20/7/11

Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει Κρεμαστάρια

Βασίλης Παπακωνσταντίνου – Οι Ιππείς Της Πύλου
Μουσική-Στίχοι: Νίκος Καλογερόπουλος

Άκου ρε γιε της καλογριάς, ο φίλος σου είμαι ο Πανουργιάς,ο φίλος σου είμαι ο Πανουργιάς,και το δεξί σου χέρι,κι εκείνος που καλύτερα,απ’ ολουνούς σε ξέρει.,…Λένε πως παίζεις με χανουμάκια,με τουρκοπούλες και καλογριές,και σ’ αραδιάζουνε βρισιές.,Πως μπαινοβγαίνεις στους μαχαλάδες,με ντερβισάδες στήνεις χορό,και με ρωτάν και τι να πω;Λένε πως έχεις αλισβερίσι, μ’ Αλή Πασάδες κάνεις χωριό,και σε ρωτάω τι να τους πω…,και σε ρωτάω τι να τους πω.,Πες τους ρε φίλε Πανουργιά, (ορέ) έχω εις στον πούτσον μου βιολιά,(ορέ) έχω εις στον πούτσον μου βιολιά,έχω και τουμπερλέκια,κι όπως γουστάρω τα βαρώ,και σπάω τα ζεμπερέκια.,Όταν γυρίσω θα τους γαμήσω,και αν αργήσω δώσ’ τους κι αυτό,,είναι τ’ αρχίδια μου τα δυο.(Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα,πράγμτα,καταστάσεις είναι τελείως συμπτωματική)

ΟΙ άξιοι διάδοχοι του "Ιού", του "Ουράνιου Τόξου" ξεπέρασαν ακόμα και το Τουρκικό προξενείο-Η θολοκουλτούρα στηρίζει και ξεπερνά την προπαγάνδα του Τουρκικού Προξενείου

Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα   γνωστού   βιβλιοπωλείου  με  ελληνοπρεπή μεν αλλά δίγλωσση ονομασία το μεταφρασμένο στα ελληνικά  άρθρο  της "Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων  Δυτικής Θράκης", "Azınlığın Hedef Alınması" (σε "ελεύθερη" υποθέτουμε μετάφραση "Η Στοχευση της Μειονοτητας").
Επειδή  σε αυτήν την ιστοσελίδα είχαμε  διαβάσει  παλαιότερα και μερικά ενδιαφέροντα κείμενα , μας έκανε  μεγάλη εντύπωση  το ότι   επέλεξε  συτές ειδικά τις δύσκολες ώρες για την Ελλάδα να φιλοξενήσει ένα άρθρο το οποίο  εκφράζει  με γνήσιο μάλιστα  τρόπο  τον Τούρκικο εθνικισμό  όπως αυτός εκπορεύεται απο τις  μυστικές υπηρεσίες  της Τουρκίας και το  πασίγνωστο για τις δραστηριότητές του  Τουρκικό  Προξενείο   στην Ελληνική  (προς το παρόν) Κομοτηνή.
Δεν έχει  σημασία  να  σχολιάσουμε  αυτά που διαβάσαμε , τα περισσότερα απο αυτά έχουν ήδη απαντηθεί  με επιχειρήματα και ντοκουμέντα  απο σοβαρούς  ερευνητές  και συνιστολόγους, όσο  να  θέσουμε  για άλλη μια φορά  το ζήτημα  της νεοεποχήτικης προπαγάνδας  η οποία  μέσω ένός κίβδηλου  φιλελευθερισμού  και  χρησιμοποιώντας  μόνο ως πατερίτσες  τα ανθρώπινα δικαιώματα , προσπαθεί  να  διαστρέψει την  εθνική μας συνείδηση ή τουλάχιστον όση μας έχει απομείνει και να  την μεταμορφώσει  σε μία άνευρη, άχρωμη , και  πανδεκτική  "παγκόσμια συνείδηση" .Με  δυό λόγια, η νέα αναδυόμενη  πλανητική  εξουσία  η όπως  κηρύττουν  οι  υποψήφιοι  επιτελείς της  η "παγκόσμια κυβέρνηση" , δεν θέλει  πολίτες με πολιτική  και εθνική  συνείδηση αλλά υπηκόους  που απλώς θα καταναλώνουν  την  "information" (πληροφορία) και  θα εκφράζουν την γνώμη τους μόνο για  το άν τους έπεσε βαριά ή το πολύ - πολύ για την χρηστικότητά της.

Όλα αυτά τα πρωτοξάδερφα του Σόρος , της Διαμαντοπούλου και της Δραγώνα ,οι περί αυτών  υπαλληλίσκοι  του CDRSEE και  οι πρακτορίσκοι  των μυστικών υπηρεσιών, είναι  οι προβατόσχημοι  λύκοι  της Νέας Τάξης Πραγμάτων , που  με το ένα χέρι  προσφέρουν  "κλαδί  ελιάς"  και με το άλλο,  το κρυμένο πίσω απο την πλάτη,  κρατούν τις  πατσαβούρες  του  "εθνικιστή", του  "εσωστρεφή", του "παρωχημένου" , του "φονταμενταλιστή" κλπ  για να τις ρίξουν  όταν χρειαστεί  και κατά περίπτωση, σε όποιον  τολμήσει  να  αναπτύξει έστω και  στοιχειωδώς  μια κριτική σκέψη, ή ακόμα και σε κείνον που θα  αποπειραθεί να θέσει αυτονόητα  ερωτήματα.

Δεν είναι καθόλου  τυχαίο  ότι  τις  τελευταίες εβδομάδες   ξεσκεπάζονται ο ένας μετά τον άλλο όλοι  όσοι μεχρι  χθές πούλαγαν άμεσα ή  μέσω διαδικτύου  "αντιεξουσιαστικές καραμέλες", "επαναστατικές θεωρίες" , "ελλαδεμπορικά κομπολόγια"  , και κάθε  είδους  νεοεποχήτικο μπιχλιμπίδι.

Δεν έχουν ανάγκη  πλέον τις μεταμφιέσεις , ούτε  τις προβιές για να  υποδυθούν  τους  αγνούς και αθώους.Αφού τους ανοίξαμε  τα πορτοπαράθυρα του νου και της καρδιάς μας  μπήκαν μέσα και τώρα αλωνίζουν σαν κατακτητές και  νοικοκυραίοι  φτύνοντας και χτυπώντας όποιον  τολμήσει να σηκώσει κεφάλι.

Είναι τα "παρακλάδια¨εκείνης της συμμορίας  που είτε μέ "χειρουργικής ακρίβειας βομβαρδισμούς" είτε με  "επιλεκτικές χρεοκοπίες" και  "νέους πατριωτισμούς" οδηγεί  τους λαούς  στην  εξαθλίωση και την υποταγή.Είναι  αυτή η συμμορία   που ενώ μιλά  για  ανθρώπινα δικαιώματα και πολυπολιτισμικές  κοινωνίες  στέλνει  για δώρο  στα παιδάκια της Γάζας  βόμβες λευκού φωσφόρου και  σπέρνει   τα βιολογικά και χημικά  της  δηλητήρια  απο το Σύνταγμα  μέχρι το τελευταίο Κουρδικό χωριό.

Δεν  είναι λοιπόν  περιστέρια της ειρήνης και της ανθρωπιάς αυτοί οι  δήθεν  φιλελεύθεροι  κοράκια  της Νέας Τ'άξης Πραγμάτων  που περιμένουν  να χυμήξουν σε όποιον  γονατίσει.
Για χάρη  της αληθειας και της ενημέρωσης παραθέτουμε   για άλλημια φορά  ένα  σπουδαίο κείμενο - έρευνα  του ιστολογίου  "Ας μιλήσουμε επιτελους"  γύρω απο την Θράκη , τις μειονότητες , τα λάθη  των Ελλήνων  και τα  σχέδια της Τουρκίας.

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/07/blog-post_3399.html
 http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_718.html

9 σχόλια:

  1. -Όσο όμορφο είναι το προσωπάκι, τόσο πιο μικρό το μυαλουδάκι.
    -Για τους άνδρες το ψέμα είναι το έσχατο καταφύγιο, για τη γυναίκα είναι πρώτες βοήθειες
    -Εθίζειν τους παίδας τω ταληθεί λέγειν. Το γαρ ψεύδεσθαι δουλοπρεπές και πάσιν ανθρώποις ουκ άξιον μιμείσθαι
    -Το πιο μεγάλο ψέμα είναι η αλήθεια που έχει κατανοηθεί λανθασμένα
    -Το ψέμα είναι ανανδρία
    -Το ψέμα πηγαίνει πάντα πίσω από το χρέος
    -Το ψέμα θα γυρίσει όλη τη γη πριν η αλήθεια προλάβει να φορέσει τα παπούτσια της

    Αυτά για του ελληναράδες που παράγουν και διδάσκουν ελληνική παιδεία.

    Γιατί για τους Ελληνες η Ελληνική Παιδεία βασίζεται σε αξίες όπως Ηθος,Ευγένεια,Ευπρέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Αλεπού και σταφύλια"

    του Αισώπου


    Μια αλεπού πεινασμένη είδε πάνω σ' ένα δέντρο πλεγμένη μια

    κληματαριά γεμάτη χοντρόρωγα, κατακίτρινα σταφύλια. Τα ζήλεψε και

    πολύ επιθυμούσε να τα δοκιμάσει, μα πώς ν' ανεβεί. Οι αλεπούδες δεν είναι

    γατιά, να πιάνουνται με τα νύχια τους και ν' ανεβαίνουν όπου τους γουστάρει.

    Ωστόσο, δοκίμασε κάμποσες φορές.
    Πιάστηκε από δω, πιάστηκε από κει, τίποτα δεν κατάφερνε. Καθότανε μόνο κάτω,

    σήκωνε τα μάτια της στα σταφύλια, τα κοίταζε καλά καλά κι ο καημός τους την

    έτρωγε. Στα κατατελευταία απελπισμένη, για να παρηγορηθεί, κορόιδεψε η ίδια τον

    εαυτό της:
    - Δε βαριέσαι, δεν πειράζει, ας πάμε παρακάτω... Εξάλλου αυτά δεν τρώγουνται.
    Αγίνωτα είναι ακόμη...
    Τα σταφύλια, ακούοντάς τη, μοιάζανε να την ειρωνεύονται· να την περιγελούν.
    - Ακούς εκεί... Είμαστε, λέει, αγίνωτα!... Εμείς, κυρα-αλεπού, αγίνωτα δεν είμαστε. Γλυκά σαν το μέλι είμαστε. Μα αφού δε μας φτάνεις, τι να πεις... μας λες αγίνωτα, για να ξεγελάσεις την ανημποριά σου!...

    Έλλη Αλεξίου

    Περιέργως οι αλεπούδες αναδημοσιεύουν κείμενα αναφέροντας την πηγή ή σαν δικά τους (αφου στα ψευτοστολίσουν με δικές τους σκέψεις)τα οποία έχουν αναρτηθεί εδώ νωρίτερα.

    Περίεργο γιατί εμείς εδώ ποτέ δεν αναδημοσιεύσαμε κείμενο που οι αλεπούδες ανέρτησαν πρώτες

    Πολύ απλά πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν το μυρμήγκι βγάζει φτερά έρχεται η ώρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άδικα τους δίνεις αξία,η χαοτική ποιοτική διαφορά προκαλεί εκνευρισμό και πανικό,αλλά κυρίως κόμπλεξ,μη σκύβεις άδικα να δείς τι γαργαλάει τη φτέρνα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στους Τουρκομογγόλους και τα χανουμάκια πρέπει συνεχώς να υπενθυμίζουμε ότι η ''ώρα είναι κοντά'' να τους στείλουμε απο εκεί που ήρθαν και να ''απολυμάνουμε'' τον Ελληνικό και Ιερό χώρο της Μ.Ασίας.
    Είναι πολύ όμορφη η ανάρτηση που αποτυπώνει το ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ με έξοδο στην ΑΝ.ΜΕΣΟΓΕΙΟ, στην Αλεξανδρέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι δίγλωσσοι "ελλαδέμποροι" και προπαγανδιστές της "Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης"

    (http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/07/blog-post_8201.html)

    Όταν κάποιος χρησιμοποιεί ως τίτλο στο "ελλαδεμπορικό" του μια δίγλωσσης προέλευσης (creekglish) λέξη, τότε ο λόγος του αποκτά "ειδικό βάρος" μόνο εξ αιτίας της "σαβούρας" με την οποία τον επενδύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

    Σε μια πάρα πολύ δύσκολη φάση για την Ελλάδα επιλέγεις να επιτεθείς χυδαία σε ένα ιστολόγιο κόσμημα που έχει προσφέρει τα μέγιστα,ειδικά σε ότι αφορά την Τουρκία θα γελούσε μαζί σου και ο πλέον οθωμανόπληκτος,μήπως να ξεκαθάριζες τις προθέσεις σου αντί να πετάς το μελάνι σου σε καθαρά νερά;

    Ειδικά το άτομο που ενοχλήθηκε απο την ανάρτηση για τη Θράκη παρακολουθούσε χρόνια αυτό το ''ελλαδεμπορικό'' ιστολόγιο,όπως έγραψε ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ολα ήταν καλά και ωραία μέχρι την στιγμή που δημιουργήθηκε η θεματική ενότητα Θράκη.

    Αυτό σε συνδυασμό με την αναδημοσίευση άρθρων απο ιστότοπους όπως xanthipress.gr, voria.gr,τhrakinea.gr,tourkikanea.gr ήχησε ως καμπανάκι στα αυτιά των αυτοδιοριζόμενων και αυτοοριζόμενων εργολάβων και υπερεργολάβων του έργου ελληνικότητα της Θράκης.

    Δυστυχώς αν και κομπάζουν για την εκπαιδευτική τους ιδιότητα, αναδημοσίευσαν το φαιδρό κείμενο και πρόσθεσαν δικό τους τίτλο.

    Αδυνατούν να καταλάβουν κάποιοι ότι υπάρχουν άλλοι δίπλα τους που ότι κάνουν το κάνουν σεμνά, ταπεινά και απο Φιλότιμο

    Η Θράκη ήταν είναι και θα είναι Ελληνική για ένα μόνο απλό λόγο γιατί αυτή η Φυλή την θεωρεί αναπόσπαστο τμήμα της Πατρίδας της.

    Με thn Kliasiki periptosi βλάβης δεν θα ασχοληθώ όπως και δεν ασχολήθηκα με τον Μουγγό που ανακάλυψε την ανάγκη να Μιλήσει Επιτέλους .Ομως ειδικά στον δεύτερο νοιώθω την ανάγκη να του υπενθυμίσω ξανά τα εξής:

    -Σου επιτρέπω να κρύβεσαι πίσω απο το Ηθικό μου Ανάστητα Πυγμαίε (ζητώ συγνώμη απο την συμπαθή φυλή) σου επιτρέπω να λές, να γράφεις και να υιοθετείς όσα γράφουν άλλοι, η φυική ηλιθιότητα αποτελούσε ανέκαθεν υπέρτατο όπλο

    -Σου επιτρέπω να μπερδεύεις όλες τις λέξεις που τελειώνουν σε -ια και με την Παιδεία

    -Ο ηλίθιος επιμένει, Ο πονηρός δικαιολογείται, Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του.Είσαι εκτός συναγωνισμού λοιπόν λόγω φυσικής ηλιθιότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. -Το ψέμα είναι ανανδρία

    Δεν ειναι αυτο.Το ψεμμα ειναι και αυτο ενα ζωωδες καταλοιπο που περασε στο κοινωνικοποιημενο ζωο-κτηνος-ανθρωπο.Η παραλλαγη που κανει ενα ζωο για να κυνηγησει η να αμυνθει ειναι ενα απο τα "ψεμματα" αναγκαιο για την υπαρξη του.Οταν αυτο εμφανιζεται σε εναν ανθρωπο δειχνει κυριως αδυναμια να επιβιωσει με διαφορετικο τροπο.Το μονο που εχεις να κανεις με τον ψευτη ειναι να χαμογελασεις χωρις να του δειξεις τον οικτο σου γιατι θα τον κανεις χειροτερο.Μονο χαμογελο...συμπαθειας.και ο ιδιος θα επιθυμουσε να εχει τα α@@@@@@α και να μη χρειαζεται το ψεμμα για να επιβιωσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.