27/7/11

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΥΠΕΞ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΡΚΙΣΙΑΝ

ΦΩΝΗ  ΤΗΣ  ΤΟΥΡΚΙΑΣ*

Ο Αρμένιος πρόεδρος απαντώντας χθες σε μια ερώτηση που του απηύθυνε ένας φοιτητής κατά τη διάρκεια διαγωνισμού για την αρμένικη γλώσσα και λογοτεχνία, είχε πει:«Εμείς γλιτώσαμε το Ναγκόρνο Καραμπάχ, εσάς σας αφήσαμε το Όρος Ağrı».(Αραράτ)


Σκληρή ήταν η αντίδραση της Τουρκίας στα παρακάτω λόγια που είπε ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν απευθυνόμενος στους νέους:«Εμείς γλιτώσαμε το Ναγκόρνο Καραμπάχ, εσάς σας αφήσαμε το Όρος Ağrı».

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Selçuk Ünal, δήλωσε το εξής:

«Το να δίνεις συμβουλές στους νέους και στις επόμενες γενιές διά της πρόκλησης της έχθρας και της ιδεολογίας του μίσους μεταξύ των λαών, είναι μια εντελώς ανεύθυνη συμπεριφορά».

Ο Ünal σημείωσε ότι οι εκφράσεις που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ο Σαρκισιάν σε μια περίοδο κατά την οποία έχουν επιταχυνθεί οι προσπάθειες για την επίτευξη της ειρήνης στην περιοχή, δείχνουν ότι δεν προτίθεται να εργαστεί για την ειρήνη.

«Θεωρούμε ότι όλοι όσοι καταβάλλουν προσπάθεια για να κυριαρχήσει η ειρήνη, η γαλήνη και η σταθερότητα στην περιοχή, θα βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα από τις ατυχείς δηλώσεις του Σαρκισιάν οι οποίες μας λύπησαν».

Ο Αρμένιος πρόεδρος απαντώντας χθες σε μια ερώτηση που του απηύθυνε ένας φοιτητής κατά τη διάρκεια διαγωνισμού για την αρμένικη γλώσσα και λογοτεχνία, είχε πει:

«Εμείς γλιτώσαμε το Ναγκόρνο Καραμπάχ, εσάς σας αφήσαμε το Όρος Ağrı».
*Μέσο Προπαγάνδας του Τουρκικού Κράτους

5 σχόλια:

  1. Mπράβο στον Αρμένιο Πρόεδρο.

    Εδώ έχουμε πρόεδρο τον Παπούλια έτσι δεν είναι; Γαμώ την ατυχία μας...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θράσος τους είναι έξω απο κάθε λογική,μιλάνε για ειρηνική πολιτική και επροχθές ωριόταν ο Ερντογκάν ότι δεν αναγνωρίζει το κράτος της Κύπρου που είναι μέλος του ΟΗΕ και μέλος της Ε/Ε στην οποία η Τουρκία δεν πρόκειται να γίνει μέλος ποτέ.
    Δεν γίνεται κάποτε θα πληρώσουν την αμετροέπειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπα οι Τούρκοι πότε μίλησαν για ειρήνη???Τούς κακοφάνικε??? Ο Ερντογάν στην Κύπρο είπε οτι δεν υπάρχει κράτος με το όνομα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ και ζητάνε και τα ρέστα???Ρε μογγόλοι δεν πάτε στον αγύριστο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχουμε και εμεις εναν κορυφαιο ... - προοδευτικα ηλιθιο!

    «Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας»
    (Γ. Παπανδρεου 1999, "Ο ελληνικός λαός προ των ευθυνών του. Σταχυολόγηση παλιών δηλώσεων του Γιώργου Παπανδρέου", http://www1.antibaro.gr/index.php?op...5768&Itemid=89)

    - Ν. Λυγερος, Το παράδειγμα της Αρμενίας στο σκάκι
    http://www.lygeros.org/lygeros/7559-gr.html

    - Ν. Λυγερος, Το απέραντο γαλάζιο και το Καστελλόριζο
    http://www.lygeros.org/lygeros/7557-gr.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.