19/7/11

Την αντίδραση του ΥΠΕΞ προκάλεσαν οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν

Την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, ο οποίος απείλησε με πάγωμα των σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας σε περίπτωση ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από τη Λευκωσία το 2012 χωρίς να έχει λυθεί προηγουμένως το Κυπριακό.

«Λίγο πριν την παράνομη επίσκεψή του στα κατεχόμενα, ανήμερα της μαύρης επετείου της εισβολής, ο Τούρκος πρωθυπουργός "απειλεί" με πάγωμα τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ, με σχέδια "Β" επίλυσης του Κυπριακού και, εν είδει ιδιοκτήτη κυπριακού εδάφους, με μη επιστροφή της Μόρφου και του Ριζοκάρπασου» σημείωσε ο κ. Λαμπρινίδης και πρόσθεσε:
«Οι δηλώσεις αυτές αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η ουσία του Κυπριακού είναι η εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή. Αντί να επιδεικνύει την αναγκαία πολιτική βούληση για αμοιβαία αποδεκτή λύση του Κυπριακού, η Τουρκία προσπαθεί μάταια να υπαγορεύσει στην ΕΕ τη σύνθεση και τον τρόπο λειτουργίας της».
Τόνισε ακόμη πως το Κυπριακό αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και ο τερματισμός της παράνομης τουρκικής κατοχής αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Παράλληλα επανέλαβε ότι "η Ελλάδα στηρίζει σθεναρά τις πρωτοβουλίες και προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για την επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών, αξιών και του κεκτημένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
NAFTEMPORIKI

6 σχόλια:

  1. Ετσι και αλλιως οι σχεσεις της Ευρωπαικης ενωσης με την τουρκια ειναι σε παγακια για κοκτειλς.Παγακια Αυστριακα,παγακια Γαλλικα κλπ.Το παρελθον τους αλλα και η πολιτιστικη και πολιτισμικη τους ταυτοτητα θα τους ακολουθουνε παντου σαν εφιαλτης.Ισως μετα απο 500 χρονια κατι να εχει αλλαξει σε αυτους.Πως να το κανωμε.Αλλο Ευρωπη και αλλο Τουρμενισταν και τουρκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΡΕ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΞ.ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ???.ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΑΥΤΗ???Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΦΙΛΟΣ ΠΑΡΤΕΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΜΟΓΓΟΛΟΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΓΓΟΛΟΣ.Α....ΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΑΝΑΤΡΕΦΟΜΕΝΟ ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί φίλοι
    γνωρίζω εκ των προτέρων ότι το σχόλιο και η πρότασή μου μου είναι ΟΥΤΟΠΙΚΗ, αλλά πολύ θα ηθελα να απευθύνει ο εκάστοτε υπουργός μας σε αυτόν τον τύπο ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ...."ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ Μ@ΜΗΘΕΙΣ!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγά Λαμπρινίδη, δεν τον λυπάσαι τον άνθρωπο; Χέστηκε τόσο από τις δηλώσεις σου που ζήτησε βοήθεια σε χαρτί τουαλέτας από την... Ελλάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και σαν λαος και σαν πολιτικοι
    ηρθε η ωρα να αλλαξουμε σταση
    απεναντυ στην μεταχειρηση της
    τουρκιας,κατι πουδεν θα το κανουν ΗΠΑ,Ε.Ε.Αγγλια και βα-
    λε.Τερμα ο τουρκος καταλαβαινει μονο απο ξυλο και γαμιση!Τιποτε αλλο!Οχι απο το να του κανεις τα κεφια!
    Ε αυτο καναμε ,κατα επιταγη των δηθεν συμμαχων και δωτων
    κυβερνησεων μας!Ο μογγολος
    θελει να τον γονατησεις.
    Πως;Αντι να κανουμε εμφυλιο μεταξυ μας,ας μετρησουμε ολες τις δυναμεις μας,απανταχου Ελληνισμου,ενωμενοι,θα δουμε
    τι μαθημα θα τους δωσουμε.
    Ειναι οπως και να το κανουμε
    σε αυτες τις συγγκυριες σε δυσμενεστερη θεση!Παρα την
    υπαγορευμενη οικον. κριση,
    ειμαστε ακομα σε ασυγκριτη
    καλυτερη στρατηγικη θεση!Και
    το ξερουν παναθεμα τους και αυτο καλα,αλλα μπορουν και μπλοφαρουν,ενω εμεις παριστανουμε τις κοττες του
    Αριστοφανη!
    Επεται συνεχεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα τι σου είναι τέλος πάντων...Δεν είναι να τους εμπιστεύεται κανένας. Κανένας και ποτέ. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.