5/7/11

Απάντηση στα περί κυριαρχίας «Μεγάλος φιλέλληνας» ο Γιούνκερ, δήλωσε ο Ευ.Βενιζέλος

«Μεγάλο φιλέλληνα» χαρακτήρισε τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος, κληθείς να σχολιάσει την δήλωση ότι «η κυριαρχία των Ελλήνων θα μειωθεί δραστικά». Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι ο κ. Γιούνκερ αναμφίβολα θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα και την Ευρωζώνη να ξεπεράσουν τα προβλήματα και κυρίως να αποφύγουν τους συστημικούς κινδύνους.


Με τη βοήθεια των εταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με ανανεωμένη αποφασιστικότητα η Ελλάδα θα ανακτήσει το συντομότερο δυνατόν την οικονομική κυριαρχία της και σκοπεύει να επιστρέψει στις αγορές το 2014, τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει επειδή αυτό είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την ίδια αλλά και για τη σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης και της παγκόσμιας οικονομίας.

Όπως είπε, τα καλά νέα για την ελληνική οικονομία έρχονται από τον τομέα του τουρισμού, καθώς τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα από το υπουργείο Τουρισμού και την Τράπεζα της Ελλάδας είναι ενθαρρυντικά και δείχνουν αύξηση των εσόδων κατά 10%.

Σχολιάζοντας την αποστολή εμπειρογνωμόνων από την Ευρώπη στην Ελλάδα, είπε ότι δεν θα τοποθετηθούν ξένοι επιθεωρητές στα υπουργεία για να ελέγχουν την πρόοδο της ελληνικής κυβέρνησης, ούτε θα αφαιρεθούν αρμοδιότητες από την ελληνική βουλή, την κυβέρνηση ή τη δημόσια διοίκηση.

Ο κ. Βενιζέλος είπε τέλος ότι προτεραιότητά του είναι οι αποκρατικοποιήσεις και η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και ότι την επόμενη εβδομάδα σκοπεύει να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση της είσπραξης των φόρων.
http://www.tanea.gr/

9 σχόλια:

  1. Τι γνωρίζει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για κυριαρχία;
    Είχε ποτέ κυριαρχία το κράτος του οποίου είναι πρωθυπουργός;
    Είναι μια τελείως αφηρημένη έννοια για αυτόν, από λεξικό (ποιο;) θα το διάβασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κριστιάν (11:33πμ): "Τι γνωρίζει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για κυριαρχία;"

    Δεν ασχολείται φίλε μου ο Γιούνκερ με μπανάλ πράγματα. Αυτός παίζει σε άλλα ταμπλό, μεταεθνικά και μεταμοντέρνα. Να τι βρήκα στο economy.gr π.χ.:

    "Παιδί της παγκοσμιοποίησης, καρπός του ανταγωνισμού και ανάγκη της οικονομικής ανάπτυξης, οι off shore εταιρείες είναι εδώ. Ανθούν διεθνώς, αυξάνονται και πληθύνονται στη χώρα μας, ενώ σε κράτη που δεν τα γράφει ο χάρτης μπορεί να είναι περισσότερες και από τους κατοίκους τους! Οι υπεράκτιες, όπως τις λέμε στην Ελλάδα, ή υπερόριες, όπως τις λένε οι ειδικοί, οι off shore μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας και πρέπει να ξέρουμε για αυτές. Γιατί οι εταιρείες αυτές, προσέξτε το νούμερο, διακινούν σήμερα το 50% των κεφαλαίων διεθνώς, μέσα σε 10 χρόνια ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο και κατέχουν το 3% του παγκόσμιου πλούτου!
    ...Φορολογικοί παράδεισοι: το Χονγκ Κονγκ, το Λουξεμβούργο, η Σινγκαπούρη,
    κλπ"

    Όπως επίσης και στο tovima.gr:

    "Το Λουξεμβούργο κατέχει τα παγκόσμια ρεκόρ στην προσέλκυση εταιρειών επενδύσεων και διαχείρισης διαθεσίμων, αφού φιλοξενεί περισσότερους από 1.500 μεγάλους θεσμικούς, ενώ την πρώτη θέση κατέχει στις εταιρείες διαχείρισης ομολόγων και των «μητρικών εταιρειών» (holding) με περίπου 15.000 τέτοιες εταιρείες να εδρεύουν στο δουκάτο."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΤΩΝ Μ.ΑΤ. ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ.

    ΑΜΕΣΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕ ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΩΝ ΔΙΜΟΙΡΙΩΝ ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑΜΕΣΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΩΣ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ.
    ΔΙΑΤΑΓΗ ΩΣΤΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ, ΩΣΤΕ Η ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ.

    ΤΑ ΜΑΤ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΟΠΩΣ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

    ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥΣ;
    ΥΠΟΠΤΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΔΑΗΣ.

    ΣΠΙΡΟΕΙΔΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΜΟΙΡΙΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.ΚΥΚΛΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΗΜΑΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΦΟΥ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΤ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ.

    ΣΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΡΓΙΣΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΡΘΕΙ Η EYRODENGFOR.EΤΣΙ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ ΕΓΩ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.

    ΑΠΑΝΤΩ: "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ".


    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Γεια σου φίλε Πιγκουίνε

    Σιγά που έχει τέτοια ταλέντα. Απλώς μια «τραπεζικιά πουτάνα» είναι, όπως είναι ο φαν Ρομπαϊ, ο μέγας πρόεδρος του συμβούλιου υπουργών της ΕΕ.

    Που τον βρήκε «φιλέλληνα» ο καθ. Βενιζέλος; Φιλοτραπεζικός είναι και τίποτα άλλο.
    Φαντάσου ότι το πλούσιο Δουκάτο του Λουξεμβούργου που το κυβερνά αυτή η παπάρα δεν έχει ούτε αξιόλογη ομάδα ποδοσφαίρου, ούτε πανεπιστήμιο – όχι ότι δεν μπορούν άλλα δεν θέλουν- γιατί συν τα άλλα είναι φοβερά τσιγκούνηδες.

    Δυστυχώς ο γαμπρός μου είναι από κει… φαντάσου τις συζητήσεις που έχω με τον συμπέθερο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν αυτοί είναι οι φίλοι μας τότε καλύτερα να γεμίσουμε όλη την Ελλάδα δυναμίτη και να την ανατινάξουμε απο μόνοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οχι Χρηστο η Ελλαδα θα ζησει γιατι εχει αξιολογα ατομα εκτος Πολιτικης.Δεν ανατιναζεις ποτε 4000
    χρονια ΙΣΤΟΡΙΑΣ.Αλλοι θα ανατιναχθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. sterg

    Προφανώς και αστειεύομαι,και όχι απλά ιστορία αλλά ένδοξη ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.