18/7/11

Κίνα: Πολύνεκρα επεισόδια σε μειονοτικές συγκρούσεις

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν μια ομάδα πολιτών της μειονότητας των Ουιγούρων ,  επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα στην επαρχία Σιντζιάνγκ και συνέλαβε ομήρους, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ.

Ωστόσο,  μια οργάνωση εξόριστων μειονοτικών Ουιγούρων ανακοίνωσε ότι τα επεισόδια ξέσπασαν όταν αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί σκότωσαν «πολλούς» από τους επιτιθέμενους.

Δύο όμηροι, ένας παραστρατιωτικός και ένας φρουρός σκοτώθηκαν στα επεισόδια, όπως και πολλοί από τους επιτιθέμενους, που έβαλαν φωτιά στο αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση και το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα. Έξι όμηροι απελευθερώθηκαν.

Η κατάσταση τέθηκε «υπό έλεγχο», ανέφερε η κρατική τηλεόραση, και μια ομάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες βρίσκεται καθ’ οδόν για την πόλη Χοτάν, όπου σημειώθηκε το επεισόδιο.

Το Πεκίνο συχνά επιρρίπτει την ευθύνη για επιθέσεις στην αστυνομία και άλλους κυβερνητικούς στόχους, σε αυτές που αποκαλεί αυτονομιστικές ομάδες στη Σιντζιάνγκ, λέγοντας ότι συνεργάζονται με την αλ Κάιντα και άλλους εξτρεμιστές στην Κεντρική Ασία με στόχο την δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους, του Ανατολικού Τουρκεστάν.

Πολλοί Ουιγούροι -μέλη μιας μουσουλμανικής, τουρκόφωνης ιθαγενούς μειονότητας-αντιδρούν έντονα στη διακυβέρνηση από το Πεκίνο και τους περιορισμούς που επιβάλλουν οι κινεζικές αρχές στη γλώσσα τους, τον πολιτισμό και τη θρησκεία τους.+
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=81078&catID=4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.