16/7/11

Για όσους ετοιμάζονται να "μοιραστούν" το Αιγαίο με τους Τούρκους

του Σάββα Καλεντερίδη
Οι ελληνικές κυβερνήσεις, από το 1974 μέχρι σήμερα, δείχνοντας μια απαράδεκτη αναποφασιστικότητα και διστακτικότητα, δεν αποφάσισαν την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδος στα 12 ν.μ., όπως είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας. Αν είχε γίνει αυτό, η Τουρκία δεν θα είχε κανένα δικαίωμα να αμφισβητεί νησιά και βραχονησίδες, αφού όλα αυτά θα βρισκόταν πλέον μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Τώρα, η Ελλάδα σύρεται στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπου θα συζητηθούν και θέματα πέραν της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδος, με κίνδυνο να τεθούν στην αίρεση του δικαστηρίου κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Ενώ λοιπόν η Ελλάδα στην ουσία αποδέχεται τις προκλήσεις και τους εκβιασμούς και σκύβει το κεφάλι στην Τουρκία, που, σημειωτέον, συνεχίζει να κατέχει το 40% της Κύπρου, ένας υπόδουλος λαός, χωρίς να έχει κανέναν φίλο σε διεθνές επίπεδο, παλεύει και βήμα βήμα ανοίγει το δρόμο που οδηγεί στην Ελευθερία.
Στις 14 Ιουλίου 2011,  "Την ώρα που έπεφταν νεκροί οι 13 Τούρκοι στρατιώτες, λίγα χιλιόμετρα πιο κει, οι Κούρδοι ανακοίνωναν την αυτονομία τους." Η κίνηση αυτή των Κούρδων, κινητοποίησε όλα τα κόμμα του τουρκικού κοινοβουλίου (εκτός φυσικά από το κουρδικό BDP) που εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν, με το οποίο "καταδικάζουν τις πολιτικές και στρατιωτικές επιθέσεις που στρέφονται εναντίον της ενότητας του τουρκικού κράτους και έθνους".
Σύμφωνα με δηλώσεις των εκπροσώπων της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατικής Κοινωνίας του Κουρδιστάν (DTK), το αμέσως επόμενο διάστημα τα όργανα της Εθνοσυνέλευσης σκοπεύουν να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα επιτρέψουν στους Κούρδους να υλοποιήσουν σε πρακτικό επίπεδο τη Δημοκρατική Αυτονομία σε περιοχές που υπάρχει έντονη παρουσία κουρδικού στοιχείου. Η Δημοκρατική Αυτονομία θα υλοποιηθεί στους τομείς της Πολιτικής, της Δικαιοσύνης, της Αυτοάμυνας, της Κοινωνικής Ασφάλειας, της Οικονομίας, του Πολιτισμού και της Οικολογίας.

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι θα συγκροτήσουν την Βουλή των Κούρδων
Η "Δημοκρατική Αυτονομία", που χαράχτηκε ως πλαίσιο από τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν, στο Ιμραλί, παρουσιάστηκε από το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) ως μοντέλο επίλυσης του Κουρδικού Προβλήματος.  Η Εθνοσυνέλευση Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTK) και το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας χαρακτηρίζουν την αυτονομία ως "αυτοδιοίκηση και αυτοδιάθεση των Κούρδων". Η Δημοκρατική Αυτονομία δεν θεωρείται από τους πρωταγωνιστές της ως μια απόπειρα δημιουργίας πολιτικής δομής κάτω από τη στέγη ενός ξεχωριστού κράτους, αλλά ως μια απόπειρα μεταβίβασης μέρους των αρμοδιοτήτων της διοίκησης και του κράτους στου τοπικούς εκλεγμένους αντιπροσώπους των Κούρδων.
Το DTK από την πλευρά του ονομάζει την αυτονομία ως μια "περίοδο οικοδόμησης του δημοκρατικού έθνους" και δηλώνει ότι για την εκλογή αντιπροσώπων του κουρδικού λαού, στις 24 Ιουλίου θα διεξάγει εκλογές στις πόλεις, τις κωμοπόλεις, τις γειτονιές και τα χωριά του Κουρδιστάν. Οι αντιπρόσωποι αυτοί, στις 30-31 Ιουλίου, θα συμμετέχουν σε μια γενική συνέλευση, στο Ντιγιαρμπακίρ.  Στη συνέχεια, το DTK, σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί σε διεθνές επίπεδο, με την ονομασία "Δημοκρατικό Αυτόνομο Κουρδιστάν". Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων αυτών θα προετοιμαστούν οι δομές της Αυτονομίας και θα καταβληθούν προσπάθειες για την συνταγματική αναγνώριση του αυτόνομου καθεστώτος των Κούρδων. Επίσης, παράλληλα θα καταβληθούν προσπάθειες για τη διεθνή αναγνώριση του καθεστώτος του Δημοκρατικού Αυτόνομου Κουρδιστάν.
Να ξανατονίσουμε και να υπενθυμίσουμε σε όλους εκείνους που υποχωρούν στην τουρκική κρατική τρομοκρατία της απειλής πολέμου, προβαίνοντας σε κινήσεις που καθιστούν γκρίζες ζώνες τα Ίμια και το Καστελόριζο, ότι οι Κούρδοι σ΄ αυτόν τον αγώνα έχουν απέναντι τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη και ελάχιστους φίλους. Παρ΄ όλα αυτά, επειδή πιστεύουν στο δίκαιο του αγώνα τους, αγωνίζονται και κερδίζουν.
Τουλάχιστον, ας ελπίσουμε ότι οι Κούρδοι, στα πλαίσια της δραστηριοποίησής τους σε διεθνές επίπεδο, θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν πολιτική στήριξη στην ελληνική κοινωνία και σε εκείνα τα κόμματα που σέβονται τον εαυτό τους και την ιστορία αυτού του τόπου.

11 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΤΣΕΒΙΤ ΟΤΙ ΧΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ!!!.ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΤΣΕΒΙΤ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΕΚΕΙΝΟΣ ΝΑΙ ΜΕΝ ΣΥΜΦΩΝΙΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ (ΑΦΟΥ ΒΡΗΚΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ??)ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΩΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΤΑ 12 ΜΗΛΙΑ Η ΤΗΝ ΑΟΖ.ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΧΑΡΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί της Αρμενίας ο χάρτης είναι διαφοροποιμένος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί υπάρχουν κόμματα που σέβονται τον εαυτό τους και την ιστορία αυτού του τόπου..;

    Ας αναζητήσουν καλύτερα από αλλού την πολιτική στήριξη μην τους φέρουνε και σε δύσκολη θέση τόσα χρόνια το ΥΠΕΞ πάλευε να γίνουν κουμπάροι και αδέρφια, να τα χαλάσουν όλα θέλεις κι εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ μου αρέσει που το πράσινο ακουμπάει στη θάλασσα στην περιοχή της Αλεξανδρέτας. Αυτό αν επιτευχθεί αλλάζει τα γεωπολιτικά δεδομένα της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. * SKAL

    Sabba den epofthalmioun monon to Kastelorizo kai ta Imia, ta opoia katexoun outos i allos, alla theloun toulaxiston to miso Aigaio kai proetoimazoun entexna tin katastasi, polla de deixnoun oti afto ginetai kai me tin anoxi tis ellinikis kybernisis.
    As mou epitrapei na epanalabo to sxolio, pou sas esteila xthes:
    Biennh 16.07.2011
    Opoios eide xthes 15.7 kai ora 20:00 to brady tis eidiseis tou ARD, tha parakseneftike me ton xarti pou edeixne tin Tourkia me kitrino xroma kai to Aigaio kai tin Ellada me lefko.

    To parakseno eitan oti ola ta nisia mas apo tin limno, lesbo, chio kai mexri pro tis Rodou eitan me kitrino xroma, diladi ferontan oti briskontai stin perioxi pou anoikei stin tourkiki epikrateia.

    Fainetai oti oi Tourkoi me anoxi ton ellinikon arxon proetoimazoun sto Aigaio "de facto" katastasi kai dokimazoun tin antidrasi tis Ellados, i opoia ontos anexetai ta panta skopimos i koimatai.

    Poios kserei ti mas perimenei akomi, ean den ekdioxtei parafta i Kybernisi GAP, i opoia anexetai adiamartyrita tetoies aparadektes katastaseis...

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαβάσατε το άρθρο του Σάββα προχτές στη "Δημοκρατία";
    Περιγράφει άλλη μια διπλωματική "αυτοκτονία" της Ελλάδας, που έγινε το 2003, αρκετά...αθόρυβα. Κατά την εποχή που η Κύπρος με την Αίγυπτο, οριοθετούσαν την ΑΟΖ τους συμπεριλαμβανομένου και του επίμαχου σημείου του Καστελλορίζου, εμείς (αλήθεια ποιοί αρμόδιοί μας;;;) πήγαμε και είπαμε "κάντε λίγο πλάι από το Καστελλόριζο, για να μην αγριέψουμε την Τουρκία.."
    Ποιός όμως ήταν Υπουργός Εξωτερικών εκείνη την εποχή, το 2003;;; Ελα ντέ..Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ

    http://omadaneoneforiakon.blogspot.com/2011/06/blog-post_2397.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ missak που είπε (16 Ιουλίου 2011 1:07 μ.μ.) ... «Γιατί της Αρμενίας ο χάρτης είναι διαφοροποιημένος???»

    ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ... ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ... ALBANISTAN ΣΤΑ ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ (που εδώ – για τεχνικούς λόγους - ΔΕΝ φαίνεται, επειδή το θέμα του Σάββα είναι το KURDISTAN και ουχί το ALBANISTAN)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ Σάββα, μήπως θα έπρεπε να δημοσιοποιηθεί και ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ χάρτης του U.S.M.C. για την ευρύτερη περιοχή μας;
    Μ' εκτίμηση
    Κ.Ε.ΣΑΓΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μήπως να δημοσιεύονταν και ο χάρτης του U.S.M.C. για την ευρύτερη περιοχή μας;
    Μ' εκτίμηση
    Κ.Ε.ΣΑΓΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κ.Ε.ΣΑΓΝΟΣ
    θα το δημοσιεύσουμε όταν υπάρχει σχετική ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.