει νεαρός. Του απαντά ο ίδιος που επενέβη στην προηγούμενη συζήτηση, ότι «εμείς θέλουμε την ενότητα του κυπριακού λαού. Με το να πράξουμε αυτό που λες, δεν θα το πετύχουμε. Όμως, όταν και αν φτάσει ο κόμπος στο χτένι, τότε η ενότητα παραμερίζεται και μπαίνει μπροστά η δημοκρατία», με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται…

Παρακολουθεί η Αστυνομία
Από τα πιο πάνω προκύπτει ότι μια, λιγότερο υγιής, μάζα ΑΚΕΛικών, κυρίως νεαρής ηλικίας, είναι πρόθυμοι να υποκινήσουν επεισόδια και άλλου είδους επικίνδυνη δράση, στο όνομα της… προστασίας από τους φασίστες και της υπεράσπισης του κυβερνητικού έργου. Το ερώτημα, βεβαίως, είναι ποια είναι τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία για να προστατέψει τις μάζες από αυτήν τη μερίδα νεαρών. Μετά την παταγώδη αποτυχία της την περασμένη Τρίτη, καθίσταται σαφές ότι θα πρέπει να κάνει πολύ πιο προσεκτικές κινήσεις, χωρίς να θυματοποιεί αθώους πολίτες, στην προσπάθειά της να επιβάλει την τάξη. Από το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας, πάντως, διαβεβαίωναν τη «Σ» ότι γνωρίζουν τα όσα καταγράφονται στο διαδίκτυο και τα παρακολουθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Ως εκ τούτου, τα αναγκαία μέτρα λαμβάνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.