13/7/11

Επιταχύνονται οι διαδικασίες επαναπατρισμού των λαθρομεταναστών

Με «αποφάσεις επιστροφής» που θα εκδίδονται αμέσως από τις αρμόδιες Αρχές θα σφραγίζονται τα «εισιτήρια» για την απομάκρυνση των μεταναστών που διαμένουν παράνομα στην Ελλάδα.Η έκδοσή τους μάλιστα θα γίνεται πάραυτα για όλους εκείνους οι οποίοι θεωρούνται πρόσωπα ιδιαίτερα επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια εφόσον κρατούνται για κάποια αξιόποινη πράξη.

Με την απόφαση αυτή που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης εναρμονίζεται η ελληνική νομοθεσία με τις οδηγίες και τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά με την επιστροφή υπηκόων τρίτων χωρών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται από τη Συνθήκη του Σένγκεν.

Σε πρώτη φάση, για την εφαρμογή των «αποφάσεων επιστροφής» υπάρχει πρόβλεψη για οικειοθελή αποχώρηση των παράνομων μεταναστών, μέσα σε χρονικό διάστημα που κυμαίνεται από επτά έως τριάντα μέρες.

Λιγότερο από επτά ημέρες είναι το διάστημα που δίνεται σε αλλοδαπούς οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι διαφυγής ή όταν πρόκειται για μετανάστες επικίνδυνους για τη δημόσια ασφάλεια, τη δημόσια τάξη ή την εθνική ασφάλεια.

Ολες οι σχετικές αποφάσεις θα επιδίδονται από τις υπηρεσίες αλλοδαπών των δήμων και η διάρκεια διαδικασίας ειδοποίησης δεν μπορεί να ξεπερνά τους δύο μήνες.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στις περιπτώσεις για τις οποίες οι υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εισηγούνται την ανάκληση άδειας διαμονής ή ανανέωση άδειας διαμονής για μετανάστες που θεωρούνται πρόσωπα επικίνδυνα για την έννομη τάξη.

Για τους παράνομους μετανάστες η «απόφαση επιστροφής» πρέπει - σύμφωνα με τη νομοθεσία - να εκδίδεται μέσα σε τρεις μέρες από την ημέρα έναρξης της κράτησης των αλλοδαπών που δεν έχουν άδεια διαμονής στη χώρα μας.http://www.tanea.gr/

1 σχόλιο:

  1. Αλήθεια; και που θα στείλεις κάποιον ο οποίος μπαίνοντας στην Ελλάδα πετάει τα χαρτιά του και δηλώνει ψευδώς ιρακινός για να ζητήσει άσυλο; Αν δεν δηλώσει τη χώρα του και επιπροσθέτως οι χώρες τους (π.χ Πακισταν) δεν τους δέχονται πίσω τι κάνεις;Λάβετε υπόψιν ότι οι εταίροι μας στην Ε.Ε δεν τους δέχονται.(δείτε το παράδειγμα Ιταλίας - Γαλλίας). Αν φτάσουμε σε αυτό το αδιέξοδο η λύση είναι να πιέσουμε τη διεθνή κοινότητα: Τους πάμε όλους σε ξερονήσια και καλούμε τον Ο.Η.Ε να έρθει να τους σιτίζει και να τους περιθάλπει μέχρι να βρει τρόπο να τους πάει στις χώρες τους. Όσον αφορά τις αντιδράσεις διαφόρων χωρών, θα έχουμε έτοιμο σχέδιο μεταφοράς των λαθρομεταναστών για να δώσουμε την ευκαιρία σε αυτές τις χώρες να τους προσφέρουν μια καλύτερη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.