22/7/11

Κυπριακό διάβημα στον ΟΗΕ για τις δηλώσεις Ερντογάν

Σε διαβήματα προς τη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών για τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού προέβη ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Μηνάς Χατζημιχαήλ.

Ο Κύπριος πρέσβης τόνισε ότι οι «προκλητικές τοποθετήσεις» του Τούρκου πρωθυπουργού «ανατρέπουν τη συμφωνημένη βάση» των συνομιλιών και «δεν συνάδουν» με το περιεχόμενο της δήλωσης του Γενικού Γραμματέα του διεθνούς οργανισμού μετά την κοινή συνάντηση που είχε στη Γενεύη, με τον πρόεδρο Χριστόφια και τον κ. Έρογλου.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν μεταξύ άλλων είχε διαμηνύσει πως δεν θα αποδεχθεί την κυπριακή προεδρία της ΕΕ το 2012 και θα παγώσει τις σχέσεις της χώρας του με την ΕΕ, σε περίπτωση που μέχρι τότε δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για λύση του Κυπριακού.

Επίσης, αναφερόμενος στο σχέδιο Ανάν, υποστήριξε ότι οι Τουρκοκύπριοι, που τάχθηκαν υπέρ του σχεδίου, τιμωρήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση και εξακολουθούν να τιμωρούνται. Αντίθετα, είπε, η «νότια Κύπρος», όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία, επιβραβεύθηκε. Ισχυρίσθηκε, επίσης, ότι πολιτική βούληση για επίλυση του Κυπριακού επιδεικνύουν μόνο η Αγκυρα και η τουρκοκυπριακή πλευρά.

Σε σημερινές του δηλώσεις χαρακτήρισε «ελληνοκυπριακή διοίκηση» την Κυπριακή Δημοκρατία και συμπλήρωσε πως δεν θα «αποτελούσε έκπληξη εάν κατέρρεε πλήρως η οικονομία της, όπως συνέβη και στην Ελλάδα». http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2021898

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.