27/7/11

Αποκαλυπτήρια προτομής-"Ανοίγματα" και στα Κατεχόμενα-Ερωτήματα

Αποκαλυπτήρια προτομής
Σχεδόν ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τη δολοφονία του ομογενούς Χειμαρριώτη Αριστοτέλη Γκούμα από Αλβανούς εθνικιστές και αυτό που απέμεινε είναι η σιωπή. Θυμίζουμε ότι για πολλούς μήνες αποτελούσε σημείο τριβής στις διμερείς σχέσεις και πολύ περισσότερο όταν το πόρισμα που έβγαλαν οι Αλβανοί έκανε λόγο για τροχαίο ατύχημα. Την επόμενη Κυριακή η οικογένειά του, η Ενωση Χειμαρριωτών και η ΟΜΟΝΟΙΑ θα τιμήσουν τη μνήμη του και θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια προτομής του, για να θυμίζει τη θυσία του Γκούμα και τους αγώνες των Χειμαρριωτών για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και της ταυτότητάς τους.


"Ανοίγματα" και στα Κατεχόμενα
Οι σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ Σκοπίων και Τουρκίας είναι γνωστές. Αυτό που μαθαίνουμε τώρα είναι ότι το καθεστώς Γκρούεφσκι κάνει "ανοίγματα" και στα Κατεχόμενα. Ετσι, μια μεγάλη ομάδα νέων από τα Σκόπια πραγματοποίησε κατασκήνωση στα Κατεχόμενα και παρακολούθησε και τις γιορτές για τη θλιβερή επέτειο του Αττίλα. Οι νεαροί Σκοπιανοί έγιναν δεκτοί και από τον Ν. Ερογλου και ενημερώθηκαν για την... "ειρηνευτική παρέμβαση του τουρκικού στρατού" το 1974, που "έσωσε τους Τούρκους της Κύπρου από μαζικούς τάφους...". Αν περιμένει έτσι ο κ. Γκρούεφσκι ότι θα στριμώξει την Ελλάδα, μάλλον κάνει λάθος.

Ερωτήματα
Με μικρή συμμετοχή μελών της μειονότητας έγινε την Κυριακή το μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ στην Κομοτηνή, στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι δύο ψευδομουφτήδες, ο Τούρκος πρόξενος, αλλά και το στεφάνι που έστειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου. Η απορία είναι ποιο μήνυμα στέλνουν τελικά στη μειονότητα οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εκ των οποίων ο κ. Χατζηοσμάν είναι και πρόεδρος της παράνομης Συμβουλευτικής, όταν στριμώχνονται μεταξύ των ψευδομουφτήδων και του Τούρκου προξένου.
http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.