12/7/11

Γκ. Μπράουν: Η εταιρεία του Μέρντοκ χρησιμοποιούσε «γνωστούς εγκληματίες»

Κλιμακώνεται η κρίση στους κόλπους της αυτοκρατορίας του Ρούπερτ Μέρντοκ News International μετά τις αποκαλύψεις σύμφωνα με τις οποίες δύο από τα έντυπά του -μεταξύ των οποίων και οι έγκριτοι Sunday Times- είχαν στοχοποιήσει τον πρώην πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν, αποκτώντας πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαρισμούς και το ιατρικό ιστορικό του άρρωστου γιου του.
Ο Μπράουν δήλωσε, μιλώντας στο BBC, ότι η News International χρησιμοποιούσε «γνωστούς εγκληματίες» για να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα του ίδιου και άλλων, κατηγορώντας την ότι είχε δεσμούς με τον «υπόκοσμο του εγκλήματος». Κατηγόρησε επίσης τους Sunday Times ότι δημοσίευσε ένα θέμα «με σκοπό την απομάκρυνσή μου από την κυβέρνηση».
Από την πλευρά της, η News International δήλωσε ότι δεν σχολιάζει τις κατηγορίες του Μπράουν και ότι θα τις διερευνήσει.
Το σκάνδαλο παίρνει νέα τροπή μετά από μία εβδομάδα κατηγοριών σύμφωνα με τις οποίες εργαζόμενοι στο τάμπλοϊντ του Μέρντοκ «News of the World» υπέκλεπταν φωνητικά μηνύματα από κινητά και δωροδοκούσαν Βρετανούς αστυνομικούς και άλλους αξιωματούχους για πληροφορίες οι οποίες γίνονταν αποκλειστικά θέματα της εφημερίδας.

Στοιχεία για το ιατρικό ιστορικό του γιου του Μπράουν
Στο σημερινό της φύλλο, η Guardian αποκαλύπτει επιστολή της βρετανικής τράπεζας Abbey National προς τους Sunday Times, στην οποία αναφέρεται ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι «κάποιος από τους Sunday Times ή κάποιος που ενεργούσε εκ μέρους τους είχε προσποιηθεί ότι είναι ο κ. Μπράουν με σκοπό να πάρει πληροφορίες από την Abbey National μέσω εξαπάτησης».
Παράλληλα, η Guardian αναφέρει ότι η Sun, επίσης ιδιοκτησίας Μέρντοκ, είχε αποκτήσει πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό του νεογέννητου γιου του Μπράουν. Η Sun αποκάλυψε το 2006 ότι ο γιος του, Φρέιζερ, πάσχει από κυστική ίνωση, μία σοβαρή χρόνια ασθένεια.
Η αστυνομία επιβεβαίωσε στον Μπράουν ότι το όνομά του ήταν στη λίστα των στόχων του Γκλεν Μάλκερ, του ιδιωτικού ντετέκτιβ που έχει βρεθεί στο επίκεντρο του σκανδάλου υποκλοπών της News of the World.
Μιλώντας στο BBC, ο Μπράουν δήλωσε ότι οι Sunday Times είχαν αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό, καθώς και στα λογιστικά και νομικά του αρχεία.
«Είμαι σοκαρισμένος, είμαι πραγματικά σοκαρισμένος λόγω των δεσμών με γνωστούς εγκληματίες που δραστηριοποιούνταν κατ'αυτόν τον τρόπο, τους οποίους είχαν προσλάβει ντετέκτιβ που εργάζονταν για τους Sunday Times», δήλωσε.
Πρόσθεσε ότι είχε ξεσπάσει σε δάκρυα όταν δημοσιογράφοι της News International του είπαν ότι η Sun είχε λεπτομέρειες της ιατρικής κατάστασης του γιου του, καθώς επιθυμούσε οι πληροφορίες να μην γίνουν γνωστές.
«Η Σάρα κι εγώ ήμασταν τρομερά αναστατωμένοι, σκεφτόμασταν το μέλλον του, σκεφτόμασταν την οικογένειά μας», είπε.
Ναυτεμπορική

2 σχόλια:

  1. Καλα ,δεν υπολειπομαστε του μερντοχ στις υποκλοπες,ειμαστε και εμεις ενα συγχρονο ευρωπαικο κρατος με χρηση υψηλης τεχνολογιας.

    " ...έγκυρες πηγές, που έχουν πρόσβαση σε… απρόσιτα στοιχεία, υποστηρίζουν ότι το «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ, που στη «δραστηριότητα» που έχει αναπτύξει παντού δεν παρακολουθεί μόνο κινητά, όπως μας έλεγαν γνώστες του συστήματος, αλλά μπορεί να «πιάνει» και ό,τι συζητείται και «κυκλοφορεί» σε ολόκληρα δωμάτια, κατέγραψε …
    συνομιλίες και κινήσεις που στόχο είχαν την ανατροπή του Παπανδρέου.
    Κατά τις ίδιες πάντα πηγές, υπήρξε ενημέρωση του πρωθυπουργού και οι αποφάσεις είχαν παρθεί αργά το βράδυ της προπερασμένης Κυριακής, όχι στη σύσκεψη που έγινε στο Καστρί, με τη συμμετοχή Καστανίδη, Ρέππα, Βάρτζελη, Καρχιμάκη κ.ά., αλλά σε άλλη που έγινε στη συνέχεια και ήταν πολύ κλειστή, με πολύ στενούς συνεργάτες και κάποιους που δεν εμφανίζονται δημόσια.
    (Posted on Ιουλίου 12, 2011 by UDemand )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ- "ΕΓΓΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ"
    Το "ψητό" στην ολη υπόθεση των υποκλοπών, ηταν η επιθυμία του Μέρντοκ (Αυστραλου ο οποίος πήρε την Βρετανικη υπηκοοτητα, παρά το γεγονός οτι δεν πληρώνει φόρους στην Βρέτανια) να αγοράσει το κανάλι BSkyB.Ο Μράουν είχε αντιρήσεις ενω ο Κάμερον ήταν πρόθυμος να συνεναίσει (για αυτό εξάλλου και οι εφημερίδες του Μερντοκ είχαν τποστηρίξει προεκλογικά τον Κάμερον με φανατισμό, μέχρι και με πρωτοσέλιδο στους TIMES το όποιο έγραφε ότι "η Βρετάνια χρειαζεται τον Κάμερον")Ως ένδειξη ευγνομοσύνης ο Καμέρον διώρισε ως Υπούργο Παιδείας τον Μαικλ Γκόβ, δημοσιογράφο- αρθογράφο των TIMES και ως υπευθύνο Τύπου ενα υψηλόβθμο στελέχος της "Mews International" και πρώην διευθύνοντα , συμβούλο της "News of the World" Αντυ Κούλσον για τον οποίον εικάζεται οτι εμπλέκεται στο εν λόγω σκάνδαλο (συνεχίζεται)
    "Εγκλημα και Τιμωρία"Μέρος Β!
    Αυτη η ιστορία με τις τηλεφωνικές υποκλοπές η οποία δεν περιορίζεται μόνο στο πρωήν πρωθυπουργό, αλλά από ότι φαίνεται ήταν συνήθης πρακτική για τις εφημερίδες του Μερντόκ δεδομένου ότι υπάρχουν ενδείξεις για υποκλοπές και παρακολουθήσεις τηλεφώνων και σε άλλες περιπτώσεις (π.χ. των γονιών μιας δολοφονημένης έφηβης, η δολοφονία της οποίας ειχε προκαλέσει αίσθηση στην Βρετανική κοινή γνώμη, των αστυνομικών που ερευνούσαν σκάνδαλο διάφθορας στην Scotland Yard, ενώ υπάρχούν ενδείξεις οτί δημοσιογράφοι του εν λόγω συγκροτήματος είχαν "αγοράσει" πληροφορίες για την προσωπική ζωή μελών της Βασιλικής Οικογένιας) έχει ήδη αρνητικές επιπτώσεις στο συγκρότημα του Μέρντοκ, καθώς υποχρεώθηκε την προηγούμενη Κυριακή να` αναστείλει την κυκλοφορία της "News of the World", μετά από την μαζική αποχώρηση των χορηγών της εν λόγω εφημερίδας, η οποία ήταν και το έντυπο το όποιο σχετιζέται περισσότερο με τις προαναφερόμενες υποκλοπές, απολύοντας έτσι 200 δημοσιογράφους,ενω η αξία των μετοχών του συγκοτημάτος έχει μειωθεί κατά 7% και πλέον η μέχρι πρότινος σίγουρη αγορά του BSkyB τίθεται πλέον εν αμφιβόλω και βαίνει προς ματαίωση.Μάλιστα στην προηγούμενη συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων ενας βουλευτής των Εργατίκων, ενεργώντας πιθανότητα υπό την επίνευση του αρχηγού του Εντ Μιλιμπράντ, ο οποίος δέχεται, συχνά οξείες επιθέσεις απο τα εντυπα του Μ. πρότεινε ούτε λίγο ουτε πολύ την απέλαση του Μ. απο την Βρετανία και να υποχρεώθει ο Υπουργός Εμποριού να τον βαλει αυτοπροσώπως στο αεροπλάνο! (συνεχίζεται)
    "ΕΓΓΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ"-ΕΠΙΛΟΓΟΣ
    Ας επιτραπεί στον υποφαίνεται να κλείσει με μια προσώπικη άποψη, η διαφαινομένη κρίση στο συγκρότημα του Μ. αποτέλει δικαιώση της απόψέως του (και ακραδάντης πίστης του) στην υπάρξη της "Θείας Δίκης".Γιατί όπως λέγεται κανείς δεν μπορεί να ξεγελά τους παντές για πολύ καιρό και ο Μ. έχει χρησιμοποιήσει τα έντυπα του για να ξεγελάσει και να βλάψει πολλούς.Σ' οτί μας αφορα, δημοσιογραφοί του Μ. σε 2 περιπτώσεις είχαν υποστηριξεί την θέση οτί η Ελλάδα πρέπει να αφεθεί να χρεωκοπήσει, ενώ οι εφημεριδές του Μ. έχουν ποοσφέρει βήμα στο φερέφωνο της Τουρκίας και πρόθυμο "πλάσιέ" της πρωην Υπ.Εξ. Τζακ Στρο.Ευελπιστήται λοιπόν οτι ο Μ. και τα έντυπα του, χρησιμοποιώντας μια έκφραση από την Αποκάλυψη του Ιωάννη, να υποχρεώθουν να πιούν "τον οίνο της οργής του Κύριου" μέχρι τελευταίας ράνιδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.